T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
Arkadaşlar 1-2 sorum vardı, yazılmış mı göremedim maalesef. Forumu bilgisayarda mı yoksa elle mi dolduruyorsunuz bir de ben başvuracaksam, forma eşimi ve çocuğumu da ekleyeceksem onların da nüfus cüzdan fotokopisi gerekiyor mu?
-
@allenwilliams, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Arkadaşlar 1-2 sorum vardı, yazılmış mı göremedim maalesef. Forumu bilgisayarda mı yoksa elle mi dolduruyorsunuz bir de ben başvuracaksam, forma eşimi ve çocuğumu da ekleyeceksem onların da nüfus cüzdan fotokopisi gerekiyor mu?
1-El yazisi ile dolduruyorsunuz.
2-Yurtidisindaki yeni adresinizde, hanede kaç kişi yaşıyorsanız onların da TC kimlik veya pasaport fotokopilerini ekleyeceksiniz.
3-Posta ile gonderim yapacaksaniz @deebee'nin asagidaki bilgilendirici iletisindeki adimlari takip edebilirsiniz, tutarlar guncel degil sadece.https://yesilkartforum.com/forum/topic/471/t-c-konsolosluğunda-adres-beyanı-yapmak/148?page=8
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar yeni Washington buyukelcigine kayit yaptirdim. Adres beyan formunu doldurup tum aile bireylerini ekleyin. Ilk defa kayit oldugunuzdan t.c. kimlik fotokopilerinide eklerseniz iyi olur bana mail ile ulasip mail ile atmami istediler ben sadece kendi t.c. kimlik fotokopimi eklemistim. Birde adres kanıtı icin ben ehliyet fotokopisini ekledim. Ehliyetiniz yok ise kira kontrati veya faturada olabilir. Kayit suresi ulkeye giristen itibaren 20 gun gecirdiginizde 19 dolar cezasi var size link atiliyor o link ile odeme yapiyorsunuz. Odeme yapildiginda e devlette adres degisikligi oldu. Bu arada ben formu bilgisayarda doldurup cikti aldim sorun olmadi. Tarih ve imza el ile oldu sadece.
-
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar.
Dün Washington DC Türkiye Büyükelçiliğinde adres beyanı yaptım. Diğer adres beyan kısmına İstanbulda yaşayan ailemin evinin adresini yapmak istedim ancak görevlinin dediği diğer adres beyanı yapacağın adresin boş olması gerektiğini söyledi ve sistemden eklemeye çalıştı ancak sistem kabul etmedi. Amerikada yerleşik adresi olup diğer adres kısmına Türkiye deki adresini ekleyebilen oldu mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
GÜNCEL ADRES BEYANI YAPMAK – 2026 (ABD / Washington DC Türkiye Büyükelçiliği)
04 Ekim 2023 tarihinde eşimle birlikte ABD’ye giriş yapmıştık. Bu tarihten 28 Ocak 2026’ya kadar adres beyanı yapmamıştık.
Adres beyanımızı yapmak için Washington Türkiye Büyükelçiliği internet sitesi üzerinden randevu aldık. Eşimle ayrı ayrı, sabah 09.00 saatine randevu oluşturduk.
Konsolosluğa Gitmeden Önce Tavsiyeler
• Sabah erken saatte gitmenizi kesinlikle öneririm.
• İlk sırada oluyorsunuz
• DC trafiğine yakalanmıyorsunuz
• Park sorunu yaşamıyorsunuzPark bilgisi:
Türkiye Büyükelçiliği sağınızda kalacak şekilde ilerlerken, binaya gelmeden bir önceki sağ caddeden girerseniz sağlı sollu ücretsiz park edilebilecek boş alanlar bulunuyor.Konsolosluk Süreci
• Saat 08.40’ta konsolosluğun önündeydik.
• Görevli, 08.55’te gelmemizi söyledi ve yaklaşık 15 dakika kapıda bekledik.
• 08.55’te içeri alındık.
• X-Ray kontrolünden geçtik.
• Kayıt defterine bilgilerimizi yazdık.
• Telefonlarımızı kilitli dolaplara bıraktık.
• Alt kata inerek işlemlere başladık.Adres Beyanı İşlemi
• Ne için geldiğimiz soruldu, adres beyanı için geldiğimizi söyledik.
• Konsolosluğa gitmeden 2 gün önce, internet sitesindeki Adres Beyanı Formunu Staples mağazasından 2 kopya çıktısını alarak, Evde doldurup hazır şekilde götürdük.
• Bu bize ciddi zaman kazandırdı.
• Eşim de ben de formu doldurmuştuk ancak görevli:
“Eş olduğunuz için tek kişinin formu yeterli, eşinizin bilgileri zaten formda yer alıyor”
dedi.
• Sadece benim T.C. Kimlik Kartımı istedi.
• Kimlik fotokopisi, pasaport fotokopisi vb. hiçbir ek belge talep edilmedi.📌 Özet:
Eşler için:
• 1 adet adres beyan formu
• 1 kişinin T.C. kimlik kartı
yeterli oluyor.Diğer Adres (Türkiye Adresi) Konusu
Adres beyan formunda “diğer adres” kısmına ailemin Türkiye’deki adresini yazmıştım ancak sistem kabul etmedi.
Görevli şunu söyledi:
“Diğer adres kısmına sadece o evde kimse ikamet etmiyorsa yazabilirsiniz.”
Bu nedenle Türkiye’deki aile adresini ekleyemedim.
Sadece ABD’de yaşadığım adres beyan edilmiş oldu.Ücret ve Ceza
• Herhangi bir işlem ücreti yok.
• Ancak ABD’ye giriş tarihinden itibaren 20 gün içinde adres beyanı yapılmadığı için, gecikme cezası uygulandı.
• Toplam gecikme cezası: 19 USDSonuç
• Tüm işlemler kısa sürede tamamlandı.
• Birkaç saat sonra e-Devlet üzerinden Benim ve Eşimin ikamet belgelerinde güncel ABD adresimizin işlendiğini gördük.Tüm süreç bu şekildeydi. Umarım faydalı olur.
-
@ramsen18 yazlık ev olarak ikinci adres olarak ekletmesini istersin. Türkiye de benim yabancı müşterilerim öyle yapıyor. İlk adresi yurtdışı adresi ikinci adres yazlık olarak Türkiye adresini kayıt ettiriyor
-
@ayvalik10 Adreste bir veya birden fazla kişi ikamet ediyorsa sistem, adresin “diğer adres” olarak eklenmesine izin vermiyor. Konsolosluk görevlisi bunu bilgisayar ekranı üzerinden bizzat gösterdi. Yani evin boş ve evde kimsenin ikamet etmemesi gerekiyor.
Türkiye’de üzerime kayıtlı bir evim olmadığı için mecburen ailemin yaşadığı adresi eklemem gerekiyor ancak sistem buna izin vermiyor. -
@ramsen18 şimdi aşağıdaki adrese edevlet şifre ile girince birinci adresin amerika adresin gözüküyor mu ona bakar mısın eğer amerika da adresin gözükmüyorsa ilk adresini amerika adresi olarak düzenlesinler. Daha sonra ikinci adres olarak Türkiye adresini ekleyebilirler. Sana resim koyuyorum hatta açıklamasını da koyuyorum. bu adres bildirimi daha sonra ailen gidip onaylaması gerekiyor. Son seçenek ise okullara kayıt için yaptırılır. Aile üyesi gidip gelecek çocuğun kendi evinde misafir olacağını kayıt ettirir. Bence konsolosluk tam olarak konuya hakim değil. Yoksa seçenekler var.
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama?belge=goster

-
@ayvalik10 Cevabınız için teşekkür ederim. E devlet üzerinden söylediğiniz işlemleri denedim ancak sistem muvafakat için kişinin türkiyede mevcut bir adresi olmasını şart koşuyor. Benim adresim ABD’de göründüğü için yerleşim yeri bulunamadı hatası veriyor ve ilerletmiyor. Yani yurt dışından türkiyeye e devletle bu şekilde diğer adres geçişine izin verilmiyor. Sanırım bizzat Türkiyede ailemle beraber Nüfus Müdürlüğüne gidip bizzat başvurmak gibi duruyor.
-
@ramsen18 ailenizin evine alacaksanız o adresi sisteme giriyorsunuz. Bir önceki iletideki görüntüde olduğu gibi; aileniz edevlete giriş yapıp ilgili sayfadan onay veriyor. Akabinde sizin o adrese kaydınız sistem tarafından alınıyor.
-
@elbruz Söylediğiniz yöntem Türkiye içi taşınmalarda doğru ancak benim durumumda çalışmıyor. Çünkü benim yerleşim yerim ABD görünüyor ve e-devlet sistemi 'Muvafakatlı Beyan' ekranında yurt dışı adresinden Türkiye adresine geçişe izin vermiyor; daha adresi girmeden 'mevcut yerleşim yeri bulunamadı' hatası verip sistemi kapatıyor. Yani ailemin onay vereceği aşamaya hiç gelemiyorum.
-
@ramsen18 "Son seçenek ise okullara kayıt için yaptırılır. Aile üyesi gidip gelecek çocuğun kendi evinde misafir olacağını kayıt ettirir."
bunu dediğin gibi bizzat kendileri kayıt yaptıracaklar
-
@ayvalik10 Evet ailemin ve benim bizzat Nüfus Müdürlüğüne gitmemiz en doğru yol olacaktır. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.
-
A akara bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar,
Biz adres bildirimimizi posta ile Washington DC ye gönderdik. Bugün itibariyle 1 hafta oldu. İadeli taahutlu zarf olarak yolladım ama edevlette henüz değişiklik yok. Herhangi posta da gelmedi. Posta ile yapılan adres bildirimleri ne kadar da sonuçlanıyor? Bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim şimdiden ☺️ -
13 martta adres beyanı yaptım LA Türk konsolosluğuna gittim sıra vardı önce üst araması yaptıktan sonra sizi çağırıyorlar randevuyu check ediyorlar daha sonra tekrar bekliyorsunuz ve size adres için bir kağıt veriyorlar o kağıda şu an yaşadığınız adresi yazıyorsunuz ben kimliğimi ve bankadan bana gönderilen üstünde adres yazan kağıdı verdim toplam 20 dolar ödedim ve adresimi değiştirmiş oldum
-
@eceslc benim de olye olmustu hustona gonderdim iki ay sonra degistirdiler
-
@fxu merhabalar, gectigimiz pazartesi telefonla aradilar gecikme ucreti oldugunu soylediler. 19.55$ odedik, telefonda internet sitesine yonlendirdi beni gorevli beyfendi. Esimi de eklemistim forma ayni evde yasayanlar icin tek ucret alindi. Ertesi gun edevlette guncelleme oldu. Burdan yeni yapacaklar icin guncelleme olsun :)
-
@eceslc Basvurunun giris tarihine muteakip 20 is gunu icinde yapilmamasi durumunda gecikme cezasi her zaman var, birinci iletide yer aldigi uzere. her yil belirlenen orana gore degisiyor cezai ucret. Goc eden aile 2 kisi de olsa 10 kisi de olsa, gecikme cezasi hane basina aliniyor, kisi basina degil. Hayirli olsun sureciniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum