Merhabalar
Bu bir Bangkok mülakatı için tecrübelerimin yazısıdır.
Öncelikle forumdaki yardımcı olan, olmaya çalışan ,daha önce bilgilerini paylaşan,ileride bilgilerini paylaşacak olan herkese çok çok teşekkür ederim.Green card sonuçlandıktan sonra Ankarada benim daha önce Schengen vizemi çıkaran firmaya danıştığımda 1000 dolar fiyat teklifi yapmışlardı.Forum olmasa en az 300-500 dolar bir yerlere kesinlikle ödemek zorunda kalacaktım.Forumdaki üyeler sayesinde hiçbir danışmanlık ücreti ödemeden vizemi aldım.Herkese tekrar tekrar teşekkürler.
En önemli konu bence aşı konusu, onun hakkında çok fazla karmaşık bilgi mevcut olduğunu düşünüyorum.O kadar forumu okuyan ben kan tahlilini son haftaya bırakmışım.Kan tahlilinde mumps un (kabakulak ın) sonucunun 15-20 gün sürdüğünü bilmiyordum ve gerekmemesine rağmen kkk aşısı oldum 45 dolara.
Bence aşı ile ilgili mesajları tekrar tekrar aynı mesajları defalarca aklınıza yatıncaya kadar okumalısınız.Çok karmaşık olduğundan tek okumayla anlaşılmıyor veya ben anlamadım.Ben de şunu demek istiyorum öncelikle kan tahlili yapmalı nelerin tahlili mi şunların 30 yaşındaki Bangkok ta başvuracak biri için
kabakulak kızamık kızamıkçık, hepatit b , su çiçeği ( 3 tane ) 18 yaşından küçüklere hepatit a da isteniyor.
Kan tahliline bakılmayan influenza ve tdap+polio , kış ise influenza olunuyor diye okumuştum ve Bangkok ta 40 dolara oldum sonradan öğrendim ki vaxin mi tam ismini bilmediğim grip aşısını da galiba kabul ediyorlar. Tdap+polio ikisi tek aşı onu sağlık ocağında gitmeden yaptırmıştım.
Tayland hastane de sağlık kontrolü başlamadan su çiçeği oldunuz mu diye ankette soruyorlar evet derseniz aşısını yapmıyorlar.
Sağlık harici Hollanda dan sicil kaydı almak için digid e gerek yok 2 ay onun kaydıyla uğraştım bir de direkt justis elektronik mektup atıp adresinize gönderiyorlar 18 günde mi ne gelmişti,Ukrayna dan sicil kaydı için yapan şirketler var 15 günde hazır olmuştu. Hollanda ve Ukrayna için vekalete gerek yok, Çin için ise bir Çin liye vekalet verdim o gidip almıştı.
Hollanda sicil kaydında çeviriye gerek yok belge de alttaki ingilizce metin yeterli oluyor.(zaten bunu yeşil kart vize başvuru süreçleri websitesinde söylüyor.Ukrayna ve Çin için ingilizceye çevirmek gerekiyor ve noter onayı veya apostile gerek yok.
Çevirilere 4-5 bin tl para ödedim bence internette uyguna çeviren yer bulunup kargoyla gönderip çevrilttirilebilip mühürlenip imzalanmış şekilde geri teslim alınabilir.
Bu şekilde, aklıma gelen önemli şeyler olursa yazımı güncellerim.
İyi günler