Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Aygül Selamlar...
    Sizin CN niz ocak ayının 2. haftasından beri current..
    Hong Kong saat farkını gözeterek mail atıysanız 1-2 güne cevap gelecektir..
    Sorular ve ceplar için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanalım..

• ⭐⭐⭐

@evrentnrkl
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Senin de güzel haberini aldık..Harika..🤝

• @aliaytac41 Hayırlı olsun çok güzel anlatmışsınız. Mülakatınızda aynı kolaylıkla geçsin. Şimdiden tebrik ederim. Anladığım kadarıyla 1 saat önce gitsekte işlemler başlıyor.

• @Harun-Yusuf-Şahin Teşekkürler hocam, hepimiz için umarım. 9'da açılıyor ve saatinizden önce gitseniz dahi duruma göre işlemlere erken başlayabilirsiniz.

• @Flight101 teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Aileye katılacak yeni üye sanırım ABD'de doğacak ve doğrudan ABD vatandaşı olacak, şimdiden güle güle büyütün 🙂🎉🌸

• @aliaytac41 o zaten iyi geçer merak etme.Senin gibi gençlere ihtiyaç var orada👍

• @aliaytac41 geçmiş olsun hocam acaba ne kadar bi ödeme yaptınız toplamda

• Güzel temennileriniz için tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim 🙏 başta @Flight101 abime ve sonra bana bu süreçte destek olan tüm forumdaşlarıma 🙏🙏 dilerim ki herkes vizesine kavuşur biran önce 🇺🇸🙏🙏

Herkese Bangkok’dan kucak dolu sevgiler.

Kapunka 🇹🇷🇺🇸🇹🇭

• @Kübra-Kırmacı hayırlı olsun tebrikler sevinciniz ömür boyu sürsün güzel anılar biriktirmeniz dileğiyle.

• @DenizMaths Umarım 🙂

• @goktug1122 Teşekkür ederim hocam, sağ olasın. 400 USD Unganlara ödedim yuvarlak hesap 2 bin lira da tahlil ve röntgen için ödedim ama benden idrar testi istenmedi mesela bazen idrar testi de isteniyormuş. Genel olarak sağlık görüşmesi için 500 USD ayırmıştım ve yeterli oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl

Tebrikler, gözünüz aydın. Bol şans ilerleyen aşamalarda ☺🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@aliaytac41

Hayırlı olsun, tebrikler 🍀

• @ATS16 Teşekkürler 🙂

• @Falcon-1 merhaba hangi bankadan ingilizce döküm alabildiniz acaba?

• @16bilgin merhaba öncelikle tebrik ederim yeni hayatınız tam da istediğiniz gibi gitsin. Darısı başımıza 🙂 sormak istediğim bir şey var size. formul a B dediğiniz evraklar ne oluyor nüfus kayıt örneği yani vukuatlı nüfus kayıt örneği e devletten alınan onlar mı ? ingilizcesi mi gerekli

• ⭐⭐⭐

@bketcrsur Selamlar...E devlete girdiğinizde arama satırına Formül A (doğum belgesi) ve Formül B (evllik belgesi) yazarak bu belgelere ulaşabilirsiniz..Bu belgeler çok dilli belgelerdir, çeviri istemez. Vukuatlı nüfus örneği farklı bir belgedir..E devletten alırken nüfus aile seçeneğini seçerek alınız.

Sorular ve yanıtlar için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanalım...

• Hong Kong’da Green Card Mülakatı Deneyimlerim ve Bilgilendirici Notlar

Merhaba arkadaşlar,

Green Card sürecinde dosyasını Hong Kong’a taşımayı düşünenlere yardımcı olması, henüz bu seçeneği değerlendirmemiş olanlara da fikir vermesi için bu yazıyı hazırlıyorum. Mart-Mayıs ayları arasında Hong Kong’daki Amerikan Konsolosluğu’nda 30’a yakın talihlinin mülakatına tercüman olarak eşlik ettim. Şu ana kadar yardımcı olduğum tüm adaylar vizesini sorunsuz şekilde aldı.

Belki eski deneyim yazılarında da adıma rastlamış olabilirsiniz. Bu süreçte hem teknik açıdan hem de mental olarak neyle karşılaşacağınızı biliyorum ve mümkün olduğunca rahat geçmesi için gözlemlerimi aşağıda paylaşmak istiyorum.

Neden Hong Kong?
    Hong Kong’daki Amerikan Konsolosluğu, Ankara’ya kıyasla görece daha az yoğun ve oldukça sistematik işleyen bir yapıya sahip. Bina ferah, güvenlik prosedürleri yormuyor, çalışanlar güler yüzlü ve yardımsever. Girişte neredeyse bir konsolosluktan çok otele giriyor gibi hissediyorsunuz.
    Randevu günü konsolosluk önünde veya içinde uzun bekleyişler yaşamadan işlemlerinizi tamamlıyorsunuz. Bu da mülakat stresini büyük ölçüde azaltıyor.

Mülakat Süreci ve Belgeler
    Hong Kong’daki mülakat süreci genellikle oldukça hızlı ve sade ilerliyor. Adaylar genelde kişi başı 3-4 dakikalık kısa sorularla karşılaşıyor. Öncesinde dosya teslim süreci yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

İstenen belgeler şunlar:

• Formül A (nüfus kayıt örneği)

• Formül B

• Vukuatlı nüfus kayıt örneği

• Evlilik cüzdanı (evliyseniz)

• Askerlik durum belgesi

• Adli sicil kaydı

• Lise diploması ve transkripti

• (Varsa) Üniversite diploması

• Sağlık raporu (panel doktor tarafından verilmiş olmalı)

• ABD’deki irtibat kişisinin adı, adresi ve telefon numarası

• Vesikalık fotoğraf

• Şu anki pasaportunuz ve varsa önceki pasaportlarınız

Not: Eğer savunma sanayi, bilişim, devlet işleri gibi daha hassas alanlarda çalıştıysanız CV’niz istenebilir.

Tüm bu belgelerin İngilizce çevirisi (çok dilli belgeler hariç), orijinalleri ve birer kopyalarıyla birlikte eksiksiz olarak yanınızda bulunması gerekiyor.

Şu ana kadar finansal doküman (banka dökümü, gelir belgesi vb.) ya da SGK dökümleri, yardımcı olduğum hiçbir adaydan istenmedi.

Mülakatta Sıklıkla Sorulan Sorular:

Mülakattaki sorular genellikle şu tarzda oluyor:

• Türkiye dışında 1 yıldan uzun süreyle bulunduğunuz ülkeler

• Son çalıştığınız iş ve iş tanımı

• Evliyseniz ne zaman evlendiğiniz, ne kadar süredir evli olduğunuz

• Amerika’da nereye gitmeyi planladığınız

• En yüksek eğitim seviyeniz ve bölümünüz

• Bazen birkaç ek soru daha (rastgele) gelebiliyor

Genel olarak resmi ama oldukça sade, samimi bir ortamda geçiyor diyebilirim.
    Belgeleriniz eksiksiz ve düzenli olduğu sürece stres yaşamanız için hiçbir sebep yok.
    Eğer her şey kusursuz ilerlerse, memurun “I recommend an approval of your visa” dediğini duyacaksınız ve o an bu yolda yaşadığınız tüm zorlukların bir anda yok oluşuna tanıklık edeceksiniz. 😊

Bonus: Hong Kong’u Deneyimlemek
    Bu süreci sadece bir mülakat olarak değil, aynı zamanda kısa bir Asya seyahati olarak da değerlendirebilirsiniz. Hong Kong güvenli, ulaşım açısından çok pratik ve kültürel olarak oldukça zengin bir şehir. Özellikle stresli bir sürecin sonunda birkaç gün geçirebilmek oldukça keyifli oluyor.

Destek ve Bilgi Talebi
    Yukarıdaki bilgilerin sürecinizde size yardımcı olmasını umuyorum. Ben tercüman olarak bu süreçte yer aldığım için aklınıza takılan sorular ya da özel durumlar için bana da ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

20 Ağustos’ta sonra Hong Kong’a dönmüş olacağım. Bu süreçte dosyasını Hong Kong’a taşımayı düşünen ve tercüman desteğine ihtiyaç duyan olursa, memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım. Bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

• @aliaytac41 Şimdiden hayırlı olsun, bir şeyi merak ettim sağ kolunuza yaptı iğne ile igili bir şey söylenmedi mi , antikor testine göre eksik aşınız mı vardı, yoksa sizin haberiniz olmadan yapılan bir işlem mi oldu...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |