ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
Başlık ve yorumları okuyunca herhalde en yüksek ücreti ben ödemişim şok oldum
Babama 29 k gönderdim boa dan Akbank’a boa 45 kesti alıcı banka Akbank 209 dolar kesmiş şaka gibi önce wise kullanıyordum o 80 kesmişti toplamda ilk kez boa denedim ama alıcı bankanın bu kadar yüksek alması şok etti ,tüm yorumları okuyamadım ama var mısır böyle birşey yaşayan
-
Papara'yı deneyen oldu mu daha önce?
-
Normalde esim wise kullaniyordu ABD - TR para gonderimi icin ama yuksek ucretlerden oturu remitly kullanmak istedi, onda da son asamaya kadar geldik butun bilgilerini dogru girdi ama bankaniz onay vermiyor diye gonderim saglanamadi. Benzer problem eksi sozluk kullanicilari tarafindan da paylasilmis, forumda da benzer sorunu yasayan var midir ? Bu sorunu nasil asabiliriz veya gonderilen ulkeye ozgu mu bir kisitlama var su an ?
-
@AE123 en son 2 hafta kadar falan önce gönderdik herhangi bir sorun yaşamadık remitlyde
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba,
ABD deki Banka hesabımdan TR deki Dolar hasabıma 120K $ civarı birikimimi en kolay ve masrafı minimumda tutmak için ne şekilde / nasıl gönderebilirim ?
Ayrıca yüksek meblag gönderimde dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket edeceğim. Şimdiden teşekkürler. -
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@AE123 en son 2 hafta kadar falan önce gönderdik herhangi bir sorun yaşamadık remitlyde
Tesekkur ederim mesajinizi begenip yazamamistim size, tekrardan gelecek ay gondermeyi deneyecegiz.
-
@copernic merhaba,
TEB üzerinden Yıldızlı Banka Müşterisi olarak limitinizi tek seferde 1.500.000TL'ye kadar aktarıp 30.000$ şeklinde gönderebilirsiniz. Her bir gönderim 15-25 $ US, 250TL Civarı TR kesintisiye uğradı.
Farklı gönderim methodları bu konuda mevcut.
Saygılarımla. -
@akincetin, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@copernic merhaba,
TEB üzerinden Yıldızlı Banka Müşterisi olarak limitinizi tek seferde 1.500.000TL'ye kadar aktarıp 30.000$ şeklinde gönderebilirsiniz. Her bir gönderim 15-25 $ US, 250TL Civarı TR kesintisiye uğradı.
Farklı gönderim methodları bu konuda mevcut.
Saygılarımla.Dediğim gibi para Amerika dan Türkiye ye gelecek ve Dolar olarak tutmak istiyorum.
TEB in bu durumda ne tür bir faydası olacak o kısmı anlayamadım.Remitly ile gönderimde parayı TL ye çeviriyor. Wise da ise yüksek meblağlarda ücret fazla çıkıyor diye okudum. 100-120 bin $ için daha mantıklı bir method kullanmış olan varsa tavsiyelere açığım.
-
Arkadaşlar bir önemli sualim olacak bende varsayalım 30 bin solar var Türkiye hesabımda ABD ye giderken 7 bin dolarını Nakit alsam üstüme geri kalan 23 bin doları nasıl ABD de kullanacağım yada ABD bankasında hesap açsam onu Türkiye’deki hesabımdan nasıl aktaracağım?
-
@myof61 selamlar, abd de banka hesabinizi actiktan sonra, swift ile paranizi transfer edebiliyorsunuz. Bu konuda bolca ornekleri mevcut. Onceki sayfalara goz atarsaniz islemlerin nasil yapildigina dair bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
@myof61 arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin ihtiyacınız olan bilgiler için.
-
Merhabalar wise ile son 1 ayda Türkiye de ki hesabımdan 30 bin dolara yakın bir para Amerikadaki chase hesabıma gönderdim.
Türkiyeden gönderdiğimiz paraların bir limiti var mı?
IRS’e herhangi bir form göndermemiz gerekir mi?
Endişem şu, son gönderimimde wise şirketi para mı bloke etti ve beni doğrulamak istedi. Tax return, pay stub ve 6 aylık abd bankamın geçmişini proof olarak istedi ve 2 günlük bir bloke sonrası hesabımı açtı!
Gönderdiğim tarihler
31 mart 2600 usd
28 mart 7984 usd
26 mart 3899 usd
17 mart 1220 usd
28 şubat 2042 usd
17 şubat 9832 usd
14 şubat 1200 usd
-
Tecrübeleri olan var mı?
-
Selamlar mkonca,
Kesinlikle uzman degilim, sadece dikkatimi cekmisti.
IRS tax formunda yurt disinda 10K uzeri para ilan bir hesabın varsa beyan etmen gerekiyor diye gormustum. -
Merhabalar dört kişilik bir aile için ne kadar bir parayla Amerika gelmek gerekli
-
ABD’ye girişte beyan etmeksizin beraberinizde aile başına USD 10.000’a kadar nakit götürebilirsiniz, daha fazlasını götürmek istiyorsanız ülkeye girişte customs border protection memuruna ibraz etmeniz şartıyla daha fazla tutar ile de giriş yapabilirsiniz. Üst sınır yok, sizin takdirinize kalmis.
-
@ATS16 aslında demek istediğim iş bulana kadar Amerika da bizi idare edecek para ne kadar olur ortalama yada kira araba kirası ve diğer giderlerle aylık gider ne oluyor ortalama
-
Bu ileti silindi! -
@Beyrutt, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@ATS16 aslında demek istediğim iş bulana kadar Amerika da bizi idare edecek para ne kadar olur ortalama yada kira araba kirası ve diğer giderlerle aylık gider ne oluyor ortalama
Merhaba aşağıdaki başlıkta örnek yaşam maliyetleri fikir edinmenize yardımcı olabilir. Kişisel önerim eyaletine göre, 2-3 kişilik için aylık 4-5k USD bütçe ayırmanız yönünde olur. Ayrıca bir miktar da ev eşyaları, depozitolar vs için bulundurmak faydalı olur. Tek gelecekseniz bu rakamlar biraz daha düşer.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
-
@ATS16, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
ABD’ye girişte beyan etmeksizin beraberinizde aile başına USD 10.000’a kadar nakit götürebilirsiniz, daha fazlasını götürmek istiyorsanız ülkeye girişte customs border protection memuruna ibraz etmeniz şartıyla daha fazla tutar ile de giriş yapabilirsiniz. Üst sınır yok, sizin takdirinize kalmis.
Aile başına 10k USD görüyorum her yerde. Ben ve ailemin diğer üyeleri farklı zamanlarda gideceğiz. Yinede toplam götürebileceğimiz para 10k USD midir? Onlar 4-5 ay sonra gelirken 10k daha getiremezler mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum