Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Uzun Benim şu tarz not aldığım şeyler vardı, eksik varsa bilen arkadaşlar tamamlarsa bu vesileyle benim için de güncelleme fırsatı olur, iyi olur.

    1)Pasaport (+fotokopisi-farklı çantalara koyulacak)
    2)Diplomalar ve transkriptler (gerekirse tercümeli)
    3)Ehliyetler, kimlikler ve birer fotokopisi
    4)Evlilik cüzdanı (çocukları ekleteceğiz)
    5)Çocuklar için - Nüfus Kayıt Örneği + Formül A belgesi(önlü arkalı çıktı alınacak)
    6)Reçete (ve ilaç stoğu)
    7)Türkiyede kalacak banka hesaplarımızdan son günlerde alınacak ingilizce hesap dökümü (ev kiralarken bazı sitelerde yerel bankaların da dökümlerini maddi yeterlilik kanıtı olarak kabul edebiliyorlarmış)
    8)İş için referans mektubu (gerekecekse veya işe yarayacaksa/orada yapmayı planladığınız işe bağlı)

    Bunların hepsini, drive/cloud gibi elektronik ortamlarda yedeklemek. Hem kaybolma ihtimallerine karşılık hem de her an her yerden ulaşılabilir olmaları için.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 

  • Benim bir sorum olacak sanıyorum doğru başlık burası. Biz evimizi tuttuk ve adresimiz artık kesinleşti. Bildiğim kadarıyla 20 iş günü içerisinde türk konsolosluğuna adres bildirimi yapmak gerekiyor. Biz şu an konsolosluğa oldukça uzak bi mesafedeyiz. Gidip yüzyüze şekilde süreci tamamlayamayacağım. Bunu başka şekillerde yapabilir miyiz? E-devletten ya da posta yoluyla ( internette bunu gördüm ama randevu almak lazım mı süreç nasıl tam olarak bilmiyorum)


  • @eceslc aradığınız bilgilere aşağıdaki basliktan ulaşabilirsiniz. Detayli çok anlatım var. Posta ile yapabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/471/t-c-konsolosluğunda-adres-beyanı-yapmak/207


  • @akara çok teşekkür ederim ☺


  • Merhaba arkadaslar ben normalde universite mezunuyum, fakat burada bir sertifika programına kayıt oldugunuzds sizden lise diplomasi istiyorlar benim gibi lise diplomasi eski olanlar icin basima gelen bir durumu anlatmak istedim. Resident elektrik teknisyeni sertifika programına icin community college kayit yaptirdim. Üniversite parasi odememek icin amerikada ilk defa universite okuyan ve gelir durumu düşük kisilere FAFSA bursu veriliyor. Max $7925, banada max burs cikti haliyle, (bu arada dip not oglumda univ okuyor onada cikti, bireyleri ayri degerlendiriyor) fakat burs alabilmek icin lise diplomasını buradaki yetkili kurumlara dönüşümü yaptırmak gerekiyor. Sorun burada başladı diploma eski tip soguk muhur var ve transkript yok. Firmalar donusum yapmak istemiyor bu diplomayi veya transkripti mezun oldugunuz okul yetkilisi mail ile atsin diyorlar :), adam öldü dedim. 30 sene geçti mezun olali, baska firmalara başvurdum bir kaçı aslını istedi posta ile gönderip yaptirmaya çalışacağım. Tavsiyem gelmeden bu tur işler için lise diplomasi istenildiginden mühür, not dökümünü ne alabilirseniz faydasi olur. Apostil veya noter burada tanimiyorlar boşuna uğraşmayın. Burada tercüme yapip noter yapmak daha mantikli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128
Çevrimiçi

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum