@rocklee Daha önce TS2023 sürecine girdiğim için artık çekilişler çok bir anlam ifade etmiyor. Neticede loto ve %1 veya %2 şansımız var. 10-12 senedir de girdiğim için artık Sayısal Loto gibi bir şey benim için.
TS2023'te Kanada OWPsi için vize alıp gidersen ve zamanı dolmadan yatişirsen %100'e yakındı ihtimal. Ama o zaman içerisinde senin elinde olmayan şeyleri beklemek, deadline a yetiştirmek falan çok daha stresliydi. Greencard çıkmış da mülakat zamanı beklemek gibi düşün. Ki mülakatta da garanti değil. Onda ülkeye giriş yapmak yetiyordu. 4 ay boyunca öldük öldük dirildik. Önce Kanada turist vizesine başvurdum. Sonra öğrendim ki ABD vizesi olunca daha kolay çıkıyor, hop ABD vizesine başvurdum, randevuyu 2 sene sonradan 20 güne çekip aldım. Ardından Kanada'ya bildirdim. Biletimi de ABD üzerinden almıştım. Tabi bu sürede yetişmedi vize. Ama her şey bitti derken deadlinedan 2 gün sonra uzattıklarını belirttiler. 4 ay bekledim toplamda. Biletten bir gün önce vizem çıktı. Pasaport yetişmedi biletim yandı sonra direkt Kanada'ya gittim. 3 hafta bekledim ve ucu ucuna yetişti çalışma vizesi. Orda da dönüş bileti yandı falan. Şimdi 3 yıllık sürenin 1,5 senesi geçti ve hala gitmedim. O kadar uğraş ama değerlendirme
3 hafta Kanada'da bekleyince "Burası bana göre değil" dedim biraz.
Şimdi "Greencard çıksa dakka durmam" diyorum ama şartların ne kadar olgunlaşmış olacağı belirleyici oluyor galiba. Niteliklerine göre bir iş bulmak, orada denklik almak falan zor epey. ABD Kanada'ya göre daha fırsatları bol bir yer tabi, denklik de daha kolay.
Yalnız kişiler için çok kolay atılınabilecek bir macera da aileyle gideceksen her şeyi ince eleyip sık dokuyorsun. Tam olarak bu hisler içinde bu sefer büyük hissediyorum. Fotoğrafı bile erinip eski foto vermiştim başvururken ama belli de olmaz.