Herkese merhaba,
AOS sürecimdeki gelişmeleri kısaca bir özetlemek istiyorum.F2A statüsünden başvurumuz.
2023 Haziran'da Türkiye'de evlendik, eşim GC sahibi olduğu için 2023 Kasım'da ABD'ye geldik. Ben B2 vizemle giriş yaptım. 90 gün esasına dayanarak yaklaşık 120. günümde 29 Şubat'ta online olarak I-130 başvurumuzu yaptık. 8 Mart'ta "evraklarınız alınmıştır bir sorun yok" minvalinde bir recipt aldık. Nisan sonunda vizemin dolmasına 5 gün kala yine online olarak I-539'u doldurarak "fotoğrafçıyım ve daha fazla gezip görmek istiyorum" gibi bir gerekçe ile vizemin uzatılmasını talep ettim. Vizem dolduktan yaklaşık 1 ay sonra vizemin uzatıldığına dair recipt elime ulaştı. Bunu da ne olur ne olmaz diye pasaportumun içine koydum, hala orada.
Ağustos bülteni açıklandığında Current olduğumuzu öğrendik, toplu olarak I-485 (Oturum), I-131(Seyahat), I-765(Çalışma) ve I-864(Sponsor) formlarını doldurduk,
Önemli: Formların ödemelerini USPS'den nakit ödeme ile MONEY ORDER çeki ile yaptık, avukat arkadaşımız kredi kartlarında olası decline durumunda tekrar deneme yapmadıklarını ve sorun olabileceğini söylemişti. Bu şekilde toplamda $2.300 ödeme yaptık.
26 Ağustos'ta dosyamızı yolladık, 29 Ağustos'ta ulaştı, ancak Track Number ile takip ettiğimizde 2 Eylül günü dağıtıma çıktığı görünüyordu, bekledi, bekledi, bekledi. USPS ile iletişime geçtik, dosyanız bizde değil dediler. IL USCIS'ten kimseye tabii ki ulaşamadık. Web sitesinde bu gibi durumlarda bize ulaşmadan önce 1 ay bekleyin diyordu.
Tam 3 Ekim günü Money Order çeklerininin nakide döndürüldüğünü gördüm. Bu da işleme alındığı anlamına geliyordu. Aynı akşam eşime e-posta ulaştı. 5 Ekim günü postaya verilmiş olan reciptlerimiz dün elimize ulaştı. Eksik olarak sadece Sağlık Raporu ve Aşı talebi var. Onu da yıl sonuna kadar göndermemizi istiyorlar. Bugün de online takip için bir numara geldi. Numarayı online hesabıma ekledim ve tüm formların durumunu görebiliyorum.
Çalışma İzni için: 3 Ay, Seyahat Belgesi için: 2 Ay yaklaşık bekleme süreleri veriyor. Altlarında da 2. aşamada olduğumuzu Biometrik bildirimi var. Şimdi hızlıca sağlık raporunu alıp yollamamız ve biometrik konusunu halletmemiz gerekiyor. Sonrasında GC için genel bekleme süresi tahmini 28 ay görünüyor ama ondan önce hallolacağını düşünüyorum. Zaten bu gelecek olan evraklarla yurt dışı seyahatlerimi, çalışma iznimi de almış oluyorum.
Bu süre içinde yaptıklarımı ve iş imkanları ile ilgili görüşlerimi de ayrıca paylaşacağım. Bu arada geldiğimde kullandığım pasaportumun süresi bu ayın 16'sında doluyordu:) gelmeden önce Türkiye'de yeni pasaportumu alıp da gelmiştim neyse ki, bu süre içinde yurt içi uçuşlarda pasaportumu kullandım, vize ile ilgilenmiyorlar zaten, ehliyetimi de kullanıyorum ama zaten bir çeviren de olmadı.