Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba erkek arkadaşım amerikada yaşıyor ve yeşil kartlı. Ben türkiyede özel sektörde çalışıyorum. Evlenip amerikada yaşamayı düşünüyoruz. Benim önceliğim evlilik tazminatımı alabilmek. Yeşil kartımı en sağlıklı bir şekilde nasıl alabilirim acaba ? Turist vizesi aldıktan sonra türkiyede evlenip amerikaya gitsem sağlıklı bir süreç olur mu nasıl bir yol izlerim ?(bu şekilde tazminatımı kolayca alabilirim) yada turist vizesi alıp orada üç ay kaldıktan sonra mı evlenmek daha mantıklı olur?


  • ne tazminati ?


  • @gizz Biz de benzer bir durum yaşadık. Genelde danıştığımız hemen hemen herkes turist vizesiyle Amerika’ya giriş yaptıktan sonra orada evlenmemizi tavsiye etmişti. Bizse hem evlilik tazminatı nedeniyle hem de Amerika’da evlenirsek ailelerimiz yanımızda olamayacağı için manevi bir sorumluluk hissettiğimiz için Türkiye’de evlendik. Ardından Amerika’ya eşimin yanına geldim, burada 4 ay sonra süreci başlattık. Şu an süreç hala devam ediyor, bizim yöntem en doğrusu bunu tavsiye ediyorum diyemem. Riskleri var çünkü. Bizim için en mantıklısı bu geldi sadece. Benim bir avantajım yıllar önce alınmış ve zaten daha önce turistik amaçla giriş çıkışlar yapmış olduğum turist vizemin bulunmasıydı.


  • @lavita Merhaba, bizde de benzer bir durum var sizin de yeni paylaşımınız olunca taze taze sorayım dedim. Eşim GC ben B1/B2 vize sahibiyiz. Haziran'da Türkiye'de evlendik. Ekim gibi ABD2ye giriş yapmayı planlıyoruz. Onun 1 yılı geçtiği için girişte biraz sorun olabilir gibi görünüyor. Biz de girişten 90-100 gün sonra AOS yapmayı planlıyoruz. Evlilik bildirimi vb süreç nasıl ilerledi? Bir de bekleme süresi Atlanta için 22.5 ay gibi görünüyor, sizde ne kadar oldu süreç? Son olarak AOS başvurusu ile geçici çalışma izni başvurusu da yaptınız mı ve izin geldi mi? (I-485)

  • Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

  • @mserdarkilic, içinde söyledi: Yeşilkartlı biriyle evlilik ve işyerinden alınacak evlilik tazminatı

    @lavita Merhaba, bizde de benzer bir durum var sizin de yeni paylaşımınız olunca taze taze sorayım dedim. Eşim GC ben B1/B2 vize sahibiyiz. Haziran'da Türkiye'de evlendik. Ekim gibi ABD2ye giriş yapmayı planlıyoruz. Onun 1 yılı geçtiği için girişte biraz sorun olabilir gibi görünüyor. Biz de girişten 90-100 gün sonra AOS yapmayı planlıyoruz. Evlilik bildirimi vb süreç nasıl ilerledi? Bir de bekleme süresi Atlanta için 22.5 ay gibi görünüyor, sizde ne kadar oldu süreç? Son olarak AOS başvurusu ile geçici çalışma izni başvurusu da yaptınız mı ve izin geldi mi? (I-485)

    Merhaba, eşinizin girişle ilgili endişesi varsa tavsiyem eşinizin tek gitmesi, sizin o sıkıntısız giriş yaptıktan sonra ardından gitmeniz. Girişte sorun yaşarsa ikiniz birden sorun yaşayabilirsiniz çünkü, risk çarpı iki oluyor.

    Biz Türkiye’de evlendiğimiz için Amerika’da bir makama ekstra bir evlilik bildirimi yapmadık. Zaten başvuruda evlilik cüzdanının İngilizce’sini de evraklara ekliyorsunuz. AOS başvurusu için beklediğimiz süreçte biz de evrakları toparladık. Zamanı gelince posta yolu ile başvurduk. Çalışma izni ve seyahat iznine de beraber başvurduk. Daha çok yeni başvurduğumuz için bekleme sürecindeyiz. Bu süreçte biyometrik randevusu ve sağlık raporu için RFE geldi. Yılbaşına kadar çalışma izni çıkar diye düşünüyoruz. Tüm green card sürecinin tamamlanması için süreler biraz uzun dediğiniz gibi ama Amerika içi olduğu için service center’ın yoğunluğuna göre hızlana da biliyor. Şans biraz, bekleyip göreceğiz. Bizim önceliğimiz şu an için çalışma ve seyahat izni.


  • @lavita süreç sonuçlanırsa beni de bilgilendirir misiniz


  • @gizz Sürecin komple tamamlanması 2 yıl civarı oluyor. Şu an normal seyrinde gittiğini söyleyebilirim.


  • Sizin başvurunuzla ilgili kabul mektubu geldi mi?


  • @gizz İşleme alındı mektubu geldi. Onun ardından biyometrik randevusu için yazı geldi ve ayrıca sağlık raporunu biz en başta iletmediğimiz için onu istediklerine dair yazı geldi. Kabul mektubu çok daha sonra gelir, şu an için beklenmedik bir durum yok. Süreç olması gerektiği gibi ilerliyor.


  • @lavita Merhabalar, ben de şu an Amerikadayım ve süreci Türkiye'de başlatmayı düşünüyoruz. Aklıma takılan bir soru ise Türkiyeye dönmeden önce hazır Amerikadayken beni yapmam gereken bir şey var mı? Ayrıca türkiye'de evlenip süreci amerikada devam ettirmek mümkün mü? ben türkiye'de evlenilirse süreç tamamen Türkiye'de tamamlanabilir diye biliyordum.. siz bu adımlarda neler yaptınız öğrenmek çok isterim! Şimdiden çok teşekkürler


  • @Ozan-Tanrikulu Türkiye’de evlenmeyi düşünüyorsanız öncesinde Amerika’da yapmanız gereken bir şey bulunmuyor. Nikah için sağlık testi gerekiyor ama o da Türkiye’de bağlı olduğunuz aile hekimi ile yapılıyor. Sadece tüm işlemlerin yetişebilmesi için Türkiye’de düşündüğünüz nikah tarihinden en az 3-4 hafta önce Türkiye’de olmanız faydalı olacaktır. Nikah Türkiye’de yapılmış ise Green card süreci de Türkiye’den başlamalı ve orada tamamlanmalı gibi bir şart yok. Sadece bir kez evlendikten sonra hem turist vizesi almak hem de turist olarak Amerika’ya giriş yapmak daha zor olacağı için genelde nikahın da Amerika’da yapılması öneriliyor.


  • @lavita Çok teşekkür ederim ! 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum