DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba arkadaşlar
Vukuatlı nüfus kayıt örneği alırken eşim için açık ve kapalı nüfus kayıt örneğini aldım. Tercüme ettirdim. Ama belgede sadece eşim var. Ailesi ya da benim ismim yok. Hong Kong bunu sorun eder mi sizce?
-
@yalcin61 selamlar, hong kongta alabilirsiniz, kaldiginiz otelde veya yakinlarda cikti alabileceginiz yerler olacaktir.
-
Mulakatlarini alanlara hayırlı olsun diyorum ve lütfen excel tablosuna işleyiniz keza bizler için çok önemli.
-
Merhabalar, Bir sorum var Benim cocukken oldugum asilarin hicbiri enabiza islenmemis benim bu durumde ne yapmam lazim ?
-
@ollqher Antikor testi yaptırıp eksik aşılarınızı tamamlamanız gerek
-
merhabalar bende 20/06/2025 tarihinde esc sayfamda güncelleme olduğuna dair mail aldım. gelen linke gerekli bilgileri girdiğimde sadece mülakat tarihi ve saatine ilişkin bilgiler buldum, ancak gerekli belgelere dair bir link ya da liste yoktu. Bu halde bu yıl mülakata giren arkadaşların paylaşım ve deneyimlerinde bahsettikleri evrakları hazırlamam yeterli midir? yoksa kcc ye ya da ankara konsolusluğuna mail atmalı mıyım?
-
@Serapp iyi forumlar Serap hanım aynı maili bende aldım ama daha işlem yapmadım hafta içi evlenip eşimi de başvuruya dahil edeceğim için. Bu gelen linke tıklayıp bilgilerimi girmelimiyim yoksa beklemem mi daha doğru olur
-
Merhabalar Salı günü gelen ilk mailimde en altta şöyle bir ileti var Lütfen DS260'ı eksiksiz doldurun. Pasaport bilgileriniz eksik. pasaport bilgilerimi hafta içi doldursam bir sıkıntı olur mı zaten eşimi eklemek için dosyamı açtıracağım
-
@yalcin61 Benim epikriz raporunun tercümesi Hong Kong uçağına bindikten sonra elime ulaştı. Taratıp gönderdiler. Biz havaalanından direk nickolsona gittik. Böyle bir raporum var ama çıktısını burda alabilir miyiz deyince whatsapptan gönderin doktora gösterelim dediler. Belki nvc mektubu için de vakit bulamazsanız sorun etmezler. Ama vakit varsa yazdırmak daha iyi olur tabi.
-
Merhabalar
17 haziranda nickolsonsa sağlık muayenesi olduk. Sizlerle deneyimimizi paylaşayım.
Biz 12 haziranda KCCden gelen maille 7 temmuzda Hong Kongda mülakatımız olduğunu öğrendik. Hemen nickolson ve anderson a mail gönderdim. Nickolson ertesi günü (cuma hong kong için mesai bitimine yakın) 17 haziran sabah 9:30 da size randevu verebiliriz dediler. Buna cevaben tarihin çok erken olduğunu söyledim. Ama haftasonuna girdiğimiz için hiçbir şekilde cevap alamadım.
Bizim için çok stresli bir kaç gün başlamış oldu. KCC den mülakat tarihimi öğrenince hemen ertesi günü enfeksiyon hastalıkları bölümünden randevu almıştım. Benim Allahtan antikor testimi bir hafta önce hastanede yatış yaptıklarında almışlar. Eşimin antikor testi yoktu. O nedenle kan verdi ama test sonuçlarının çıkması 4 5 gün sürdüğü için muayeneye tamamını yetiştiremedik. ( antikor testleri parça parça çıkıyormuş. )
Antikor testlerinin eksik olması bizi çok strese soktu. Küçükken olduğumuz aşıların da karnesi elimizde yoktu. Velhasıl biz nickolsona eksik antikor testi ve aşı karnesiz olarak gelmek zorunda kaldık. Ama bunun tek dezavantajı ekstra aşı masrafı oluyormuş. Amerika yolculuğu için değer dedik geçtik

Tercüme işleri için de haftasonu çeviri yapıldı. Pazartesi noter tercümeleri onaylayıp dosyaları tarattı ve bize mail attı.
Tüm işler cumartesi günü bitti gibi. Biz de baktık salıya yetişiyoruz gibi, hemen pazartesi akşama bilet aldık ve otelde rezervasyonumuzu yaptık. Salı sabahı 8:50 de varış gösteriyordu ama bizim randevumuz 9:30 daydı. Bu durumu mail attık. Nickolson bize 10:30 dan önce burda olsanız yeterli dedi.
Biz airport express kullanarak saat 10:10 da nickolsona varmıştık. Biraz sıra bekledik. Sıra bize gelince bizden pasaportlarımızı istediler. Fotoğraflarımızı aldılar (biz travel.state.gov adresinde passport-size yazınca 2 inçe 2 inç çektirmiştik. Bu çok büyük bize yarın 1 e 1.5 inç 5 adet fotoğraf getirin dediler. ) Pasaportumuzu istediler. Mülakat davet mektubu yoktu. O nedenle KCC den mülakatımın Hong Kongda olacağını belirten mailin çıktısını verdim. Bize bir form verdiler. Türkçe açıklamaları da mevcut. Onu doldurduk. Çıkan antikor testlerini verdik. Göz reçetesi ve raporu almıştım. İstemediler. Epikriz raporum var ama çıktı almaya fırsat bulamadım dedim. Doktora iletmek için Whatsapp numaralarına göndermemi söylediler.
Sonrasında kan aldılar, akciğer grafisi çekildik. Boy ve kilomuzu ölçtüler. Reflekslere baktılar. Göz muayenesi yaptılar. Bizden idrar tahlili istemediler. Doktor ile görüştük.
Benim canlı aşı olmam sakıncalı idi. Epikriz raporunu bu nedenle almıştım. Doktor da raporu iyicene okumuş. Bana suçiçeği geçirdin mi dedi. Ben de küçükken geçirmiştim hatta komşumuz bulaştırmıştı dedim. Güldü. Sana sadece tetanoz aşısını vuracağız dedi.
Eşime 3 aşı yaptılar. Aşı olduktan sonra bize sonuçlar çıkınca whatsapptan haber edeceklerini söylediler. Ödemeyi kredi kartı ile yaptık ve ayrıldık.
Sağlık muayenesini bu şekilde bitirmiş olduk.
Umarım faydalı olur. Allah herkesin yardımcısı olsun.
-
Merhabalar
Yeminli tercüme ettiğim dokümanların ıslak imzalı hallerini temin edememiştim. Noter tarafından taranmış halleri bende mevcut. Damgalar ve imzalar gayet belirgin. Sizce konsolosluk orijinalleri nerede der mi? Türkiyeden bir şekilde kargo ile dosyaları göndertmem gerekir mi?
-
En detaylı Hong Kong tecrübesi @onuru’ya aitti, kendisinin ve diğer Hong Kong deneyimlerini okuduğunuzu düşünüyorum. Onur Bey’in mülakat deneyimine baktım, hiç noter onayından bahsetmemiş, siz neden noterden onaylatma ihtiyacı hissettiniz? @finn_ de Hong Kong için evrak listesini paylaşmış, hiç bir evrağa noter onay yaptırmamis.
https://yesilkartforum.com/forum/post/485469
Yeminli tercümelerin orijinalin istenmesi muhtemel olabilir zira geçmiş deneyimlerde bu şekilde verilmiş, mülakatınız 07.07.25 tarihinde gözüküyor, korkulu rüya görmemek için Türkiye’de evrakların asillarina ulaşabilecek bir yakınınız veya arkadaşınız var ise DHL, UPS veya FedEx hava kargo ile gönderimi konusunu değerlendirmek ister misiniz? Evet maliyet olacak ama takip edilebilir güvenilir bir taşıyıcı ile gönderilmesi iyi olabilir. Bir diğer seçenek de bulabilirsiniz mülakat tarihinizden önce Hong Kong’a gelecek başka bir talihliye evrakların iletilmesi ve bir şekilde o talihli ile sizin HKN’de buluşmanız. Bol şans!
-
@Ahmet-Faruk-Özkan Hong Kong ailecek noter onaylı sadece 1 belge götürdük. O da Yurt dışı adli sicil kaydına yurt dışında noter yapmıştık. Türkiye ile alakası olmayan bir konu. Noterde yabancıydı zaten. Türkiye'den aşdığımız hiçbir belgeye noterde işlem yapmadık. Çeviri konusunda da sadece nufus kayıt örneklerini çevirttik.
-
Merhabalar, bugün gelen maille birlikte dvprogram.state.gov adresinde mülakat bilgilerini görebildik fakat beneficiaries kısmında none yazıyor, ben kendimi daha öncesinde add aplicantla eklemiştim ve eşimin bilgilerini de güncellemiştik. Hong kong mülakat maili atarken ikimizin de e mail adresine atmış, ama sayfada ben görünmüyorum sadece eşim görünüyor. Bu durumda artık hong kong büyükelçiliğiyle iletişimde olmamız gerekiyor değil mi artık kcc ile bir işimiz kalmadı? Daha önceden dosya açmak için yollamıştık hem evlilik cüzdanını hem formül b evraklarını hem de pasaportları, şimdi tekrar mı yollamamız lazım durumu belirterek? Bir de böyle durumlarda konsoloslukla önceki konuşmamızdan mı devam etmemiz lazım mailde yanıt olarak yoksa yeni bir mail taslağıyla mı atmak gerek?
-
@ollqher, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar Herkese CEAC uzeinden Kontrol ettigimde Dosyamin tbilisi de oldugunu goruyorum Ben gurcistandan hic geri donus almadim. ama bu dosyamin tasindigi anlamina mi geliyor.? Yardimci olursaniz cok sevinirim
Kcc'ye mail atıp mülakat yerinizin şuanda neresi olduğunu ve mülakat tarihinizi sorabilirsiniz. Daha önce bazı arkadaşlar da onay maili gelmemesine rağmen dosyalarının taşındığını söylemişti.
Bilgi aldıktan sonra burada da paylaşır mısınız? Bizim için de yol gösterici olur.
-
@Ahmet-Faruk-Özkan hocam okuduğum butün deneyimlerde honkong için noter onayı isdemıyorkı zaten
-
@Hanes125 merhabalar bizde aynı durumdayız sizinle.Dün mailimiz geldi fakat gerekli belgelerin yazdığı mail henüz gelmedi. Beklemedeyiz yakın zamanda gelir diye düsünüyorum.
-
Arkadaşlar herkese selamlar. Forumda biraz dolaştım ama mülakatta banka dökümü gösterme hakkında spesifik endişelerim oluştu. Şöyle ki biz 4 kişilik bir aile olarak sanırım 30k dolar göstermek yeterli oluyor. Fakat ben bu parayı kredi çekerek tamamlayıp, hesapta ne kadar para olduğunun belgesini alıp, sunsam kabul ediliyor mu? Yani bu para bize kredi yoluyla girmiş olacak ve ben 6 aylık bir döküm göstermeyeceğim. Sadece bankadaki parayı belgeleyeceğim. Bu sorun yaratır mı? Evimizi satılığa çıkardık ama muhtemelen görüşme gününe yetismeyecek. (Bu arada ev aslında bizim ama annemin uzerine kayıtlı, yani bir mal olarak gösteremiyoruz.)
Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan varsa aydınlatırsa çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim:)
-
@Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar herkese selamlar. Forumda biraz dolaştım ama mülakatta banka dökümü gösterme hakkında spesifik endişelerim oluştu. Şöyle ki biz 4 kişilik bir aile olarak sanırım 30k dolar göstermek yeterli oluyor. Fakat ben bu parayı kredi çekerek tamamlayıp, hesapta ne kadar para olduğunun belgesini alıp, sunsam kabul ediliyor mu? Yani bu para bize kredi yoluyla girmiş olacak ve ben 6 aylık bir döküm göstermeyeceğim. Sadece bankadaki parayı belgeleyeceğim. Bu sorun yaratır mı? Evimizi satılığa çıkardık ama muhtemelen görüşme gününe yetismeyecek. (Bu arada ev aslında bizim ama annemin uzerine kayıtlı, yani bir mal olarak gösteremiyoruz.)
Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan varsa aydınlatırsa çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim:)
6 aylık hesap dökümünün olmaması sorun teşkil etmez. Genelde sorulmaz, ancak sorulsa bile fiziki olarak evde tutulan altının bozdurulup dövize çevrilerek bankaya yatırıldığı açıklanabilir.
Paranın hangi yolla hesaba girdiği de çok önemli değil.
Ayrıca imza sirkülerini almayı unutmayın.
Mülakatınızın güzel geçmesini dilerim. -
@aliaytac41 teşekkür ediyorum hocam bir sorum olacaktı formumu önümüzdeki hafta açtıracağım linke tıklayıp bilgilerimi gireyim mi yoksa beklemem mi lazım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari


Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.