• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ramsen18
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    R
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 17
    • Konu 0
    • İleti 148
    • En İyi 68
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

ramsen18

@ramsen18

159
    İtibar
    413
    Profil Görüntülemeleri
    148
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ramsen18 Takip etme Takip Et

ramsen18 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

DOSYA TAŞIMA talebinde bulunurken nasıl mail atmalıyız diye sordu bazı arkadaşlarımız. Ben dosyamı Ankaradan Ummana taşıdım. Dosya taşıma talebinde bulunurken attığım maili paylaşıyorum. Siz kendi bilgilerinizi kendinize göre güncelleyip konsolosluklara mail atabilirsiniz.

KONU: 2023EU00021723

İÇERİK:

Case Number : 2023EU00021723

Principal Applicant : SEN RAMAZAN

Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : 02/24/1995

Dear Sir/Madame

My name is Ramazan I won the green card lottery (DV2023) from Turkey via the Europeen region.

So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy ANKARA / TURKEY to US Embassy MUSCAT / OMAN.

You can find my passport pictures and evidence of my ability to remain in the  during the duration of the visa process attached.

If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.

I am looking forward to hear your positive response.

Thanks in advance for your time.

Ramazan SEN
      Best Regards.

05.21.2023

————————————————————

1)Sizin dışınızda başka aile üyeleriniz varsa onlarında bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Örnek olarak;
      - Principal Applicant : SEN RAMAZAN 
      - Accompany : SEN LEYLA 

- Principal Applicant / Date of Birth : 02/24/1990 
      - Accompany / Date of Birth : 12/15/1993 
      2)Tarih yazımı AY-GÜN-YIL şeklinde olacaktır.
      3)Yazı diliniz ingilizce karakterli olacaktır.
      - (ŞEN yerine SEN gibi)
      4)Mesaj içeriğinde kendinize göre değişiklik yapabilirsiniz.
      5)Mailin Ek bölümünde yazıcıdan taratıp eklediğim belgeler;
      - Pasaport
      - Biyometrik Fotoğraf
      - Türkiye Kimlik Kartınız
      - Hangi ülkeye vizeniz varsa vize belgenizi de yüklemeniz, (Vize isteyen ülkeler için geçerlidir. Yoksa dosyanızı taşıdıktan sonra da alabilirsiniz. Bazı ülkeler vizenizi alın öyle taşıyalım diyorlar. Örnek Umman )

Herkese bol şans diliyorum.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      R
      ramsen18
    • RE: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?

5 yıldır düzenli olarak Green Card çekilişine katılıyorum. Şükürler olsun 5.yılımda kazandım. GC için vizemizide aldım. 04 Ekim 2023 tarihinde ABD ye eşimle girişimizi yapacağız. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      R
      ramsen18
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

DV25’te kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım hepiniz hayal ettiğinizden daha güzel bir yaşam sürersiniz. Dosyasını başka bir ülkeye taşımayı düşünen veya “Ankara’da sıram kesin gelir” diye iyimser bir beklenti içinde olan arkadaşlara küçük bir tavsiye vermek istiyorum. Umarım bazılarınıza faydası olur.

Dosya numarası düşük olanlar da dahil olmak üzere, DV25 kazanan herkese, eğer bütçeleri uygunsa, dosyalarını başka ülkelere taşımalarını tavsiye ediyorum. Sayın adminimiz Uğur Bey’in bizim dönemimizde söylediği bir söz vardı: “ANKARA’YA GÜVENMEYİN.” Bu cümle belki ilk başta basit görünebilir, ancak zamanla bu sözün ne kadar anlamlı olduğunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Çünkü Ankara’nın gösterdiği performans çok düşük ve maalesef her yıl daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor. Sıra ilerleyişinin yavaşlaması, ülke gündeminde oluşan siyasi olaylar veya doğal afetlerde mülakatların durması, konsolosluğun kapanması gibi durumlar bizim dönemimizde yaşandı. Örneğin, benim dönemimde yaşanan deprem nedeniyle sıra durmuş ve konsolosluk kapanmıştı. Tüm umutlarım tükenmişken, son anda dosyamı Umman’a taşımayı başardım. Yalnızca bir gün sonra mail atan arkadaşlara ise kontenjan doldu şeklinde geri dönüş yapıldı.

Hayatınızda belki de bir kez karşılaşacağınız bu büyük şansı iyimserliğe bırakabilir veya dosyanızı taşıyarak tüm riskleri ortadan kaldırıp bu fırsatı olumlu sonuçlandırabilirsiniz. Bu satırları Maryland Ocean City’den yazıyorum. Umarım sizler de Amerika’nın farklı eyaletlerinden bu süreçte kazandığınız deneyimleri başka arkadaşlara aktaracağınız günlere ulaşırsınız. Hepinize hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      R
      ramsen18
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

MASKAT/UMMAN MÜLAKAT DENEYİMİ

Merhaba, önceki paylaşımlarımda Green Card kazandığımı öğrenmem, dosya taşıma sürecimi ve sağlık muayenesi ile ilgili part 1-2-3 şeklinde deneyimlerimi paylaşmıştım. Sırada son part 4 mülakat deneyimimi detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım. Umarım sizlere faydalı olur.

Eşimle birlikte sağlık muayenesinden İstanbul’a döndükten sonra mülakat için yanımızda götürmemiz gereken evrakları hızlıca toplamaya başladık. Evraklarımızın İngilizce çevirili olması gerektiği için tüm Türkçe evraklarımızı yeminli tercümana çevirisini yaptırıp ardından notere onaylattık. (İng. çevirili evraklarınızı kontrol etmeyi unutmayın çünkü noter sadece onay veriyor. Bizim yeminli tercüman birkaç hata yapmıştı onu düzelttirip tekrardan notere götürdük siz aynı hataya düşmeyin lütfen) Çoğu konsolosluk istemiyor ancak Maskat konsolosluğu ek olarak belgelerimizi apostil yaptırmamızı da istedi. Notere onaylattığımız evraklarımızı kaymakamlığa giderek tüm noter onaylı ve çok dilli resmi belgelerimizi apostillettirdik. Aklımıza gelen tüm belgelerimizi temin ettikten sonra bir de bu belgelerin 3 adet kopyasını aldım. Konsolosluk bizden noter/apostil onaylı belge ile bu belgenin fotokopisini istiyor. Ben yedekte olsun diye ek olarak 2 adet daha siyah beyaz kopyalarını aldım.

Benim İngilizce seviyem biraz zayıf, eşimin ise orta seviyede. Maskat’taki mülakatımız İngilizce olacağı için ben bir yandan gerilmeye başladım. Asıl tahlili benim o yüzden direkt benimle iletişim kurulacak diye kaygılanmaya başladım. Mülakata giren arkadaşlarımız çok kolaydı basitti vs. dedikçe rahatlamaya başladım ancak yine de özgüvenimi artıramadım. Eşime sen yardım eder misin dediğimde oda çok heyecanlanıyorum her şeyi bir an unutuyorum demesiyle yanımızda tercüman bir arkadaş ile girmeye karar verdik. Belgelerimizi toplamaya başladığımız esnada Maskat’ta yaşayan Türkçe İngilizce bilen birisine ihtiyacımız vardı. Bizden önce 3-4 arkadaşımız da tercüman ile mülakatlarına girdiler ve hepsi vizelerini aldı. Telegram grubundan Ada hanıma ulaştık kendisi mülakat tarihimizde Maskat’ta olamayacağını ancak bizi birisine yönlendireceğini söyledi. Kişi başı ücreti ise 20 Umman riyali dedi. Sonra 2 kişi eş olarak girecekseniz 2 kişi için 30 Umman riyali dedi. Biz düşünmeden hemen kabul ettik yeter ki vizemizi alalım düşüncesindeydik. Ve sonra bizi Çağrı Beye yönlendirdi, kendisiyle iletişime geçip 22 Ağustos tarihinde yanımızda gelebileceğini söyledi. Çağrı abi 10 yıldır Maskat’ta yaşayan Adanalı İnşaat Mühendisi. Biz yanımızda tercüman ile mülakata girebilir miyiz diye Maskat konsolosluğuna e-mail attık. Evet tercüman ile görüşmeye katılabilirsiniz, tercümanın adı soyadı bilgisini iletir misiniz diye konsolosluktan cevap mailini aldık. Bu mailin çıktısını da alıp yanımızda götürdük bazı arkadaşların tercümanlarını kabul etmediler e-maile verdikleri mesajın çıktısını gösterdiklerinde kabul ettiler. O yüzden bizde işimizi garanti altına almak için cevap e-mailin kopyasını alıp dosyamıza ekledik.

İstenilen tüm belgelerin Orijinali – İngilizce Çevirileri – Kopyaları ile tüm belgelerimizi hazır halde dosyamıza ekledik. 20 Ağustos 2023 sabaha karşı Umman Maskat’a girişimizi yaptık. 21 Ağustos 2023 tarihinde sağlık muayenesinin sonuçlarını almamız için arkadaşlarımızla birlikte hastaneye gidip sonuçlarımızı aldık. Ertesi gün mülakata girecek arkadaşlarımızla IKEA da buluştuk, tanıştık ve kaynaştık. Gün geldi çattı ve saat 11 de olan mülakatımız için sabah saat 8 de Amerika konsolosluğun girişinde beklemeye başladık. Evet saat olarak çok erken gittik ve almayacaklarını da biliyorduk. Sadece ortamı görmek ve bizden önce mülakatı olan arkadaşlarımıza eşlik etmek ve stresimizi az da olsa azaltmaktı o yüzden beklemeye başladık. Tek tek mülakat için içeriye almaya başladılar, görüşmeden çıkan arkadaşlarımız vizemiz onaylandı diyerek sevinçle yanımıza geldiler. Her görüşmeden çıkan arkadaşımızın sevinci bizim sevincimiz oldu. Arada AP ye kalan arkadaşlarımız da oldu onlarla da üzüldü. Karmaşık duygular içerisindeyken sıra bize geldi.

Eşimle birlikte içeriye girdik ve 2 güvenlikten geçtik. 2 kez kontrol vardı içeride. Güvenliği geçtikten sonra küçük bir odanın içerisine girdik. Heyecanla beklemeye başladık. 3 gişe vardı. En sağda evraklarımızı teslim ediyoruz. Ortadaki gişede mülakat yapılıyor. En sol gişede ise sadece ABD vatandaşları içindi. Öncelikle biz en sağ taraftaki gişeden evraklarımızı tek tek vermeye başladık.

Belge sıralamasını bizden şu şekilde istenmeye başladı.

1. Pasaport (Aslı)
      2. Renkli Pasaport Fotokopisi (1 Adet)
      3. 5X5 Fotoğraf (2 Adet)
      4. Doğum Sertifikası (Nüfus Kayıt Örneği ve Formül A Belgesi (Orijinal - Çeviri - Kopyası)
      5. Sağlık Belgesi (Zarfı) (Hastaneden aldığımız evrak sakın açmayın)
      6. Evliliğinizle İlgili Belgeler (Formül B Belgesi - Evlilik Cüzdanı Aslı ve İlk 3 Sayfa Çevirisi, Kopyası)
      7. Askerlik Belgesi (Orijinal - Çeviri - Kopyası)
      8. Adli Sicil Kaydı (Adliyeden İng. apostilli aldık o yüzden sadece kopyası yoksa çeviri kopyası)
      9. Banka Hesap Dokümanı (Hesap hareketleri - İmza Sirküsü - ek olarak Referans mektubu (Tüm parasal değerlerinizin Dolar, TL, Altın vs. hepsinin bir arada olduğu yazı ile yazıldığı evrak / İstanbul Üsküdar Ziraat bankasından İngilizce belge olarak aldık) (Orijinal - Çeviri - Kopyası)
      10. Diplomalar (Bizim çok dilli İng. türkçeydi sadece apostillettirdik) (Orijinal - Çeviri - Kopyası)
      11. Kişi başı 330 $ ücreti (Biz nakit ödedik. Ortasında mavi şerit olan 100$ ile ödedik para üstünü aldık, Kart ile ödeme var mı bilmiyorum)

Kısa Notlar

• Formül A belgesinden sonra Formül B istedi ancak belgemi çıkartırken dosyamın yanında duran sağlık belgesi vardı hemen onu ver dedi zaman kazanmak için. O yüzden sıralama burada kaymış olabilir.
        *Belgelerimizin kopyalarından 3 adet aldık garanti olsun ne olur ne olmaz diye.
        *Pasaport fotokopisini renkli aldık diğer belgelerimizin kopyası siyah beyaz çıktılarını aldık.
        *Evraklarımızı 3 parça (Orijinal - Çevirisi - Kopyası) halinde ayırdım ve ataçladım. Belgelerimizi istemeye başladığında direkt 3 belgeyi yan yana koyarak verdik, Eşimle benim toplamda evrakları verme süremiz ortalama 7-8 dk sürdü.
        *Yeni evlendiğimiz için kanıt olarak ayrı bir dosya oluşturup 40-50 adet A4 kâğıda renkli fotoğraflarımızın kopyalarını aldım. Ek olarak Uçak, Tren bileti, Tarih yazılı birbirimize aldığımız hediyeler, WhatsApp konuşmalarımız bunları da dosyamıza koyduk (İstenmedi)
        *Konsolosluk tarafından istenmeyen ancak yanımızda olan ek evraklarımız arasında; Ds 260 onay sayfası, Mülakat aldığımız evrak 2NL, Belgelerimizin çevirisini yapan yeminli tercümanın belgesi, Yerleşim yeri belgesi Çeviri Kopyalı (Bunu evliliğimizde kanıt olarak sunarız diye aldık) Kanıt olarak oluşturduğumuz 40-50 sayfalık belgemizi de istemediler.
        *Çoklu dil olan Formül A Belgesi, Formül B Belgesi, Evlilik Cüzdanı ilk 3 sayfasını çeviri apostil yaptırdım. Size tavsiyem tüm evraklarınızı çeviri ve apostil yaptırmanız. Konsolosluk için rahat oluyor evraklarınızı okuyup anlaması açısından. (Şunu da çevirisini veya apostilli yapayım mı gerek var mı diye soran arkadaşlar için kesin yaptırın. Bu süreçte 100 – 200 bin TL arası harcama yapılıyor 2-3 bin TL kâr etmeyi düşünmeyin lütfen)
        *Evraklarınız eksiksiz tamsa çevirisi ve kopyaları da yapılmışsa görüşmeniz olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum.

Dosyalarımızı teslim ettikten sonra size sıra numarası veriliyor. Mülakat görüşmesine başladığınızda sağ elinizi kaldırıp yemin etmeniz isteniyor. Sizde Yemin ediyorum veya ettim şeklinde I Swear / I Swore diyorsunuz. İkisini de söyleyen oldu kabul oluyor. Ardından parmak izleriniz alınıyor. Önce sol elinizin 4 parmağınızın izi alınıyor (Baş parmak hariç) aynı işlemi sağ eliniz için yapıyorsunuz. Sonra sol ve sağ elinizin baş parmaklarını yan yana getirerek parmak izini alıyorlar. Soru kısmına geçiliyor ve bize

-Daha önce tutuklandın mı ?
      *Hayır
      -Ne zaman evlendiniz (Biz yeni evlendiğimiz için sordu)
      *5 ay önce Mart 2023 (Tebrik etti)
      -Ne zamandır tanışıyorsunuz?
      *9 senedir (Türkler sabırlıymış deyip şakalaşıp gülüştük)
      -ABD de nereye gideceksin?
      *Maryland
      -Orada tanıdığın arkadaşın veya akraban var mı?
      *Evet arkadaşım ve kardeşim var.
      -Kardeşin ne yapıyor?
      *Turist
      -Arkadaşında mı kalacaksın?
      *Evet 3 4 ay orada kalacağım.
      -Ne iş yapıyorsun? (Eşime de sordu)
      *Ofis asistanıyım.
      -Amerika’da ne iş yapacaksın? (Eşime de sordu)
      *Öncelikle hizmet sektöründe çalışacağım daha sonra ofis asistanlığı yapmak istiyorum.

Ve beklenen o an geldi ve vizenizi onaylıyorum dedi. Kalbimiz yerinden çıkacak gibiydi çok mutlu olmuştuk. Teşekkür ettik ve eşimle birbirimizin gözlerinde sevincimizi kutladık ve el ele tutuşup konsolosluğun çıkışına doğru gitmeye başladık. Çıkışa geldiğimizde arkadaşlarımız bizi karşıladı ve coşkuyla vizemiz onaylandı sevinçleri atıyorduk. Arkadaşlarımızla birlikte sevincimizi kutladık ve o zorlu 1 buçuk senelik emeğimizin karşılığını almanın mutluluğu ve gururu ile Maskat’tan ayrıldık.

R
      ramsen18

@feedermann DV 21k sıralamaya sahibim. Eşimle beraber dosyamızı Ummana taşıdık ve vizelerimizi aldık. 04 Ekimde Amerikaya uçuşumuz var. Ankarayı bekleseydik GC alamayacaktık. Size tavsiyem Avusturya veya Ummana dosyanızı taşımanızı tavsiye ederim. Ummana dosyanızı taşımanız için de özelden yardım edebilirim.

R
      ramsen18

Herkese merhaba 2023 Green Card tahlilisi ve kazananıyım. İsmin Ramazan. Öncelikle Green Card sürecimi 2-3 part şeklinde anlatacağım.
      1.PART - Green Card kazandığımı öğrenmem ve sonrasında yaşadıklarım.

• Odamda oturuyorum ve erkek kardeşim mesaj attı abi Green Card sonuçları açıklandı diye bende hemen bakıyorum dedim. Ancak confirmation numaramı bulamamıştım ve kardeşime sordum ya sen kazandın mı diye oda hayır bana çıkmadı dedi. Bende sana çıkmadıysa bana da çıkmamıştır diye düşündüm. Çünkü kardeşim bir kaç Avrupa ülkesine gitmişti ve ABD nin kazanan kişileri kendilerinin belirlediğini düşünüyordum yani herkesin konuştuğu o efsaneye bende inanıyordum. Onay numarasını bulamadığım için Green Card kazanıp kazanmadığımı öğrenememiştim. Kız arkadaşım Leyla (hayatıma anlam katanım) sosyal medyada gezerken Green Card sonuçlarının açıkladığı bir tweet görmüş ve aklına ben gelmişim ve bana hemen dedi ki sen başvurmuştun diye hatırlıyorum kazandın mı diye sordu? Bende onay numarasını bulamadığımı bu sebeple giriş yapamadığımı söyledim ve şaşırmıştım da çünkü 5 yıldır başvuruyorum ilk 4 yıl hiç sormadı ne oldu diye bu son çekilişte çok üstüne düştü sanki içine doğmuş gibi. Bende bana çıkmaz zaten onay numarasını bulamıyorum dedikçe bana kızıyordu ya sen çok düzenlisin tertiplisin nasıl onay numarasını bulamazsın diye kızıyordu. Ve aradan bir kaç gün geçtikten sonra kız arkadaşım bir kaç bilgi girerek onay numarasına ulaşabildiğimi söyledi ve çok sevinmiştim. Çünkü hatırladığım kadarıyla green card başvurularında onay numarasını kaybedersen giriş yapamazsın ibaresiydi. Neyse ben saat gece 11 Mayısı 12 Mayısa bağlayan gece saat 02.00 civarında sayfaya giriş yaptım ve karşımda seçildiniz yazıyordu. Başta inanmadım herhalde dolandırıcıların sayfasına girdiğimi düşündüm ve odadan kardeşimi çağırdım ya bi bakar mısın herhalde green cardı kazandım dedim. Kardeşimde çok heyecanlı ve mutlu bir şekilde kontrol etti ve ABD deki arkadaşına mesaj attı abim GC kazanmış doğrular mısın diye ve arkadaşından gelen yanıt tam olarak hayırlı olsun Nisan - Mayıs 2023 tarihlerinde ABD de olur yanıtıyla biz evde halay çekmeye başladık. Annemde uykusundan kalktı yanımıza geldi ona da durumu izah ettik ve şok geçirdi. Başlangıçta kavrayamadı ama zamanla alıştı. Ertesi gün kız arkadaşımla telefonla durumu paylaştım ve sevincinden çok mutluydu. Memleketten babam geldiğinde süreci paylaştım anlaması biraz zaman almıştı. Biz ailecek ne yapmamız gerekiyor ne yapabiliriz oturduk süreci baştan sona ele aldık. Ve ben GC kazandığımda asker kaçağıydım temmuz ayında gelen af ile hemen bedelli askerliğe başvurumu yaptım. Ardından kız arkadaşımla olan 8 yıllık ilişkimizde Eylül ayında evlenme teklifi ederek ilk adımı atmıştım. 03 Aralıkta nişan yaptık ve ben Şubat ayında bedelli askerlik görevimi tamamlamak için Manisa/Alaşehire gidip görevimi yapıp geldim. 18 Martta da nikahımız vardı. Çok hızlı bir şekilde kız arkadaşım benim ebedi hayat arkadaşım sırdaşım herşeyim olmuştu. Askerlik görevimi yaparken Bir sabah çok büyük bir acıyla uyandık. Deprem olmuştu ve hayat bir süreliğine durmuştu çok üzgündük. Bu süreçle birlikte konsolosluklarda işlemlerini bir süreliğine durdurmuş ve zamanımız daralıyordu. Ve dedik Ankara vermiş olduğu çok az mülakatlarla 22XXX sıralamaya sahip sıra numaramızın gelmeyeceğini düşünmeye başladık ve gruplarda dosyalarını başka ülkelere taşıdıklarını öğrendik. Başlangıçta Avusturya sonrasında Hong Kong olunca eşimde bana dosyamızı taşıyalım mı teklifinde bulundu bende bütçemiz yeterli olur mu diye hesaplarımı kontrol edip eşime evet taşıyalım ne gerekiyorsa yapalım dedim. Eşimde hemen 100 e yakın ülkeye dosya taşıma talebinde bulundu. Tüm ülkelerden ya kontenjan dolu veya oturum ya da çalışma izni vs gibi istekleri olması ve bizim bunları karşılayamadığımız için dosya taşıma sonuçlarımız hüsranla sonuçlanarak devam ediyordu. Ve bir akşam Aysel hanım telegram grubuna dosyasını Ummana taşıdığını yazdı ve o an eşim heyecanla bizde hemen taşıyalım mı dedi bende tamam ama nasıl yapmış öğrenelim dedim. Hemen Aysel hanıma mesaj attık ve bize yardımcı oldu. US Embassy Oman forum sayfasından ve mail ile dosya taşıma talebinde bulunun dedi bizde dediği gibi yaptık. Bize geri dönüş yapıldı ve konsolosluk öncelikle dosyanı taşırız ancak bizden 1 yıllık çoklu vize almamızı söyledi. Bizde gece 2 de Umman için vizemize başvurduk sabah 7 de vizemiz onaylandı tekrar konsolosluğa mail attığımızda 2 gün içerisinde dosyanızı Maskata taşımak istediğinizi bildirdik mesajını aldık. Tükenen umutlarımız yeniden yeşermeye başlamıştı. Umman/Maskat 1 yıllık çoklu vize almıştık ancak vizenin aktifleşmesi için ilk 30 gün içerisinde Ummana girdi çıktı yapılmasıydı ve bizde öyle yaptık. 22 Haziran tarihinde 14.35 ile Ummana uçuşumuz vardı akşam 8-9 gibi Ummana inmiş vodafone standından hattımızı alıp telefonumuza taktığımızda bana mail gelmişti ve maile girip baktığımda mülakat günü aldığımızı öğrenmiştik ve çok sevinçliydik. Ve dedik süreç buraya geldiyse artık hatasız bir şekilde ne gerekiyorsa onları yapmaya başladık. Bizim için artık bambaşka bir hikaye başlıyordu…
      R
      ramsen18

@misha90 2023 GC kazananıyım. GC kazandığımda benimde sizin gibi pasaport sürem çok az kalıyordu. İnsanın hayatında böyle bir talih kuşu her zaman konmaz diye düşündüm ve hemen 10 yıllık yeni pasaporta başvurdum. Ve sakın bu GC sürecinde 3-5 bin TL’nin hesabını yaparsanız GC kazanma ihtimaliniz düşebilir. Kendimden örnek verecek olursam eşimle birlikte biz dosyamızı Ummana taşıdık ve 3 defa git gel yaptık. Belgelerimizi topladık (Noter masrafı, İngilizce Tercüme Ücreti), Aşı ücreti vs git geller ile birlikte ortalama 200 bin TL harcama yaptık ama sonunda başardık. Amerikada 1 ayda bu parayı çok rahat kazanabileceğiz. Lütfen her harcamanız için kendinize yatırım yaptığınızı düşünerek ilerleyin. Ve ABD de bizlere katılın. Yolunuz açık olsun.

R
      ramsen18

Merhaba, part 1 de Green card kazandığımı öğrenmem ve bu süreçte neler yaşadığımı anlatmıştım. Sırada part 2 var.

Dosyamızı Umman (Maskat) a taşıdığımızı ve sonrasında 22 Haziran 2023 tarihinde Maskat havalimanında valizlerimizi aldıktan sonra Vodafone standından hat satın alıp telefonumuza taktık. Hattımızı takıp telefona baktığımda saat akşam 09.00 du. Sonra dikkatimi çekti 1 tane mail geldiğini gördüm ve içeriğine tıkladığımda 22 Ağustos 2023 saat 11.00 a mülakat maili aldığımızı öğrendik. Sevinçten havalara uçmuştuk, Yeşil kart forumun kurmuş olduğu Maskat telegram grubuna hemen haber vermek istedim. Bana mail geldiyse diğer arkadaşlara da mail gelmiş olabilir diye hemen telegram grubuna girdim mesaj yazacaktım ki uçakta olduğumuz süre zarfında yazılan mesajları okumaya başladığımda mailin ikindi vakti saat 4-5 gibi geldiğini ve grupta şenlik olmuş, herkes mutluluğunu paylaşmış hatta sindirmişler bile 😂

Mülakat ile ilgili eşimle durum değerlendirmesi yapmaya başladık ve neler yapabiliriz bundan sonra karşımıza neler çıkacak. Belgeleri toplamamız gerektiği bunların hangi belgeler olduğunu vs bilgi alışverişlerimiz başlamış oldu.

Neyse biz gelmeden evvel araba kiralamıştık hemen arabayı kiraladığımız şirketin önüne geldik. Şirketin adı ise europcar dır. Toyota Corolla 2023 model kiraladım ancak ellerinde olmadığı için bize Hyundai Elentra 2023 model vereceğini söyledi. Bizde kabul ettik. Bir yandan da aramızda şakalaşmaya başladık ve eşimle birbirimize Amerikalı diye seslenmeye başladık ve gülüştük 😊

Mülakat maili aldıysak bu iş bitti diye içimden geçirdim çünkü bu kadar kapılar bir biri ardına açılmaya başlayınca Rabbimin bizim rızkımızı ABD’ye hazırladığını gönlümde hissettim. Bir yandan da eşime baktığımda gözü dalmış ve gözleri ıslanmıştı. 9 yıldır eşimle birlikteliğimizde eşimi bildim bileli yurtdışında yaşama ve dünyayı gezme hayali ve hedefi olan birisi için duygularını tarif etmesi zor ve bir o kadarda muhteşem bir rüyanın içindeydi ve Green Card sürecinin sonuna doğru geldiğini kendiside an ve an yaşıyordu.

Maskatta kiralık arabamızı aldıktan sonra şehir merkezinde konakladığımız İntercity Otele doğru yola çıktık. Bir an evvel otele varmak ve ailelerimize bu müjdeli haberi vermek istiyorduk. Odamıza çıktıktan sonra haberi ailelerimizle paylaştık ve ailelerimizin mutluluğu ile daha çok mutlu ve motive olduk. 3 günlük Umman seyahatimiz bize balayı gibi geldi. Gezdik dolaştık ve artık istanbula dönüşe geçtik. Sırada sağlık muayenesi ve mülakat gününü heyecanlı bekleyişimiz ile geçmeye başladı.

R
      ramsen18

@timrehs Nisan - Mayıs 2023 tarihleri arasında 100 e yakın ülkeye dosyamızı taşımaları için mesaj attık. Tek mesaj atmadığımız bir kaç ülke içinde olan Umman ı ise Telegram da dosyasını taşıdığını bizimle paylaşan @ayseleldas hanımefendi sayesinde öğrendik ve hemen Ummana da dosyamızı taşımaları için mail attık. 100 e yakın ülke arasında tek olumlu geri dönüş yapan ülke Umman oldu. @ayseleldas Aysel Hanıma tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Dosya Taşıma Talep Tarihi: 20 Mayıs 2023
      Onaylanması: 21 Mayıs 2023
      Dosyamız Taşındığı Tarih: 23 Mayıs 2023
      Mülakat Aldığımız Tarih: 22 Haziran 2023
      Mülakat Tarihimiz: 22 Ağustos 2023

R
      ramsen18
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan 1,5 sene zorlu bir süreci geride bıraktık. Bu zor sürecimizde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah sizinde yolunuzu bahtınızı açık eylesin. İyi ki varsınız…

R
      ramsen18

ramsen18 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

@ayvalik10 Evet ailemin ve benim bizzat Nüfus Müdürlüğüne gitmemiz en doğru yol olacaktır. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler içinde yayımlandı
      R
      ramsen18

@elbruz Söylediğiniz yöntem Türkiye içi taşınmalarda doğru ancak benim durumumda çalışmıyor. Çünkü benim yerleşim yerim ABD görünüyor ve e-devlet sistemi 'Muvafakatlı Beyan' ekranında yurt dışı adresinden Türkiye adresine geçişe izin vermiyor; daha adresi girmeden 'mevcut yerleşim yeri bulunamadı' hatası verip sistemi kapatıyor. Yani ailemin onay vereceği aşamaya hiç gelemiyorum.

R
      ramsen18

@ayvalik10 Cevabınız için teşekkür ederim. E devlet üzerinden söylediğiniz işlemleri denedim ancak sistem muvafakat için kişinin türkiyede mevcut bir adresi olmasını şart koşuyor. Benim adresim ABD’de göründüğü için yerleşim yeri bulunamadı hatası veriyor ve ilerletmiyor. Yani yurt dışından türkiyeye e devletle bu şekilde diğer adres geçişine izin verilmiyor. Sanırım bizzat Türkiyede ailemle beraber Nüfus Müdürlüğüne gidip bizzat başvurmak gibi duruyor.

R
      ramsen18

@ayvalik10 Adreste bir veya birden fazla kişi ikamet ediyorsa sistem, adresin “diğer adres” olarak eklenmesine izin vermiyor. Konsolosluk görevlisi bunu bilgisayar ekranı üzerinden bizzat gösterdi. Yani evin boş ve evde kimsenin ikamet etmemesi gerekiyor.
      Türkiye’de üzerime kayıtlı bir evim olmadığı için mecburen ailemin yaşadığı adresi eklemem gerekiyor ancak sistem buna izin vermiyor.

R
      ramsen18

GÜNCEL ADRES BEYANI YAPMAK – 2026 (ABD / Washington DC Türkiye Büyükelçiliği)

04 Ekim 2023 tarihinde eşimle birlikte ABD’ye giriş yapmıştık. Bu tarihten 28 Ocak 2026’ya kadar adres beyanı yapmamıştık.

Adres beyanımızı yapmak için Washington Türkiye Büyükelçiliği internet sitesi üzerinden randevu aldık. Eşimle ayrı ayrı, sabah 09.00 saatine randevu oluşturduk.

Konsolosluğa Gitmeden Önce Tavsiyeler
      • Sabah erken saatte gitmenizi kesinlikle öneririm.
      • İlk sırada oluyorsunuz
      • DC trafiğine yakalanmıyorsunuz
      • Park sorunu yaşamıyorsunuz

Park bilgisi:
      Türkiye Büyükelçiliği sağınızda kalacak şekilde ilerlerken, binaya gelmeden bir önceki sağ caddeden girerseniz sağlı sollu ücretsiz park edilebilecek boş alanlar bulunuyor.

Konsolosluk Süreci
      • Saat 08.40’ta konsolosluğun önündeydik.
      • Görevli, 08.55’te gelmemizi söyledi ve yaklaşık 15 dakika kapıda bekledik.
      • 08.55’te içeri alındık.
      • X-Ray kontrolünden geçtik.
      • Kayıt defterine bilgilerimizi yazdık.
      • Telefonlarımızı kilitli dolaplara bıraktık.
      • Alt kata inerek işlemlere başladık.

Adres Beyanı İşlemi
      • Ne için geldiğimiz soruldu, adres beyanı için geldiğimizi söyledik.
      • Konsolosluğa gitmeden 2 gün önce, internet sitesindeki Adres Beyanı Formunu Staples mağazasından 2 kopya çıktısını alarak, Evde doldurup hazır şekilde götürdük.
      • Bu bize ciddi zaman kazandırdı.
      • Eşim de ben de formu doldurmuştuk ancak görevli:
      “Eş olduğunuz için tek kişinin formu yeterli, eşinizin bilgileri zaten formda yer alıyor”
      dedi.
      • Sadece benim T.C. Kimlik Kartımı istedi.
      • Kimlik fotokopisi, pasaport fotokopisi vb. hiçbir ek belge talep edilmedi.

📌 Özet:
      Eşler için:
      • 1 adet adres beyan formu
      • 1 kişinin T.C. kimlik kartı
      yeterli oluyor.

Diğer Adres (Türkiye Adresi) Konusu

Adres beyan formunda “diğer adres” kısmına ailemin Türkiye’deki adresini yazmıştım ancak sistem kabul etmedi.

Görevli şunu söyledi:

“Diğer adres kısmına sadece o evde kimse ikamet etmiyorsa yazabilirsiniz.”

Bu nedenle Türkiye’deki aile adresini ekleyemedim.
      Sadece ABD’de yaşadığım adres beyan edilmiş oldu.

Ücret ve Ceza
      • Herhangi bir işlem ücreti yok.
      • Ancak ABD’ye giriş tarihinden itibaren 20 gün içinde adres beyanı yapılmadığı için, gecikme cezası uygulandı.
      • Toplam gecikme cezası: 19 USD

Sonuç
      • Tüm işlemler kısa sürede tamamlandı.
      • Birkaç saat sonra e-Devlet üzerinden Benim ve Eşimin ikamet belgelerinde güncel ABD adresimizin işlendiğini gördük.

Tüm süreç bu şekildeydi. Umarım faydalı olur.

R
      ramsen18

Merhabalar.

Dün Washington DC Türkiye Büyükelçiliğinde adres beyanı yaptım. Diğer adres beyan kısmına İstanbulda yaşayan ailemin evinin adresini yapmak istedim ancak görevlinin dediği diğer adres beyanı yapacağın adresin boş olması gerektiğini söyledi ve sistemden eklemeye çalıştı ancak sistem kabul etmedi. Amerikada yerleşik adresi olup diğer adres kısmına Türkiye deki adresini ekleyebilen oldu mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

R
      ramsen18
    • RE: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

@MySea Sağolun, Teşekkür ederim.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      R
      ramsen18
    • RE: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Arkadaşlar ufak bir araba kazası yaşadım. Bana çarpan araba sürücüsünün sigorta şirketi Progressive, sürücüsünü %100 kusurlu buldu ve masrafları karşılayacağını söyledi. Anlayamadığım şey kendi sigorta şirketim GEICO bana diyor ki karşı sürücünün sigorta şirketi Progressive ile devam edin, tüm masraflarınızı karşılasınlar diyor. Bende diyorum ki siz benim sigorta şirketimsiniz siz benim arabamı tamir ettirin. ve masrafını karşı sigorta şirketinden alın diyorum. Sigortam tam kapsamlı olduğu için ve 500$ üzerini sigorta karşılıyor. Sigorta şirketi de siz 500$ ödeyin kalanı biz ödeyelim diyor. Ee diyorum tamam 500$ ödeyelim sonra araba da kiralamam gerekiyor belki 1000$ cepten masraf yapacağım. Bunu ödemesini siz karşı taraftan alıp bana geri verin diyorum. Bunun için kesin alamayabiliriz Progressive hatalarını kabul etmesi gerek vs diyorlar. Dedim onlar hatalarını kabul ettiklerini ve tüm masrafların faturalarını göndermeleri takdirde ödemeyi yapacaklarını söylediler diyorum. Yine süreci yokuşa sürüyorlar. Sonra GEICO dedi ki, Bir trafik kazasında siz haklıysanız ve bu durumda hatalı sürücünün sigorta şirketi ile devam edilmesi gerektiğini söylediler. Bu konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      R
      ramsen18
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 Doğru KCC ye mail atacaklar için sizin dediğiniz gibi mail atması gerekir veya direkt ülkedeki konsolosluğa mail atacak olanlar ise benim örnek dosya taşıma mail formatını kullanabilir.

R
      ramsen18
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Tevfik-Karademir https://yesilkartforum.com/forum/post/389856

Ankaradan Ummana dosyamı taşımıştım 1,5 sene önce. İstediğiniz şekilde dosya taşıma mailini forumda paylaşmıştım sizde kendi bilgilerinizi girerek dosyanızı taşıyabilirsiniz.

R
      ramsen18