Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Çelik-1 Aralık ayında travel,state,gov da yayınlanan;
    Adjudicating Immigrant Visa (IV) Applicants in Their Country of Residence
    Last Updated: December 12, 2025;
    başlıklı duyuruda şöyle bir madde yer alıyor;
    ""Post to Post Transfers: Beginning immediately, if an applicant would like to transfer her or his immigrant visa case to a new consular district after the National Visa Center has scheduled the appointment, the applicant should contact the National Visa Center. The applicant should not contact the consular section directly. ""

Bu platformadan olmayan bir talihli arkadaşımız, birkaç ay önce farklı bir konsolosluktan (pakistandı sanırım ama emin değilim) mülakatını aldığında, hemen kcc ye email gönderip TC vatandaşı olduğu ve burada ikamet ettiği bilgisiyle dosyasını Ankara'ya taşıdı ve Ankara'dan da mülakatını aldı.
    @zakaria da bu örnekte https://yesilkartforum.com/forum/post/521274 görebileceğiniz üzere dosyası aktif olmuşken konsoloslukla değil kcc ile iletişim kurarak dosyasını Ankara'ya taşıdı ve mülakat tarihini Ankara'dan aldı.
    Tabi dosyanızı Ankara'ya başarıyla taşısanız bile Ankara'nın mülakat tarihi verip vermemesi kendisine kalmış, Ankara'nın geçmişten gelen kötü bir methi de var tabi. Ancak benim Ekim 2025'ten bu yana gördüğüm 2 örnekte de Ankara; biri dosyası farklı konsolosluktayken numarası aktif olmuş diğeri de başka bir konsolosluktan mülakat tarihi almış 2 kişiye mülakat verdi.
    Bütün bu bilgiler ışığında, eğer dosyanızı Ankara'ya taşımak istiyorsanız kcc'ye TC vatandaşı olduğunuza dair pasaport görseliyle ve burada ikamet ettiğiniz adres bilgisiyle başvurmayı denemelisiniz. Bir aksiyon alırsanız da sonucu mutlaka burada paylaşmanız doğru bilginin yayılması için önemli olacaktır. Çünkü bu konunun örneği çok az malesef.

Not : Normalde bu platform dışındaki örnekleri buraya taşımam, hoş karşılanmadığı gibi bir kanı var 🙂 Ancak bu konu önemli ve örneği az, Emre Bey ile sadece özelden paylaşmak da hem şuanda hem de ileride bu konuda arama yapabilecek talihlilere haksızlık olacaktı, o sebeple paylaştım. Herkese tekrar bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emir-2 mülakat deneyiminizi yazacağınız güne kadar sorularınızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/12813 başlığında sormalısınız. Burada sadece deneyim yazıları olmalı. Üniversitenizin arşivinde duruyor diplomanız, gidip diplomanızı almalısınız, birçoğumuzun yaptığı gibi.

{Anilan mesaj ilgili konuya tasinmistir.}
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @Daniels35-0 Çoğu kişiye aynı şey söylenmiş, bize direk red denildi şaşırdık önce, bir açıklama yapılmadı. Biz sorduk mülakatla veya evraklarla ilgili bir sorun mu ? Yoksa yasaktan dolayı mı ? Yasakla ilgili diyerek cevap verildi. Siz takip edin denildi. Verilen sarı evrakta 221g dışında başka bişey yok ve Ceac tan vize sorgulama yaptığımda sonuç yok yazıyor peki bu normal bişey mi ?

• @aysegul Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. ben de bu arkadaş gibi nvc'ye mail atacağım bugün, NVC'nin mail adresini biliyor musunuz?

• Ben henüz mail almadım, dosyamı Viyana'dan Ankara'ya taşımak için KCC ye mail attım. Ceac Türkiye, ESC Ankara görünüyor şuan ancak Viyana taşıma confirmation maili almıştım daha önce. Bakalım sonuç olarak nasıl dönüş yapacaklar.

• @Emir-2 Gelen maildeki istenen evrak listesinde diplomanın orijinali ve fotokopisi diye belirtmişlerdi. Orijinalini edinmen daha doğru olur bence kolaylıklar diliyorum.

• @aysegul Dosyamızı Ankara'ya geri taşımak için göndereceğimiz mail de pasaport bilgisi ve adres yazmamıza gerek var mı?

• merhaba. benim iki sorum var. görüşme ödemesi ile ilgili birçok bilgi var ama tam anlayamadım. Ben adres kaydı yaparken vfs Global Ankara'yı seçtim. burayı seçtiğim için bir ödeme ekranı da çıkmadı. yani şu an herhangi bir görüşme ödemesi yapmamış bulunuyorum. şimdi bakıyorum, görüşme sonrasında pasaportu almadan önce ödeme linki gelecek de deniyor, görüşme esnasında nakit olarak ödenecek de deniyor. bir yandan farklı kaynaklarda dekont gösterilecek deniyor. bunun hangisi doğrudur? bir fikri olan var mı? günlerdir ödeme ekranı arıyorum resmi makam sitelerinde ama bulamıyorum. ikinci sorum da ustraveldocs kaydı ile ilgili. biz eşim ve ben olmak üzere 2 kişi başvuru yapıyoruz. asıl talihli benim. kendi başvurumu yaparken dv1 olarak yazdım. kayıt sırasında "bakmakla yükümlü olduğunuz kişi" diye bir yer geldi. eşim de ben de çalışıcaz. dolayısıyla bakmakla yükümlü olduğum bir birey değil. bu sebeple buraya giriş yapmadan es geçtim. sonra eşim için ayrı kayıt açıp dv2 olarak girdim. ikimiz için de barkodlu dosya çıkardım ama UID'leri birleştiremiyorum. ikimizin evrakı ayrı ayrı gözüküyor. bu problem yaratır mı?

• @Emre-Çelik-1
    Merhaba, sormus oldugunuz bir onceki sorunuza buradaki bilgi sahibi bircok arkadasimiz vakitlerini ayirip size yol gostermeye calismisken, hala NVC/KCC email adresini biliyor musunuz? gibi bir soruyu soruyor olmaniz cok manidar gercekten. Lutfen forumun onemli konularinin ilk iletilerini dikkatlice tekrar gozden geciriniz, bu tarz binlerce kez cevap bulmus basit sorulariniz icin sizden karsilik beklemeden cevap veren insanlarin vaktini almayaya ozen gosteriniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozlen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba. benim iki sorum var. görüşme ödemesi ile ilgili birçok bilgi var ama tam anlayamadım. Ben adres kaydı yaparken vfs Global Ankara'yı seçtim. burayı seçtiğim için bir ödeme ekranı da çıkmadı. yani şu an herhangi bir görüşme ödemesi yapmamış bulunuyorum. şimdi bakıyorum, görüşme sonrasında pasaportu almadan önce ödeme linki gelecek de deniyor, görüşme esnasında nakit olarak ödenecek de deniyor. bir yandan farklı kaynaklarda dekont gösterilecek deniyor. bunun hangisi doğrudur? bir fikri olan var mı? günlerdir ödeme ekranı arıyorum resmi makam sitelerinde ama bulamıyorum. ikinci sorum da ustraveldocs kaydı ile ilgili. biz eşim ve ben olmak üzere 2 kişi başvuru yapıyoruz. asıl talihli benim. kendi başvurumu yaparken dv1 olarak yazdım. kayıt sırasında "bakmakla yükümlü olduğunuz kişi" diye bir yer geldi. eşim de ben de çalışıcaz. dolayısıyla bakmakla yükümlü olduğum bir birey değil. bu sebeple buraya giriş yapmadan es geçtim. sonra eşim için ayrı kayıt açıp dv2 olarak girdim. ikimiz için de barkodlu dosya çıkardım ama UID'leri birleştiremiyorum. ikimizin evrakı ayrı ayrı gözüküyor. bu problem yaratır mı?

@Ozlen

Mülakat öncesinde konsolosluktaki vezneye kişi başı USD 330 ödeyeceksiniz, USD nakit olarak tam para götürmeniz tavsiyedir, bu vize ücreti.

Mülakat deneyimlerini okumanız faydanıza olacaktır.

• Merhabalar, 18.02.2026 tarihinde Ankarada eşimle mülakata gittik. 221 g yazan sarı belgeyi verdiler ama eşimin ikinci evliliği olduğu bir önceki evliliğinden boşandığına dair mahkeme kararı eksikti onu belirtip bu evrağı sisteme yüklemeniz ve bize yollamanız gerekiyor dediler. Ben şimdi bu eksik evrağı nereye yüklemem gerekiyor ve tam olarak hangi adrese nasıl yollamam gerekiyor? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• @şeymaaaa ben pasaport un ilk sayfasını maile iliştirdim, adresimi de yazdım. Türk vatandaşı olduğumu, mülakata kendi ülkemde girmek istediğimi yazmıştım.

• Merhaba, ben case numaram 14XXX, bu case numaram current oldu ancak mülakat yeri DUSHANBE/TACIKISTAN ve son gelişmelerden dolayı vize basılmadığından ve Türkiyede yaşıyorum, masrafım olmasın diye tekrar Ankaraya taşımak istiyorum dosyamı, böyle yapanlar oldu mu? Nasıl yapılıyor dosya taşıma geri Ankaraya?

CN: 2026EU14XXX
    DS-260 Gonderimi: 01/06/2025
    Mülakat Yeri: DUSHANBE
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD Ilk Giris:

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Çelik-1 nvc değil de kcc buradaki 2 örnekte de arkadaşlarımızın iletişime geçtiği.
    [email protected]
    Ve evet, arkadaşımızın hatırlattığı gibi sizden ricamız öncelikle başlıkların özellikle ilk iletilerini okumanız ve arama kutusunu da öncelikle kullanmanız; sonuç alamazsanız sorunuzu tabiki buradan iletmeniz. Kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Daniels35-0 mülakat deneyimleri başlığındaki son Ankara deneyimlerini okursanız hemen hemen bütün talihlilere aynı şeyin söylendiğini görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@şeymaaaa tam olarak @HALİT-Ozgur ün bahsettiği şekilde yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozlen farklı kaynakları bilemiyorum tabi ancak burada çok kez doğru şekilde ve detaylı anlatılmıştır. Kısaca yazayım ancak siz de mutlaka hem bu başlığı hem de mülakat deneyimleri başlığını çokça okuyun sürecinize hakim olmak istiyorsanız;

*vfs globalden teslim alacaksanız zaten ücretsiz.
    *vize görüşmesinde 330usd ödeneceği her mülakat deneyiminde yazar, ilgili başlığı da okuyun lütfen.
    *bir de uscis fee var, bu da greencard ınızın basım ücreti olacak, en son abd'ye girmeden hemen önce öderseniz faydanıza.
    *asıl talihli sizseniz, eşiniz de bakmakla yükümlü olduğunuz kişi tam olarak. 2 ayrı belge teslim kaydının problem çıkarıp çıkarmadağı konusunda da, bunun cevabı için sizi mülakat deneyimleri başlığına davet edeceğim.

• Bu tablonun bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bunu güvenerek Bangkok’a gittim ve sürecim saçma bir yere geldi. @elbruz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kedisever

Screenshot_20260222_044038_Chrome.jpg

• herkese merhaba. Biz DV sürecimizi sonlandırmaya karar verdik. Bu aşamada Amerikaya göç etmek değil, turistik amaçlı gidip gelmeye karar verdik. ds260 formunu doldurup göndermiştim. Vize mülakatına katılmayacağız. Unganlar randevularını da iptal ettim. İleride ben veya oğlumuzun amerikaya girmek için vize başvurusu yaptığında bu ds260 formu karşımıza gelir mi? Yapmam gereken başka birşey var mı? Vize randevumuza gitmeyeceğimizi ankaraya bildirmem gerekiyor mu? randevumuz 4 martta. Bugüne kadar yardımı olan herkese teşekkür ederim. Bizim sürecimiz bizim isteğimiz ile son buldu. DV almak isteyen herkesin yolu açık olsun. Sorduğum konuda bilgisi olanlar varsa bana yardım etmenizi rica edeceğim. Vize belgeleri sorun değil hani gitsek gideriz hala. Ücreti sorun olmaz. ama amerikaya göçme fikrinden çok çok uzağız şu an.

• @aysegul Biz DS260 formunu doldurduktan sonra farklı bir eve taşındık. Mail e şuan fiziksel olarak oturduğumuz evin adresini yazmam gerekiyor dimi?

Benzer Başlıklar

• 83
  • 7344
  • 180
  • 221
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |