Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ozan-1 şahsi kredi sorunun yükselmesi ticari kartı kolaylaştırır, evet.

• @mister bu fraud kapsamına girer. Bunu da değerlendiriyorlar elbette ama asıl sebebi şahsi kefalet istemeleri. Şahsi kefalet sayesinde şirket batarsa vs sizden borcunuzu alabiliyorlar. Şahsi kefalet verebilmeniz için bu borcu ödeyebilecek durumda olmanız lazım, bu yüzden bakıyorlar.

• @isik Bu durum LLC gibi sirket yapilari ile ilgili. Sirket tuzel bir kurumdur ve siz bir alacakli iseniz, sirketle muhattap olursunuz. Ortaklarinin veya sahiplerinin pesinden gidip, sirket ile ilgili tahsilat yapamazsiniz.

• Eğer LLC tek ortaklı ise Türkiyede ki şahıs şirketi gibi değerlendiriliyor

• @isik fraud olan kisim neresi?

• @emkey, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Eğer LLC tek ortaklı ise Türkiyede ki şahıs şirketi gibi değerlendiriliyor

Tam olarak öyle değil. LLC, bazı (çoğu) federal vergi meseleleri için "disregarded entity" oluyor. Bunun dışında tüzel kişiliğini koruyor. Bu da eğer S-Corp veya C-Corp olarak vergilendirilmeyi seçmedi ise.

• @mister, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@isik fraud olan kisim neresi?

Gerçekten ticaret yapmıyorsanız ama ticaret yapıyor gibi beyan ile karta başvurursanız, elbette fraud olur.

• @MySea, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@isik Bu durum LLC gibi sirket yapilari ile ilgili. Sirket tuzel bir kurumdur ve siz bir alacakli iseniz, sirketle muhattap olursunuz. Ortaklarinin veya sahiplerinin pesinden gidip, sirket ile ilgili tahsilat yapamazsiniz.

Zaten tüzel kişiliğiniz yoksa şahsi olarak meshulsünüz. Bu durumda da bu sebeple bakıyorlar. Aynı sebep, borcunuzu sizden tahsil edebilmek için.

• Bu ileti silindi!

• @deebee, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@kelle, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@deebee 10 yillik kredi kartina eklenince sizin de kredi gecmisiniz 10 yil ve ortalamaniz da buna gore mi olustu?

Evet, ilk kartim 2014 yilinda gorunuyor. Burda unutulmamasi gereken, pozitif etkilenmesi isteniyorsa odeme gecmisi iyi olan bir karta authorized user olarak eklenmeli, aksi durumda credit score’a negatif etki eder.

Selam, hocam bu olayi sormak istiyorum. Ben 3 aydir Amerika'dayim. Farkli eyaletlerde 10 yillik yakin arkadaslarim var. Simdi onlar beni kartlarina authorized user ekleyince kartlarinin yasi kadar gecmisim gorunecek ? Peki 1 ay sonra authorized user den cikarirlarsa ne olur ? Tesekkurler.

• @hDundar, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@deebee, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@kelle, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@deebee 10 yillik kredi kartina eklenince sizin de kredi gecmisiniz 10 yil ve ortalamaniz da buna gore mi olustu?

Evet, ilk kartim 2014 yilinda gorunuyor. Burda unutulmamasi gereken, pozitif etkilenmesi isteniyorsa odeme gecmisi iyi olan bir karta authorized user olarak eklenmeli, aksi durumda credit score’a negatif etki eder.

Selam, hocam bu olayi sormak istiyorum. Ben 3 aydir Amerika'dayim. Farkli eyaletlerde 10 yillik yakin arkadaslarim var. Simdi onlar beni kartlarina authorized user ekleyince kartlarinin yasi kadar gecmisim gorunecek ? Peki 1 ay sonra authorized user den cikarirlarsa ne olur ? Tesekkurler.

Bizim tecrube ettigimiz bir konu degil ancak kardesimin aktardigi kadariyla ilk kart onun ekledigi kartimiz oldugu icin, cikartmasi halinde kredi skorumuz oldukca negatif etkilenecek ve toparlanmasi uzun surecek. Kredi skorunda dusus yasamamak icin ozellikle ilk kullanilan kredi kartinin kapatilmamasi tavsiye edilir. Mesela kardesimin ilk karti ozellikli bir kart degil, onu artik hic kullanmiyor ancak kapanmamasi icin her sene kucuk miktarda aylik rutin odemeyi o karta bagliyor, hareket olsun diye kartta.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar sizi olumsuz şekilde etkiler bu yüzden hatta kendi açtırdığınız kartlarınızı bile ilerde kapatmamanız kredi skorunuz için en iyisi. Onun içinde kredi kartı tercihlerini yaparken daima kullanacağınızı hesaplayarak ilerde kapatırım düşüncesinde olmadan almanızı öneririm. Çünkü kredi yaşınız hesaplanırken ilk tarih ve son kredi tarihinin ortalaması alınıyor

• Authorize olayinda kredi skorunuz duser. Ne kadar dusecegi de authorize olunan kartin limiti ve yasina bagli. Ornegin, $5.000 lik kredi kartina authorize oldugunuzda, hesaptan cikartildiginizda sizin toplam line of credit -$5.000 olur. Boylece kredi limiti-kullanim(balans) yuzdesini etkiler. Hesap yasida etken olur. Fakat sizin line of credit inizi birsekilde $5.000 arttirirsaniz, onceki puana yakin bir skora gelebilirsiniz. Belki 2 ay belki 6 ay. Bu tamamen calistiginiz bankanin rapor vermesine bagli.

Authorize olayinin en mantikli yani, kredi cekmeyi dusunuyorsunuzdur veya mevcut skordan dolayi faizler fazla cikiyordur. Bu metod ile skorunuzu yukseltip, daha dusuk faizli kredi bulabilirsiniz.

Daha once de yazmistim. Ulkeye ilk defa geliyorsaniz, skor yapacam diye kredi kartina hemen bulasmayin. Secured credit card alip onu kullanin. Bu surecte kredi skorunuz yukseldiginde daha avantajli uzun vade kullanabileceginiz kredi kartina ulasabilirsiniz.

• Arkadaslar posta kutumda Credit One dan adim yazili mektup buldum (Capitan One zannettim kredi kartim var). Actim 2500$ teklif ediyor, bende Capital One kredi kartim icin limit yukseltme diye dusunurek zarftaki QR kodu okutarak bilgilerimi girdim ve baktim ki bana 600$ kart verdi ! Sonradan fark ettim Capital One degilmis. Ki bu gereksiz limite de ihtiyacim yok. Zaten Discover dan 3000, Capital One 1000, BOFA dan 500(secured), paypal 1750 limitim var. Credit One a ihtiyacim olmadigi gibi cok gereksiz bir limit ve bundan dolayi sorgulama yedim. Bunu iptal edip, sorgulamayi sildirebiliyor muyum ? Ve de asil anlamadigim bunlar adimi, soyadimi ve adresimi nereden buldu ? Daha once birakin basvurmayi, adini bile duymadim bu bankanin/

• @hDundar

Credit One ve Capital One isimleri kasıtlı olarak benziyor bence, çoğu kişi de karıştırıyor. Maalesef bu tür “ön onaylı teklif” mektupları yasal olarak gönderilebiliyor ve şirketler bu bilgileri kredi raporları üzerinden edinebiliyorlar. QR kodu ile bilgilerini girince aslında sen başvuru yapmış oldun, o yüzden hard inquiry işledi ve krediye etkisi oldu.

Sorgulamanın silinmesi için itiraz edebilirsin diye biliyorum. Experian, Equifax veya TransUnion'a itiraz başvurusu yapabilirsin. Ancak bu genellikle yanıltıcı veya izinsiz başvuru durumlarında başarılı olur. Sen kendin QR kodu üzerinden başvurduğun için bu itirazın kabul edilme ihtimali düşüktür ama denemekte zarar yok.

Zamanla kredi skorunu yukseltmeye bakmak lazim. Bu tür tekliflerden kurtulmak için optoutprescreen.com sitesine girerek bu tür ön onaylı tekliflerden çıkabilirsin. Bu, 5 yıl boyunca bankaların sana bu tarz zarflar göndermesini engeller.

NOT: 90 gunde ornegin 1000 dolar harcarsan 200 dolar bonus veriyor gibi kampanyalari olabiliyor, eger varsa madem actin en azindan bu 200 u almayi dusunebilirsin...

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar isim adres vs gibi bilgilerinizi edinmeleri zor değil zaten kredi raporunda hepsi mevcut, diğer bankalarda finans kuruluşlarında vsde mevcut. Dispute etme seçeneği var ancak sizin durumunuzda çok işe yaramaz çünkü kendiniz başvurmuş durumdasınız zaten size teklif göndermişler sizde bir anlık dalgınlıkla başvurmuşsunuz yapacak pek bir seçenek yok

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @MySea merhaba benimde bir sorum olacaktı,ilk etapta türkiyedeki kredi kartlarımızı kullanmamız gerekebilir çoğu kişi tavsiye etmese de master ve visa olanlar kullanılıyor diye biliyorum,teb banka kartı çıkardım orda rahatça para çekmek için onda da master card işareti var normal içine para yükleyip post cihazlyla işlemlerde kullanabilir miyim

• ⭐⭐⭐⭐

@basakbasak kredi kartını kullanabilirsiniz bir çoğu geçerli ancak yüksek miktarlı işlemde banka güvenlik nedeniyle onay vermeyebilir. Mümkünse geldikten sonra ki ilk yapacağınız iş banka hesabı açmaya çalışmak olursa eliniz oldukça rahatlar bu konuda

• @serhank @Emre Kurtulmus arkadaslar yanit icin tesekkurler. Kart postaya verilmis, Bu Credit One dolandirici banka uygulamasina girdim ve ne goreyim, benim aslinda istemedigim karta ve daha bana ulasmamis, aktiflesmemis karta $95 yillik ucret kesmisler ! Abi ben bu karti istemedigim gibi, bunlari sikayet etmem gerek ! Yani Amerika'da adres bilgilerimiz bankalarin ellerinde oyuncak olabilir ama ben bunu nereden bilebilirdim, birkac aydir Amerika'dayim. Ben hem karti, hard inquery ve de bu $95 yillik ucreti iptal ettirmek istiyorum. Nasil yapabilirim ? Tesekkurler.

600 luk karta 95 ucret nedir ya ?!

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar öncelikle ortada dolandırıcılık bir durum yok aslında, bence sakin olun ve bankayı arayıp kartı kullanmak istemediğinizi çünkü yıllık kart ücreti vermek istemediğinizi söyleyin size ya o kartı yıllık ücreti olmayan başka bir tanesine çevirmeyi teklif ederler yada kapatırlar. Inqury sildirme noktasında daha öncede dediğim gibi çok bir şansınız olduğunu düşünmüyorum çünkü evinize teklif gönderilmiş ve sizde kabul edip başvurmuşsunuz maalesef

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |