Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@şeymaaaa evet günceli yazabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@sule75, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese merhaba. Biz DV sürecimizi sonlandırmaya karar verdik. Bu aşamada Amerikaya göç etmek değil, turistik amaçlı gidip gelmeye karar verdik. ds260 formunu doldurup göndermiştim. Vize mülakatına katılmayacağız. Unganlar randevularını da iptal ettim. İleride ben veya oğlumuzun amerikaya girmek için vize başvurusu yaptığında bu ds260 formu karşımıza gelir mi? Yapmam gereken başka birşey var mı? Vize randevumuza gitmeyeceğimizi ankaraya bildirmem gerekiyor mu? randevumuz 4 martta. Bugüne kadar yardımı olan herkese teşekkür ederim. Bizim sürecimiz bizim isteğimiz ile son buldu. DV almak isteyen herkesin yolu açık olsun. Sorduğum konuda bilgisi olanlar varsa bana yardım etmenizi rica edeceğim. Vize belgeleri sorun değil hani gitsek gideriz hala. Ücreti sorun olmaz. ama amerikaya göçme fikrinden çok çok uzağız şu an.

Almış olduğunuz karar hayırlı olsun. Mülakata gitmeyeceğinize dair konsolosluğa herhangi bir bildirimde bulunmanıza gerek yok.

İleriki yıllarda başvurmayı planladığınız herhangi bir ABD vize türünde bu soru karşınıza çıkacaktır (daha önceden göçmen vize başvurusu yaptınız mı), çıkacak bu soruya veya katılacağınız vize mülakatında evet başvuru yaptık daha sonra aldığımız karar nedeniyle süreci devam ettirmedik diyebilirsiniz. Tüm vize kategorilerinde olduğu gibi başvuracağınız o vizenin de onaylanıp onaylanmayacağı mülakatınızı yapacak konsolusun takdiri.

• @Eyupp Size almanız gerekiyor diye tenkin de bulunduğumu hatırlıyorum. Zira aynı durumu ben yaşamamak için almanyadan gereken belgeyi almıştım ve sorun yaşamadım. Sürecin devamında şansınız bol olsun.

• @yasinkoç evet evet amacım hedef göstermek değildi ya, sadece bangkoktaki görevliye resmi sitedeki bilgileri ilettim ve bu yüzden getirmediğimi söylemiştim. O da ben istiyorum dedi ve konu kapandı hahaha. Hayırlısı olsun

• @Ali-a 221g zaten AP kodudur fakat sistemde refused olarak gozukur. Refused kismina takilmayin sizin icin onemli olan 221g kodu ki suan yasaktan oturu herkesi o kodla gonderiyorlar

• ⭐⭐⭐⭐

@sule75 marta kadar zaman var bence konsolosluğa herhangi bir bildirim yapmayın belki o güne kadar fikriniz tekrar değişir, siz söylesenizde sizin o 1 slotunuzu başka birine yeni mülakat olarak vermeyeceklerdir kimseye bir faydası olmayacaktır yani. Daha sonraki vize görüşmelerinizde daha önce göçmenlik başvurunuz oldu mu diye karşınıza çıkacak sizde durumu anlatırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun

• @sule75 Gitmeme kararı aldıysanız bunu konsolosluğa bildirmenizde fayda var. Malum, bu yıl süreç oldukça yavaş ilerliyor; sizin yerinize mülakata başka bir arkadaşımız alınabilir.

• Selamlar, mülakat tarihim belirlendi. Diversity Visa sürecinin adımlarını gösteren resmi web sitesindeki 8. adım olan “Prepare for the interview” bölümünde, 2. maddede mülakata gireceğim konsolosluğu seçip talimatları incelemem isteniyor. Seçtiğim konsolosluğun yönlendirmesiyle usvisascheduling.com üzerinden bir hesap oluşturdum. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra profil oluşturma aşamasındaki “Country of application” bölümünde mülakata gireceğim ülke listede görünmüyor. Bu nedenle sürece nasıl devam etmem gerektiğini anlayamadım. Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

• Merhaba, çekilişi kazandıktan sonra evlendim. Eşimin DS-260 formunu mülakat almadan doldurmuştum. Şimdi mülakat aldım, Evlilik bilgilerimi değiştirmek için formumu açtırmak istiyorum. Bangkok’a nasıl mail atabilirim?

• @Eyupp yaşadığınız olumsuzluk nedeni ile üzgünüm. Ancak resmi sitedeki resmi açıklama bu şekilde olduğu için ilk önce dikkate alınması gereken kısım burası. Konsolosluk buradaki bilgi dışında ayrı bir uygulama yaptı ise, o ilgili kınsoloslukla alakalı bir durumdur.

• Forum üyelerinden @QSimsekumit Şubat ayına Hong Kong'da mülakat almış fakat 30 Mart'a erteletmiş. Söylediğine göre Hong Kong oturum izni istemediğini teyit etmiş. Ayrıca sağlık raporu olmadan mülakata almayacaklarını da iletmiş, yani pause var, sağlık raporu almayayım meselesi orada işlemiyor.

Sonunda Hong Kong'un oturum istemediğini kesinleştirdik.

• @ugursway cevabınız için teşekkür ederim imzamı hemen düzenleyeceğim daha Carn olmadım o yüzden KCC‘ye yazacağım ama bir soruyu netleştiremedim eşim Polonya da yasal ama oturumu yok yine de transfer talebinde bulunabilir miyim?

• @Mikail-Kazim
    Asil talihli ya da es farketmeksiniz, talihlilerden birinin vatandaslik ya da oturum izini uzerinden kanitlariyla birlikte once KCC’den talepte bulunarak gelecek cevabi bekleyiniz. Forumda DV20206 ile ilgili gormus oldugunuz basliklarin ozellikle ilk 3-4 iletilerini okuyarak sureciniz hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz. Forumun arama motorunu kullanarak sorma intimaliniz cogu sorulariniza baska talihlilerin de daha once sormus ve cevap almis olduklarini da goruntuleyebilirsiniz. Ozellikle Polonya anahtar kelimesi ile arama yapmanizi oneririm. Lutfen surecinizi imzaniza tasimayi unutmayiniz ve transfer isleminiz konusundaki gelismeleri sizinle benzer surecte olan kisilerin de faydalanmasi icin foruma aktarabilrsiniz, kolayliklar dilerim.

• Merhaba. 4Mart’ta Ankara’da mülakata gireceğim. Bugün vize mülakatında ki gerekli belgeler için mail attılar. Mailde bana ait kısımda vize ücreti 330$ yazıyor. Eşimden istenenler arasında ise IV Fee — Employment-based $345 yazıyor. Ne demek bilgisi olan var mı?

• Merhaba!
    Arkadaşlar, dosyamın nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim.
    Nereye, nasıl mail atmamız gerekiyor?

• Merhaba, bülten açıklandıktan sonra mülakat planlandı mi diye mail atmıştım. Aşağıdaki gibi cevap geldi. Anlayacağınız Viyana için henüz bir gelişme olmadı, takip edenlerin bilgisine.

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• @tolga-ozfidan KCC , 22:00 dan sonra belki mülakat dağıtımı yapar diye bekliyoruz 🙂 An itibariyle durumumuz in transit olmuş...

• ⭐⭐⭐⭐

@yuceezgi yanlış otomatik mesaj göndermişler

• ⭐⭐⭐⭐

@yuceezgi diversity visa'da application fee her bir birey için $330. Emailde bir hata vardır.

• @elbruz
    Merhaba,
    Çok teşekkürler yanıtınız için 🙂 Şimdi mesaj atmam gerekiyor ama,
    Acaba nasıl bir mesaj atabilirim dosyam nerede diye?
    Ve mail adresleri var mı acaba?
    Teşekkürler tekrar 🙂

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 19441
  • 73
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |