Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Seçim sonuçları az çok netleşti. @gucarslan PP10014 ve PP10052 benzeri yasaklarının bu dönem tekrar yürürlüğe girme durumu nedir sizce? Özellikle Hong Kong gibi maliyetli yolları tercih etmek durumunda kalanlar için soruyorum. Yeni başkan 20 Ocak gibi göreve gelecek, benzer bir tasarının sunulması ve imzalanması ne kadar sürer, sizce bu yıl da aynı risk var mı, varsa CN kaçlara kadar risk var yoksa hepimiz rahat mı olmalıyız? Ya da vize alma şartlarını daha da zorlaştırırlar mı acaba?

• @ugurbocegi @gucarslan beyin yorumunu bende merak ediyorum

• DV ye bakan personelleri başka işlerle görevlendirerek kapasiteyi düşürebilir mi?

• Daha seçici olabilirler ve sebep belirtmeksizin ret verebilirler . Trump'ın göçmenlere bakış açısını biliyoruz. Yalnız dv olarak daha nitelikli kişileri almaları söz konusu olabilir.
    Daha seçici ve zor bir süreç olma ihtimali yüksek .Hakkımızda hayırlısı ...

Umuyorum ki herkes için güzel günler ve güzel gelecek olur.

• @LUNAP Bence de kesinlikle daha seçici olacaklardır. Özellikle Trump'ın göçmenlerde kalifiye olayına önem verdiği çok belli. Direkt göçmen karşıtlığı olarak yansımaz bence. Yansısa Elon buna razı gelmezdi en başta. Adamın şirketini komple hintliler yönetiyor.

Burada bence bir türbülansa gireceğiz gibi gözüküyor. Gündem yoğun. Savaş çok. Bu süreçte Trump'ın odağında ilk önce sınırlardan kaçak giren göçmenler olacaktır. Bunları ülkelerine postalayacaklar diye tahmin ediyorum.

Sonrasında greencard olsa bile burada iptal ederlerse hukuki bir hak doğuyor bizim tarafta. Bunu bile bile çat diye iptal etmezler.

Ama ne yapabilirler, konsoloslukların bütçesinden kısarlar, arkadaşların bahsettiği gibi kotayı daraltırlar, en eğitimlileri alabilirler vbvb.

İşin üzücü tarafı ise maalesef dünya her geçen gün daha da berbat hale geliyor. İnsanları seçeneksiz bırakıyorlar.

Covid geliyor, sistem değişiyor. Siyasiler geliyor ülkelerin içine ediyorlar.
    Dürüstçe, düzgünce üç günlük dünyada huzurluca yaşamak gerçekten bu kadar lüks olmamalıydı.

Hayırlısı bakalım.
    Tecrübeli arkadaşların yorumlarını ben de bekliyorum. Özellikle ABD'de yaşayanların.

Herkese bol şans.

Güncelleme:

"Ülkemize kanunsuz girişleri durdurmamız lazım. Kimse ülkemize giremez demiyorum ama bunu yasal bir şekilde yapmaları lazım." biraz önce dinledim de böyle bir şey diyor.

• @gucarslan Dosya taşımak için hocam. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

söze, günümüzün en büyük düşünürlerinden birinin şu güzel sözüyle başlamak istiyorum;

"senin cahilliğin, benim yaşamımı etkiliyor.."

ne kadar da güzel söylemiş değil mi?

şimdi hepinizin aklında trump gelince neler olur şeklinde soru işaretleri var, bu çok normal.
    neler olacağından önce, neler olduğunu anlamanız için Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri başlığını okumanızı rica ediyorum.

bu sayede, trump denen akıl yoksununun bir gecede neler yapabileceğini çok net anlarsınız.

şimdi efendim bu akıl yoksunu şahıs, abd ekonomisinin yasal göçmenler tarafından çökeceğine inandığı için bir gecede PP10014 ve PP10052 yasaklarını çıkarttı. bu sebepten dolayı da DV2020 ve DV2021 talihlileri (biri de benim) vizemizi alamadık. biden geldiğinde bu yasakları iptal etti ancak; son 1 ayda sadece çok az arkadaşımız vizelerini alabildi.

bundan sonraki yorumlarım tamamen tahmini olacağı için, hemen endişeye mahal vermemesi gerek.

bir kere konum itibariyle insanlık tarihi boyunca refah yüzü görmemiş bu topraklarda bulunan bir ülkenin seçilmiş talihlileri olarak ankara'nın trump siyaseti konusundaki adımları çok önem arzediyor. "don't be stupid" çıkışı ve sonrasındaki yaşananlar bunu çok net ifade ediyor diye düşünüyorum.

bildiğimiz bir diğer nokta da, ankara konsolosluğu'nun geçmişinde bu siyasetten nasıl etkilendiği. içerde trump yanlısı politika izleyen konsolosluk çalışanları ve büyükelçileri görmüşlüğü olan bizlere, yeni bir trump başkanlığının nelere etki edeceğini az çok tahmin edebiliyoruz.

hali hazırda süregelen ankara performansı, dv özelinde "gereksiz" bir vize / iş yükü olması hasebiyle onların gözündeki yerimizi netleştiriyor. zaten vermedikleri mülakatları, yeni gelecek yönlendirmelerle daha da sıkı hale getirebilirler.

şuna eminiz ki, yeni gelen başkan, bir öncekinin çıkarttığı çoğu yasayı iptal ederek başlıyor görevine. bunu, biden geldiğinde iptal ettiği PP10014 ve 52'den biliyoruz. bunlar bizi ilgilendiren kısımları, diğerleri de çokça var zaten.

ha trump çıkıp ben yeni bir göçmen yasağı getiriyorum der mi?
    şu an için ilk yapacağı şeyin bu olduğunu sanmam ancak; insafsıza kılıç verince ilk babasını keseceği için bunu yaparsa da şaşırmamak lazım..

korkum, bu tip yasaklardan ziyade konsoloslukların izleyeceği politika.
    DV2025 için değil belki ancak; sonraki mali yıllarda (DV2026-27-28) konsolosluklar aşırı sağcı politikalarla yasal göçmenlerin ülkeye girişini yavaşlatmak için elinden geleni yapabilir. kim bilir belki de DV2025'te bunu denemesini yaparlar.

burada tavsiyem her zaman olduğu gibi imkanı olanların ankara ili ve çevresinden mümkün olduğunca uzak durmaları. en fazla anıtkabir ziyareti, dönüşte bi aspava filan. fazlası değil..

ve size bir arkadaş, bir abi, bazen abla, çoğu zaman bir kardeş tavsiyesi;
    her ne kadar dv çekilişini kazanmış olsanız da, bu sürecin hayatınızı etkilemesine izin vermeyin. elinizden gelen bütün her şeyi, bütün imkanları kullanın ancak; bunu bir hayat meselesi olarak görmeye başlarsanız o zaman çok üzülürsünüz.

bu yılki hasat parasını pavyonda yiyip, sonrasında tarlayı satan o meşhur anadolu irfanına dönmesin hikayeniz.
    pes etmeyin ancak; bunun için de çok büyük fedakarlıklarda kaçının. özellikle ailenizle / sevdiklerinizle zaman geçirmeyi ihmal etmeyin.

bakmayın youtube'da 100$'a market alışverişi videosu çekenlere, geçen biri tarhana istedi "abi bulamıyoruz burada" diye. dedim aslanım hayat bu işte.. kimi green card için hayal kurar, kimi bi' çorbalık tarhana için.

demem o ki, insan her zaman sahip olmadığını arzular.
    siz gc için çabalayıp dururken hayatınızdan ve özellikle hayallerinizden vazgeçmeyin. belki sizin için en doğrusu, o vizeyi / kartı almamanızdır. bunu, forumdaki deneyimlerinden rahatlıkla görebilirsiniz..

az cümle; trump denen akıl yoksunu, kendine zil-i yezzan diyip koltukta / tahtta kalmak için kardeşini kesen malum zümre gibi tırpanla dalabilir ortama. belki de hiçbir şey de yapmayabilir. bunu düşünüp karalar bağlamaya gerek yok.

siz yolunuza, mümkünse bütün imkanlarınızı değerlendimeye bakın.
    ve yukarıda söylediğim gibi, ankara ili ve çevresinden mümkün olduğunca uzak durun 😉

ışık sizinle olsun dostlar
    namaste!

• @gucarslan Teşekkür ederim. İmzamı güncelledim doğru mu yaptım bilmiyorum. Avusturya için pasaport kaydı hakkında bir şey göremedim. Net bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ?

• ⭐⭐⭐

@gucarslan Siz tecrübelisiniz yıllardır takip ediyorsunuz, bu başlık bunun yeri değil ama sizi görünce sormak istedim, Trump un gelmesinin B1/B2 vize türlerine ne gibi bir etkisi olur acaba

Daha önceki senelerde olumsuz bir etki yarattı mı bu durum? Bugün pasaportum elime geçiyor tamda turist vizesi için başvuru yapacaktım. Red oranları artar mı emin değilim gerçi daha ne kadar artabilirse

• Bu ileti silindi!

• herkese merhabalar greencard çıktı ama kardeşim liseye devam ediyor okuldan direkt almamız yeterli mi acaba gerekli bir belge var mıdır

• @gucarslan peki bu durum vizesini önceden alanlara bir etkisi olur mu? yanlış hatırlamıyorsam vizesi elinde olanlara da yasak gelmişti fakat bunu corona ile bahane etmişti. Henüz abdye göç etmek için hazır değilim 2025 ekim gibi kesin göç etmeyi planlıyorum mart gibi de giriş çıkış yapmayı planlıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@newbie97 korkunun ecele faydası yok, siz yapın başvurunuzu.
    daha ne kadar artabilir red oranları ki zaten..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz vizesi basılmış olan ve halen ilk girişini yapmamış biri için en erken tarih dündü..
    beklemekle çok büyük hata yapıyorsunuz haberiniz olsun.
    yapacağınız en mantıklı şey, yarın ki uçuşa bilet alıp ilk girişinizi yapmak.
    DV2020'de bunu yapmayın vizesi olduğu halde abd'ye giremeyen bir çok arkadaşımız oldu..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alparslan34 viyana'da pasaport kaydı için bir sürü deneyim var, lütfen incelediğinizden emin olun.
    bu arada imzanız halen hatalı, siz DV2020 tarihlisi değilsiniz.

• @gucarslan Hiç farkında bile değildim teşekkürler. Aklımız 2020 de kalmış demekki... 😃

• @rezanclz ben olsam en azından gir çık yaparım ve green cardımı teslim alıp dönerim.

• ⭐⭐

@rezanclz Merhabalar 2020 yılında süreci okuduğum da bir çok kişi pandemi de vizeleri olmasına rağmen amerika giriş çıkışı kapattığı için greencard alamadı ve hakları gitti çok kişi mağdur oldu çok geç kalmadan biran önce giriş çıkış yapın greencard alın tekrar dönün işlerinizi halledin derim yarının ne olacağı belli değil

• İşimiz iyice zorlaştı bakalım belki de bir piyangonun son şanslılarıyız..

• arkadaşlar yurtdışında mülakat için a2 seviye bir ingilizce iş görür mü yoksa daha üst düzey bir ingilizce mi gerekiyor?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |