DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Flight101 Karadag'da sirket acip, gecici oturumla tasima (Tabii ki Belgrad'da olacak) ama KCC tasimadi. Bu sene tasidi ama KCC bu sekilde.


  • @lumos burada iki soru geliyor aklıma..ilki KCC Karadağ da açılan şirketler için 2023 te yaptığı uygulamayı 2024 te değiştirdi mi? ikincisi taşıdığı dosyalara ait şirketler uzun süre önce mi açılmıştı..Zira biz bugün şirket açma işine girerek taşıma talebi yaptığımızda kuruluşu 6 ayı yeni dolmuş yada geçmemiş olacak.


  • Arkadaşlar merhabalar, ben kıbrısta bir yıl yaşadım.Adresi belirtirken ülke olarak Cyprus cıkıyor. State /province kismına Ayrıca north Cyprus ya da Kktc olarak yazmali miyim?Yoksa City de yazdığım gibi Girne mi yazmalıyım?


  • @Flight101 Karadag’da bir sirket acmak size Karadag’da oturum hakki saglayacak, bu oturum ile Karadag talihlilerinin gocmen vize mulakatlarina bakan Belgrad’a transfer talebinde bulunacaksiniz. Onceki yillarda Belgrad olumsuz yanit verdi bu durumda olan talihlilere, fakat bu sene transfer yapti. Bu kabul tamamen Belgrad’in tercihi ile alakali.

    Sirket acmak gibi bir niyetiniz varsa, current olmadan once KCC uzerinden transfer talep edip, sansinizi ikiye katlayabilirsiniz. KCC’nin kabul etmemesi durumunda current olunca Belgrad uzerinden ilerleyebilirsiniz. Ankca daha once de soyledigim gibi, bu tamamen Belgrad’in tercihi ile alakali. KCC’ye bana dosya tasima diyebilir boylelikle kendi de tasimaz.

  • ⭐⭐⭐

    @Flight101 Karadag da sirket acinca size 1 senelik gecici oturum veriliyor, daha sonra ki yillar 2-3... seklinde gidiyor ve bu bir kalici oturum olmuyor, haliyle KCC bana olmaz dedi, bu sene tamamen sas eseri Onay verilmis yoksa ben de ayni sekilde basvurmustum, gecici oturumla... Yani 2024 doneminde tavri degisti, bu anlik bir sans da olabilir.... Daha sonra Belgrad'a sordugumda onlar kesinlikle bu tip gecici Karadag otrumuyla kabul edemeyeceklerini de soylemislerdi (zaten ben de bultende aktif olmadigim icin ilk kCC ile sansimi denedim, olmayinca Belgrad Konsoloslugu'ndan teyit ettim). Balkanlar genel olarak 2023 de anlayissizlardi, Arnavutluk'da calisma izni olani bile tasimadilar (ne KCC ne ilgili konsolosluk)...

    Bu sene tasiyanlar yeni kurdular sirketi...

  • ⭐⭐⭐

    @deebee Karadag'in verdigi oturum gecici (sureli-bir senelik, uc senelik ...) oldugu icin sorun olmakta, ama iste sans bu sene OK dedi KCC. Belgrad ne yapacak gorecegiz.

    Denedik olmadi dedigim bu, her sey risk.


  • @emirhan1 hocam bir şey soracaktım, Ankara ile ilgili olumsuz yönde yazıları ben de okuyup biraz tribe girdim bu konumile ilgili. Sıra numaram 5bin’lerde, sizce bu sıra numarası nasıl değerlendirilmeli? Öncelikli taşıma düşünmeli miyiz? Sizin sıra bu olsa idi


  • Ds260 formunu doldurdum bilgilerimi yazdığım şeyleri tekrsr gözden geçirmek istiyorum napmam gerekiyor


  • Case numberım 2025EU10xx
    Tahmini mülakata ne zaman davet ediliriz öngörünüz var mı?


  • @lumos Onemli olan yazdigim gibi, Belgrad’in kabul etmesi, postun is yogunluguna gore bu kabul muhakkak degisir. Kisinin kabul sansini artirmak icin de current olmadan KCC uzerinden, current olduktan sonra da post uzerinden ilerlemesi lazim. Mali yil 1 yil surdugu icin, ilk etapta 1 yillik oturum yeterli olacaktir.

    Hangi postun, kimi, ne sartlarla, ne zaman kabul edip ne zaman etmeyecegini bilemeyiz. Deneyecek maddi ve manevi imkan ve istek varsa, her imkan degerlendirilmeli.


  • @pnarr merhaba, KKTC secenegi yok, bu sebeple Girne ve Cyprus yeterli.


  • @kayaomerrrr adli sicil kaydı ile ilgisi yok bu iletinin. lütfen forum kullanımına özen gösterin biraz 🙂

    sorunuza gelince https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx buradan bilgilerinizi girerek ulaşabilirsiniz


  • @Rosaline bu linkten detaylara bakabilirsiniz.

    Kabaca current olmadan once (tahminen ocak/subat 2025) KCC ile yasal oturumun olan ulkeye aldirabilirsin. Bu durumda mulakatin ilgili ulkede olacaktir siran geldiginde.
    Eger boyle bir imkanin yoksa veya current olduktan sonra mulakat yeri degisikligi yapmak istersen gidebilecegin bir ulkenin konsoloslugundan rica ediyorsun mulakat icin. Bu dediklerimin hangi ulke icin olacagini ancak sen bilebilirsin. Ama bu siteden yardim alarak hangi konsoloslugun kac dosyaya baktigina islem hizina vs dair bir bilgi edinebilirsin. Mesela gecen yil bircok kisi Umman'dan almis.

  • ⭐⭐⭐

    @deebee Evet ayni seyi soyluyoruz ama ben gecen sene sirket acip, KCC ile tasiyamadigimi ifade ediyorum. Kasim ayinda... Bu sene olmus ama.


  • @furqi
    Sizin için düzeltmeniz gereken çok basit hatalar. Süreçle ilgili büyük bir sorun var ortada maalesef,

    https://yesilkartforum.com/forum/post/435647

    Bu ilgili iletiyi ve DV24 ile ilgili başlıklara bir göz gezdirmeniz, sizin için alternatif bir planınız olmasını sağlayacaktır. Bol şanslar dilerim.


  • İyi geceler. Amerika’da istenen posta adresine contact person yerine o adreste yaşayan kişinin adını yazıcaz değil mi? Ve telefon numarası yerine yine kendisinin numarasını? Ayrıca bu kişiyle iletişime geçiliyor mu bilgilendirebilir misiniz?


  • Merhaba bir sorum olacaktı. Esas talihli olarak ben, Azerbaycan vatandaşıyım. Son 3 yıldır Türkiye’de ikamet ediyoruz, mülakat yerimiz Ankara. Ne yalan söyleyeyim, forumda Ankara ile ilgili umutsuzluğu görüp ileride dosya taşıma durumumuz olursa, -Azerbaycan’da yasal statü dediğiniz için merak ettim-, ben Azerbaycan vatandaşı olduğum için Gürcistan dosyamı kabul eder mi acaba? Ne düşünüyorsunuz?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @mahogorn Sorulariniza cevap alabilmek icin oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

  • ⭐⭐

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir sorum olacaktı. Esas talihli olarak ben, Azerbaycan vatandaşıyım. Son 3 yıldır Türkiye’de ikamet ediyoruz, mülakat yerimiz Ankara. Ne yalan söyleyeyim, forumda Ankara ile ilgili umutsuzluğu görüp ileride dosya taşıma durumumuz olursa, -Azerbaycan’da yasal statü dediğiniz için merak ettim-, ben Azerbaycan vatandaşı olduğum için Gürcistan dosyamı kabul eder mi acaba? Ne düşünüyorsunuz?

    Teşekkürler.

    Vatandaş olduğunuz için kabul edecektir. Kcc aracılığı ile current olmadan önce taşıyabilirsiniz.


  • @lumos @deebee Selamlar...Açıklayıcı cevaplarınız için teşekkürler...3 kişilik bir aile olarak bu yola çıktığımızı düşünürsek her atılan adım maliyet olarak karşımıza çıkıyor...Dolayısıyla son 2-3 yıldır pozitif sonuçlanmış yollardan ilerlemek daha makul geliyor...
    Sevgiler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum