DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@aliaytac41 o zaten iyi geçer merak etme.Senin gibi gençlere ihtiyaç var orada

-
@aliaytac41 geçmiş olsun hocam acaba ne kadar bi ödeme yaptınız toplamda
-
Güzel temennileriniz için tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim
başta @Flight101 abime ve sonra bana bu süreçte destek olan tüm forumdaşlarıma 
dilerim ki herkes vizesine kavuşur biran önce 


Herkese Bangkok’dan kucak dolu sevgiler.
Kapunka



-
@Kübra-Kırmacı hayırlı olsun tebrikler sevinciniz ömür boyu sürsün güzel anılar biriktirmeniz dileğiyle.
-
@DenizMaths Umarım

-
@goktug1122 Teşekkür ederim hocam, sağ olasın. 400 USD Unganlara ödedim yuvarlak hesap 2 bin lira da tahlil ve röntgen için ödedim ama benden idrar testi istenmedi mesela bazen idrar testi de isteniyormuş. Genel olarak sağlık görüşmesi için 500 USD ayırmıştım ve yeterli oldu.
-
Tebrikler, gözünüz aydın. Bol şans ilerleyen aşamalarda
️
-
Hayırlı olsun, tebrikler

-
@ATS16 Teşekkürler

-
@Falcon-1 merhaba hangi bankadan ingilizce döküm alabildiniz acaba?
-
@16bilgin merhaba öncelikle tebrik ederim yeni hayatınız tam da istediğiniz gibi gitsin. Darısı başımıza
sormak istediğim bir şey var size. formul a B dediğiniz evraklar ne oluyor nüfus kayıt örneği yani vukuatlı nüfus kayıt örneği e devletten alınan onlar mı ? ingilizcesi mi gerekli -
@bketcrsur Selamlar...E devlete girdiğinizde arama satırına Formül A (doğum belgesi) ve Formül B (evllik belgesi) yazarak bu belgelere ulaşabilirsiniz..Bu belgeler çok dilli belgelerdir, çeviri istemez. Vukuatlı nüfus örneği farklı bir belgedir..E devletten alırken nüfus aile seçeneğini seçerek alınız.
Sorular ve yanıtlar için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanalım...
-
Hong Kong’da Green Card Mülakatı Deneyimlerim ve Bilgilendirici Notlar
Merhaba arkadaşlar,
Green Card sürecinde dosyasını Hong Kong’a taşımayı düşünenlere yardımcı olması, henüz bu seçeneği değerlendirmemiş olanlara da fikir vermesi için bu yazıyı hazırlıyorum. Mart-Mayıs ayları arasında Hong Kong’daki Amerikan Konsolosluğu’nda 30’a yakın talihlinin mülakatına tercüman olarak eşlik ettim. Şu ana kadar yardımcı olduğum tüm adaylar vizesini sorunsuz şekilde aldı.
Belki eski deneyim yazılarında da adıma rastlamış olabilirsiniz. Bu süreçte hem teknik açıdan hem de mental olarak neyle karşılaşacağınızı biliyorum ve mümkün olduğunca rahat geçmesi için gözlemlerimi aşağıda paylaşmak istiyorum.
Neden Hong Kong?
Hong Kong’daki Amerikan Konsolosluğu, Ankara’ya kıyasla görece daha az yoğun ve oldukça sistematik işleyen bir yapıya sahip. Bina ferah, güvenlik prosedürleri yormuyor, çalışanlar güler yüzlü ve yardımsever. Girişte neredeyse bir konsolosluktan çok otele giriyor gibi hissediyorsunuz.
Randevu günü konsolosluk önünde veya içinde uzun bekleyişler yaşamadan işlemlerinizi tamamlıyorsunuz. Bu da mülakat stresini büyük ölçüde azaltıyor.Mülakat Süreci ve Belgeler
Hong Kong’daki mülakat süreci genellikle oldukça hızlı ve sade ilerliyor. Adaylar genelde kişi başı 3-4 dakikalık kısa sorularla karşılaşıyor. Öncesinde dosya teslim süreci yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.İstenen belgeler şunlar:
-
Formül A (nüfus kayıt örneği)
-
Formül B
-
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
-
Evlilik cüzdanı (evliyseniz)
-
Askerlik durum belgesi
-
Adli sicil kaydı
-
Lise diploması ve transkripti
-
(Varsa) Üniversite diploması
-
Sağlık raporu (panel doktor tarafından verilmiş olmalı)
-
ABD’deki irtibat kişisinin adı, adresi ve telefon numarası
-
Vesikalık fotoğraf
-
Şu anki pasaportunuz ve varsa önceki pasaportlarınız
Not: Eğer savunma sanayi, bilişim, devlet işleri gibi daha hassas alanlarda çalıştıysanız CV’niz istenebilir.
Tüm bu belgelerin İngilizce çevirisi (çok dilli belgeler hariç), orijinalleri ve birer kopyalarıyla birlikte eksiksiz olarak yanınızda bulunması gerekiyor.
Şu ana kadar finansal doküman (banka dökümü, gelir belgesi vb.) ya da SGK dökümleri, yardımcı olduğum hiçbir adaydan istenmedi.
Mülakatta Sıklıkla Sorulan Sorular:
Mülakattaki sorular genellikle şu tarzda oluyor:
-
Türkiye dışında 1 yıldan uzun süreyle bulunduğunuz ülkeler
-
Son çalıştığınız iş ve iş tanımı
-
Evliyseniz ne zaman evlendiğiniz, ne kadar süredir evli olduğunuz
-
Amerika’da nereye gitmeyi planladığınız
-
En yüksek eğitim seviyeniz ve bölümünüz
-
Bazen birkaç ek soru daha (rastgele) gelebiliyor
Genel olarak resmi ama oldukça sade, samimi bir ortamda geçiyor diyebilirim.
Belgeleriniz eksiksiz ve düzenli olduğu sürece stres yaşamanız için hiçbir sebep yok.
Eğer her şey kusursuz ilerlerse, memurun “I recommend an approval of your visa” dediğini duyacaksınız ve o an bu yolda yaşadığınız tüm zorlukların bir anda yok oluşuna tanıklık edeceksiniz.
Bonus: Hong Kong’u Deneyimlemek
Bu süreci sadece bir mülakat olarak değil, aynı zamanda kısa bir Asya seyahati olarak da değerlendirebilirsiniz. Hong Kong güvenli, ulaşım açısından çok pratik ve kültürel olarak oldukça zengin bir şehir. Özellikle stresli bir sürecin sonunda birkaç gün geçirebilmek oldukça keyifli oluyor.Destek ve Bilgi Talebi
Yukarıdaki bilgilerin sürecinizde size yardımcı olmasını umuyorum. Ben tercüman olarak bu süreçte yer aldığım için aklınıza takılan sorular ya da özel durumlar için bana da ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.20 Ağustos’ta sonra Hong Kong’a dönmüş olacağım. Bu süreçte dosyasını Hong Kong’a taşımayı düşünen ve tercüman desteğine ihtiyaç duyan olursa, memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım. Bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
-
-
@aliaytac41 Şimdiden hayırlı olsun, bir şeyi merak ettim sağ kolunuza yaptı iğne ile igili bir şey söylenmedi mi , antikor testine göre eksik aşınız mı vardı, yoksa sizin haberiniz olmadan yapılan bir işlem mi oldu...
-
@evrentnrkl Tebrikler yeni kıtada yeni hayatınız mutlu geçer inşallah..
-
BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ - 1 TEMMUZ
Herkese merhaba. 14 aylık, bol bol inişli çıkışlı bir süreçten sonra dün vizemin onaylandığını duydum.
Dosya TaşımaÖncelikle dosya taşımanın nasıl olduğunu anlatmama gerek yok; artık bu süreçte olan herkesin dosya taşıma konusunu detaylarıyla bilmesi lazım. Benim dosya taşıma konusunda paylaşmak istediğim bilgi, forumda ara ara ortaya çıkan “Birden fazla dosya taşıma sorun olur mu?” sorusu. Şöyle diyeyim, ben dört kere dosya taşıdım, hiçbir sorun olmadı. Bu deneyimi okuyan arkadaşların dosya taşıma konusunu akıllarına takmasına gerek yok.
🪖 Askerlik Durum Belgesi
Benim tecilim 16 Haziran’da bitiyordu ve mülakatım 1 Temmuz olduğu için nasıl bir belge alacağımı bilmiyordum ve bu beni bayağı strese sokmuştu. Ama stres edecek bir durum yok. 16 Haziran akşam saatlerinde askerlik durum belgem güncellenerek 31.12.2026’ya kadar askerlikle ilişiğim olmadığına dair yenilendi. Çünkü yılın hangi tarihi fark etmeksizin, teciliniz bittiği an, o yılın sonuna kadar askerlikle bir bağınız bulunmamakta.
Ayrıca yoklama kaçağı olan arkadaşlar, bulundukları yılın celp tarihlerine bakıp, mülakatlarından sonra olan celp tarihine uygun olacak şekilde ASAL yoklama kaydı ve sağlık muayenesine girip, bir sonraki celp tarihine kadar askerlikle ilişiği olmadığına dair e-Devlet’te güncellenmiş belge alabiliyor.
Askerlik konusunda bilgi alışverişinde bulunduğum @aliaytac41 arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum ve sürecinde başarılar dilerim.
GSS KaydıArkadaşlar, tam detayını hatırlamıyorum ama yapmanız gereken tek şey, tarayıcı olarak OPERA’yı kullanın ve her şeyiniz hazır olsun. Bilgisayar başında hemen hızlıca doldurun ve isminize benzer bir mail adresiniz olsun. Yoksa GSS kaydı yaparken bilgisayarla bolca kavga edebilirsiniz.

️ YolculukBen direkt İstanbul–Bangkok uçak bileti aldım. Thai Hava Yolları'nın direkt internet sitesinden aldım; yemek seçimi ve koltuk seçimi ücretsiz. Helal yemek seçimi yapan arkadaşların yemekleri herkesten önce dağıtılıyor. Tayland giriş kartını da doldurmayı unutmayın (https://tdac.immigration.go.th/arrival-card/#/tac/arrival-card/add).
İlk yurt dışı deneyimim, ilk uçak deneyimim, hatta bu kadar uzun süren ilk yolculuğum oldu fakat pek bir sorun yaşamadım.
Sadece İstanbul'da check-in sırasında dönüş bileti görmek istiyorlar. Onu da THY'nin mobil veya internet sitesi üzerinden uçak bileti alırsanız, 24 saat içinde iptal etme seçeneği var. Fakat alacağınız dönüş tarihi, uçuş tarihinden en az yedi gün sonrası olmalı; ona dikkat edin. Bir de ben bileti alırken koltuk seçimi yaptım; normal prosedür sandım, meğer ücretli seçenekmiş. O yüzden THY, koltuk seçimi yaptığım için 10.000 TL’yi iade etmedi. Bu hususa da çok dikkat edin.
Benim ilk yurt dışı seyahatim olmasına rağmen Bangkok varışta (arrival) konuşmadan, sadece parmak izi vererek ve kameraya poz vererek geçtim. Fakat sorguya çekilen arkadaşlar olmuş; her türlü hazırlıklı olun.
Sağlık MuayenesiÖncelikle arkadaşlar, 2NL maili veya KCC üzerinden mülakat tarihinizi öğrendikten sonra Bumrungrad Hastanesi’yle WhatsApp (+66 65 964 7980) üzerinden iletişime geçip randevu alabilirsiniz. Ben WhatsApp üzerinden bir türlü başaramadım ama siz iletişime geçtiğinizde ilk olarak size HN numarası veriyorlar. O numara ile hastanenin internet sitesi veya uygulamasından profil oluşturup on dakika içinde randevu alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra tekrar WhatsApp üzerinden yazıp “Şu tarihte sağlık muayenem var, onay belgemi atabilir misiniz?” diye yazıyorsunuz. Beş dakikada size onay belgenizi gönderiyorlar.
EVRAKLAR:
️ 4 adet (5 cm x 5 cm) fotoğraf
️ Hastane randevu onay kartım
️ DS-260
️ Aşı kartı
️ Antikor sonuçlarıOnay belgesi üzerinde belirtilen kata gidip, oradaki danışmaya onay belgenizi ve pasaportunuzu veriyorsunuz. Onlar daha sonra size bir evrak veriyorlar. Evrakta sırayla ne yapmanız gerektiği yazıyor ve ilk yönlendirdikleri yerde DS-260, aşı kartınız veya antikor testiniz varsa veriyorsunuz. Sonra evrakta belirtilen işlemler başlıyor. Kısaca belirtilen işlemler:
️ Boy-kilo ölçümü
️ Göz ölçümü
️ Kan tahlili
️ X-ray
️ Soru-cevap şeklinde gerçekleşen doktor muayenesi
️ Aşıların yapılması:
* TDAP + IPV
* MMR
* Hepatit B
* İnfluenza
* ChickenpoxNOT: Benim aşılarım tam olmasına rağmen, aşıların 2000 tarihli olması yüzünden doktor tekrardan yaptırdı. Bana kalırsa eski olması bahane; çünkü hastaneyi görenler anlayacaktır ki tam bir ticarethane.
Ayın 24’ünde girip tamamladığım muayenemin sonuçlarını 26’sında aldım.
Endişe etmenize gerek yok; gerçekleşen muayene, ASM’de yaptırdığımız muayeneler kadar basit. Türkiye’de herhangi bir işe girerken bile daha detaylı muayeneler yapıyorlar.
TercümanBen Egemen Bey ile mülakata girdim. Kendisi konsolosluğa bağlı yeminli tercüman. Dil tecrübesi hakkında konuşmak haksızlık olur; adamın zaten 10 yıllık Tayland tecrübesi, öncesinde 5 yıllık İngiltere tecrübesi var.
Korkmanıza gerek yok, çok güler yüzlü, sıradayken gerginliğinizi alan sohbetler yapıyor. Mülakattan önce hangi soruların önemli olduğu, hangilerinin sorulduğu gibi konularda küçük bir tekrar yapıyor. Yeni yeni DV mülakatlarına girse de tüm memurlarla gayet güzel anlaşıyor, küçük şakalar yapıyor.
Yani kısacası, gönül rahatlığıyla Egemen Bey ile çalışabilirsiniz.
Numarasını bırakıyorum: (+90 532 254 23 18).
Fiyat konusuna gelince, ilk DV mülakatları olduğu için herhalde ücreti güncellemiş.
Mülakat GünüSabah, konsolosluğun önünde sıraya giriyorsunuz. Girişte DS-260 formuna bakıp pasaportunuzun arkasına barkod yapıştırıyorlar. Barkodu mutlaka kontrol edin. Yapıştırılmamışsa hemen bildirin.
Daha sonra içeri girip telefonu emanete veriyorsunuz. Konsolosluğa girdikten sonra saat 7:15’ten sonra vezneye 330 dolar ve pasaport fotokopisini veriyorsunuz. Pasaport fotokopisine “PAID” damgası vuruluyor. Sonra tekrar sıraya giriyorsunuz.
Evrak TeslimiÖncelikle parmak izlerine bakılıyor, ardından istenen evraklar:
️ İki adet resim (5x5 cm), resimlerin arkasına isim-soyisim yazın
️ PAID damgası yiyen pasaport fotokopisi
️ DS-260 onay sayfası
️ Adli sicil kaydı
️ Formül A
️ Diploma - Transkript
️ Askerlik BelgesiHer evrakın orijinali, çevirileri ve birer kopyası hazır olmalı.
Formül A çok dilli; olması önemli değil, yine de çevirin. Formül A’nın ikinci sayfasına çeviri yapmaya gerek yok.
Ayrıca adli sicil kaydında çeviri gerekmez, zaten İngilizce alınabiliyor.NOT 1: Sağlık muayenesi olurken Tayland’a ait numaranızı yazın, size verilen kişisel bilgi formuna. Ben Türkiye numaramı yazdım, o yüzden evrak teslimi sırasında bana konsolosluktan ayrılınca numaramı maille atmamı istediler.
NOT 2: Normalde DV evrak teslimi için ayrılan iki vezne var ama o sıra beni farklı bir vezneye aldılar, beklememem için. O veznede diplomam dışında transkriptimi de istediler. Belki lise mezunu olduğum içindir, bilmiyorum. Ama diğer arkadaşlardan farklı olarak transkript istediler.
️ MülakatÖncelikle yemin ediyoruz.
️ Başvuru sahibi sen misin? [Evet, benim]
️ Kaçıncı başvurun? [Üçüncü]
️ İlk yurtdışı seyahatin Tayland mı? [Evet]
️ Tayland’da bir tanıdığın var mı? [Hayır]
️ Ne mezunusun? [Lise]
️ Ne yapmayı düşünüyorsun ABD’de? [Aile işimize devam etmek istiyorum, uzun vadede]
️ Nereye yerleşmeyi düşünüyorsun? [Tennessee]
️ Neden Tennessee? [Çünkü mesleğime uygun iş pozisyonları var]
️ Tanıdığın var mı? [Evet, lise arkadaşım]
️ Daha önce suça bulaştın mı? [Hayır]
️ Askerlik yaptın mı? [Hayır]
️ Neden Bangkok? [Çünkü işlemler daha hızlı ilerliyor]
️ İngilizce seviyen nedir? [A1 - Basit]Benim sorularım bunlardan ibaretti. Zaten soruları sorarken göz teması bile kurmuyordu memur, sadece her cevabımda “Ooo perfect” diyordu.
En sonunda “Vizeniz onaylandı, iki hafta içerisinde belirtilen yerden alın” dedi.NOT: Mülakatın sonunda sizi başka bir vezneye gidip bir ankete katılmanız için yönlendiriyorlar. Kendi internet siteleriyle ilgili sorular soruyorlar. Çok gereksiz bir şey; ankete katılmadan gidebilirsiniz, sorun değil.
♾️ Teşekkür
Bu 14 aylık süreçte her konuda yararlandığım foruma ve forum üyelerine teşekkür ederim. Özellikle @serapp Hanım, @MomisCan, @cttl, @aliaytac41, aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar ve her ne kadar son dakika Minnesota’ya gitmekten vazgeçsem de bana Minnesota hakkında yardımcı olan @minnesota abime de çok teşekkürlerimi, saygılarımı iletiyorum.
Burada tanıştığım @ömer, @mesut16, @16bilgin ve @evrentnrkl ve ailelerini tebrik ederim, güzel bir hayat dilerim.
Gerçi @mesut16 hocamın daha mülakatı var ama onu da almış sayıyoruz.
Süreci devam eden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
️ BangkokArkadaşlar, Bangkok’tan korkmamıza gerek yok. Yemekler çok güzel ama tabii ki sokak tezgâhlarından uzak durun. Onun dışında her şey sorunsuz. Özellikle deniz ürünleri on numara.
Yok zehirlenirim, yok şu ölü, yok bu olur... Hiç. Tertemiz yemekler var. Hiç olmadı, Arap restoranları bol bol var; oradan yersiniz, neredeyse bizim yemeklerle aynı.
Sadece biz baharata alışık olmadığımız için yemek söylerken belirtin, az baharatlı olsun. Yine, kendinize baharat konusunda güvenmiyorsanız Türkiye'den mide ilacı falan getirebilirsiniz.
Şahsen bana dokunan bir yemek olmadı. Yemekler bayağı uygun Türkiye’ye göre ve porsiyonlar büyük.Kalacak Yer Konusu olarak Sukhumvit Caddesi'ne bağlı Soi 4, Soi 5, Soi 11 caddelerindeki otellerden uzak durun. Çünkü o caddeler gece mekânları ve hayat kadınlarıyla dolu. Otellerin kapısında hayat kadınları, market rafında dizilmiş ürünler gibi dizilmişler; aynı şekilde kaldırımlarda da öyle.
Biz Soi 3'te Anya Nanna Otel'de kaldık, gayet temiz ama aileler için küçük olabilir. Hastaneye 5 dakika, konsolosluğa 20 dakika yürüme mesafesinde. Ayrıca Soi 3’te kalacaksanız Anya Nanna dışındaki otellerin önü de hayat kadınlarıyla dolu. Ama diğer caddelere göre daha sakin; çünkü hem Japonya ve Pakistan elçiliği bulunuyor hem de Bangladeş, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerden sağlık turizmine gelen insanlar bu caddede konaklamayı seçiyor.
Bir de ben otel rezervasyonu yaparken kahvaltılı seçmiştim, bence hiç gerek yok.Ulaşım olarak Bolt ve Grab öneririm. Public taksilerden dolandırılmak istemiyorsanız uzak durun. Ayrıca tuk tuk’lara binerken dikkatli olun; bazıları sizi masaj salonları ve genelevlere götürmek için bin takla atıyorlar. Herhâlde götürdükleri müşteri başına komisyon alıyorlar.
Özetle: Bangkok çok güzel bir yer. Türkiye’den gelince böyle saygılı, güler yüzlü insanlar görmek biraz şaşırtıcı olabiliyor. Belirttiğim sokaklardan bana kalırsa uzak durun, yemek konusunu dert etmeye gerek yok bile. Seven-Eleven’lar zaten sağ kolunuz gibi oluyor.

Sadece kafanızı boşaltıp sürecin keyfini çıkarın.
MasraflarHastane ve vize ücreti dışında, tek yön uçak biletim ve 17 gece otelim birlikte 36.000 TL’ye denk geldi. Onun dışında şu ana kadar 10.000 TL harcamışımdır. Gerisi sizin harcamalarınıza bağlı.
Benim kendi sürecim hakkında hatırladığım detaylar bunlar.
Gönül ister ki herkes vize alsın ama şartlar, durumlar bizim için yokuş yaratıyor. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi artık sağlık olsun.
Herkese tekrardan süreçlerinde bol şanslar dilerim.İyi günler dilerim, sağlıcakla kalın
-
@rasitcenngiz
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@beratozturk
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@rasitcenngiz çok bilgilendirici bir yazı olmuş , yeni hayatında mutluluklar dilerim bol şanslar
-
@rasitcenngiz her şeyi detaylı yazman çok güzel olmuş, yeni hayatında başarılar..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum




Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.