DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@ATS16 teşekkür ederiz sağolun yeşil kart forumada tesekkur ederız iyiki varsınız
-
@16bilgin
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
@16bilgin Tebrikler, hayırlı olsun 🎉✨
Unutamayacağınız nice anlar yaşamanız dileğiyle🙏 -
@16bilgin Tebrikler , hayırlı olsun kızınızla mutlu bir hayatınız olsun.
-
@Flight101 Bizimde direkt hong kong a mail attık ama henüz cevap yok kaç günde dönüş oluyor acaba yada kcc mail atmamiza gerek varmı numaramız aktif oldu sanırım
-
@Kübra-Kırmacı Harika yeni hayatınızda her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Darısı başımıza inşallah..
-
Unganlar Sağlık Muayenesi (1 Temmuz 2025)
Merhabalar, bu sadece Unganlar sağlık muayenesi deneyimimdir. Unganlar’a özel biraz detaylı bir şeyler yazmak istedim. Mülakatın bir parçası olduğu için buraya yazmak daha mantıklı olur diye düşündüm. TB korkusundan dolayı 30 temmuz mülakatımın sağlık görüşmesini 1 Temmuz’a almıştım. Yorucu bir gece treni yolculuğundan sonra sabah 8’de Ankara Gar’a indim. Taksiye binip Kuğulu Park dedim ve bir taraftan da haritadan kontrol etmeye başladım. Konuma yaklaşınca “Unganlar varmış burada, ona yakın inebilir miyim” deyince taksici abi “SGK Misafirhanesi yanında dersen herkes bilir” diyerek konuma dair güzel bir kopya verdi bizlere :) Unganlar sağlık merkezi ufak bir bahçenin olduğu biraz eski bir iş merkezinin içerisinde. Bahçe dediğim alana girişte caddeye bakan A4 Kahve diye bir mekan var. O da girişi bulmak için güzel bir işaret.

Biraz ilerleyince iş merkezinin girişini ve asansörleri buluyoruz. 11:45 randevuma 8:30’da gitmiştim ve muayenehanenin 9’da açılacağını öğrenince bahçede bankta oturduktan sonra 9’da direkt 4. Kata çıktım. Burada pasaportumu verdikten sonra saat sırasına göre isimlerin okunmasını ve sıranın bana gelmesini bekledim. Şansıma mıdır bilmem önümde 6 kişilik İran’lı ve 8 kişilik Afgan aileler de dahil hep aile vardı :) Yaklaşık 1.5 saat sonra ismim söylendi, fotoğrafım çekildi ve gün sonuna kadar ordan oraya taşıyacağım kağıda ilk imzamı attım. “Kan ve röntgen hallolunca yeniden buraya gelin lütfen” denildi. Pasaportum ve bu kağıtla birlikte 5. Kata kan tahlili için çıktım. Aynı sıra burada da devam etti ve yine ismimin okunmasını bekledim. İsmim okununca kan tahlili ve röntgen filmi için 1.887 TL küsuratlı bir ödeme yaptım ve yeniden beklemeye koyuldum :) İsmim yine okununca da içeri odaya davet edildim, kanım alındı ve 3. Kata inip röntgen çekilmem söylendi. Burada da diğer katlarda olduğu gibi danışmaya pasaportumu ve kağıdı verip ismimin okunmasını bekledim. Okununca da şipşak filmim çekilde ve yeniden 4. Kata yöneldim. Saat 11:30’du ve bana 12:30’da yeniden 4. Kata gelmem söylendi. Hemen aşağıya inip pahalı olmasına rağmen açlığımın gazabıyla sıcak sandviç ve çayla kahvaltımı yaptım. 12:30’da yeniden 4. Kata çıktım, danışmaya geldiğimi belirttim ve ismimin okunmasını beklemem söylendi. 13:30’da ismim okundu, verilen maskeyi taktım ve danışmanın yanındaki kapıdan içeriye girdim. Hayalimde büyük tek bir tane oda varken muhtemelen 2-3 farklı oda olduğunu, sekreterlerin sıraya göre odalara danışanları aldığını ve doktorun da oda oda gezip işlemleri yaptığını anladım. Bugün Mehmet Bey bakıyordu. Odaya girdiğimde sekreter boy-kilo ölçümü aldı ve İç çamaşırım hariç -çoraplar dahil- her şeyi çıkarıp verilen önlüğü giymemi istedi. Hızlıca denileni yaptım ve 5 dk sonra Mehmet Bey geldi. Sedyeye uzanmamı istedi. Sırasıyla
- Daha önce ABD’ye gittin mi?
- Nerede yaşayacaksın?
- Bekar mısın?
- Vücudunda herhangi bir ameliyat izi var mı?
- Vücudunda herhangi bir yara ve dövme var mı?
- Daha önce HIV, TB vb hastalık geçirdin mi? (Her şeye gayet normal cevap verince refleksif olarak bu soruya bel fıtığım var dedim ahahah o da gülüp “yok canım bulaşıcı hastalık anlamında” dedi)
- Sigara kullanıyor musun?
- Bağımlılıkların var mı?
Son soruları sorarken de sağ koluma 4 saniye içerisinde bir iğne yaptı. Geçmiş olsun diyerek çıktı odadan.
Üstümü giyinip danışma tarafına yeniden çıktım. 400 dolar nakit ödeme yaptım. Balgam testinin 2 aylık bir süreç olmasının beni gerdiğini belirtip Akciğer filmimin neticesini sordum ve temiz olduğunu öğrendim. Sonucumun yarın 15’ten sonra alınabileceği söylendikten sonra bugün kalamayacağımı belirtip mülakattan önce alabilir miyim diye sordum ve tabi ki dediler. İş merkezinden çıktım ve kendi kendime “aylarca acaba diyerek stres yaptığım şey sadece o 5 dakikalık süreç miymiş” dedim. Umarım okuyan herkese faydası dokunur, çünkü bunun için bu kadar detaylı yazdım. Herkese bol şans :)
Not: Hiçbir şey için gerilmeyin, sadece size söyleneni yapın ve lütfen aklınıza takılanı sormaktan çekinmeyin.
-
@16bilgin Adınıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum
-
@aliaytac41 hayırlı olsun hemşerim🤩Çok sevindim
-
🇺🇸 1 Temmuz - Bangkok ABD Konsolosluğu Göçmen Vize Mülakat Deneyimimiz
Herkese merhaba!
Bugün itibariyle vizemizi aldık! Çok uzun ve stresli bir süreçti ama sonunda başardık. Deneyimimizi detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum, belki birilerine yol gösterir 🙏⸻
🧑💼 Tercüman ve Hazırlık
Biz tercüman olarak Emre Bey ile çalıştık. Gerçekten çok yardımcı oldu, tüm süreç boyunca yanımızdaydı ve ne zaman ne yapacağımızı net bir şekilde yönlendirdi.
Bir ton evrakla gittik ama çoğu istenmedi. Yine de eksiksiz gitmek büyük rahatlık sağladı.⸻
🕖 Konsolosluğa Giriş
• Mülakat saatimiz 07:00’deydi, biz 06:45’te oradaydık.
• Emre Bey ile buluştuk, sıraya girdik.
• Girişte DS-260 onay sayfası ve pasaportlar gösteriliyor. Pasaportlara barkod yapıştırılıyor.
• İçeri alındıktan sonra 660 $ ödeme yaptık. Biz 700 $ verdik, 40 $ üstü verdiler (nakit).⸻
📄 Evrak Teslimi ve Parmak İzi
Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra evrak teslimi için sıraya geçtik. Bu aşamada parmak izi alımı da yapıldı. Emre Bey, belgeleri sırayla teslim ederken yanımızda oldu ve neyin nerede olması gerektiğini söyledi.
Asıl talihli (ben) için istenen evraklar:
• Askerlik durum belgesi
• Diploma ve transkript
• Adli sicil kaydı
• Formül A ve Formül B
• Evlilik cüzdanı
• 2 adet 5x5 fotoğraf
• Pasaport fotokopisi (ödeme sırasında da gerekiyor, üzerine “PAID” kaşesi vuruluyor)Eşimden istenen evraklar:
• Formül A ve B
• Adli sicil kaydı
• Evlilik cüzdanı
• 2 adet 5x5 fotoğraf
• Pasaport fotokopisi💡 Tüm belgeler orijinal + İngilizce çeviri + 1 fotokopi şeklinde hazırlanmalı.
⸻
💍 Ek Belgeler ve Ufak Sürprizler
• Ne zaman evlendiğimiz soruldu ve kanıt istendi (evlilik ile ilgili nişan düğün evlilik teklifi gibi görseller yanımızdaydı, hemen gösterdik).
• Eşimin pasaportunda “Cumayeri” yazdığı için memur, “Bu neresi, küçük bir yer mi?” diye sordu. Neresi olduğunu söyledik, sadece not aldılar. Mülakatta bu konu hiç açılmadı.⸻
🎤 Mülakat
5-10 dakika bekledikten sonra mülakat için çağrıldık. Çok tatlı, güler yüzlü bir kadınla karşılaştık.
Önce yemin ettirdi, ardından şu soruları sordu:
• En son hangi okuldan mezun oldun ve ne zaman?
• Bu ilk evliliğin mi?
• Amerika’da nereye gideceksiniz?
• Neden oraya gitmeyi planlıyorsunuz?Emre Bey burada esprili bir şekilde devreye girdi: “Aslında üç kişiler, lady is pregnant” dedi 😊 Kadın güldü ve ortam iyice rahatladı.
Bu esnada eşime hiç soru sorulmadı, sadece onun adına bir mavi bilgi formu verildi – vizeyi eşim benim üzerimden aldığı için, haklarını anlatan bilgilendirme formuydu.Sonrasında görevli kadın, vizemizin onaylandığını söyledi ve pasaportların teslim edileceğini belirtti.
⸻
🎉 Ve O An…
Konsolosluktan çıkarken eşimle birbirimize sarıldık, gözümüz doldu, içimizden “Ohh be, bitti bu süreç!” dedik.
Gerçekten yıpratıcı ama sonunda karşılığı olan bir süreç. Şimdi artık önümüzdeki yeni hayatımıza odaklanacağız.⸻
Not: Bangkok ABD Konsolosluğu süreci genel olarak düzgün ilerliyor, ancak her aşamada hazırlıklı olmak önemli.
Gidecek olan herkese bol şans! Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. -
@evrentnrkl çoook mutlu oldum, tebrik ederim. Bebeğinizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorummm
-
@DenizMaths Teşekkür ederim abla, umarım vize mülakatı da sağlık kadar rahat geçer :)
-
@Aygül Selamlar...
Sizin CN niz ocak ayının 2. haftasından beri current..
Hong Kong saat farkını gözeterek mail atıysanız 1-2 güne cevap gelecektir..
Sorular ve ceplar için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanalım.. -
@evrentnrkl
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
Senin de güzel haberini aldık..Harika..🤝 -
@aliaytac41 Hayırlı olsun çok güzel anlatmışsınız. Mülakatınızda aynı kolaylıkla geçsin. Şimdiden tebrik ederim. Anladığım kadarıyla 1 saat önce gitsekte işlemler başlıyor.
-
@Harun-Yusuf-Şahin Teşekkürler hocam, hepimiz için umarım. 9'da açılıyor ve saatinizden önce gitseniz dahi duruma göre işlemlere erken başlayabilirsiniz.
-
@Flight101 teşekkür ederim
-
@evrentnrkl Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Aileye katılacak yeni üye sanırım ABD'de doğacak ve doğrudan ABD vatandaşı olacak, şimdiden güle güle büyütün :)🎉🌸
-
@aliaytac41 o zaten iyi geçer merak etme.Senin gibi gençlere ihtiyaç var orada👍
-
@aliaytac41 geçmiş olsun hocam acaba ne kadar bi ödeme yaptınız toplamda
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum