• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Burak Erdoğan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 2
    • İleti 114
    • En İyi 73
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Burak Erdoğan

@Burak Erdoğan

226
    İtibar
    260
    Profil Görüntülemeleri
    114
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Las Vegas Nevada

Burak Erdoğan Takip etme Takip Et

Burak Erdoğan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Öncelikle herkese selamlar
      Pasaportu alana kadar bekledim benim sürecimi sizlere su sekilde aktarabilirim:
      2 Mart gününe randevu tarihi verilmisti.Sağlık muayenemi 27Şubat gününe aldım Unganlar'daki işlemlerim şu şekilde oldu.
      -4.kata çıkıp kaydımızı yaptılar(pasaport ve interview maili ile)sonra fotografinizi cekip sisteme isleyip size bir kagit veriyolar sonra 3.kata inip 117.5dollar veya tl karsiligi ödeyip (kan tahlili,idrar tahlili,akciger grafisi,galiba bir parca daha vardi unuttum) 4.kata tekrardan cikiyorsunuz.Doktorla görüsmeden önce kilonuzu ve boyunuzu ölcüyorlar sonra doktor gelip tansiyonunuzu ölcüyor sorular soruyor sigara,alkol kullaniyormusun sıklıgı ne daha önce alkollu araba kullandın mı,ehliyetini alkol yüzünden kaptirdin mi,uyusturucu kullandın mı,ameliyat oldun mu,dogum leken varmi,birisini öldürmek istedin mi ,cinayet isledin mi,ilac kullaniyormusun,herhangi bagimliligin varmi gibi 50tane arka arkaya soru soruyor.Sonucunda gerekli asilari yapip 280dollar ücreti ödeyip cikiyorsunuz.Birgün sonra saat 4.00 gibi bu belgeleri alabiliyorsunuz,telas etmenize gerek yok bir problem oldugunda zaten size ve konsolosluga ulasiyolarmis.
      Airbnb'den oda tuttum günlük 75tl ve konsoloslugun bir arkasokaginda cok temiz bir yerde kaldım ev sahibi odtü mimarlik mezunu cok beyefendi birisiydi linki burada:

Oturum açın/Kaydolun - Airbnb

Oturum açın/Kaydolun - Airbnb

Airbnb'nin seyahatseverler ve yerel ilan sahiplerinden oluşan küresel topluluğuna katılın. Oturum açıp başlamak çok kolay.

Interview görüsmem:
      "8'de idi 7:30 gibi kapiya gittim.Girişte pasaportunuza bakip görüsmenizi teyit edip içeriye giriyorsunuz üst araması ve xrayden sonra içeri girip yetkili size bir sıra numarası veriyor.Para yatırma ve belge teslim processlerini es geciyorum yeteri kadar bilgi oldugunu düsünüyorum o konu hakkında
      tek kişi için 21.000 dolar +600$abd kredi kartımı ve evimin webtapudan detaylarını sundum.Sağlıkla ilgili hiçbirşey sorulmadı fakat nolur nolmaz iki tane bana uygun police bulup dosyamda tuttum.Afro amerikali beyefendiyle yaptim mülakati cok sıcak kanlıydı.Mezun oldugum en yüksek dereceyi sordu,daha önce hiç çalıştın mı?, ve şuan çalışıyormusun diye sordu.Turizmci olduğum için 15yaşından beri aralıksız çalışıyorum fakat şuan herhangi biryerde çalışmıyorum dedim.Abd’de J1la 1 sene boston’da hotelde calistigimi belirttim nereye gidecegimi sordu florida diyince herhangi bir tanidigin var mi ne iş yapacaksın dedi.Cevaplar sonucu vizeniz onaylandı belirttiginiz ptt subesinr pasaportunuz gelecek dedi.Ne kadar kolay olduğunu anlatsamda insan heyecan yapabiliyor vize görüsmesinde.Umarım herkes sorunsuz birşekilde vizesini alabilir..."

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Bende Abd'de 53. haftamı dolduruyorum.2018 de J1'la gelmenin cok ekmegini yedim bana resmen gelisim staj niteligindeydi, sosyal hayatı, kültürü bi nebze önceden yasadim. social, driver license,arkadasa sahip olmam lockdown zamanında isimi cok kolaylastirdi.İlk 5 ay amazon fresh yaptim, ardından uber eats hesabım aktif oldu 6aya yakındır Nusret boston'da calisiyorum.Güzel seyler oldugu gibi kötü seylerde oldu illaki ama burada oldugum hergüne sükrediyorum.Umarım hep güzel hikayelerle dolu olur cevreniz
      selametle

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Benim harcamalarımıda söyle sunabilirim.
      2 kişilik aile West Hollywood, California 2022 (Hollywood ve W.Hollywood arasında)
      ✅ Kira: $1850 1bedroom geniş living room(12 aylık lease'de 1 ay kira ödemiyorum yıllığa vurunca aylık $1700)
      ✅ Su ve park yeri kiraya dahil
      ✅ Elektrik gas ortalama $80
      ✅ Cep telefonlari limitsiz $60
      ✅ Internet$50
      ✅ Arac ve ev sigortasi aylik $250
      ✅ Araç benzin masrafi $200
      ✅ Saglik sigortasi $450(premium plan vision,dental dahil)
      ✅ Mutfak masrafi 500$-750$ arasi
      ✅ Restaurant,kahve ve diger dış harcamalar 400$-500$ arasi
      ✅ Kedi kumu,maması vs.$30-$40 arasi

B
      Burak Erdoğan

30.01.2010 22:32'de "Required Entry Status Check for DV Submission" kazandığımız sayfayı kontrol edin mesaji aldım. 2mart saat 08:00 de randevum var herkese bol sans simdiden 🙂

B
      Burak Erdoğan
    • RE: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği

Kesinlikle ama kesinlikle çok çok az son 6 aydır LA'de yaşıyorum buradaki Ermeni, İranlı, Arap ve Yahudileri gördükten sonra Türk olarak gerçekten bu konuda baya eksiğiz sebebini hep içimizdeki bastıramadığımız haset duygusuna bağlıyorum.Tanıştığım yeni insanlardan dolaylı veya doğrudan hep bir benefit elde etme durumunu hissettim.O yüzden burada çoğu yakın arkadaşlarım Azerbaycanlı ve hiçbir şikayetim yok.İşin kötü tarafı ünlü bir Türk restaurantında çalışıyorum ve hep bir ajitasyon modundayız 😃

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

@Good-Luck-Charm, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

@victory, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

Şunu da soruya ilave edebiliriz.
      Şuan elinde bir zanaatı, sanatı olmayan biri sizce Türkiye'de hangi alanda kendini yetiştirirse ABD de faydasını görebilir. Şahsen aşçılığı isterdim. Sizlerin özellikle Amerika'da olanların bu konuda görüşleri nelerdir? Teşekkürler.

Mutfak şefi veya pasta şefi olarak Amerika'da çalışabilmeniz için, elinizde uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika (city&guilds sertifikası, WACS onaylı eğitim veren profesyonel aşçılık okulları, Pearson BTEC) olacak ve uluslar arası tanınırlığı, bilinirliği olan bir restoranda veya otelde (mesela Hilton oteller zincirinin birinde mutfakta chef olarak) çalışma tecrübeniz olacak. Eğer elinizde bu tür eğitim sertifikası yoksa restoranı olan bir Türk'ün mutfağında iş bulabilirsiniz veya size referans olabilecek bir aşçının yardımı ile bir yerde iş bulabilirsiniz. Eğer hiçbiri yoksa sizde, mektepli değil de alaylı olan birçok aşçı gibi işe garsonluk veya bulaşıkçılıktan başlayarak mutfakta gelişebilir ve terfi edebilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz düşüncesiyle aldığım diploma ve sertifikaları arttırmak için, birkaç yıl önce profesyonel mutfak şefliği/pasta şefliği eğitimi veren bir okula gitmiştim, bunları oradan biliyorum ve o okuldan mezun olanlardan iş bulup ABD, Fransa, İngiltere, Abu Dhabi'ye gidenler olmuştu.

kesinlikle katılıyorum. Ma için kendi 1 yıllık deneyimim turizmci arkadaslara sunu önerebilirim Türkiyede sertifika ve katildiginiz kurslar ne kadar işe yaramiyorsa abd'de ise tam tersi.Aşçılık zor bir meslek degil abd için eğer luxury sekment bir hotelde veya restaurantta calismiyorsanız,ama mesleki yeterlilik ve diliniz varsa ilk basamak için garsonluk cok etkili oluyor temel masraflarinizi karsilamak ve yeteri kadar saving yapmak icin,ama diger işlere göre cok tatli ve kolay para kazanılıyor buda insani rehavete kaptirabiliyor bazen,örn vermek gerekirse calistigim uluslararası hotelde bundan 20yil önce egyptair'de pilot olarak calismis arkadas hotelde line cook olarak calisiyordu herşey insanin kendi elinde.

B
      Burak Erdoğan

@Manwe6265 teşekkürler hocam,Sunny Isles'i düsünüyorum.
      @mexido kesinlikle meslege olan yeterliligi ve suana kadar calisma sıklıgı bence cok daha önemli.Teşekkür ederim tekrardan
      @redsat2000 çok teşekkür ederim abi iyi dileklerin için
      @Adama Coulibaly Sağolun hocam,sizler içinde güzel haberler bekliyor olacagiz 🙏 🙏 🙏

B
      Burak Erdoğan

@Orhan-Cabarov sizi cok iyi anlayabiliyorum ama birşey biliyorum pes etmeyin çünkü ilerde pes etmenin pişmanlığını yaşayacağınızı düşünüyorum, pes etmek en kolayı...Ben ülkeye ilk giriş yaptigimda (Mart 2020) heryer kapalıydı oteller, restaurantlar sadece to-go'ydu şansıma önceden aldığım abd ehliyetim ve socialim elimdeydi.Normalde 10 yıla yakındır turizm tecrübem var yiyecek içecek alanında çalıştım ama belki 4-5 ay hiç doğru işe girmeyi bırak iş ilanı bile bulamadım.Bende geldiğim ikinci gün araba satın alıp uber eats,amazon fresh' a saldırdım belki günde toplam 12-14 saat araba sürüyordum yorucuydu ama emeğimin karşılığını alıyordum.New york imkanı çok gibi duruyor ama yaşamak son isteğim şehirlerden birisi.
      Eminim emeğinizin karşılığını alacaksınız ve bu zor günlerinizi tecrübe olarak hatırlayacaksınız.
      Sevgiler,saygılar bol şanslar

B
      Burak Erdoğan
    • RE: Coronavirus (COVID-19)

Barış Özcan bununla ilgili bir video çekmiş.

Gündem içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

selam arkadaslar
      baktım ama tam emin olmak istedim form'da anne kızlık soyadını suanki soyadi yazmistim.
      Galiba bunun icin form actirmaya gerek yok, bunu mülakat anında degistirebiliyoruz degil mi?
      iyi forumlar

B
      Burak Erdoğan

Burak Erdoğan tarafından gönderilen son iletiler

• Uniting for Ukraine ile evlilik süreci

Merhaba Claudia Hanım

Umarım iyisinizdir bir arkadasim adına size soru sormak istiyorum (kendi cümleleriyle)

"Şuanda j-1 vize ile Austin'de bir otelde çalışmaktayım, programım 12 aylık staj programıdır.
      2 yıllık kuralımı kaldırdım.
      Ve vizemin bitmesine 5 ay kaldı.

Kız arkadaşım ukrayna vatandaşı ve savaştan almanya'ya kaçtı.Şuan orda bir otelde çalışıyor.

Uniting for Ukraine. Programı ile amerikaya getirmek istiyorum ve burda onunla evlenmek ve bu programın sunduğu (şartlı tahliye : 2 yıl çalışma vizesi ) benefitlerden bende yararlanmak istiyorum.

Eger kız arkadaşım ile amerikaya getirdikten sonra evlenirsem ben bu statuden yararlanabilirmiyim bunun cevabını bilmek istiyorum.

Kız arkadaşım ile ABD'de yuva kurmak ve aynı statu de 2 yıl çalışma izni ile kalmak istiyorum

Bu mümkün mü
      Eger mümkünse hangi yolu takip etmeliyim ?

Kısaca u4u ile amerikaya gelen biri ile evlenirsek stasunu alabilirmiyiz ?"
      İyi çalışmalar...

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan

@Orhan-Cabarov sizi cok iyi anlayabiliyorum ama birşey biliyorum pes etmeyin çünkü ilerde pes etmenin pişmanlığını yaşayacağınızı düşünüyorum, pes etmek en kolayı...Ben ülkeye ilk giriş yaptigimda (Mart 2020) heryer kapalıydı oteller, restaurantlar sadece to-go'ydu şansıma önceden aldığım abd ehliyetim ve socialim elimdeydi.Normalde 10 yıla yakındır turizm tecrübem var yiyecek içecek alanında çalıştım ama belki 4-5 ay hiç doğru işe girmeyi bırak iş ilanı bile bulamadım.Bende geldiğim ikinci gün araba satın alıp uber eats,amazon fresh' a saldırdım belki günde toplam 12-14 saat araba sürüyordum yorucuydu ama emeğimin karşılığını alıyordum.New york imkanı çok gibi duruyor ama yaşamak son isteğim şehirlerden birisi.
      Eminim emeğinizin karşılığını alacaksınız ve bu zor günlerinizi tecrübe olarak hatırlayacaksınız.
      Sevgiler,saygılar bol şanslar

B
      Burak Erdoğan
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Benim harcamalarımıda söyle sunabilirim.
      2 kişilik aile West Hollywood, California 2022 (Hollywood ve W.Hollywood arasında)
      ✅ Kira: $1850 1bedroom geniş living room(12 aylık lease'de 1 ay kira ödemiyorum yıllığa vurunca aylık $1700)
      ✅ Su ve park yeri kiraya dahil
      ✅ Elektrik gas ortalama $80
      ✅ Cep telefonlari limitsiz $60
      ✅ Internet$50
      ✅ Arac ve ev sigortasi aylik $250
      ✅ Araç benzin masrafi $200
      ✅ Saglik sigortasi $450(premium plan vision,dental dahil)
      ✅ Mutfak masrafi 500$-750$ arasi
      ✅ Restaurant,kahve ve diger dış harcamalar 400$-500$ arasi
      ✅ Kedi kumu,maması vs.$30-$40 arasi

B
      Burak Erdoğan
    • RE: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği

Kesinlikle ama kesinlikle çok çok az son 6 aydır LA'de yaşıyorum buradaki Ermeni, İranlı, Arap ve Yahudileri gördükten sonra Türk olarak gerçekten bu konuda baya eksiğiz sebebini hep içimizdeki bastıramadığımız haset duygusuna bağlıyorum.Tanıştığım yeni insanlardan dolaylı veya doğrudan hep bir benefit elde etme durumunu hissettim.O yüzden burada çoğu yakın arkadaşlarım Azerbaycanlı ve hiçbir şikayetim yok.İşin kötü tarafı ünlü bir Türk restaurantında çalışıyorum ve hep bir ajitasyon modundayız 😃

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: Vize Süreçleri İçin Avukat Tavsiyeleri

Forumda teşekkür mesajımı nereye yazacağımı bilemediğim için bu konunun altına yazmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum.
      Sürecimizin ilk işleminden son işlemine kadar her detayı titizlikle ve profesyonelce çözen avukat @Claudia-J-Muslu hanıma teşekkürlerimi sunarım.
      Kesinlikle tavsiye ederim.
      İyi Forumlar.

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan

@serkanist, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@Burak-Erdoğan kardeşim maaşlar kiralar anlatırmsın biraz sonuçta restorantta çalışıyorsun ? yaşamın nasıl

Burası Abd’yi gezip gördügüm kadarıyla en cok avrupa sehirlerini andiran diger eyaletlere göre daha is imkani ve bir tik daha güvenli olan bir yer.Bununla beraber pahali olusu cok kuralci olusu cabası.Yaşantımız konusunda sosyal hayatımızdan ödün vermeden güzel saving yapabiliyoruz.

B
      Burak Erdoğan

Bende Abd'de 53. haftamı dolduruyorum.2018 de J1'la gelmenin cok ekmegini yedim bana resmen gelisim staj niteligindeydi, sosyal hayatı, kültürü bi nebze önceden yasadim. social, driver license,arkadasa sahip olmam lockdown zamanında isimi cok kolaylastirdi.İlk 5 ay amazon fresh yaptim, ardından uber eats hesabım aktif oldu 6aya yakındır Nusret boston'da calisiyorum.Güzel seyler oldugu gibi kötü seylerde oldu illaki ama burada oldugum hergüne sükrediyorum.Umarım hep güzel hikayelerle dolu olur cevreniz
      selametle

B
      Burak Erdoğan
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@Burak-Erdoğan, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

uzun zamandır foruma giremedim umarım doğru yere paylasmısımdır.
      Ben greencardlıyım ve evlilik yoluna gittik tüm belgelerimiz USCIS'de fakat i-130 icin RFE geldi.Belge eşimin vukuatli nufus kayıt örnegini istiyor.
      Fakat söyle bir durum var eşimin e-devletinde iki türlü vukuatli nufus kaydı var evlilik öncesi anne babasinin detaylari (kayıt kapalı) ve evlilikten sonrası sadece ben ve onun bulundugu kayıt örnegi (kayit acik).Bunlardan hangisini yollamamız gerekiyor.İngilizce tercümesi ve uscis'in yolladigi kagitlarla beraber yollamamiz gerekiyor.
      Simdiden teşekkürler
      @crazycells

Farketmez, ikisi de kendi bilgilerini icerdigi icin kabul edilir. "certified translation" yaptiginiza emin olun.

acik olan kaydi yollayabilirsiniz. Ilk basvuru sirasinda hangi belgeyi gondermistiniz?

Soyadi daha degismedigi icin avukat gondermemeyi tercih etti. Iki formuda “certified translation” yapilmis sekilde yollamayi dusunuyoruz.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

uzun zamandır foruma giremedim umarım doğru yere paylasmısımdır.
      Ben greencardlıyım ve evlilik yoluna gittik tüm belgelerimiz USCIS'de fakat i-130 icin RFE geldi.Belge eşimin vukuatli nufus kayıt örnegini istiyor.
      Fakat söyle bir durum var eşimin e-devletinde iki türlü vukuatli nufus kaydı var evlilik öncesi anne babasinin detaylari (kayıt kapalı) ve evlilikten sonrası sadece ben ve onun bulundugu kayıt örnegi (kayit acik).Bunlardan hangisini yollamamız gerekiyor.İngilizce tercümesi ve uscis'in yolladigi kagitlarla beraber yollamamiz gerekiyor.
      Simdiden teşekkürler
      @crazycells

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

MA için en dogru sekilde obamacare gibi saglik sigortami nasıl edinebilirim bilen varmıdır? Cünkü Tufts University bronze policeme 200 küsür dolar ödüyorum.

Sağlık içinde yayımlandı
      B
      Burak Erdoğan