Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerika' ya vizesiz bir şekilde girip havalimanı polislerine iltica etmek istediğimizi söylemek mümkün müdür ? İltica etmek isteyen kişinin illakide vize alması şart mıdır ? Vizesiz sadece pasaport ile Amerika' ya gidilebilir mi ? İltica etmek için. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Herkese iyi akşamlar.


  • Lütfen yargılamayınız sadece bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Maalesef TC vatandaslari bir vize olmadan ABD'ye giremezler. Ucaga dahi alinmazsiniz, cunku CBP (Custom and Border Protection) ABD'ye girisi sorunlu her kisi icin ucak sirketlerine ceza kesiyor. O nedenle havayolu sirketleri, ABD'ye girmek icin gecerli bir vizenizin olduguna emin olmadan (ya da kapidan dondurmeyeceklerine emin olmadan) sizi ucaga almiyorlar.

    Eger TC disinda bir pasaportunuz varsa ve ESTA programina dahilse o durumda vizesiz giris yapabilirsiniz.

    Iltica kismina gelirsek de, sinirlardaki CBP gorevlilerine boyle bir basvuru hakkiniz teorik olarak var, ama bu hakki vermemek icin sinirlar korunuyor ve sizi sinir kapisina yaklastirmiyorlar. Gectigimiz aylarda haberlerde gormussunuzdur, Guney Amerika ulkelerinden bir kafile Meksika'yi gecerek ABD sinirina geldi, fakat Trump iltica basvuru yapmalarini engellemek icin once kapiya yaklasmalarini engelledi, sonra da executive order cikartarak basvurulari gecersiz kilmaya calisti.


  • Bilgi için çok teşekkürler


  • @crazycells abi özele mesaj yazdim .lütfem bakarmisin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Amerika ya vizesiz girmek ?

    @crazycells abi özele mesaj yazdim .lütfem bakarmisin

    ozelden soru cevaplamiyorum maalesef.


  • Ekşi sözlükte bir üye vardı.

    Yasal olarak turist vizesiyle Amerika'ya gidip Türkiye'de askerlik zorunlu ve ben askerlik yapmak istemiyorum diye Amerika'da kalmak istediğini söylemişti.

    Bir de göçmen avukatı tutmuş ve talebi kabul edildi.

    Tabii talebi kabul edilmeden önce birçok argüman sunmuş Amerikan yetkililer.

    Örneğin Türkiye'de askerlik bedelli de yapılabiliyor sen neden yapmıyorsun bedelli vs. gibi. Sıkıştırmışlar yani bayağı.

    Avukat olunca işler daha ciddiye biner böyle durumlarda bireysel olarak göçme talebinin dikkate alınacağını sanmıyorum.


  • Böyle birşey mümkün mü?


  • Valla kısaca şunu sormak isterim. Bunu yalnızca bu topic'i açan kişiye değil ortaya sorayım. Siz hiç yurt dışına çıkarken pasaport kontrolünden geçiyor musunuz? Özellikle Avrupa'ya. Daha da basitleştireyim, bugün Ukrayna'ya kimlikle bile gidilebildiği halde pasaportu sebepsizce açıp vize arayan personeller var. Yani bunu artık otomatik yapıyorlar. Bu sebeple vize olmadan bırakın Amerika'yı, kontrolden geçip uçağa kadar bile gidemezsiniz.


  • Amerikaya iltica etmek zor bayaa bir geçerli sebebin olması lazım ( tabi seni dinlerlerse ) avrupaya bu şekilde gidenleri gördüm. TR de can guvenligim tehlikede diyip almanya ya siginanlari da duydum


  • @tash katiliyorum amerikaya 2018 ekim ayında Atatürk Havalimani'ndan ucmustum, abd'den önce kore,katar,yunanistan,hollanda,almanya gibi yerlere ucusum ve kapi tecrübem oldu.Abd kadar didik didik arandıgımı hatırlamıyorum 3kere üstüm arandı 2kere pasaportumdaki vizeye bakıldı kabin bagaji detaylica arandi ve ayakkabilari cikarttilar bu sadece bana degil orda bulundugumda herkese yapildi.Amerika'ya sanırım ekstra ekstra önem gösteriyorlar.


  • @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: Amerika ya vizesiz girmek ?

    @tash katiliyorum amerikaya 2018 ekim ayında Atatürk Havalimani'ndan ucmustum, abd'den önce kore,katar,yunanistan,hollanda,almanya gibi yerlere ucusum ve kapi tecrübem oldu.Abd kadar didik didik arandıgımı hatırlamıyorum 3kere üstüm arandı 2kere pasaportumdaki vizeye bakıldı kabin bagaji detaylica arandi ve ayakkabilari cikarttilar bu sadece bana degil orda bulundugumda herkese yapildi.Amerika'ya sanırım ekstra ekstra önem gösteriyorlar.

    Bende şöyle bir deneyim paylaşayım o halde. 15 ten fazla ülkeye sehayat ettim ve bunu her yıl düzenli yapıyorum. ABD henüz gitmedim ama bir tek bizim ülkemizde saçma sapan arandığımızı sanıyordum, sanırım bir de ABD varmış 🙂 Örneğin Baltık ülkelerinde avm veya havalimanlarına girişlerde xray cihazının bile olmadığını söylesem, henüz 1.sınıf bir ülke olamadığımızı anlamaya yeter sanırım. Ama olucak 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum