• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Arya
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Arya

@Arya

71
    İtibar
    112
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Arya Takip etme Takip Et

Arya tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, bugünkü görüşmemiz olumlu sonuçlandı. En kısa sürede mülakat deneyimimizi paylaşacağım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      Arya
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, 10 Nisan tarihinde onaylanan vize sürecimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
      Her şey 2018 yılında işyerinde arkadaşımın neden Green Card’a başvurmuyorsun demesiyle başladı. Daha önce duyduğum hatta 2006 yılında Amerika’da work&travel yaparken arkadaşımın kazandığı ama merak edipte sormadığım bir çeşit karttı benim için sadece. Sonra biraz araştırdım ve Yeşilkartforum’u keşfettim. Her gün forma girip okuyordum Sayın @crazycells herkese yardım etmeye çalışıyor ve bunun karşılığında hiç bir şey talep etmiyordu. Hatta buluşma günleri düzenliyorlar, form üyeleri ve Ali bey (eğer Türkiye de ise )birlikte vakit geçiriyorlardı. Biraz daha formu keşfettikçe arama yapmak için üye olunması gerektiğini farkedip 2019 yılında üye de olduğum bu forum sayesinde bugün vizemiz basılmış olarak pasaportlarımızı alabildim.
      Bu sürece ilk başta katkı sağlayan Sayın @crazycells’e çok teşekkür ederim. Sayın @gucarslan ve diğer üyelere de tüm paylaşımları için ayrıca teşekkürler 🙏
      Daha önce Unganlar ziyaretimin ayrıntılarını paylaşmıştım.
      Gelelim mülakat gününe; 9 Nisan’da İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık saat 22:00 civarı konsolosluğa çok yakın olan otelimize giriş yapıp ertesi gün gerekli her şeyi tekrar gözden geçirdim. Eşim ve ben çok hastaydık, serumlarla ayakta durmaya çalışıyorduk ama sabah sorunsuz uyandık. Randevumuz 7:30 da olduğu için 7:10 da konsolosluğun önündeydik. Araçla gelecek olanlar için sokak aralarında çok fazla park edecek alan var. Konsolosluğun önündeki sırada yerimizi aldık. Saat 7:45 gibi güvenlikler 7:30 randevularını bahçeye almaya başladı. Sırayla 5’erli olarak pasaport teslimi yapıp bina girişinde bulunan güvenlik sırasına yöneldik. ( pasaport tesliminde randevu kontrolü yapılıp içeride bulunan güvenliğe teslim ediliyor) Güvenlikten geçerken pasaportlarımızı geri alıp ana bina bahçesine geçiş yaptık. İçeri girdiğimizde sırayla pasaportlarımıza barkod yapıştırıp sağ tarafta beklemenizi kendilerinin bizi yönlendireceğini söylediler. Saat 8:30 gibi isimle vezneye çağrıldık. Eşim, ben ve kızım için 990$ nakit ödeme yaptık ve verilen sıra numarası ile ekranı takip etmemiz söylendi.
      Numaramız yandığında evraklarımızı teslim için gişeye yöneldik ve sırasıyla,
      Talihli olan benim için evrak listesi:

• Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
      • Arşivli Adli sicil kaydı( İng/e-devlet)
      • Diploma aslı ve fotokopisi
      • Hesap dökümü ( imza sirkülerini neden koyduğumu sordu ama yine de ekledi)
      • Sağlık raporu
      • Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
        Eşim için evrak listesi:
      • Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • Arşivli adli sicil kaydı (İng/ e-devlet)
      • Hesap dökümü ( eşim ve benim ayrı hesaplarımız var)
      • Sağlık raporu
      • Evlilik cüzdanı fotokopisi
      • Askerlik belgesi
        Kızım için evrak listesi (9 yaşında):
      • Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( bana ait)
      • Sağlık raporu
        Tüm belgelerin tesliminden sonra mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi belirterek yine sıramızın gelmesini beklemeye başladık.
        Girişin sağ tarafında 3 gişe var, kimi görüşme çok uzun sürerken kimisi de çok kısa şekilde sonuçlanıyordu. Türkler azınlıktaydı, saatler geçti ama numaramız bir türlü yanmadı arada bizden sonraki numaralarla Türkçe görüşenler de oldu. Saat 11:15 civarı orta bölümde bulunan konsolos tası tarağı toplayıp gitti. Yerine bi kaç dakika içinde kadın konsolos geldi ve Türkçe mülakatları sırasıyla çağırmaya başladı. Bizi çağırdığında tekrar Türkçe mi görüşmek istiyorsunuz diye sordu. Evet deyince de gülümseyerek ‘peki’ dedi.
        Yeminlerimizi ettikten ve parmak izlerimizden sonra aynı anda evrakları tek tek kontrol ederek;
      • Daha önce yurtdışında yaşadınız mı? (Hayır)
      • İlk evliliğiniz mi? (Evet)
      • Diplomamı göstererek lisede hangi bölümü okudun? (Süper lise)
      • Amerika’da nereye gideceksiniz? ( New York deyince hesaptaki paraya baktı toplamda 34 bin dolar vardı)
      • Orada tanıdığınız mı var? ( Evet arkadaşımız var)
      • Ne iş yapacaksınız? ( Arkadaşımızın yönetici olduğu markette çalışıcağız)
        Tamam her şey güzel vizenizi onaylıyorum deyince onaylandı mı diye sormuşum🤦‍♀️ evet onaylandı dedi gülerek😂 ben kızıma eşim de ikimize birden sarıldı sevinçten🥰
        (7:30 olan randevumuzu 11:55’te tamamladık)
        Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle 🙏
      A
      Arya

Herkese merhaba, 10 Mart Unganlarda olan randevumuzdan bahsetmek istiyorum.
      İstanbul’dan aracımızla gittiğimiz için çok kolay ulaşım sağladık ve Kuğulu park çevresinde de çok fazla otopark mevcut. İlk önce 4. Katta bulunan ofiste kayıt yaptırdık. Görevliye pasaportlarımız, kızımın aşı kartı, eşimin ve benim covid-19 aşı kartlarımızı teslim ettik. ( epikriz veya ilaç kullanımı varsa o belgeleri doktor kontrolünde yanınıza alıyorsunuz) Sonra 5. Katta bulunan bölümde eşimin ve benim birer tüp kanlarımız alındı. Burada bulunan vezneye ikimiz için 95 dolar ödeme yaptık. Akciğer filmi için 3. Kata indik ve evraklarımızı bankonun üzerine koymamızı söylediler sonra bir hemşire beni çağırdı. Kan almak için oturmamı söyledi ben de tekrar mı kan alınacak dedim evet deyince sesimi çıkarmadım bi tüp kan daha aldı. Tüpün üstündeki barkodu okutunca; siz kan vermişsiniz dedi 🤦‍♀️ Bi kaç kez özür diledi meğer bankodaki görevli yanlış yere evrağı bırakmış 🤷🏽‍♀️ eşimin ve benim akciğer filmimizden sonra 4. Kata geri döndük. Doktor kontrolümüz için beklemeye başladık. Çok fazla kişi vardı fakat hızlı ilerliyordu ayrıca dikkatimi çeken bi başka konu muayeneye eğer aile olarak katılım sağlanıyorsa ilk erkekten başlanıyor mesela Dr. Mehmet bey eşime sorduğu soruları bana sormadı. Sigara, alkol, uyuşturucu kullanımını eşime sormuş bana hiç birini sormadı. Benim ameliyat olarak sezeryanım vardı onun epikrizinde de diyabet hastası yazıyordu. Onu sordu, gebeliğe bağlı dedim kızımın etkilenip etkilenmediğini sordu çünkü hamileliğim boyunca çok yüksek dozajda insülin vuruldum. İkimizde de sorun kalmadı dediğimde çok şükür dedi ve bizim muayenemiz bitti. Burada da 40.080 tl ödeme yaptık. Toplamda 43.530 tl ödemişiz. Sonuçları da bugün 15:00 ile 17:00 arası alabileceğimizi söylediler. 15:30 gibi gittimde bi tek kızımın raporu hazır değildi hemen bilgisayardan döküp zarfa koyup onu da teslim ettiler.
      Arabayla gelecek kişilere Ataköşk oteli tavsiye ederim. Kahvaltısı da çok iyiydi☺️

A
      Arya

Herkese merhaba, 10 Nisan için mülakat maili aldım biraz önce

A
      Arya

@Mehmet-ynd merhaba, HongKong için bilmiyorum ama site güvenilir. Pek çok farklı ülkede deneyimledim ve hiç hayalkırıklığı yaşamadım. Hatta Rodos adası yangınında tahliye edilenler arasındaydım iletişime geçtikten iki gün sonra paramı hesabıma geri yatırdılar.

A
      Arya
    • RE: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

@MySea teşekkür ederim, okuyacağım hemen

K-12 ve Lise Eğitimi içinde yayımlandı
      A
      Arya
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Emine-Koçkaya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Kef14 teşekkür ediyorumn

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      Arya

@gucarslan çok teşekkürler cevabınız için

A
      Arya

@cleo teşekkür ederim

A
      Arya
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Herkese merhaba, bugün annemin İstanbul’da görüşmesi vardı ve onaylandı.
      Annem işitme cihazı kullanıyor ve tek gözünde hafif görme kaybı var. İçeri girdiğinde görevliye durumunu söyleyince, hemen yardımcı olmuşlar ve hem parmak izinde hem de mülakatta yanında olup yönlendirmişler.
      Sorular ise;
      -Amerika’da kızın mı var oğlun mu var?
      -Kızın orda ne iş yapıyor?
      ( Bu sırada annem davetiye ve kimliklerimin fotokopisini uzatmış sadece onlara bakmış)
      -Burda başka çocuğun var mı?
      -Burda kiminle yaşıyorsun?
      Ve vizesi onaylanmış😊

A
      Arya

Arya tarafından gönderilen son iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Herkese merhaba, bugün annemin İstanbul’da görüşmesi vardı ve onaylandı.
      Annem işitme cihazı kullanıyor ve tek gözünde hafif görme kaybı var. İçeri girdiğinde görevliye durumunu söyleyince, hemen yardımcı olmuşlar ve hem parmak izinde hem de mülakatta yanında olup yönlendirmişler.
      Sorular ise;
      -Amerika’da kızın mı var oğlun mu var?
      -Kızın orda ne iş yapıyor?
      ( Bu sırada annem davetiye ve kimliklerimin fotokopisini uzatmış sadece onlara bakmış)
      -Burda başka çocuğun var mı?
      -Burda kiminle yaşıyorsun?
      Ve vizesi onaylanmış😊

A
      Arya

Herkese merhaba, daha önce kendim ve ailem için 2’şer kez DS160 formu doldurdum ve talihli olarakta DS260 formu doldurup tüm süreci forumun da yardımıyla tek başıma yürüttüm. Anneme turist vizesi için başvuru yapmak istiyorum fakat her şeyi denedim bi türlü DS160 formunu submit edemiyoruz. Farklı bilgisayarlardan farklı tarayıcılara hatta kardeşimle farklı kıtalaradayız ayrı ayrı hepsini denedik olmadı. En son farkettiğim fotoğraftan kaynaklı olabileceği ama formun ilk girişinde kabul edilen fotoğraf güvenlik sorularından sonra Error sebebi olabilir mi? Annem iki ayrı fotoğrafçıda fotoğraf çektirdi ve kendi fotoğrafımla karşılaştırdığımda; KB olarak düşük, parlaklığı biraz daha az ve piksel olarak da biri 591x591 diğer 633x633. Fotoğrafları forma başlarken kabul ettiği için ondan kaynaklı olabileceğini düşünmedim ama sorun bu olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim🙏

A
      Arya

@ATS16 merhaba elektrik faturasını adıma yaptırarak konuyu hallettim. Uyarılarınız için çok teşekkür ederim ayrıca 🙏

A
      Arya

@MySea 🙏 çok teşekkürler

A
      Arya

Herkese merhaba, cuma günü Brooklyn’ de okula kayıt için gittik. Bizden pasaport, aşı belgesi ve adımıza fatura istediler. Taşındığımız evde kontrat yapmadık elden ödeme yapıyoruz dolayısıyla evle ilgili bi belge yok. Elektrik faturası üstüme almak için SSN isteniyor daha gelmedi, yarın konsolosluğa gidip adres beyanında bulunacağız acaba o işimize yarar mı kayıt için? Ya da başka ne yapabilirim?

A
      Arya

@ATS16 bi de bu şekilde deneyeceğim bakalım, teşekkürler

A
      Arya

@kamile merhaba, onu da denedim yine olmuyor. Zaten fotoğrafı kabul etmese başta etmez. En son güvenlik sorularından sonra photo sekmesine tiklayinca Application Error yazısı çıkıyor, şimdi yine form doldurdum yine aynısı oldu🤷🏽‍♀️

A
      Arya

Herkese merhaba, babam için DS160 formu doldurdum ama en son Photo yazan kısma geldiğimde form hata veriyor. 4 kez yeni form doldurdum her seferinde tüm sayfaları tamamlıyorum ama photo’ya tıkladığımda form hata veriyor. Neden olabilir?

A
      Arya

@Flight101 sizin de her daim şans yanınızda olsun

A
      Arya

Herkese merhaba, 10 Nisan tarihinde onaylanan vize sürecimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
      Her şey 2018 yılında işyerinde arkadaşımın neden Green Card’a başvurmuyorsun demesiyle başladı. Daha önce duyduğum hatta 2006 yılında Amerika’da work&travel yaparken arkadaşımın kazandığı ama merak edipte sormadığım bir çeşit karttı benim için sadece. Sonra biraz araştırdım ve Yeşilkartforum’u keşfettim. Her gün forma girip okuyordum Sayın @crazycells herkese yardım etmeye çalışıyor ve bunun karşılığında hiç bir şey talep etmiyordu. Hatta buluşma günleri düzenliyorlar, form üyeleri ve Ali bey (eğer Türkiye de ise )birlikte vakit geçiriyorlardı. Biraz daha formu keşfettikçe arama yapmak için üye olunması gerektiğini farkedip 2019 yılında üye de olduğum bu forum sayesinde bugün vizemiz basılmış olarak pasaportlarımızı alabildim.
      Bu sürece ilk başta katkı sağlayan Sayın @crazycells’e çok teşekkür ederim. Sayın @gucarslan ve diğer üyelere de tüm paylaşımları için ayrıca teşekkürler 🙏
      Daha önce Unganlar ziyaretimin ayrıntılarını paylaşmıştım.
      Gelelim mülakat gününe; 9 Nisan’da İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık saat 22:00 civarı konsolosluğa çok yakın olan otelimize giriş yapıp ertesi gün gerekli her şeyi tekrar gözden geçirdim. Eşim ve ben çok hastaydık, serumlarla ayakta durmaya çalışıyorduk ama sabah sorunsuz uyandık. Randevumuz 7:30 da olduğu için 7:10 da konsolosluğun önündeydik. Araçla gelecek olanlar için sokak aralarında çok fazla park edecek alan var. Konsolosluğun önündeki sırada yerimizi aldık. Saat 7:45 gibi güvenlikler 7:30 randevularını bahçeye almaya başladı. Sırayla 5’erli olarak pasaport teslimi yapıp bina girişinde bulunan güvenlik sırasına yöneldik. ( pasaport tesliminde randevu kontrolü yapılıp içeride bulunan güvenliğe teslim ediliyor) Güvenlikten geçerken pasaportlarımızı geri alıp ana bina bahçesine geçiş yaptık. İçeri girdiğimizde sırayla pasaportlarımıza barkod yapıştırıp sağ tarafta beklemenizi kendilerinin bizi yönlendireceğini söylediler. Saat 8:30 gibi isimle vezneye çağrıldık. Eşim, ben ve kızım için 990$ nakit ödeme yaptık ve verilen sıra numarası ile ekranı takip etmemiz söylendi.
      Numaramız yandığında evraklarımızı teslim için gişeye yöneldik ve sırasıyla,
      Talihli olan benim için evrak listesi:

• Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
      • Arşivli Adli sicil kaydı( İng/e-devlet)
      • Diploma aslı ve fotokopisi
      • Hesap dökümü ( imza sirkülerini neden koyduğumu sordu ama yine de ekledi)
      • Sağlık raporu
      • Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
        Eşim için evrak listesi:
      • Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • Arşivli adli sicil kaydı (İng/ e-devlet)
      • Hesap dökümü ( eşim ve benim ayrı hesaplarımız var)
      • Sağlık raporu
      • Evlilik cüzdanı fotokopisi
      • Askerlik belgesi
        Kızım için evrak listesi (9 yaşında):
      • Pasaport
      • 1 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( bana ait)
      • Sağlık raporu
        Tüm belgelerin tesliminden sonra mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi belirterek yine sıramızın gelmesini beklemeye başladık.
        Girişin sağ tarafında 3 gişe var, kimi görüşme çok uzun sürerken kimisi de çok kısa şekilde sonuçlanıyordu. Türkler azınlıktaydı, saatler geçti ama numaramız bir türlü yanmadı arada bizden sonraki numaralarla Türkçe görüşenler de oldu. Saat 11:15 civarı orta bölümde bulunan konsolos tası tarağı toplayıp gitti. Yerine bi kaç dakika içinde kadın konsolos geldi ve Türkçe mülakatları sırasıyla çağırmaya başladı. Bizi çağırdığında tekrar Türkçe mi görüşmek istiyorsunuz diye sordu. Evet deyince de gülümseyerek ‘peki’ dedi.
        Yeminlerimizi ettikten ve parmak izlerimizden sonra aynı anda evrakları tek tek kontrol ederek;
      • Daha önce yurtdışında yaşadınız mı? (Hayır)
      • İlk evliliğiniz mi? (Evet)
      • Diplomamı göstererek lisede hangi bölümü okudun? (Süper lise)
      • Amerika’da nereye gideceksiniz? ( New York deyince hesaptaki paraya baktı toplamda 34 bin dolar vardı)
      • Orada tanıdığınız mı var? ( Evet arkadaşımız var)
      • Ne iş yapacaksınız? ( Arkadaşımızın yönetici olduğu markette çalışıcağız)
        Tamam her şey güzel vizenizi onaylıyorum deyince onaylandı mı diye sormuşum🤦‍♀️ evet onaylandı dedi gülerek😂 ben kızıma eşim de ikimize birden sarıldı sevinçten🥰
        (7:30 olan randevumuzu 11:55’te tamamladık)
        Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle 🙏
      A
      Arya