@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@FıratD Samimi güzel bilgilendirici bir deneyim yazdınız teşekkürler
Rica ederim, farkındalık olduysa ne mutlu
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur 🙂
-
Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.
Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.
Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.
-
@thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek
merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim
-
Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
-
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Download Money Manager (Remove Ads) by Realbyte Inc. on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Money Manager (Remove…
Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi. -
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
Saygilar.@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.
1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
State Gas Price Averages
Minimum Wage Law
Minimum Wage
Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
-
O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim.
Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir.
Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok.
2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim 🙂 Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor.
Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor 🙂 Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz.
Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil.
Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz.
Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor.
Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim.
Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi.
Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz.
Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok.
Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor.
Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
-
Memphis te yaşayan varmı. Nasil bir yer. İş ve yaşam olanaklari nasıl. Bu yakinlarda oraya geleceğim.
-
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution." -
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024. -
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
-
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
Şirket kurulumu konusunda da başvuru yaptıktan sonra 3 hafta içerisin EIN geldi. Bunun sonrasında TEB bankasından direkt şirket hesabına para transferi yapmak istedik. 50bin USD üzerinde olduğu için limit vs. kurallarına takıldığından şube ile yapmamızı söylediler. Şubeye ulaşmak zor oldu gerçekten oradaki arkadaş telefon numaralarını vermese işi çözemezdik. Banka seçerken buna kesinlikle dikkat edin. Burada eminimki daha iyi deneyimler vardır. Araya kurban bayramı girdi vs. derken 2 haftada ancak para gönderebildik. Meğer 30bin usd olarak iki üç parçada gönderilebilirmiş. Bu şekilde yapmak daha iyi olabilir.
Amerika'da Bank of America personal hesabımız odluğundan orada açmayı tercih ettik. App'e girdiğinizde ikisini de aynı anda görebiliyorsunuz.
-
Personal hesap açma konusunda da ev kira sözleşmesi, pasaport ve Türk ehliyeti Bank of America için yeterli. Şubat sonunda ben banka hesabı açtım. Konuştuğumda biraz transaction göster kredi kartına başvurursun dediler.
Haziran başında bu şirket hesabını açmaya gittiğimde bana kredi kartı verebilirler mi diye sordum. Secure card olmayan versiyon ama 100 usd para yatırmak kaydıyla 500 USD 'lik bir kredi kartı verdiler : )
Bunu harca öde harca öde limiti sonra arttırmak için konuşuruz dediler. -
@hatip SSN var ise online basvuruyla aninda EIN alirsiniz.
-
@hatip, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Selam herkese,
Bunca zaman bu forumu okudum faydalandım. Herkesin emeğine sağlık.
Şubat 2024 sonunda Fort Myers'e eşim 2,5 yaşında oğlum ile geldk.. Üni'den arkadaşım var burada o burada olduğu için geldik. İstanbul'da oturuyorduk. Ben bir yazılım firmasında ürün yöneticisi olarak çalişiyordum, eşimde büyük eticaret firmalarının birinde süreç yöneticisiydi. 2,5 yaşında bir oğlumuz var o da kreşe gidiyordu.
Biraz zor oldu, kafamdaki birikimi de yapamadan Amerika'ya gitmeye karar verdik. Klasik aslında ülkedeki sosyal/ekonomik konulardan erkene almak istedik. Zira İstanbul'da da pek evimiz olmayacak gibiydi. Bu arada Allaha şükür iyi maaşlar alıyorduk. Biz herşeyimizi sattık birikimler ve $80K'ya yakın bir para Türkiye'de bırakarak Amerika'ya geldik.
Paraları yazacağım ki bu benim en merak ettiğim ve bununla geçim nasıl oluyor diye düşünüyordum. Bu 80K 'nin üzerine ben bir 13K 'lık kredi de çektim. Çekerken mobilden yaptım Amerika'dan yaptım.E2 konusunda @denizci10 kurdugu bir whatspp kanalı var oradan epey birşey öğrendim ama gerçekten öğrensenizde yapmak mücadelesini vermek zor.
Gelmeden forumdan @goodluck 'a yazmıştım. Herkesin dediği gibi gerçekten zaman hızlı gidiyor çünkü amaç yaşama mücadelesi. @goodluck sağolsun gelmeden Telegram'dan konustuk ve sonra gelince de ben haber verdim geldiğimi.@goodluck beni burada cafesi olduğunu söyleyen Hakan abi ile tanıştırdı. Onlar ne yapıyorlar ediyorlar detaylı anlattı. Ben Fort Myers'de çok Türk göremeyiz yardım alma şansımız az olur diyordum ama sanırım az ama çok sağlam insanlar burada : ) Ev bulmak için de Hakan abinin bir tanıdığının emlakçısı vardı onlarda ev aramaya yardım ettiler.
Bu sürede 2hafta airbnb ve 2 hafta araba kiralama yaklaşık 3200 usd harcama yaptım. Benim airbnb ve kiralamalar son anda olduğu için çok oldu. Bu arada danışmanlık konusunda gelmeden condo - apartment 'da oturum derseniz size evi gösterir video ile hemen oturmaya başlarsanız belki danışmanlık alınabilir. Hotel'e - Airbnb'ye geldim, kendim arayacağım dediğinizde tabi nasip kısmet ama süre benimki gibi uzayabilir ki bizimki uzamamış hali bile. Arabayı hotwire.com 'dan kiraladım. tax, insurance falan derken 2 hafta araba bana pahalıya geldi 1300 usd para ödedim. Bir de Fort Myers'de Şubat sonu Mart başı sezon diye geçiyor.Evi benim üniversiteden arkadaşımın yardımıyla bulduk. Kira 2000 USD Fort Myers'de çarşı diyebileceğiniz yerlere yakın (downtown'a değil de burada meşhur US 41 var oraya) Deposit + ilk kira + son kira verdik. Ben sevindim tabi. Forumda 6 kira - 12 kira isteyenler gördüm ki burada da isteyenler var. Ev Zillow'dan nasıl tutulyor geçreten bilmiyorum hala.
Araba kiralama belasından kurtulmak için küçük galeri ve marka galerilerine gittim. Burada tercih abi 5000 usd 'ye araba var mı var ama süpriz. Benim eşimde çok iyi araba kullanmayı bilmiyor biraz güvenlikli geri görüş kamerası vs. olsun derken ikinci el arabaların fiyatları da $17K işte 2021 Toyota Corolla. İkinci el araçlara SSN yok ise financing yaparız ama faiz 26% olur diyen oldu. En son Toyota'dan sıfır arabaya max 16% 'ye almaya karar verdik. 9K peşinat verdik sıfır Corolla aldık. Yanlış bir karardı bence. Önce geçrekten kötü araba alıp sonra sıfır araba SSN gelince almak lazım. Amaç gideri her zaman azda tutmak olmalı. Sıfır arabanın insurance'ı da yüksek oldu burada herkes 100 usd insurance verirken ben 390 USD insurance ödüyorum şu anda sebebi Amerika ehliyetide olmaması.
3500 ilk iki hafta + 6 bin kira deposit + 9 bin arabaya = 18500 gitti bile.. İşte ilk hass.. dediim nokta burası oldu.
Arabanın taksidi aylık 550 + insurance 390 + kira 2000 = 2940 usd
Gelelim su elektrik telefon internet aboneliklerine.
Su: 65-70 usd
Elektrik: Nasıl oluyor bilmiyorum her ay artıyor. Son ay 147 USD elektrik faturası geldi. Youtube videolarında insanlar 60-70 ödüyorlar bizim evden biri kaçak kullanıyor herhalde.
İnternet: xfinity 40 usd
Telefonlar: Verizon 2 hat kampanyası 80 usd.
Amazon Prime: 14
Netflix hala Allahtan Türkiye'den kullanıyoruz: 8 USd
Pest company: Evde hamam böceği çıktı her ay 50 usd veriyorum.
Spotify-Apple-Microsoft-Dropbox: ayda 15 usd vardır bunlardaBunlarda 430 usd yazalım ama eminimki fazladır.
Benzin için belki ben kriter olamam ben çok araba kullanmıyorum 1,5 haftada 1 depo gidiyor. 33 usd diyebiliriz.
Başka bir konu çocuk: Geldikten 2 ay sonra bir hasta oldu sonra 4 kez üst üste kusunca hastaneye gidelim dedik. Çok şükür çok sıkıntılı bir durum değildi kusma engeleyici ilaç işe yaradı ve sonra hemen taburcu ettiler. Acilde para ödemeden çıktık eve fatura gönderekler diye düşündüm göndermediler. Sonra mychart diye bir uygulama var bir baktık ki "aaa 680 usd" sonra bir de bizi kandırdılar follow up' gidin ücretsiz sandım ve para ödemedim. Anında para öderseniz daha ucuz oluyormuş follow up'da klinikte işte sizi kontrol ediyorlar çocuğu yani durumu nasol oldu diye. 200 USD 'lik tedavi ücreti bana 350 USD dediler.
Kreş'e yazdırmak istedik. Physical exam lazım dediker aşıları vs. tam mı gibi. ona da ayrıca gittik ve 200 USD ödedik.Kreşler 1000 - 1300 usd arasında. Altına zor yer bulursunuz. kimi öğlene kadar kimi akşama kadar.
Ev eşyası falan derken paranın inanılmaz hızlı erdiğini ve burada hemen SSN alıp gig worker olarak çalişmak gerektiğini anladım.
Bir gün @goodluck aradı işte biz daha yeni evi tutmuştuk (bunları çok daha detaylı anlatırım sadece 1 yatak vardı perde bile yoktu yattığımızda) "bizde diğer arkadaşlarda var buluştuk sizde gelin" dedi. İyi ki de demiş çook sağolsun. Çok güzel insanlarla tanıştık. Burada herkesin canı bir kere sevdiklerinden yana yanmış ama hala yardım etmekten fikir paylaşmaktan vazgeçmemeleri takdir edilesi.
Melek hanım, Burak bey onlarda ne zaman arasam hep fikirlerini paylaştılar, yardımcı oldular.
Ben şimdi araba kiralama TURO ile Tır işi arasında sıkıştım ve sadece 2 ayım var turist vizesi bitişine. Şimdi yine @goodluck 'a birşeyler danışıyorum. :)) O da sağolsun hep yardımcı oluyor.
TURO işi için carlando.com sitesinin sahibi ile konustuk beni bir aile dostuna yönlendirdi ve yardımcı oldu o da sağolsun. Bu kadar yardıma eğer ki ben de birilerine yardımcı olabilirsem çoook mutu olacağım. Forumdan kimse sizi çevirmiyor. Bende nacizane elimden bir şey gelirse bildiğimi paylaşmaya hazırım.
Iyi ki Fort Myers’i secmissiniz. Sizin gibi kaliteli insanlara sehrimizin ihtiyaci var
Tabi bizim de. Guzel sozlerin icin tesekkur ederim. -
16 temmuzda bostondan abdye turist vizesi ile giriş yaptık,pasaport ve vize kontrolünde başka uçuştan yolcularda vardı.sıra bize geldiğinde klasik nereye gidiyorsunuz ne kadar kalacaksınız fln sorduktan sonra başka bir memur çağırdı adam,sonra o memur bizi ve 1 iranlı yaşlı çifti aldı ,bizi sanırım office polisine getirdi 30 dk soru sordu ne kadar nakit var(20.000 fazlaydı birşey demediler) nerede kalacaksınız dönüş bileti otel rezervasyonlarını teslim ettik form doldurup gönderdi sonunda.baya gerildim o süreçte yani arada 100 kişiden 2-3 kişi seçildi oda bize mi denk geldi diyeceğim ama sebebi belli malumunuzca
-
@EasternStar merhaba hocam esnek dönüş biletinizi ne yaptınız, thy ofisi varsa oraya gideceğim, sacede esnek olsun diye fazladan kişi başı 7.000 TL fazla öde iptal karşılığı toplam 2.500 tl ödüyorlar kesintisiz iade bu mu dalga geçiyorlar herhal
-
@hasan-van Hem ABD'de hem de Türkiye'de davalığız hocam, utanmadan benim şartları kabul ederek 3.000$ değerindeki bileti 336 TL karşılığı iptal ettiğimi öne sürüyorlar. Eğer iptal etmeseydim de no-show durumundan ötürü iade edilmez diyeceklerdi. Muhatap oldukça üzerime irin sıçrıyor gibi hissediyorum. Sözün özü ben pişmanım, zaten isminde Türk olmasa yüzüne bile bakmazdım.
-
@hasan-van selamlar, önceki yazışmalarınızı okumadım, sizin yaşadığınız problem aşağıda vereceğim örnek gibiyse alamayacaksınız çünkü aynısı ben yaşadım. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de buraya yazayım.
Sizin konunuz ile alakası yok ise belki bir gün başkasını işine yarar. Diyelim ki: gidiş-dönüş bilet aldınız. Yani Amerika-İstanbul / İstanbul-Amerika- Uçuş: Amerika - İstanbul olsun. ve siz gideceğiniz tarihi bildiğiniz için örneğin: 15.08.2024 tarihi olsun. Bu bileti gideceğiz tarih kesin diye "Esnek" olmayan bilet aldınız. (Yani iade'siz)
- Uçuş: İstanbul - Amerika olsun. Dediniz ki ben 2 ay istanbul'da kalırım ama bir şey olur işlerim ters gider vs vs ben şimdiden dönüş biletini 15.10.2024 tarihine alayım dediniz ve "Full İptalli" bir bilet aldınız. Daha sonra arada 1,5 ay geçti ve uçuş tarihinizi değiştirmek istediniz. Ne yazik ki FULL iade alamıyorsunuz.
Neden biliyor musunuz? Çünkü siz biletleme sırasında 2 bileti de aynı anda aldınız ve sadece dönüş biletini "Full Esnek" seçtiniz. THY bilet kuralları neticesinde hangi bilet ucuz ise o bilet üzerinden iade işlemlerini yapıyor. (Yani o biletin kuralları geçerli) Dolayısıyla biletleme sırasında ya ikisini de "Full Esnek" alacaktınız yada biletleri ayrı ayrı kestirecektiniz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Benim de başıma geldi ve çok telefon görüşmesi yaptım ve bu bilet kurallarında yazıyormuş. Dolayısıyla kısmi iade aldım.Bir kere sütten ağzım yandığı için olası bir iptal etme durumum olabilir diye bir sonraki seyahatimin bileti sadece Amerika - İstanbul gidiş ve tek bilet Eylül 2024 tarihine aldım. Full iade'li aldım ve sorun yaşamayacağım. Bu arada gerçekten iade yada değiştirme durumum olacak gibi görünüyor çünkü Amerika'da işlerimi yetiştiremem durumum olabilir. O dönem yaşayacağım tecrübemi ama %100 bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Syg...
-
@Redbeard Sorun; biletin üzerine görme engelli birinin koklayarak okuyabileceği şekilde "Tam İade" yazıp sonra kurallarda yazıyordu tam iade alamazsanız kuralları okusaydınız diyerek kendini temizlemeye çalışmak. Bu en basit tabir ile müşteriyi iade konusunda yanılgıya düşürmek, kuralları gizlemek olarak tanımlanabilir. Diğer havayollarında aynı şekilde bilet almaya çalıştığınız anda size uyarı veriyor, ya gidiş geliş tam iadeli alın aksi takdirde sorun yaşarsınız diyor; ama thy biletinizin tamamını iade etme vaadiyle fazladan aldığı paranın hakkını vermiyor. Sorun tamamını iade etmemelerinde değil, sorun bunu yapacaklarını önceden söylemeden bilet bedeli kadar fazla para talep etmelerinde.
Neyse işte siz ve biz gibi mağdurlar diğer arkadaşları uyarıyoruz da bazı sorunların üstesinden gelebiliyoruz.
-
@EasternStar Ok Ok öncesini bilmediğim için. O zaman Hasan Bey %100 haklı ve THY'in mağdur etmemesi gerekiyor. Gerçi umurlarında oluyor mu tartışılır. O dönem de ben çok uğraşmıştım. Bu arada Hasan Bey'e önerim. En azından sosyal medya üzerinden yazarsa THY gibi büyük firmalar daha çabuk bir reaksiyon veriyor diye düşünüyorum. (Muhtemelen Hasan Bey onu düşünmüştür.) Syg.
-
@Redbeard Biz zamanında hem sosyal medyadan yazdık, hem çağrı merkezinden sürekli aradık hem de Cimer’den yazdık. Asla umursamıyorlar ve papağan gibi aynı şeyi yani sizin de bahsettiğiniz kurallarından bahsediyorlar. Diyoruz ki OK anladık kural böyledir, o zaman neden uyarı koymuyorsunuz ya da neden iade hakkı varmış gibi yanlış bilgi vererek ekstradan para alıyorsunuz? Bu fazladan alınan para haksız zenginleşme değil mi? O zaman aradaki farkı bize iade edin. Ama hayır, asla bir yanıt alamıyorsunuz.
-
@lavita Ben de size %100 katılıyorum. Bilet alımı sırasında "Tam Esnek" bilet için mutlaka sistematik bir uyarı yapması lazım. Bu basit sistem geliştirmeleri. Bak diğer bilet "tam esnek" değil, bu biletin özelliklerini tam kullanamayacaksınız Vb.? Emin misiniz? vb. demesi lazım.. Ne diyeyim THY gibi bir firmaya yakışmıyor.. Üzüldüm açıkçası

-
@Redbeard İnsan ona üzülüyor zaten. Sen git dünya devi ol, sonra küçük çakallıklarla uğraş, yakışmıyor bence de.
-
@lavita dünya devi olmuş firmanın son 3 yılda vergi ödemediği ortaya çıktı
yani bu yapılanlar oldukça normal geliyor. Liyakatsızlık her yeri sarmış durumda maalesef. -
THY malesef direk ucuslarda diger firmalari bastirip tum direk ucuslari kendi tekeline baglamis. Cok eskiden Delta - American Airlines vs direk Istanabul - NY - DC vs. ucuslari oluyordu belki THY hizmet kalitesinde degildi ama en azindan alternatifti sagolsun THY bu ucuslari da bir sekilde baltaladigi icin dedigim gibi tekel olarak direk sadece kendisi Amerikaya ucuyor. Ucaklarda eskiden Turk yolcu agirlikli ucardi ama gerek ekonomik durum gerek THY'nin yeni acilan havalani sonrasi aktarma agini genisletmesiyle belediye otobusu kivaminda her tipte insanla malesef yan yana seyahat etme durumunuz olabiliyor.
-
İstanbul dışında yaşayan birisi olarak yazdığınız bu sebep yüzünden, İstanbul havalimanının gereksiz büyüklüğü, uçuşlar arası transferlerde terminaller arası yolcu dostu olmayan mesafe, TK rötar performansı, iniş & kalkışlarda gereksiz taksi süreleri, TK’nın fiyatları ile kıyasladığınızda %30-%40 daha uygun fiyat sunması nedeniyle Lufthansa ve Swissair’i tercih ediyorum Frankfurt veya Zürih bağlantı olarak. Transit vizeye gerek olmaması ve diğer yolcuların profilinin daha iyi olması da cabası…
-
@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.
-
@EasternStar, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.
Ben Thy’den amex kartimla tam esnek bilet aldim. Gidis $1000 idi. Donus $1800. Donusu tam esnek aldigim icin $800 pahali idi. Dediginiz gibi körün gorebilecegi sekilde tam iade yaziyordu. Tam esnek olan icin online basvuruda bulundum. Saniyesinde $1000 iade ettiler. O ara cok yogundum. $1800 iade almam gerektiginin farkina varamadim. Hatta Thy den bir Turk firmasindan boyle ahlakli bir davranis gordugume sasirmistim. Her ne olduysa iade aldiktan 7 ay sonra benim daha fazla iade almam lazim diye aklima dustu
. Thy ile iletisime gecmeye calistim tabiki cevap vermediler. Normalde Amex cok kolay dispute yapiyor. Eksik iadenin hemen farkina varsaydim direk tamamini iade alabilirdim. Ancak geciktigim icin Amex iade etmedi. Bende Thy ile daha fazla ugrasmadim. Boylelikle Thy hakkindaki ahlaksiz olmasi fikrimde de yanilmamis oldum 
-
@goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikasını şiddetle kınıyorum...
-
@Redbeard, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikası için şiddetle kınıyorum...
Aslinda ben de tek tek almamistim. Gidis donus biletleyip sadece donusu flexible almistim. Tabi Thy’nin bu kadar cakal olabilecegini tahmin etmedim. Bence en guzeli ikisini de en ucuzundan alip bilet kullanilmayacaksa ceza ile degistirmek olur. En az zarar vereni o sekilde oluyor. Tabi bu benim tecrubem.
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k