Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953
  • ⭐⭐⭐

@Flight101 Denedik olmadi.

• ⭐⭐⭐

@Serapp Bu sene yaptigi gorulmekte Serap hanim. Gecen sene KCC (Kanada'ya) beni boyle tasimamisti 😊

• @emirhan1 bu konuya ek olarak bizimde sıramız 40XX de, elimizde aşağıdaki opsiyonlar var

1- Ankara'dan gelecek mülakat tarihini beklemek.
    2- Eşimin ve benim Kanada turist vizemiz var dosyamızı oraya taşımak ve mülakata orda girmek.
    3- Yaklaşık 1 ay sonra Yeşil pasaport almaya da hak kazanıyoruz dosyamızı Avrupa'da bir ülkeye taşımak (DS-260 formunu doldururken sadece bir pasaportumuz olduğunu belirttik yeşil pasaporta başvurup almak sorun yaratır mı?)

Sizin düşünceleriniz neler?

• @mrt01

1. case numaranız çok iyi, ben sizin yerinizde olsam Ankara'yı beklerdim ama siz her opsiyonu düşünün 2025 yılında ne olur kimse öngöremiyor.
    2. Kanada turist vizenizin olması bir avantaj fakat 4000 li case numaranız varken taşımak ne kadar mantıklı bilemedim benden çok daha tecrübeli arkadaşlar bu konuda yorum yaparsa çok daha iyi olur.
    3. Yeşil pasaportla taşıyana rastlamadım belkide vardır bilmiyorum, yakın zamanda bir arkadaş fransaya uzun süreli turist vizesi ile taşımıştı kcc ye mail atarak current olmadan önce. onun haricinde avrupada herhangi bir ülkeye (viyana hariç) 2024 yılında oturumu olmadan taşıyabileni görmedim.

Benim fikirlerim bu yönde ama bu konuda daha tecrübeli arkadaşların da fikirlerini alın derim ayrıca, buradan Ankara'nın son 10 yılda en yüksek hangi case numaralarına kadar mülakat verdiğine bakıp ordan bir çıkarımda bulunabilirsiniz.

Sürecinizde başarılar ve bol şans diliyorum.

• @ugursway zor gözüken kısım benimle ilgili olanlar mı yoksa süreçteki kurumlarla alakalı mı?

• Cevap: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Eşim ve çocuklarımın kayıtlarını ocak ayında okul için başka bir adrese aldık bu bir sorun olurmu

• @halteran hangi ay itibariyle dosyayı taşımam daha mantıklı olur ve hangi ülkeye taşımam gerekiyor? Bu konu ile ilgili bir öneri verebilir misiniz

• muallakta kaldığımız en önemli konulardan biriside DS-260 formunu doldururken yeşil pasaport hakkımız yoktu ama önümüzdeki ay olacak. İkinci bir pasaport çıkarttırmak mülakatta sorun olur mu? Sonuçta formda bunu bildirmedik.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mrt01 sorun olmaz, Ankara konsolosluk mülakatınız esnasında pasaport türünüze değil geçerliliğine bakıyor.

Mülakat tarihi aldıktan sonra formunuzu açtırarak yeni pasaport bilgilerinizi girerek veya mülakat esnasında evrak teslim aşamasında bu yeşil pasaportunuzu ibraz ederek değişikliğini sağlayabilirsiniz. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐

@lumos nereden denemiştiniz? Benim aklıma Karadağ gelmişti...Ancak Karadağ da göçmenlik vizesi için Belgrad a yönlendiriyormuş...Denklem iyiden iyiye çok bilinmezli oluyor...

• ⭐⭐⭐

@Flight101 Karadag'da sirket acip, gecici oturumla tasima (Tabii ki Belgrad'da olacak) ama KCC tasimadi. Bu sene tasidi ama KCC bu sekilde.

• ⭐⭐⭐

@lumos burada iki soru geliyor aklıma..ilki KCC Karadağ da açılan şirketler için 2023 te yaptığı uygulamayı 2024 te değiştirdi mi? ikincisi taşıdığı dosyalara ait şirketler uzun süre önce mi açılmıştı..Zira biz bugün şirket açma işine girerek taşıma talebi yaptığımızda kuruluşu 6 ayı yeni dolmuş yada geçmemiş olacak.

• Arkadaşlar merhabalar, ben kıbrısta bir yıl yaşadım.Adresi belirtirken ülke olarak Cyprus cıkıyor. State /province kismına Ayrıca north Cyprus ya da Kktc olarak yazmali miyim?Yoksa City de yazdığım gibi Girne mi yazmalıyım?

• @Flight101 Karadag’da bir sirket acmak size Karadag’da oturum hakki saglayacak, bu oturum ile Karadag talihlilerinin gocmen vize mulakatlarina bakan Belgrad’a transfer talebinde bulunacaksiniz. Onceki yillarda Belgrad olumsuz yanit verdi bu durumda olan talihlilere, fakat bu sene transfer yapti. Bu kabul tamamen Belgrad’in tercihi ile alakali.

Sirket acmak gibi bir niyetiniz varsa, current olmadan once KCC uzerinden transfer talep edip, sansinizi ikiye katlayabilirsiniz. KCC’nin kabul etmemesi durumunda current olunca Belgrad uzerinden ilerleyebilirsiniz. Ankca daha once de soyledigim gibi, bu tamamen Belgrad’in tercihi ile alakali. KCC’ye bana dosya tasima diyebilir boylelikle kendi de tasimaz.

• ⭐⭐⭐

@Flight101 Karadag da sirket acinca size 1 senelik gecici oturum veriliyor, daha sonra ki yillar 2-3... seklinde gidiyor ve bu bir kalici oturum olmuyor, haliyle KCC bana olmaz dedi, bu sene tamamen sas eseri Onay verilmis yoksa ben de ayni sekilde basvurmustum, gecici oturumla... Yani 2024 doneminde tavri degisti, bu anlik bir sans da olabilir.... Daha sonra Belgrad'a sordugumda onlar kesinlikle bu tip gecici Karadag otrumuyla kabul edemeyeceklerini de soylemislerdi (zaten ben de bultende aktif olmadigim icin ilk kCC ile sansimi denedim, olmayinca Belgrad Konsoloslugu'ndan teyit ettim). Balkanlar genel olarak 2023 de anlayissizlardi, Arnavutluk'da calisma izni olani bile tasimadilar (ne KCC ne ilgili konsolosluk)...

Bu sene tasiyanlar yeni kurdular sirketi...

• ⭐⭐⭐

@deebee Karadag'in verdigi oturum gecici (sureli-bir senelik, uc senelik ...) oldugu icin sorun olmakta, ama iste sans bu sene OK dedi KCC. Belgrad ne yapacak gorecegiz.

Denedik olmadi dedigim bu, her sey risk.

• @emirhan1 hocam bir şey soracaktım, Ankara ile ilgili olumsuz yönde yazıları ben de okuyup biraz tribe girdim bu konumile ilgili. Sıra numaram 5bin’lerde, sizce bu sıra numarası nasıl değerlendirilmeli? Öncelikli taşıma düşünmeli miyiz? Sizin sıra bu olsa idi

• Ds260 formunu doldurdum bilgilerimi yazdığım şeyleri tekrsr gözden geçirmek istiyorum napmam gerekiyor

• Case numberım 2025EU10xx
    Tahmini mülakata ne zaman davet ediliriz öngörünüz var mı?

• @lumos Onemli olan yazdigim gibi, Belgrad’in kabul etmesi, postun is yogunluguna gore bu kabul muhakkak degisir. Kisinin kabul sansini artirmak icin de current olmadan KCC uzerinden, current olduktan sonra da post uzerinden ilerlemesi lazim. Mali yil 1 yil surdugu icin, ilk etapta 1 yillik oturum yeterli olacaktir.

Hangi postun, kimi, ne sartlarla, ne zaman kabul edip ne zaman etmeyecegini bilemeyiz. Deneyecek maddi ve manevi imkan ve istek varsa, her imkan degerlendirilmeli.

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k