DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Affınıza sığınarak bir sorum daha olacaktı; birkaç arkadaşıma green card çıktığını söyledim ve bir tanesi bana dedi ki kimseye söyleme. Neden dedim ? Şikayet ediyorlar, başkasına da çıkmışta onu konsolosluğa şikayet etmişler ve vize alamamış ? Ben yasadışı birşey yapmıyorum ki, böyle birşey olabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐

    @nvrgbck Boyle bir şey olamaz.

  • ⭐⭐⭐

    @MERVE-SARI Lutfen yuksek sesle konusmak yani bagirmak anlamina gelecek sekilde buyuk harfler kullanmayiniz. Bu basligi da sorularinizi sormadan once arama yaparak ve bastan okuyarak inceleyiniz. Defaatle ayni sorular geliyor zira.

    Fiziksel adresiniz > ikametgah kaydi ...

  • ⭐⭐⭐

    @sedaa Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.


  • @nvrgbck
    Söyleme kimseye ama nazar değmesin diye diğer her şey uydurma olur

  • ⭐⭐⭐

    @nvrgbck Arsivli kayitta oldugu icin formunuzda (DS-260) belirtmis oldugunuzu dusunuyorum. Karar tabii ki takdir her zaman Konsoloslugundur, size kesin olarak bir sey soylenmesi yaniltici olabilir. Bununla birlikte, sadece mulakat degil saglik kontrolunde de sizin icin sureci baskalastirabilir. Bagimlilik kapsaminda degerlendirilip fazladan pskiyatrik uzman gorusu isteyebilirler, sureci uzatir ve maddi bir yuku olur.
    Su basligi incelemenizde de fayda var. Baslik icin tiklayiniz.


  • Merhaba 1-2 sorum olacak. Çalışılan yerler kısmına lisede yaptığım stajı girmeli miyim ? İşe giriş bildirgemde görünüyor çünkü.
    2. olarak şu anda önlisans (2 yıllık) üniversite okuyorum ve son sınıf öğrencisiyim okul kısmına High School Diploma mı seçmeliyim yoksa vocational school seçip sertifika için none yet mi seçmeliyim ?


  • Oncelikle cekilisi kazananlari tebrik ediyorum,

    DS-260 formunda Greencard ve SSN kartlarinin postalanacagi ABD adresi ihtiyaci olan kisilere, LOSEV'e (Losemili Cocuklar Vakfi) yapacaklari $250 bagis karsiliginda adres bilgilerimi kendileriyle paylasacagim.

    Herkese mulakat sonrasi sevinc gozyaslari dokecegi bir mali yil diliyorum.


  • @cinyor merhaba, yazmanizda hicbir sorun yok, yazmadiysaniz da bunun icin ekstra bir aksiyon almaniza gerek yok. Okula devam ettiginizi belirtmeniz gerekiyor, 2 yillik bolum mezunlari diploma secenegini kullanabilirler.


  • @nvrgbck arkadaslar yazmis ama iciniz rahat etsin diye ben de eklemek istedim, bu kisilerin, boyle bir bilgi vermek icin konsolosluga ulasmasi bile imkansiz 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FatihN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Çok teşekkür ediyorum detaylı yanıt için. Peki sonuç olarak DS-260'ı ne zaman doldurmamı tavsiye edersiniz? Ekim ayına vize alabileceğimi umut ediyorum çünkü 20 Eylül'de başvurup, 27 Eylül'de vize randevusuna girip vizemi alıp 7 Ekim 2021'de Amerika'ya giriş yapmıştım. Her şeyin bu şekilde pozitif olacağını düşünürsek( ya da kötü ihtimalle Ocak 2025 için konuşursak) DS'i şu an hemen doldurmalı mıyım yoksa Türkiye'ye gidip Eylül - Ekim aylarında(ya da Ocak 2025) mı doldurmalıyım? Daha net bir şekilde soracak olursam; Green Card aşamasında H2B'ye başvurmam olumsuz bir sonuç yaratır mı? @gucarslan @crazycells

    Su an DS-260 formunu Ankara'da mulakata girecekmis gibi doldurup gonderin...

    Daha sonra ABD'ye tekrar girdiginizde AOS surecinizi baslattiginizda zaten DS-260 formunun cok bir onemi kalmayacak, cunku AOS I-485 ile ilerliyor, DS-260 ile degil.

    H1B'den farkli olarak H2B maalesef "dual intent" visa degil, yani bu vize ile gocmenlik amaci gudemezsiniz, o nedenle Green Card'a basvurmus olmaniz bu vize basvurunuzda onunuze engel olarak cikabilir, ama bu durum konsolosu Turkiye'ye geri doneceginize ikna edip etmemenizle ilgili. Vizeyi alabilirsiniz de, alamayabilirsiniz de... bunun garantisini size kimse veremez maalesef.

    Burada onemli olan Turkiye'ye sizi baglayan nedenler... bunlari kullanarak konsolosu geri doneceginize ikna etmelisiniz, o nedenle DS-260 formunu doldursaniz bile mulakat yerini Ankara olarak belirtmelisiniz diye dusunuyorum. En kotu duruma hazirlik olmus olur...

    Zaten su anki statunuz sizi AOS'ye tasimaya yetmeyecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serserotek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells
    Anladım çok teşekkür ederim.
    Dosya taşıma işlemi yapıldığından sanırım değişiklik gösterebiliyor mülakat günü süresi

    dogrudur ama ortalama olarak cevap verdim. neticede "dosya tasima" bu surecin cok da dogal bir asamasi degil...


  • Merhabalar formu doldururken geçmiş deneyimlerinizdeki işlerinizi doldurun kısmında takıldım. Ben bir posta şirketinde yaklaşık 10 seneye yakın çalıştım ve işçi olarak görevimi sürdürdüm. E devlete girdiğimde sigorta geçmişimde taşoren bütün firmaların genel olarak bir seneye yakın sigorta girişlerini yaptığını fark ettim. Şimdi benim iş geçmişimde bu e devletteki tek tek işlerimi yazmam gerekiyor yoksa genel itibariyle bir işim verip is çıkış tarihimi öyle mi belirtmem lazım? Şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @y3mr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    dün ds-260 formunu doldurmaya başladım ancak aşağıda sıraladığım sorunlarla karşılaştım sizlerden de aynı sorunları yaşayanlar ve bu sorunları aşanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    1. İkamet adresi alanlarında yazdığım adresi yazım hatası varmış gibi değerlendirip uyarı verdi

    2. USD de yeşilkartın gönderileceği adreste yaşayan kişi isminde ve adresinde hatalı uyarısı verdi

    3. Q. Does this job require at least 2 years of training or experience? (Bu mesleginiz en az 2 yil egitim ya da deneyim gerektiriyor mu?) Mühendisim ve yaptığım iş için mühendislik eğitimi almak gerekir. bu kısma evet deyip duties kısmında ayrıntılı da ayrıntısız da açıklama yapsam hata veriyor. Bu kısıma No cevabı mı vermeliyim? yes cevabı mı?

    4. Dah aönce çalıştığım yerin adres kısmında ALTINDAG olarak girmeme rapmen invalid uyarısı veriyor

    bu dediklerinizin hepsi buyuk ihtimal Turkce karakter kullanmanizdan kaynaklaniyor, sanirim birden fazla hata yapiyorsunuz, klavyenin dilini ingilizce yaparak bir daha deneyin isterseniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bukkari, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Üniversite diplomamda hem ingilizce hem türkçe olarak yazıyor bunun için yeminli tercümanla yine de çeviri yaptırmalımıyım yoksa sadece apostil yeterli mi?

    ingilizce yaziyorsa hicbir ekstra islem olmadan direkt kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Can-Şahin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba amerikada ki seçimlerden kaynaklı türkiyede ki konsoloslukta mülakatlar hızlı ilerlermi acaba 21xxx sıra numarası gelir mi

    tam olarak ne dusunuyorsunuz? Trump'in muslim ban gibi bir nedenden dolayi mi?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/306/abd-de-yüksek-mahkeme-trump-ın-vize-yasağını-onayladı-trump-travel-ban/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Bayram, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Bulunduğum ülkeye vize gerekmeden giriş yapılabiliyor. O tarihlerde tekrar oturumum uzatılmış da olabilir, iş bitimi gerek de kalmamış olabilir. Ailem de turist vizeyle giriş yapıp yanımda kalacaklar. Cevabınız için çok teşekkürler.

    oturumunuzun bitmesini yasal statunuzun bitmesi gibi yazmissiniz, bu dediginiz durumda sorun yasamamaniz lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mehmet-Can-Şahin ankara konsolosluğunun dv için ayırdığı slotların az olması.
    DV2024'te mali yılın bitmesine 2 mülakat ayı kalmışken halen CN5000 mülakat alamadı, bu son 5 yıldır böyle diyebiliriz.
    geçmiş yılların deneyimlerini okursanız görebilirsiniz..

    Bir de Ankara'nin bir suru dosyaya surecin bitimine son 1 ay kala mulakat tarihi vermesini ve daha sonra kotanin dolmasi gerekcesiyle bu dosyalarin hicbirine vize vermemesini de atlamayin sayin @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bukkari, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan nasıl yani bu şekilde derken sadece apostil mi yaptırayım diplomama yoksa gerek var mı yine de çeviriye?

    Eger Ankara'da mulakata girecekseniz su basligi incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan hocama ve daha önce statü değişikliği yapmış arkadaşlara bir sorum olacak. Öncelikle, ABD'deki popüler bir konferansa konuşmacı olarak seçilme şansım var, umuyorum ki invitation letter da sağlayacaklardır.

    1. B1/B2 vizesi alıp 2024'ün sonlarına doğru ABD'ye gidip ve orada kazandığım Green Card lottery sayesinde statü değişikliği yapmam mümkün mü yoksa bu çok zor bir süreç mi?
    2. Aynı zamanda göçmen vize başvurum da bulunduğundan dolayı eğer konferans için B1/B2 vize reddi alırsam bu Green Card DV vize değerlendirmemi nasıl etkiler kötü bir izlenim yaratır mı?
    3. ABD'ye gidip statü değişikliği yapmak yerine İngiltere'deki bir konferansa katılıp oradan ABD konsolosluğuna dosya taşıma daha mı mantıklı bir yaklaşım olur? Eğer İngiltere veya bir başka Avrupa ülkesi de vize reddi verirse bu Green Card DV vize değerlendirmemi olumsuz etkiler mi?

    Çok teşekkürler yanıtlarınız için.

    1. Dosya numaraniz aktif oldugunda ABD'de yasal statude olmalisiniz, yoksa AOS yapamazsiniz.

    2. Hicbir kotu etkisi olmaz.

    3. Eger ilk yol ise yaramazsa bunu da deneyebilirsiniz, yine GC surecinize kotu bir etkisi olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum