Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Katzfiell_
    Merhabalar, odemeyi yapmis oldugunuz sayfada hangi ailen number ile hangi receipt’in eslestigini gorebiliyor olmaniz gerekiyor. Ailen numberlarinizi ayirt etmek icin ise, ilk olarak DV1(asil talihli), ardindan DV2(es) icin, son olarak DV3(cocuklar) icin numaralar sirayla belirleniyor. Ailen number’larin son hanelerine dikkat ederseniz ayirt edebilirsiniz. Eger yine de cozemezseniz bana ekran goruntulerini gonderirseniz, elimden geldiginde yardimci olmaya calisirim.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar herkese iyi haftasonlari, Ilk girisimi yapali neredeyse bir yil oldu, bu surecte arkadasimin evini adres olarak gostermistim gidip orada ehliyet banka vb seyleri halletmistim ama kalici olarak tasinmadim 6 ayi gecirmeden gir-cik yapiyorum. Arkadasim da evlerini degistirecekler sizce adres degisikligi yapmam gerekir mi suanda da turkiyedeyim. Tesekkur ederim.

• Merhaba adresimi güncellemek istiyorum fakat my uscıs hesaba girdikten sonra adress change kısmında benden bir receipt numara istiyor nedir bu teşekkürler şimdiden

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Sarıkurt

Uscis fee ödediğinizde sistemin size verdiği IOE ile başlayan numara olabilir, toplam 13 haneli, IOE + 10 rakam. Bunu denediniz mi?

• @Ahmet-Sarıkurt yoksa da "receipt number yok" kutucugu olmasi lazim, onu isaretleyebilirsiniz.

• Selamlar,
    Kendi hesabım üzerinden dosyamdaki 3 receipt number için adres değişikliği yaptım, 3 satır olarak "Address Changed" gelmiş ama birinde(kızım için olması gerekende) receipt number'da "None Provided" var, bu ne anlama geliyor olabilir?

• arkadaslar iyi gunler. bu basligin konusu mu tam emin degilim fakat ben amerikaya tasinali iki yil oldu ve ikametgahim hala turkiye'de. adresimi amerika'ya guncellemenin turkiye secimlerinde oy kullanma harici bir artisi oluyor mu? yoksa turkiyenin bildigi ikametgahim ayni mi kalmali? adresimi amerikaya alirsam turkiye'de banka islemlerimi / turk hattimla ilgili islemleri hala yapabilir miyim?eger yanlis baslikta soruyorsam yonlendirme yaparsaniz cok sevinirim. tesekkur ederim simdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@dolozik, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

arkadaslar iyi gunler. bu basligin konusu mu tam emin degilim fakat ben amerikaya tasinali iki yil oldu ve ikametgahim hala turkiye'de. adresimi amerika'ya guncellemenin turkiye secimlerinde oy kullanma harici bir artisi oluyor mu? yoksa turkiyenin bildigi ikametgahim ayni mi kalmali? adresimi amerikaya alirsam turkiye'de banka islemlerimi / turk hattimla ilgili islemleri hala yapabilir miyim?eger yanlis baslikta soruyorsam yonlendirme yaparsaniz cok sevinirim. tesekkur ederim simdiden.

Adresiniz halen TR'de ise GSS (Genel Sağlık Sigortası) borçlarınız birikmiştir. E-devletten kontrol edin isterseniz. Yalnız bu borca bakabilmeniz için e-devlette iki aşamalı giriş gerekiyor. Türk hattınız halen açıksa bunu kolayca yapabilirsiniz.
    Borç birikmiş ise ödeyin ve bulunduğunuz eyalete bakan Türk Konsolosluğuna gidip hemen adres bildiriminde bulunun ki GSS borcu bundan sonra işlemesin.
    Adresinizi ABD'ye aldığınız zaman banka işlemleri ve telefon hattı ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

• @Serapp çok teşekkür ederim cevabınız için. Gss borcu ile bir sorunum olmadı fakat benim öğrenmek istediğim mesela ileride emeklilik saydırmak istesem bunu etkiler mi? Ya da adresim hala Türkiye'de gözüktüğü için sosyal medya ya da farklı bir konudan dava açılabilmektedir adresimi Amerika'ya aldırsam bu engellenmiş mi oluyor? Yani özetle Türkiye'den ikametgahı mı tamamıyla aldırmış olmanın artısı eksisi nedir? Mesela giriş yapsam ama ikametgahım Amerika'da gözükse yurtdışına çıkış harcı yine ödüyor muyum? Uzun oldu kusura bakmayın.

• @dolozik adresinizin Türkiye'de olması emeklilik için net bir anlam ifade etmez. emeklilik gün sonlandırma işlemlerinde yurtdışı giriş çıkışlarınız incelenir ona göre gün hesabı yapılır. başka ayrıntılar da var tabi...

• Selamlar,
    Ülkeye giriş sonrası USCIS üzerinden adres girişi yapmıştım SSN ve GC gönderimi için, şöyle bir ekran görüntüsü var, adresi almış mıdır yoksa bilgi bulunamadı hatası mı daha sonra girilmiştir nereden teyit edebilirim?
    İki kart da henüz elimize ulaşmadı maalesef.
    3 kişiyiz, üçümüz için de ekleyerek giriş yaptım.

Screenshot 2026-01-12 at 08.47.42.png

• @ATS16 merhabalar, yuksrıdaki aşamaları tamamladıktan sonra ekstradan online olarak AR-11 formu doldurmuyoruz değil mi?

• @apexcruel merhabalar eklemeyi nasıl yaptınız. Ben de sadece receipt ekle kısmı çıkıyor. Eşimi nasıl ekleyeceğimi anlamadım

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@ATS16 merhabalar, yuksrıdaki aşamaları tamamladıktan sonra ekstradan online olarak AR-11 formu doldurmuyoruz değil mi?

USCIS hesabınızdan change online değişikliği başarılı bir şekilde yaptıysanız, ekstradan AR-11 formu doldurmuyorsunuz ve posta ile göndermiyorsunuz. Bahsi geçen web sitesinde de konu ile ilgili bilgilendirme yer alıyor ayrıca.

Changing your address online allows us to process your change of address almost immediately and eliminates the need to file a paper Form AR-11, Alien’s Change of Address Card, by mail.

• @apexcruel, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Selamlar,
    Ülkeye giriş sonrası USCIS üzerinden adres girişi yapmıştım SSN ve GC gönderimi için, şöyle bir ekran görüntüsü var, adresi almış mıdır yoksa bilgi bulunamadı hatası mı daha sonra girilmiştir nereden teyit edebilirim?
    İki kart da henüz elimize ulaşmadı maalesef.
    3 kişiyiz, üçümüz için de ekleyerek giriş yaptım.

Screenshot 2026-01-12 at 08.47.42.png

Ben de adresimi değiştirdim de değişti mi emin değilim acaba bu sayfayı nereden görebiliriz?

• Bunlara ek olarak ehliyetiniz varsa ehliyet üstündeki adreside değiştirmeniz lazım. Polis durdurursa sigortada farklı ehliyette farklı adres olunca arıza çıkarabilir. Yanılmıyorsam vatandaş olunca ofise gitmeden online ehliyet adresi değiştirebiliyorsunuz. Ben Bugün değiştirdim adres için herhangi bir proof sormadı. Belki ilk başvuru olmadığı için ya da personel sallamış olabilir. (TX'a göre diğer eyaletlerde farklılık gösterebilir)

Banka/Kredi kartlarınında adresini sonradan güncelleyin. Auto pay'de sıkıntı çıkabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cgokhan, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Bunlara ek olarak ehliyetiniz varsa ehliyet üstündeki adreside değiştirmeniz lazım. Polis durdurursa sigortada farklı ehliyette farklı adres olunca arıza çıkarabilir. Yanılmıyorsam vatandaş olunca ofise gitmeden online ehliyet adresi değiştirebiliyorsunuz. Ben Bugün değiştirdim adres için herhangi bir proof sormadı. Belki ilk başvuru olmadığı için ya da personel sallamış olabilir. (TX'a göre diğer eyaletlerde farklılık gösterebilir)

Banka/Kredi kartlarınında adresini sonradan güncelleyin. Auto pay'de sıkıntı çıkabilir.

Bahsettiğiniz husus eyalet bazinda değişiyor ehliyet değişikliği. Eğer ki başka bir eyalete taşınıyorsanız 10-30 gün içerisinde taşındığınız eyaletin yeni ehliyeti için ilgili dmv’ye başvurmanız gerekiyor. Aynı eyalet içerisinde adres değişikliği yapiyorsaniz, genellikle ehliyet değişikliği gerekmiyor. Yaşadığınız eyalet dmv kurallarının kontrol edilmesi tavsiyedir. Aynı eyalet içerisinde adres değiştirip ehliyet yenilemek isterseniz $5-$10 gibi ufak bir ücret ödeyerek yapabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.

• @bakarmisin100 Adres değişikliği yaptığınız alanın hemen yanında submitted changes gibi bir buton olması lazım, oraya bakabilirsiniz ama 2 güne falan yansıyor

• @eceslc add participant gibi bir alan çıkmıştı, garanti olması adına eşiniz adına ayrı hesap açıp yapılabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |