Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hDundar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@hDundar wise tarafında bir sorun gözükmüyor bence yüksek transferlerde paranın kaynağını sormaları normal kaldı ki üst üste çok parça parça transferlerde yapmışsınız göze batmanız gayet normal. Olayın sizin göçmen vizenizin olup olmayışıylada pek alakası yok teb ile direk işlem yapsanızda belli bir limit üstüne soruyorlar mesela

Bence tamamen sorunlu, ayrıca bu miktarın böyle büyük bir bankacılık piyasasında çok küçük bir rakam olduğunu düşünüyorum. Paranın kaynağı kısmında 2 gündür Wise ile gerek telefon görüşmesi, gerek canlı sohbet, gerek mailde gergin anlar yaşıyoruz. Arabamı sattım diyorum, noterden bankaya iletilen paraya ait dökümanı gönderdim hala paranın kaynağı diyor ?! 15 yıllık kamu personeli idim, napayım 15 yıllık bordromu mu atayım ? Green cardımı attım, BOFA hesap görüntümü attım, Türkiye'den taşındım dedim. Sordum ki hala bunlara rağmen onaylamazsanız paramı vermeyecek misiniz, hırsız mısınız, dolandırıcı mısınız diye soruyorum ve yanıt paranın gelir kaynağı diyor. Ne atsam tatmin olmuyorlar. Ola ki parayı yolda buldum, çok manasız. Türkiye'de birçok bankada hesabım var ve onlardan size gönderirken hiçbiri hayırdır demedi diyorum, BOFA'dan hesap açarken tek seferde nakit 6000 Usd yatırdım, onlarda hayır demedi diyorum ve siz tüm by banka kuruluşlarından daha mı üstünsünüz dedim ve ekleyerek tamamen insanları çıkmaza sokarak paralarına el koymak amacınız dedim ki şikayetvari bakın, birçok insan para göndermiş ve paraları askıda kalmış. Kesinlikle uzak durulması gereken bir yer. En son gerek konuştuğum kişiye, gerek emailde sizi dava edeceğim dedim. Dün Salı günü demişlerdi, bugün de Çarşamba diyorlar. Şu anda 400000 TL param onlarda, ne TEB e geri gönderiyorlar, ne de BOFA'ya. Bunun hiçbir izahı yok.

@ATS16 enpara hesabım vardı, dediğiniz gibi yaptım diğer bakiyeyi, keşke bu dolandırıcı kurum Wise a bulaşmadan yapsaydım. Teşekkürler hocam.

Ayrıca üst görselde attığım BOFA'ya Wise'dan; $98.87 - $2,728.11 - $2,759.56 olmak üzere 3 transfer yapmıştım ve bunlardan sonra BOFA hesap dökümümde 4 farklı kesinti oldu, bunu BOFA'da hesabımı açan kişiye geçen dün mesaj atarak sordum ve ertesi gün düzelir minvalinde yanıt aldım ama 2 gün geçti ve halen o 4 kalem para gitti, BOFA bizde kesin olmaz dediği halde. Bankacı; "Hi Haka, BOFA will not charge you for those type of transfers. They show as performed transfers but when there is a transaction processing they could fall off the next business day so by tomorrow we should get a clear picture of what they are."

Arkadaşlar bilgi vermek açısından yazayım, dün Wise'dan 2 mail aldım. İlki bekleyen transferimin iptal edildiğine dair, ikincisi 1 dk sonrasında transferimin masrafsız yapılacağına dair. Ve 1.13 Usd masraf alınmaksızın 400bin tl karşılığında aldığım Usd BOFA'ya transfer edildi. Öyle düşünüyorum ki gerek telefon konuşmamda sert konuşmam, gerek mailde sizi dava edeceğim söylemlerim işe yaradı. Ama çok ilginçtir ki bu transferden 1-2 saat sonra Wise dan tekrar mail aldım ve içerik şuydu; anlıyorum paranız satıştan elde edilmiş ancak gelirinizin kaynağını mevcut bilgilerle onaylayamıyoruz, lütfen aylık kazancınızın vergi beyanını ve yükleyin diye mail aldım ve Wise a baktım hesabım halen onaylanmamış görünüyor. Kısaca demem o ki bu Wise denen kuruluş bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere gelirini insanların parasına çökmekten elde ediyor. Telefonda İngilizce konuştum ve net olarak ifade ettim, bugün avukatla görüştüm, sizi Amerikan mahkemelerinde dava edeceğim dedim. Aynı şekilde bunu mailde de bahsetmiştim. Yani bu tehditime binaen o transfer yapıldı ve ardından halen gelir kaynağımı sorgulayan mail attılar. Muhtemelen şu an transfer yapsam gitmeyecek.

Son olarak yine önceki mesajımda da bahsettiğim bu son transferimden öncesi yaptığım 3 transfer ardından BOFA hesabımda "ACH HOLD Wise Inc WISE ON 02/24"açıklaması ile 27.58 - 27.57 - 27.57 ve 20.03 USD kesilmiş idi ve bunu BOFA'da hesabımı açan kişiye mesajla sormuştum, ertesi günü bekle demişti ama o kesintiler halen duruyordu. Bugün bankacıya yine bunları mesajla sorduğumda aldığım yanıt; "The fees or deductions in question are from Wise it is not a Bank of America fee, you will need to review with them and see why they charged you those multiple amounts."
    Wise hesabına geçen paradan da kesinti yapıyor, bunu bilmiyordum. Sadece exchange ve gönderirken 1.13 USD sanıyordum. Ama son transferimde ne Wise uygulamasında gönderirken 1.13, ne de BOFA'ya geçtikten sonra BOFA hesabımdan kesinti olmadı. İlk 3 transfer için 4 ayrı kesinti oldu. Üst mesajlarımda ekran görüntüsü mevcut.

Kısaca Wise kesinlikle uzak durulması gereken ne yedüğü belirsiz bir yer. Yukarıda da bahsedildiği gibi enpara en temizi.

• Arkadaşlar merhaba, YapıKredi döviz hesabımdaki USD'yi BOFA hesabıma aktarmak istiyorum. Bu transfer ne kadar vakit alır tahmini olarak? Acil olarak ihtiyacım oldugu icin daha hızlı bir yöntem varsa aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@kkaya Transferi yapan kisinin profili, transfer tutari, bankanizin ve muhbir bankanizin ilgili transfer islemini tamamlama sureci her bir kisi icin farkli olabilir. Benim Enpara'dan BofA'ya swift transferim toplamda 2 saatte tamamlandi.

• @kkaya Türkiye saati ile sabah saat 9'da SWIFT işlemini gerçekleştirdim. Adres olarak BofA'nın web sitesinde USD döviz işlemi için belirttiği adresi yazdım. Para aynı gün içerisinde hesabıma giriş yaptı. İşlem için YapıKredi 34 USD kesti.

• Selamlar,
    Belki bahsedilmistir ama goremedim.
    Ben de bir USA-TR para transferi yapacagim ve XE ile Wise arasindayim. XE kullanan oldu mu hic aranizda? Onerir misiniz? Su an send fee 0 dolar gorunuyor, rate biraz dusuk ama no transfer fee cazip.

• Başlık ve yorumları okuyunca herhalde en yüksek ücreti ben ödemişim şok oldum

Babama 29 k gönderdim boa dan Akbank’a boa 45 kesti alıcı banka Akbank 209 dolar kesmiş şaka gibi önce wise kullanıyordum o 80 kesmişti toplamda ilk kez boa denedim ama alıcı bankanın bu kadar yüksek alması şok etti ,tüm yorumları okuyamadım ama var mısır böyle birşey yaşayan

• Papara'yı deneyen oldu mu daha önce?

• Normalde esim wise kullaniyordu ABD - TR para gonderimi icin ama yuksek ucretlerden oturu remitly kullanmak istedi, onda da son asamaya kadar geldik butun bilgilerini dogru girdi ama bankaniz onay vermiyor diye gonderim saglanamadi. Benzer problem eksi sozluk kullanicilari tarafindan da paylasilmis, forumda da benzer sorunu yasayan var midir ? Bu sorunu nasil asabiliriz veya gonderilen ulkeye ozgu mu bir kisitlama var su an ?

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123 en son 2 hafta kadar falan önce gönderdik herhangi bir sorun yaşamadık remitlyde

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba,

ABD deki Banka hesabımdan TR deki Dolar hasabıma 120K $ civarı birikimimi en kolay ve masrafı minimumda tutmak için ne şekilde / nasıl gönderebilirim ?
    Ayrıca yüksek meblag gönderimde dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@AE123 en son 2 hafta kadar falan önce gönderdik herhangi bir sorun yaşamadık remitlyde

Tesekkur ederim mesajinizi begenip yazamamistim size, tekrardan gelecek ay gondermeyi deneyecegiz.

• @copernic merhaba,
    TEB üzerinden Yıldızlı Banka Müşterisi olarak limitinizi tek seferde 1.500.000TL'ye kadar aktarıp 30.000$ şeklinde gönderebilirsiniz. Her bir gönderim 15-25 $ US, 250TL Civarı TR kesintisiye uğradı.
    Farklı gönderim methodları bu konuda mevcut.
    Saygılarımla.

• @akincetin, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@copernic merhaba,
    TEB üzerinden Yıldızlı Banka Müşterisi olarak limitinizi tek seferde 1.500.000TL'ye kadar aktarıp 30.000$ şeklinde gönderebilirsiniz. Her bir gönderim 15-25 $ US, 250TL Civarı TR kesintisiye uğradı.
    Farklı gönderim methodları bu konuda mevcut.
    Saygılarımla.

Dediğim gibi para Amerika dan Türkiye ye gelecek ve Dolar olarak tutmak istiyorum.
    TEB in bu durumda ne tür bir faydası olacak o kısmı anlayamadım.

Remitly ile gönderimde parayı TL ye çeviriyor. Wise da ise yüksek meblağlarda ücret fazla çıkıyor diye okudum. 100-120 bin $ için daha mantıklı bir method kullanmış olan varsa tavsiyelere açığım.

• Arkadaşlar bir önemli sualim olacak bende varsayalım 30 bin solar var Türkiye hesabımda ABD ye giderken 7 bin dolarını Nakit alsam üstüme geri kalan 23 bin doları nasıl ABD de kullanacağım yada ABD bankasında hesap açsam onu Türkiye’deki hesabımdan nasıl aktaracağım?

• ⭐⭐

@myof61 selamlar, abd de banka hesabinizi actiktan sonra, swift ile paranizi transfer edebiliyorsunuz. Bu konuda bolca ornekleri mevcut. Onceki sayfalara goz atarsaniz islemlerin nasil yapildigina dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@myof61 arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin ihtiyacınız olan bilgiler için.

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

• Merhabalar wise ile son 1 ayda Türkiye de ki hesabımdan 30 bin dolara yakın bir para Amerikadaki chase hesabıma gönderdim.

Türkiyeden gönderdiğimiz paraların bir limiti var mı?

IRS’e herhangi bir form göndermemiz gerekir mi?

Endişem şu, son gönderimimde wise şirketi para mı bloke etti ve beni doğrulamak istedi. Tax return, pay stub ve 6 aylık abd bankamın geçmişini proof olarak istedi ve 2 günlük bir bloke sonrası hesabımı açtı!

Gönderdiğim tarihler

31 mart 2600 usd

28 mart 7984 usd

26 mart 3899 usd

17 mart 1220 usd

28 şubat 2042 usd

17 şubat 9832 usd

14 şubat 1200 usd

• Tecrübeleri olan var mı?

• Selamlar mkonca,
    Kesinlikle uzman degilim, sadece dikkatimi cekmisti.
    IRS tax formunda yurt disinda 10K uzeri para ilan bir hesabın varsa beyan etmen gerekiyor diye gormustum.

• Merhabalar dört kişilik bir aile için ne kadar bir parayla Amerika gelmek gerekli

Benzer Başlıklar

• 6
  • 3
  • 36
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |