@sir-altan Vekaletnameler hazirlandiktan sonra taranip sisteme gecirilmektedir. Boylelikle Turkiye'deki herhangi bir noterlik, vekaletnamenin numarasindan ve tarihinden aratarak vekaletnamenizi sistemde bulabilmektedir. Sizin "Lutfen sisteme koyun" demenize gerek bile kalmaz cunku standardi artik bu sekildedir; o cumle vekaletnameye siz talep etmeseniz bile otomatik eklenmektedir.
-
SGK borç sildirme işlemi için belgeleri posta yoluyla ya da internet üzerinden ulaşarak sildirebiliyor muyuz? Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret edemeyeceğim. Konsolosluk bilgi yazısında Türkiye'ye postalamaktan bahsetmiş ama e-mail atınca olmaz falan dediler biraz kafam karıştı. Belki yapan birileri olmuştur?
-
-
-
Sikago baskonsoloslugu posta ile basvuruda normalde asli istenen belgelerin noter onayli "asli gibidir" kopyasiyla da islem yapilabildigini bildirdi. (zaten posta ile kimlik gondermek riskli ve mantikli degil). Bankada bu noterlik hizmetini de veren bir yetkili ile gorustukten sonra konsolosluga soyle bir email attim "Yasadigim eyalet Iowa'da da, komsu eyalet Nebraska'da da gorustugum noterler marriage certificate veya TC kimlik karti kopyasini "asli gibidir" diye onaylayamacaklarini soylediler. AFFIDAVIT OF TRUE COPY yapabileceklerini soylediler. Bunu kabul edebilir misiniz" Onlar da bunu kabul edeceklerini belirttiler.
Soyle bir sey yaziliyor:
AFFIDAVIT OF TRUE COPY
I, [isim soyisim], hereby swear and affirm under penalty of perjury that the image above, on this same page, is a true, correct, and unaltered copy of my "Marriage Certificate" / "Republic of Turkey Identity Card"
Subscribed and sworn to (or affirmed) before me on this ______ day of _________, 20, by [isim soyisim]
[noterin mührü]
-
Merhaba abi ben işitme engelli birşey soru çözü istiyorum nvc için doğum belgesi 4 defa reddedilmiş ceac için national visa center doğum belgesi çözü yardım mısın bile varmı sevinirim teşekkürler
-
Çok yararlı bir başlık olmuş. Elinize sağlık.
-
@UniqueCowboy slm bildiğim kadarıyla konsolosluktan vekalet gönderebilirsiniz. ama size önerim konsolosluğa yazmak yerine bizzat gidin.
-
Merhaba. Arkadaslar Ben. uzun. yillardir. USA,dayim. su an. Temelli donmek istiyorum. cunku. haystimda cok seyler ters. gittik yapamadim. Artik. Yaslandim. Turkiyeye temelli. Geri donmek istiyorum. Aracim yok. Koyluk. bir yerde yasiyorum. Havaalani. Uzak. bana. . Turk konsoloslugu ile. gorustum. Onlara. Aracim olmadigini. Havaalani. Cok. Uzak. Oldugunu. Soyledim. Yardim istedim Temelli. Donuslerde. Yardimci. Olanayacaklarini. Soylediler. Sizler temelli donus. hakkinda. yardimci. olabilecek. bilgiler istiyorum ve. Oturum. iznim yok su an. On yillik greencard,mi hakkimi aldilar. Su an. USA. Vatandasi bir. Bayanla. Evliyim. ve. Onun evinde. Yasiyorum. Turkiyeye. Beraber donecegiz. Burada. Yedi yillik evliligimiz. Var. Turkiyeye esim. Turk vatandasligina. Basvuracak.. durumumu. Anlattim. su an fikir yardimina. ihtiyacim. var. Yillar gecti. Hersey. Sifir. Sagolun arkadaslar
-
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
-
@sir-altan pardon Avustralya ya ya şimdi dikkat ettim sinirden ne okuduğumu görüyor ne de anlıyorum:)
-
@sir-altan Vekaletnameler hazirlandiktan sonra taranip sisteme gecirilmektedir. Boylelikle Turkiye'deki herhangi bir noterlik, vekaletnamenin numarasindan ve tarihinden aratarak vekaletnamenizi sistemde bulabilmektedir. Sizin "Lutfen sisteme koyun" demenize gerek bile kalmaz cunku standardi artik bu sekildedir; o cumle vekaletnameye siz talep etmeseniz bile otomatik eklenmektedir.
-
@crazycells Biz de emin olamamıştık konsoloslukta yapılmak zorunda mı diye. Teşekkür ederim.
-
@rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari
@crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?
Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.
-
@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
@ayvalik10 Adreste bir veya birden fazla kişi ikamet ediyorsa sistem, adresin “diğer adres” olarak eklenmesine izin vermiyor. Konsolosluk görevlisi bunu bilgisayar ekranı üzerinden bizzat gösterdi. Yani evin boş ve evde kimsenin ikamet etmemesi gerekiyor.
Türkiye’de üzerime kayıtlı bir evim olmadığı için mecburen ailemin yaşadığı adresi eklemem gerekiyor ancak sistem buna izin vermiyor. -
@ramsen18 şimdi aşağıdaki adrese edevlet şifre ile girince birinci adresin amerika adresin gözüküyor mu ona bakar mısın eğer amerika da adresin gözükmüyorsa ilk adresini amerika adresi olarak düzenlesinler. Daha sonra ikinci adres olarak Türkiye adresini ekleyebilirler. Sana resim koyuyorum hatta açıklamasını da koyuyorum. bu adres bildirimi daha sonra ailen gidip onaylaması gerekiyor. Son seçenek ise okullara kayıt için yaptırılır. Aile üyesi gidip gelecek çocuğun kendi evinde misafir olacağını kayıt ettirir. Bence konsolosluk tam olarak konuya hakim değil. Yoksa seçenekler var.

-
@ayvalik10 Cevabınız için teşekkür ederim. E devlet üzerinden söylediğiniz işlemleri denedim ancak sistem muvafakat için kişinin türkiyede mevcut bir adresi olmasını şart koşuyor. Benim adresim ABD’de göründüğü için yerleşim yeri bulunamadı hatası veriyor ve ilerletmiyor. Yani yurt dışından türkiyeye e devletle bu şekilde diğer adres geçişine izin verilmiyor. Sanırım bizzat Türkiyede ailemle beraber Nüfus Müdürlüğüne gidip bizzat başvurmak gibi duruyor.
-
@ramsen18 ailenizin evine alacaksanız o adresi sisteme giriyorsunuz. Bir önceki iletideki görüntüde olduğu gibi; aileniz edevlete giriş yapıp ilgili sayfadan onay veriyor. Akabinde sizin o adrese kaydınız sistem tarafından alınıyor.
-
@elbruz Söylediğiniz yöntem Türkiye içi taşınmalarda doğru ancak benim durumumda çalışmıyor. Çünkü benim yerleşim yerim ABD görünüyor ve e-devlet sistemi 'Muvafakatlı Beyan' ekranında yurt dışı adresinden Türkiye adresine geçişe izin vermiyor; daha adresi girmeden 'mevcut yerleşim yeri bulunamadı' hatası verip sistemi kapatıyor. Yani ailemin onay vereceği aşamaya hiç gelemiyorum.
-
@ramsen18 "Son seçenek ise okullara kayıt için yaptırılır. Aile üyesi gidip gelecek çocuğun kendi evinde misafir olacağını kayıt ettirir."
bunu dediğin gibi bizzat kendileri kayıt yaptıracaklar
-
@ayvalik10 Evet ailemin ve benim bizzat Nüfus Müdürlüğüne gitmemiz en doğru yol olacaktır. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
akara
-
Merhabalar,
Biz adres bildirimimizi posta ile Washington DC ye gönderdik. Bugün itibariyle 1 hafta oldu. İadeli taahutlu zarf olarak yolladım ama edevlette henüz değişiklik yok. Herhangi posta da gelmedi. Posta ile yapılan adres bildirimleri ne kadar da sonuçlanıyor? Bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim şimdiden
️ -
13 martta adres beyanı yaptım LA Türk konsolosluğuna gittim sıra vardı önce üst araması yaptıktan sonra sizi çağırıyorlar randevuyu check ediyorlar daha sonra tekrar bekliyorsunuz ve size adres için bir kağıt veriyorlar o kağıda şu an yaşadığınız adresi yazıyorsunuz ben kimliğimi ve bankadan bana gönderilen üstünde adres yazan kağıdı verdim toplam 20 dolar ödedim ve adresimi değiştirmiş oldum
-
@eceslc benim de olye olmustu hustona gonderdim iki ay sonra degistirdiler
-
@fxu merhabalar, gectigimiz pazartesi telefonla aradilar gecikme ucreti oldugunu soylediler. 19.55$ odedik, telefonda internet sitesine yonlendirdi beni gorevli beyfendi. Esimi de eklemistim forma ayni evde yasayanlar icin tek ucret alindi. Ertesi gun edevlette guncelleme oldu. Burdan yeni yapacaklar icin guncelleme olsun

-
@eceslc Basvurunun giris tarihine muteakip 20 is gunu icinde yapilmamasi durumunda gecikme cezasi her zaman var, birinci iletide yer aldigi uzere. her yil belirlenen orana gore degisiyor cezai ucret. Goc eden aile 2 kisi de olsa 10 kisi de olsa, gecikme cezasi hane basina aliniyor, kisi basina degil. Hayirli olsun sureciniz
-
Selamlar herkese, suanda tatil icin turkiyeye geldim. Gelmisken adres degisikligi yaptim. Degisiklik esnasinda green cartin fotokopisi alip, altina kaldigim adresi yazdim sonrasinda adres degisikligi oldu.
-
@onuru TR'den yapılabildiğini bilmiyordum bu işlemin. Yalnızca sizin Green card'ınız ile tüm ailenin ikametini taşıdılar mı?
-
@media selamlar, bekar oldugum icin sadece kendi adresimi tasidim ama buyuk ihtimalle butun aileyide tasimasi yapilabilir diye dusunuyorum.
-
herkese selamlar, amerikaya geleli bir buçuk yılı geçti. adres beyanı kısmını atlamışız. nereden , nasıl yapılacağını forumda okudum. yanlız e devletten baktığımda o tarihten bu yana her ay için genel sağlık sigortası borcuda oluşmuş görülüyor. adres beyanından sonra bu borç geçmişe dönük silinebilir mi? bu konuda deneyimi, bilgisi olan var mı? şimdiden teşekkür ederim.
-
@guroltr, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
herkese selamlar, amerikaya geleli bir buçuk yılı geçti. adres beyanı kısmını atlamışız. nereden , nasıl yapılacağını forumda okudum. yanlız e devletten baktığımda o tarihten bu yana her ay için genel sağlık sigortası borcuda oluşmuş görülüyor. adres beyanından sonra bu borç geçmişe dönük silinebilir mi? bu konuda deneyimi, bilgisi olan var mı? şimdiden teşekkür ederim.
Evet. Adres beyanini gecmise donuk, buraya ilk tasindiginiz zaman itibariyle yapacaksiniz. Bununla ilgili bir ceza odeyeceksiniz konsolosluga. Sonra konsolosluktan, o tarihten itibaren ABD de yasadiginiza dair belge alacaksiniz. O belgeyi SGK ya goturup gecmis borcu sildireceksiniz. Konsolosluga danisirsaniz adres beyani yaparken, onlar sizi yonlendirir. Adres beyani yaptiginiz zaman yeni GSS borcu yazilmamaya basliyo (benim tecrubeme gore), sadece eski borc kaliyo. Onu da Turkiye'ye gittiginizde sildirirsiniz.
-
@guroltr, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Borcun silinmesi teknik olarak mümkün, Türkiye'deki SGK memuru konsolosluktan yazı olmadan borç silme işlemi yapmıyor, eskiden o tarihlerde yurtdışında olduğunuzu, oturumunuzu vs gösterdiğinizde yapıyorlardı ama artık yapmıyorlar. Konsolosluktan GSS borcunu sildirmek için yazı almaya gittiğinizde ise sizi Çalışma Bk. müşavirliğine yönlendiriyorlar. Ordaki yetkiliyi ilgili tarihlerde yurtdışında sağlık sigortalı olduğunuza belgelerinizle ikna edebilirseniz, yazıyı verebilirler.
Adres işi kolay, 19 dolar ceza karşılığında geçmişe dönük güncelleyebiliyorsunuz. Ama GSS borcunuz geçmişe dönük silinmiyor. Sadece beyan yaptığınız tarihten sonra işlememeye başlıyor.
-
@guroltr Merhaba, bizde de ayni durum olmustu. Cimer'e bu konuyu yazip ilgili kurumdan silmelerini rica edince silinmisti. Eger ki adres beyani basvurusunu posta yoluyla yapacaksaniz ve ABD'de o tarihten itibaren yasadiginiza dair belgeyi konsolosluga sahsen basvurarak yapmaniz gerekiyorsa, gitmeden once bu yontemi denemek faydali olabilir.
-
Yapmazsak başımıza ne gelir?
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k