Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba, ben daha formu doldurmadım case numaram: 14k, ancak ankarada girmek istemiyorum, bunun için dosyayı tasımak istediğim konsolosluga mail mi atmalıyım yoksa kentucyk ye mi mail atmalıyım? Yoksa formu doldurmadığım için formda secip sadece formu mu yollamam yeterli ? Yardımcı olursanız sevinirim. (
    Konsolosluk olarak Viyanayı düşünüyorum. )

• @EzgiLera Epeyce süredir bu ameliyatla ilgili bir belge arıyorum ancak üzerinden 25 sene gibi bir vakit geçmiş olduğundan bulamıyorum. Hangi hastane olduğundan bile emin değiliz hatta. Evraksız gideceğim umarım sorun olmaz.

• @EcemYılmaz

DS 260 formunu doldurduğumuz yerden çıktınızı alabilirsiniz lakin sakın Save butonuna basmayın aksi takdirde submit tarihi bugun olarak değişecektir bu da sürecinizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca buradan mülakat alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz.

ℹ

[https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx](link url)

✅ Yukarıdaki adrese giriniz.
    ⤵️Case number giriniz. Arada sıfırlar dahil tam şekilde gireceksiniz.
    ⚠️I have read the terms of the Privacy Act Notice yazan yerdeki kutucuğu işaretleyiniz.
    🔜Contunie tuşuna basınız.
    🛃Sonraki ekranda
    🛅Surname -Date of Birth -Visa Confirmation Number giriniz.
    ✴️Visa Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
    *️⃣ I am the Applicant seçininiz.
    ▶️Kodu girininiz.
    🔜Contunie basın
    🚦Açılan pencerenin sağ üstünde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: yazan yerin karşında ne yazıyor.

🚨ANKARA🚨 (veya başka bir konsolosluk adı) yazıyorsa mülakat tarihi verildi veya verilmek üzere. 2. Yöntemi uygula ve mülakat tarih ve saatini öğren.

🏖KCC🏖 yazıyorsa beklemeye🕝 🔜devam...

• Bu ileti silindi!

• @Sinan-D hayırlı olsun. Kovid hatırlatma dozu istemediler sanırım? Aşı olma gerekliliğiyle alakalı bilgi verdiler mi acaba?

• @Echobravo23 Bende 2 hafta önce girdim sağlık raporu için muayeneye. Covid-19 için hatırlatma dozu istemiyorlar. Sadece E-nabız dan aşı kartınızı çıkartıp götürmeniz yeterli. Tabi ki dediklerim Ankara'da mülakata girecekseniz geçerli.

• Merhaba,12 Kasım'da Montreal'de mülakatım var.Eylül başında Türkiye'den gelirken belgelerimi hazırlayıp getirmiştim.Ancak geldikten sonra mülakat mailim geldi,istene evraklar icinde Lise diploması var.Lisans ve yüksek lisans diplomam var ama,12 yıllık bir US lise eğitimine denk lise diploması yazıyor.En kötüsü de e devlet dahil hiçbir yerde diplomam yok,ve 3 yıllık zamanda mezun oldum.Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba?
    Teşekküler

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,12 Kasım'da Montreal'de mülakatım var.Eylül başında Türkiye'den gelirken belgelerimi hazırlayıp getirmiştim.Ancak geldikten sonra mülakat mailim geldi,istene evraklar icinde Lise diploması var.Lisans ve yüksek lisans diplomam var ama,12 yıllık bir US lise eğitimine denk lise diploması yazıyor.En kötüsü de e devlet dahil hiçbir yerde diplomam yok,ve 3 yıllık zamanda mezun oldum.Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba?
    Teşekküler

Merhaba. Lise diplomanız lisans okuduğunuz üniversitede olabilir. Oradan alınabilir. Bu mümkün değilse, Lise hala mevcut ise okulla iletişime geçin, kapandıysa Milli Eğitim İl/İlçe Müdürlüğüne başvurun. Türkiye’de değilseniz, eğer birine vekalet vermiş iseniz o kişi okula ya da Milli Eğitime gider alır ve size postalar. Vekaletiniz yoksa yine bir yakınınız şansını denesin belki verirler.

• @Serapp Okuduğum lise başka bir isim altında devam ediyor.İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü akrabamızmış(yeni ögrendim),aileden biri gitti konuştu,ben de tel.da görüştüm.Üniversitenizde de yoktur artık dedi.Eski okulunuzdan yazı alıp size gönderebilirim,ama bu sadece"şu tarihte,şu notla mezun olmuştur"yazısı olur dedi.Ben yine de pzt,üniversiteyi arayıp sorayım en iyisi.Ama yok derlerse o yazıyı isteyeyim mi sizce?
    12 yıllık mevzuuna bir yorumunuz var mı acaba?5+3+3=11 yıllık eğitimdi eskiden

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Okuduğum lise başka bir isim altında devam ediyor.İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü akrabamızmış(yeni ögrendim),aileden biri gitti konuştu,ben de tel.da görüştüm.Üniversitenizde de yoktur artık dedi.Eski okulunuzdan yazı alıp size gönderebilirim,ama bu sadece"şu tarihte,şu notla mezun olmuştur"yazısı olur dedi.Ben yine de pzt,üniversiteyi arayıp sorayım en iyisi.Ama yok derlerse o yazıyı isteyeyim mi sizce?
    12 yıllık mevzuuna bir yorumunuz var mı acaba?5+3+3=11 yıllık eğitimdi eskiden

Üniversitede olması lazım ama temin edemezseniz Milli Eğitim Müdürlüğünden resmi bir yazı almanız iyi olur.
    12 yıl konusu ise sorun olmaz. Bu konu ile ilgili şu mesaj sizi rahatlatır umarım https://yesilkartforum.com/forum/post/83673

• @Serapp Çok teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen Rica ederim. Mülakat deneyiminizi de yazarsanız katkıda bulunmuş olursunuz. Bol şanslar.

• @EcemYılmaz geçen hafta Ankara’da sağlık muayenesi olduk. Eşim de hiç covid aşısı yaptırmamıştı fakat şu an aşı bulunamadığından dolayı bir sorun yaşamadı. Sadece neden aşı olmadığını sordular o da gebelik dönemine denk geldiği için olmak istemediğini ifade etti.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Sarıkurt

C/O = care of, sizin yerinize postayı alacak kişiyi ve adresini belirtmede kullanılır

• @Serapp Tabi ki,mutlaka yazacağım

• ⭐⭐⭐⭐

@Physicus

DS260 formu doldurmadığınız her dakika süreç aleyhinize işliyor. Formu doldurarak kazandığınızı öğrendiğiniz post’a göre submit etmeniz ve sonra mülakat sürecini gözlemleyeceğiniz & karar vereceğiniz konsolosluğa KCC aracılığıyla taşıyabilirsiniz dosyanızı.

Form doldurmadığınız sürece sistem sizi DV2025 hakkınızdan feragat ettiniz olarak yorumluyor ve sistem sizi her geçen gün arka sıralara doğru atıyor. İyi şanslar

• @Physicus hocam öncelikle bu formu biraz okuyun. Binlerce sorunun cevabı mevcut. Hala neden doldurmadığınızı anlamadım (büyük bir talihsizlik olmaz umarım bu sizin için) ama bir an önce doldurun. Sizin numaranız current olmadığı için KCC aracılığı ile dosyanızı taşıtacaksınız. 1-2 saat okuyup forumdan sıkılıp soru yazmak kolay geliyordur ama bir kaç gününüzü foruma ayırıp geleceğiniz için büyük bir adım atabilirsiniz. Bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

@Fidan-Guluzade

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

• @Fidan-Guluzade Öncelikle case numaranızı bu kadar açık yazmamanızı tavsiye ederim 🙂 Sizin numaranızı henüz mülakat tarihi verilmedi. Bu ayın 15 inden sonra dağıtılmasını bekliyoruz. Foruma biraz vakit ayırırsanız tüm endişelerinizden kurtulursunuz 🙂

• @Senem-Yukselen 2008 öncesi liseden mezun olanlar e-devletten lise mezuniyet belgesi alamıyorlar. 2008 sonrasıysa sorun yok e-devletten alabilirsiniz. Ben 2008 öncesi olduğum için mezun olduğum okuldan lise mezuniyet belgesi istedim ve oradan QR kodlu bir belge aldım. 1 gün içerisinde hallediyorlar. Okulunuzun ismi değişmiş veya kapanmışsa ilçe milli eğitimden alabiliyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |