• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. korayuzayates
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

korayuzayates

@korayuzayates

21
    İtibar
    116
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

korayuzayates Takip etme Takip Et

korayuzayates tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba. Bugün mülakata girdikten sonra foruma olan borcumu da ödemek adına herkesin yazmış olduğu deneyimlere ek olarak ben de Bilgi vermek istedim. Öncelikle herkese çok teşekkür etmek isterim. Mülakat yeri ile ilgili olarak Ankara'da Amerika büyükelçiliğinin daha önce kullanmış olduğu lokasyon navigasyonda çıkıyor karıştırmamak adına çukurambardakini seçmeniz gerekiyor. Bizim mülakatımız sabah 9'daydı çok erken gitmenize gerek yok konsolosluğunun önünde büyük bir kalabalık var biz kalabalığın yanından geçip binaya kadar ilerledik ve ne yapmamız gerektiğini orada sorduk bekleyenlerin birçoğu turistik vize için beklediğinden sıra olarak onların arkasına girerseniz hiçbir zaman ön tarafa ulaşamazsınız zaten onların beklediği sıra bizimkinden farklı. Çocuklu aileler için mülakat davetiyesinde çocuklarınızı getirmenize gerek olmadığı bildirilmesine rağmen biz çocukları da götürdük. Yanımızda çocuk olduğu için bize öncelik verdiler ve dışarıdaki sırayı beklemeden içeriye girdik. Eşyalarımızı arabada bıraktık yanımıza araba anahtarı almak sorun olmadı. Binaya girdikten sonra ilk deskde isimlerimizi yazdırdık sonra okuduğunda vize ücretini ödedik. Vize ücreti öderken bize bir sıra numarası verdiler bu numarayı ekranlardan takip ederek evrak teslim bankosuna ulaştık. Bu bankoda evraklarımızı teslim ettikten sonra yine aynı sıra numarası ile mülakat için çağrılmayı bekledik. Eğer benim gibi hayalinde bir mülakat odası canlandıran var ise böyle bir durum söz konusu değil. Bankalardaki gibi gişeler olduğunu düşünün ve bu gişenin önünde ayaküstü bir sohbet şeklinde mülakat oluyor. Bizimki çok kısa sürdü nerede yaşayacağımızı sordular. Ne iş yapacağımızı sordular sonra da birkaç gün içerisinde pasaportumuzla birlikte vizemizin teslim edileceğini bildirdiler. Aslında çok basit bir şekilde organize edilmiş bir süreç gerilmeye gerek yok. Bir sürü ekstra evrak götürdük hiçbirini almadılar. Herkese başarılar dilerim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      korayuzayates

@Flight101 Sağol herkes için süreç yolunda gitsin inşallah

K
      korayuzayates
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@lumos imzamı yönergelere göre güncelledim.

K
      korayuzayates

@Mehmet-ynd maalesef 😞

K
      korayuzayates

Merhabalar. Yeni bültende cut off aynı kaldığı için Ocak ayına Ankara' da ek mülakat tarihi planlama ihtimalleri yok mu oldu? Cut off rakamı yükselmeden yeni planlama yapmaz mı Ankara? Tahmininiz nedir?

K
      korayuzayates

Aynı durum bende de var ama ben de mülakat esnasında güncelleyebiliriz diye düşünüyordum, doğrusu nedir acaba?

K
      korayuzayates

korayuzayates tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@Burak-ertaş Burak Bey merhaba. Biz de ABD ye eşyalarımızı gemi yoluyla taşımak istiyoruz. Bize güvenilir bir firma tavsiye edebilir misiniz?

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      korayuzayates

@Flight101 Sağol herkes için süreç yolunda gitsin inşallah

K
      korayuzayates

Herkese merhaba. Bugün mülakata girdikten sonra foruma olan borcumu da ödemek adına herkesin yazmış olduğu deneyimlere ek olarak ben de Bilgi vermek istedim. Öncelikle herkese çok teşekkür etmek isterim. Mülakat yeri ile ilgili olarak Ankara'da Amerika büyükelçiliğinin daha önce kullanmış olduğu lokasyon navigasyonda çıkıyor karıştırmamak adına çukurambardakini seçmeniz gerekiyor. Bizim mülakatımız sabah 9'daydı çok erken gitmenize gerek yok konsolosluğunun önünde büyük bir kalabalık var biz kalabalığın yanından geçip binaya kadar ilerledik ve ne yapmamız gerektiğini orada sorduk bekleyenlerin birçoğu turistik vize için beklediğinden sıra olarak onların arkasına girerseniz hiçbir zaman ön tarafa ulaşamazsınız zaten onların beklediği sıra bizimkinden farklı. Çocuklu aileler için mülakat davetiyesinde çocuklarınızı getirmenize gerek olmadığı bildirilmesine rağmen biz çocukları da götürdük. Yanımızda çocuk olduğu için bize öncelik verdiler ve dışarıdaki sırayı beklemeden içeriye girdik. Eşyalarımızı arabada bıraktık yanımıza araba anahtarı almak sorun olmadı. Binaya girdikten sonra ilk deskde isimlerimizi yazdırdık sonra okuduğunda vize ücretini ödedik. Vize ücreti öderken bize bir sıra numarası verdiler bu numarayı ekranlardan takip ederek evrak teslim bankosuna ulaştık. Bu bankoda evraklarımızı teslim ettikten sonra yine aynı sıra numarası ile mülakat için çağrılmayı bekledik. Eğer benim gibi hayalinde bir mülakat odası canlandıran var ise böyle bir durum söz konusu değil. Bankalardaki gibi gişeler olduğunu düşünün ve bu gişenin önünde ayaküstü bir sohbet şeklinde mülakat oluyor. Bizimki çok kısa sürdü nerede yaşayacağımızı sordular. Ne iş yapacağımızı sordular sonra da birkaç gün içerisinde pasaportumuzla birlikte vizemizin teslim edileceğini bildirdiler. Aslında çok basit bir şekilde organize edilmiş bir süreç gerilmeye gerek yok. Bir sürü ekstra evrak götürdük hiçbirini almadılar. Herkese başarılar dilerim.

K
      korayuzayates

@gucarslan Aynı sorunu biz de yaşadık şimdi kontrol ettim ben de, bakalım daha kaç kere size teşekkür edeceğiz 🙂

K
      korayuzayates
    • RE: Türkiye'den getirilen elektronik cihazları ABD'de kullanmak

Step up converter ile bu problem çözülebilir mi sizce?

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      K
      korayuzayates

Aynı durum bende de var ama ben de mülakat esnasında güncelleyebiliriz diye düşünüyordum, doğrusu nedir acaba?

K
      korayuzayates

Merhabalar. Yeni bültende cut off aynı kaldığı için Ocak ayına Ankara' da ek mülakat tarihi planlama ihtimalleri yok mu oldu? Cut off rakamı yükselmeden yeni planlama yapmaz mı Ankara? Tahmininiz nedir?

K
      korayuzayates

Merhaba, Şubat ayına yüksek ihtimalle Ankara' dan mülakat almayı bekliyorum. Ama Trump' ın Ocak ayında göreve gelecek olması ve DV program ile verilen greencard' ları iptal etme olasılığı nedir? Bu riske karşılık önlem olarak Viyana' ya taşımak mantıklı mıdır?

K
      korayuzayates

@Mehmet-ynd maalesef 😞

K
      korayuzayates

@smhcnr88 mail gelmediğine eminiz değil mi? Benim cn de 1600xx, bana da mail gelmedi ama teyit etmek istedim

K
      korayuzayates