@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@rocklee yazı tura atsam onu da kazanamam öyle bi şanssızlık var yani üstümde

-
Olmadı be
-
Buradayızz
-
fotografcilar, arka fonu yazılımla beyazlatıyorlar gölge görünmesin vs. diye. 2027'de cep tel fotografi yollayacagim. Ekim'de görüşürüz.
-
Talihli arkadaşları tebrik ederim her şey gönlünüzce olsun yolunuz açık olsun. 365 gün sonra tekrar bu heyecanı kalanlarla beraber paylaşmak üzere...
-
@Kesinİzmirli Bilemiyorum ki ne söylesem. Gece gece moralim bozuldu. Tadım tuzum kalmadı şu an. Dediğiniz gibi bizde şans yok.
-
@Sfzb67 18ini gecen her bekar kisi bireysel basvuru olusturur. Kazansa bile Anne babasini ekleyemez
-
@Atlantis00 bu turlarin hepsi ayni. Biz gecen yil Tayland’a gittik Tatilsepeti’yle. Havaalaninda turda jolly, pronto, tatilsepeti vs karisik herkes vardi yaklasik 20 kisilik gruptu birlestirmislerdi
-
@Atlantis00 Şöyle bir bilgi vereyim ben 2023 Eylül yada Ekimde turu satın aldım gemi turu italya başlangıçlı olduğu için vizeyide italyadan almam gerekiyordu 2024 temmuzda da turum başlayacaktı italya vizeleri kapattığı için çok fazla vize randevusu bekleyen vard şubat ayında randevuları açtı saniyesinde alamadn doldu daha sonra mart açtı mart saniyesinde doldu daha sonra mart ek kontejyan açtı son anda aldım vizeyi aldıktan sonra tur şirketinin rehberi havalimanında şunu söyledi vize alabilen tek bordo pasaportlu aile sizsiniz çoğu kişi randevu bulamadı dedi..
Kara turuna gelirsek italya çok çok hoşuma gitti hatta kesinlikel italya giderseniz 1 günde olsa palermoya kesinlikel gidin buradan bana teşekkür edeceksiniz inanılmaz güzel baba filmini izlediyseniz o sokaklarda büyüleneceksiniz özellikle rehberle gidin tarihi inanılmaz palermo bir kiliseye gittim kolanlarında kuranı kerim işlemeleri var kilise olmadna önce camiiymiş ve orada müslümanları öldürerek orayı ele geçirmişler her binası tarih ve görülecek yerler.
İkinci tavsiyem gelirsek bende başta kara turu yapacaktım ama araştırdığımda kara turunda yapacağım harcama ile gemi turunda yapacağım harcama arasında 500euro fark vardı gemi turu inanılmaz eğlenceli konforluydu ki şuan bana deselerki gemi turu ile kara turu arasında fiyat farkı 3 katı kesinlikle gemi turu seçerdim 24 saat eğlence 20 katlı bir gemi her bir yerinde bir eğlence vardı
-
@Sfzb67 tam doğrumu biliyorum emin değilim ama çift şansı oluyor diye araştırmıştım. Hem bireysel olarak 18 yaşını bitirip lise de bitirmişse başvura biliyor. Ayrıca sizin aileyd dahil olabiliyor ( 21 yaş altındayken) kendi bireysele sizi ekleyemiyor yalnız. Bende kendi kızım için zamanında olurmu diye bakmıştım. 18-19-20 yaşında çocuğun çift şansı olmuş oluyor. Ama yinede tam teyit etmek lazım. Başvuru şartlarını kendi sitesinden bakmak lazım.
-
@historian Memnun kaldınız mı peki hocam? Turlar genellikle uçak bileti + oteli ayarlıyor ve gittiğiniz de ister ekstra turlara para ödeyip ister kendiniz geziyorsunuz değil mi? Benim açıkçası istediğim şey bu. Hiç yurtdışı deneyimim olmadığı için otel ve uçağı ayarlasa yeterli tur. Sonrasında ben özgürce gezmek istiyorum açıkçası
-
@Atlantis00 evet ekstra turlara ayri para odedik sadece begendiklerimizi sectik bunlardan. Genel olarak memnun kaldik tur grubumuz eglenceliydi. 5 gun Tayland 3 gun Singapur yaptik. Gunduz saat 4e kadar rehberle gezip sonra bizi serbest birakiyordu. Serbest zamanlarda daha rahat guzel oluyor
-
"Arkadaşlar kazandım, sonunda oldu." deme umuduyla.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. Baba filmine bayılırım. Palermo'yu yazdım bir kenara
Turlarda en ürktüğüm konu turu aldıktan sonra vize reddi yiyebilme ya da vize bulamama. Vizeden red yiyeceğimi sanmıyorum çünkü turla gideceğimi göstereceğim ayrıca o sırada evli olmuş olacağım inşallah. Fakat şu an vize randevuları ne durumda hiçbir bilgim yok. Eğer vize sorunu çıkarsa tur ücretinden yüzde 25 kesinti yapıp iade ediyorlarmış -
@historian Çok teşekkür ederim hocam
Tayland öneriyor musunuz peki? Çok gitmek istediğim bir ülke. Özellikle bir iki ada var oraları görmek çok istiyorum -
Şuraya yorumumu park ediyim seneye görüşürüz 🥲
-
@Atlantis00 cok cok guzel Phuket’e bayildim. Vizeyle ugrasmak istemiyorsaniz kesin gidin ulke ici fiyatlarda uygun
-
@Atlantis00 onuda şöyle bilgi vereyim yapacağınız sigortada vize reddinde %25 muafiyetle iade ediyorlar ama vize randevusu bulamazsanız bu kapsama girmiyor bu yüzden önce randevunuzu alın daha sonra turu satın alın yada turu satın alacaksanızda italya ise yaşadığınız ile göre idata sitesinde randevulara bakın ona göre alın tur olayına kesin vize alırım gözüyle bakmayın turun içeriği de önemli benimde siizn gibi ilk deneyimdi bu yüzden ben gemi turu aldım gemi turuna onay oranı %95 dediler amerika vizesi alırkende gemi turu yapacağım dedim konsolos bana daha önce yaptınız mı dedi evet yaptım ...... yerlere gittim isterseniz gemi biletim ve faturamı verebilirim dedim. gemi turları genellikle çok tercih edilen birşey değil sebebi iptal edildiğinde çok fazla kesintiler oluyor
-
@historian Hocam peki tam olarak hangi şehri önerirsiniz? Özellikle şuralara git şunu mutlaka yap gibi

-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok güzel bilgiler oldu valla çok teşekkür ederim hocam. İlk deneyimim olacağı için biraz stresli oluyor
Sizin New york tatilinizi sabırsızlıkla bekliyorum. 1. ağızdan detaylı bilgiler ilaç gibi gelecek 
Benzer Başlıklar
125
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k