Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rasitcenngiz Bana mail geldi şimdi ama hala esc sayfası eskisi gibi.

Mail: You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

• @Ahmet-Faruk-Özkan Yavaş yavaş güncelliyorlar herhalde. Serap hanımın dediği gibi yarım saat içinde düzelir.

• @onuru çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@vitruvius

Tercih sizin, seyahat etmekte özgür olduğunuzu belirtmek ve takviminizin esnek olduğunu bildirmek hiç bildirmemekten daha iyidir.

Kendinizi nazikçe hatırlatmak faydanıza olabilir zira bu başlıkta paylaşan kullanıcıların durumundan görebilirsinizki (mutlaka paylaşmayanlar da vardır süreci forum dışında takip eden veya forumda olup konuyla ilgili bilgi vermek istemeyen) Schengen reddi alıp Asya ülkelerine bu dakikadan sonra dosya taşımayı araştıran talihliler var. Onlardan birisine bloke edilen slot’u neden size vermesinler, hepsi bir ihtimal dahilinde. Bol şans!

• Bana pazartesi günü ayın 16 sında mülakat tarihi saati ve gerekli olan evrakların olduğu mail geldi bugün de esc sayfamde güncelleme olduğuna dair maili aldım

• ⭐⭐⭐⭐

@ekoko1

Sorularınızı sizin süreciniz olan DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sorun lütfen, bu başlık DV2025 talihlileri için. Arama butonunu kullanmak önceliğiniz olsun, aynı soru geçmişte defalarca cevaplandı. Cevabını bulamaz iseniz doğru konu başlığından sorarsanız mutlaka deneyimli bir kullanıcı veya ben cevaplamak için elden geleni yaparız. Bol şans!

• 2nl maili HNK’ ye giderken geldi. Bu yüzden esc sayfamın çıktısını almadım fakat konsolosluğun daha önceden attıgı mülakat mailini çıktı olarak çıkartmıştım. Esc sayfasını çıktı almama gerek var mı ?

• @yalcin61 Alsaniz iyi olur. Eksik dosya muamelesi riskine karsi

• Mülakat tarihimi değiştirip yeni tarihi karşılıklı Viyana ile onayladıktan sonra bugün 2NL mailini aldım. ESC sayfasında hala ilk mülakat tarihi bulunuyor bunun değişmesi gerekli mi? Herhangi bir sorun olur mu?

• Merhaba arkadaşlar

Vukuatlı nüfus kayıt örneği alırken eşim için açık ve kapalı nüfus kayıt örneğini aldım. Tercüme ettirdim. Ama belgede sadece eşim var. Ailesi ya da benim ismim yok. Hong Kong bunu sorun eder mi sizce?

• ⭐⭐

@yalcin61 selamlar, hong kongta alabilirsiniz, kaldiginiz otelde veya yakinlarda cikti alabileceginiz yerler olacaktir.

• Mulakatlarini alanlara hayırlı olsun diyorum ve lütfen excel tablosuna işleyiniz keza bizler için çok önemli.

• Merhabalar, Bir sorum var Benim cocukken oldugum asilarin hicbiri enabiza islenmemis benim bu durumde ne yapmam lazim ?

• @ollqher Antikor testi yaptırıp eksik aşılarınızı tamamlamanız gerek

• merhabalar bende 20/06/2025 tarihinde esc sayfamda güncelleme olduğuna dair mail aldım. gelen linke gerekli bilgileri girdiğimde sadece mülakat tarihi ve saatine ilişkin bilgiler buldum, ancak gerekli belgelere dair bir link ya da liste yoktu. Bu halde bu yıl mülakata giren arkadaşların paylaşım ve deneyimlerinde bahsettikleri evrakları hazırlamam yeterli midir? yoksa kcc ye ya da ankara konsolusluğuna mail atmalı mıyım?

• @Serapp iyi forumlar Serap hanım aynı maili bende aldım ama daha işlem yapmadım hafta içi evlenip eşimi de başvuruya dahil edeceğim için. Bu gelen linke tıklayıp bilgilerimi girmelimiyim yoksa beklemem mi daha doğru olur

• Merhabalar Salı günü gelen ilk mailimde en altta şöyle bir ileti var Lütfen DS260'ı eksiksiz doldurun. Pasaport bilgileriniz eksik. pasaport bilgilerimi hafta içi doldursam bir sıkıntı olur mı zaten eşimi eklemek için dosyamı açtıracağım

• @yalcin61 Benim epikriz raporunun tercümesi Hong Kong uçağına bindikten sonra elime ulaştı. Taratıp gönderdiler. Biz havaalanından direk nickolsona gittik. Böyle bir raporum var ama çıktısını burda alabilir miyiz deyince whatsapptan gönderin doktora gösterelim dediler. Belki nvc mektubu için de vakit bulamazsanız sorun etmezler. Ama vakit varsa yazdırmak daha iyi olur tabi.

• Merhabalar

17 haziranda nickolsonsa sağlık muayenesi olduk. Sizlerle deneyimimizi paylaşayım.

Biz 12 haziranda KCCden gelen maille 7 temmuzda Hong Kongda mülakatımız olduğunu öğrendik. Hemen nickolson ve anderson a mail gönderdim. Nickolson ertesi günü (cuma hong kong için mesai bitimine yakın) 17 haziran sabah 9:30 da size randevu verebiliriz dediler. Buna cevaben tarihin çok erken olduğunu söyledim. Ama haftasonuna girdiğimiz için hiçbir şekilde cevap alamadım.

Bizim için çok stresli bir kaç gün başlamış oldu. KCC den mülakat tarihimi öğrenince hemen ertesi günü enfeksiyon hastalıkları bölümünden randevu almıştım. Benim Allahtan antikor testimi bir hafta önce hastanede yatış yaptıklarında almışlar. Eşimin antikor testi yoktu. O nedenle kan verdi ama test sonuçlarının çıkması 4 5 gün sürdüğü için muayeneye tamamını yetiştiremedik. ( antikor testleri parça parça çıkıyormuş. )

Antikor testlerinin eksik olması bizi çok strese soktu. Küçükken olduğumuz aşıların da karnesi elimizde yoktu. Velhasıl biz nickolsona eksik antikor testi ve aşı karnesiz olarak gelmek zorunda kaldık. Ama bunun tek dezavantajı ekstra aşı masrafı oluyormuş. Amerika yolculuğu için değer dedik geçtik 🙂

Tercüme işleri için de haftasonu çeviri yapıldı. Pazartesi noter tercümeleri onaylayıp dosyaları tarattı ve bize mail attı.

Tüm işler cumartesi günü bitti gibi. Biz de baktık salıya yetişiyoruz gibi, hemen pazartesi akşama bilet aldık ve otelde rezervasyonumuzu yaptık. Salı sabahı 8:50 de varış gösteriyordu ama bizim randevumuz 9:30 daydı. Bu durumu mail attık. Nickolson bize 10:30 dan önce burda olsanız yeterli dedi.

Biz airport express kullanarak saat 10:10 da nickolsona varmıştık. Biraz sıra bekledik. Sıra bize gelince bizden pasaportlarımızı istediler. Fotoğraflarımızı aldılar (biz travel.state.gov adresinde passport-size yazınca 2 inçe 2 inç çektirmiştik. Bu çok büyük bize yarın 1 e 1.5 inç 5 adet fotoğraf getirin dediler. ) Pasaportumuzu istediler. Mülakat davet mektubu yoktu. O nedenle KCC den mülakatımın Hong Kongda olacağını belirten mailin çıktısını verdim. Bize bir form verdiler. Türkçe açıklamaları da mevcut. Onu doldurduk. Çıkan antikor testlerini verdik. Göz reçetesi ve raporu almıştım. İstemediler. Epikriz raporum var ama çıktı almaya fırsat bulamadım dedim. Doktora iletmek için Whatsapp numaralarına göndermemi söylediler.

Sonrasında kan aldılar, akciğer grafisi çekildik. Boy ve kilomuzu ölçtüler. Reflekslere baktılar. Göz muayenesi yaptılar. Bizden idrar tahlili istemediler. Doktor ile görüştük.

Benim canlı aşı olmam sakıncalı idi. Epikriz raporunu bu nedenle almıştım. Doktor da raporu iyicene okumuş. Bana suçiçeği geçirdin mi dedi. Ben de küçükken geçirmiştim hatta komşumuz bulaştırmıştı dedim. Güldü. Sana sadece tetanoz aşısını vuracağız dedi.

Eşime 3 aşı yaptılar. Aşı olduktan sonra bize sonuçlar çıkınca whatsapptan haber edeceklerini söylediler. Ödemeyi kredi kartı ile yaptık ve ayrıldık.

Sağlık muayenesini bu şekilde bitirmiş olduk.

Umarım faydalı olur. Allah herkesin yardımcısı olsun.

• Merhabalar

Yeminli tercüme ettiğim dokümanların ıslak imzalı hallerini temin edememiştim. Noter tarafından taranmış halleri bende mevcut. Damgalar ve imzalar gayet belirgin. Sizce konsolosluk orijinalleri nerede der mi? Türkiyeden bir şekilde kargo ile dosyaları göndertmem gerekir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |