Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aegedik Eğer lise mezunu değilseniz yapmış olduğunuz mesleğin puanına bakılıyor ve en az 2 yıl bu mesleği yapmışsanız ve yapmış olduğunuz iş ABD meslek puanlama sisteminde 7 üzerinde ise geçerli oluyor. Çalışmış olduğunuzu da SGK hizmet dökümünden kontrol ediyorlar. Kısacası lise mezunu olmayanların da bu şekilde vize alması mümkün oluyor. Meslek puanlarına onet online sitesinden bakabilirsiniz. 7 üzeri ise yeterlidir.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuzuli036

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Herkese günaydın. Arkadaşlar hongkong için soruyorum. otel rezervasyonu yaparken booking.com danmı yaptınız güvenilirmi başka öneriniz varsa lütfen yazarmısınız. Özeldende yazabilirsiniz.

• @Mehmet-ynd booking gayet guvenilir bir uygulama(site) .yurt disi tatillerimi oradan yapiyorum hep.tutucaginiz otel yada odanin yorumlarina bakarak bir fikir edinebilirsiniz.yada airbnb uygulamasini kulllanabilirsiniz.ben booking tarafindayim 🙏

• @Mehmet-ynd merhaba, HongKong için bilmiyorum ama site güvenilir. Pek çok farklı ülkede deneyimledim ve hiç hayalkırıklığı yaşamadım. Hatta Rodos adası yangınında tahliye edilenler arasındaydım iletişime geçtikten iki gün sonra paramı hesabıma geri yatırdılar.

• Herkese merhaba,
    Ben de DV2025 talihlilerinden biriyim. Case numaram 2025EU00026XXX. DS-260 formumu önceden doldurmuştum ve mülakat yerim Ankara olarak görünüyordu. Ancak bazı özel sebeplerden dolayı mülakatımı Viyana ABD Büyükelçiliği'nde yapmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde KCC'ye ([email protected]) bir e-posta göndererek dosyamın Ankara’dan Viyana’ya taşınmasını talep ettim.
    Yaklaşık birkaç gün içinde cevap geldi ve mülakat yerimin Viyana olarak değiştirildiği belirtildi. DS-260 üzerinde bu değişiklik görünmeyecekmiş ama KCC’nin planlama sistemine işlenmiş.

Şu anda ESC (Entrant Status Check) üzerinden mülakat tarihi bekliyorum.

Bu süreci yaşayan başka arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Özellikle:

Viyana’da mülakat deneyimi yaşayanlar,

Viyana konsolosluğunun dosya kabul süreci hakkında bilgisi olanlar,

Randevu alım sürecinin tahmini zamanlaması hakkında fikri olanlar.

Herkese bol şans diliyorum!

• Mülakatta tam olarak istenen belgeler nelerdir? Hangilerinin çevirisi isteniyor?

• @Cansu-mer , @Arya yorum için teşekkürler. Peki sanal kredi kartı mı yoksa gerçeyimi kallanmalı ben sanal kredi kartı kullanmaktan yanayım ama nasıl olur bilemedim

• @Mehmet-ynd kart tercihi size kalmis bisey nasil uygun buluyorsaniz.ben fiziksel olani kullaniyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd Booking güvenilir bir site ancak rezervasyon yaparken çok dikkat edin. Belli bir tarihe kadar ücretsiz iptal olanları tercih edin. Daha uygun bir yer bulup vazgeçebilirsiniz çünkü.
    Booking'de araştırma yapın fiyat ve yorumlara bakın. Beğendiğiniz otellerin kendi sitesini bulup fiyatları oradan da kontrol edebilirsiniz.
    Mesela hemen herkesin kaldığı Bishop Lei otel : https://www.bishopleihtl.com.hk/en/
    Biz bu site üzerinden oda satın almıştık daha uyguna gelmişti.
    Sanal kart geçiyor.
    Kesinlikle sanal kart kullanın, her alışverişte!

• @Mehmet-ynd Bishop Lei'de kalacaksanız sanal kart değil kendi kredi kartınızı kullanın çünkü otele varınca siparişi oluştururken kullandığınız kredi kartını POS cihazından geçirmenizi istiyorlar. Bununla ilgili mesaj/bildirim gönderiyorlar zaten.
    Booking.com üzerinden değil de Bishop Lei'nin kendi sitesinden siparişi oluşturursanız kahvaltıdan da yararlanabiliyorsunuz. Deneyimimde yazmıştım.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuzuli036 imzanızı güncellemişsiniz, teşekkürler.

Ankara’da gireceğiniz mülakatınız öncesi hazırlamanız gereken evraklar ile ilgili aşağıdaki post’u inceleyebilirsiniz. Ankara'daki ABD Konsoloslugunda mulakata girecekseniz, konsolosluga goturulecek butun belgeler ingilizce veya turkce olmalidir, eger belgelerinizin dili ingilizce yada turkcenin disinda bir dil ise ingilizceye yeminli tercuman araciligi ile tercume ettirmeniz gerekir (noter onayina gerek yok. Türkiye’den bir mahkeme kaydı beyan edecekseniz mahkeme kararının orijinal Türkçesini ve mutlaka İngilizce yeminli tercümesini götürmeniz gerekiyor).

https://yesilkartforum.com/forum/post/430499

Ankara konsolosluk mülakat tarihinizden 7-10 gün önce doldurduğunuz DS260 formundaki beyanınıza (yurtdışı yaşam, medeni durum, adli sicil vb) istinaden ilave evrak isteyebilir, emailinizi de takip edin lütfen.

Ankara’dan mülakata giren diğer talihlilerin deneyimlerini de aşağıdaki konu başlığından okursanız faydanıza olacaktır. Bol şans

DV2025 Mülakat Deneyimleri

• @necdet2165
    Selamlar, foruma hosgeldiniz. Sizin gibi ayni sekilde dosyasini tasimis ve vizesini almis bir cok talihli mevcut. Forumun arama motoruna “Viyana” kelimesi ile arama yapabilir, DV2025 mulakat deneyimleri basliginda bulunan deneyimleri okuyabilirsiniz. Surecinizde bol sanslar.

• @ATS16 teşekkür ederim , sağolun

• Merhaba,
    Öncelikle yardım eden, bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim. Sağlık kurumlarının mail adresleri bile hatalı internette. Nicolson dolu olduğunu ve randevu veremeyeceğini söyledi. Biz de anderson'a mail attık ve 22 Nisan'a randevu aldık. Anderson'da sağlık raporu 2 Mayıs'a yetişir mi sizce? Mailinde rapor 14 günde çıkar demiş, ama yine de 22 Nisan'a randevu vermiş.

• ⭐⭐⭐⭐

@fatmakoc

20.02.24 Perşembe günü sağlık muayenesine Anderson’da giren @kadirkurtgoz 03.03.24 Pazartesi tarihindeki vize mülakatına sağlık raporu hazır olarak katilmis.

https://yesilkartforum.com/forum/post/480837

Önceki Hong Kong deneyimlerine göz atmanız ve Anderson klinik ile cekincenizi yazılı teyit etmeniz yararınıza olacaktır zira saglik kurumunun yaniti sizi baglayacaktir forumdaki görüşlere nazaran.

• @crazycells Merhaba, Ais kaydı oluşturmak için forumdan işlem adımlarını takip ettiğimde aile üyelerinin (Eşim ve Oğlum) DS-260 formundaki onay numaralarını girmemiz gerektiğini öğrendim. DS-260 Formunu doldururken çıktı ve pdf almadığım için onların onay numaraları elimde yoktu. Ben de bu gün itibari ile DS-260 sayfamı açıp pdf leri aldım. Fakat sayfa açıldığında kendi formumu seçtim ve gözden geçirme kısmına girdiğimde ilk çıkan kişisel bilgiler sayfamda yanlışlıkla alttaki kaydet tuşuna bastım. Sayfada herhangi bir hareket olmadı. Mülakatım 16 nisanda. Bir problem olur mu? biraz endişe ettim.

• @fatmakoc Oradaki sekreterlik size genel olarak en uzun sürede çıkabilecek günü söylerler. Bu kısa sürede çıkmayacağı anlamına gelmez. Kişiden kişiye değişmekte olup, süreç farklı işleyebilir. Ben 20 Şubat’ta işlemleri tamamladım ve 28 Şubat‘ta raporumu alabildim.

• @Mehmet-ynd Bookingden yaptık, hiç bir sorun yaşamadık hocam

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 153
  • 1917
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |