Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Costco, Mettawa - Illinois I 1/28/26
    Regular $2.68 per gallon
    12’li croissant $5.99
    24’lu organik yumurta $7.59
    3 lb muz $1.49
    3 lb yeşil üzüm $7.89
    2’li Graza extra virgin zeytinyağı, 2x750 ml, $16.99
    2’li Nutella, 2x950 gr, $15.99
    Dana kıyma 88% lean $5.79 lb
    Tavuk göğüs $2.99 lb
    40’lı Ice Mountain şişe su, 500 ml, $6.99

• ⭐⭐

@Ramazan-Altan merhaba ramazan oncelikle nasilsin 🙂 ben wyoming lander dayim burasi kucuk bir kasaba koy denilebilir... colorada ya enuz gecemedim ama yasam maliyetleri konusunda bilgim var az cok... uygun fiyatlara ev bulabilirsin... eger burada kazaniyorsan is daa kolay ama hazir para ile geleceksen turk parasi karsiligi olarak dusunuldugunde hesap degisiyor... oncelikle denver cok guzel bir yer doga ile ic ice havasi temiz ama soguk 🙂 ev kiralari tek kisiysen 700 e var 1000 dolarada arika tertemiz evler bulabilirsin... faturalar internet telefonun dogalgaz elektirik 300 dolari bulur. marketleri soylemiyorum yeme icme tercihine gore degisir ama burada ac kalmazsin... spor salonlari aylik 50 dolar 10 dolara ozel dolapta kiralaya biliyorsun... benzin dersek ben cok eski model bir mercedes kullaniyorum suanda 50 dolarlik benzin koydum 1 aydir kullaniyorum yakin mesefe civar kasabalara falanda gidip geliyorum.... sormak istedigin baska bir sey olursa buralardayim cok nadir girebiliyordum ama daha sik girecegim cunku burada eb3 surecimi baslatan is verenim ile sorun yasiyorum adam huzursuz ne istedigini bilmeyen biri surekli fikirleri degisiyor para vermek istemiyor 1 kurus parasi eksilse akli cikiyor ise yatirim yatmayip is yerinden cok para kazanmak istiyor avukat masraflarim kalacak yerim ve faturalarimi simdilik o oduyor ama zaten bana bir maas verse bunlari bende oderim... cok da guzel gecininirim eger bir baska is veren sponsor buursam bana yardim edebilecek pilimi pirtimi toplayip hemen baska eyalete gecicem surec yeniden baslayacak biliyorum ama cokta umrumda degil simdi f1 a gecis icin basvuru yapacagim bir yandan eb3 sureci devam edecek... senin durumun nedir...

• Umarım sizin için herşey güzel olur. Ben colorado breckenridge bölgesine yerleşmeyi düşünüyorum. Profesyonel Limoisine şoförüyüm. Bu yüzden burayı tercih ediyorum. Kaos yok. Doğa çok güzel. Ve bildiğim kadarıyla mesleğimde iyi çalışan iyi kazanıyor.

• ⭐⭐

super cok sevindim sizinde hakkinizda hayirlisi olsun insallah sakin ve guzel bir yer umarim hersey ayal ettiginiz gibi olur... evet burada para kazanmak kolay aslinda dogru yerde dogru insanlarla karsilasmakta onemli

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Genel olarak hatlara ne kadar ödüyorsunuz? T-Mobile yeni phone line için bana 60 usd fiyat çıkarttı

Ben normalde operatörden telefon almaya karşıydım çünkü fiyatlar asla mantıklı değildi. Sözde yeni telefonu $0 karşılığı veriyorlar ama hem eski telefonu (iyi bir model genelde) takasa geri istiyorlar hem de hat fiyatlarını pahalıya veriyorlar ya da o telefonu almak için pahalı tarife almanızı şart koşuyorlar.

Ben Visible kullanıyordum. Bir sürü operatörü de denedim yıllar boyunca. Spectrum ve Boost dışında hep prepaid kullandım. Bazı operatörler aşırı ucuz, bazıları uygun fiyatlı, bazıları ise ortalama. O yüzden bir hesap yapmıştım ve “Major Carrier” diye bilinen ana operatörler genelde bu hesabı yenemiyordu. Hesap şu:

Ortalama hat fiyatı aylık ~$10 (bazen bedava mesela Spectrum, bazen $5, bazen $25 kullandığım oldu)
    Son model iPhone taksiti ~$35 (36 ay, takassız, unlocked)

Yani ayda $45 ödeyerek zaten sınırsız hat + unlocked son model telefon sahibi olabiliyorsam neden operatörden “bedava” telefon almak için $65 ödeyeyim aylık ve üstelik 3 yıllık taahhüt vereyim ki diye düşünüyordum. Ama kampanya bulunca bu tongaya ben de düşmüş bulundum 😅

~$260 ödüyorum Verizona vergiler dahil. 5i telefon olmak üzere toplam 7 cihaz ve hat. Takasa da hiçbir şey vermedim.
    Geçen gün hesapladım, sadece cihazları almış olsam aylık ~$218 ödeyecektim.

Normalde %50 indirimli ev interneti kampanyası da var ama benim adreste Verizon Fiber yok. Kutuyu da ben istemiyorum yavaş diye. Çok güzel deal kaçırıyorum diye üzülürken geçen gün AT&T bizim adrese kampanya yaptı. Aylık $35 karşılığı 1-gig fiber veriyor. Hemen aldım 😅

Sonuç olarak ayda ~$300 karşılığı 7 hat, 7 cihaz + 1-gig ev interneti.

• ⭐⭐⭐⭐

Kuzeyde yasamanin gerekliliklerinden biri de kisin arabayi devamli yikamak zorunda olmak. Cunku yollara surekli tuz veya tuzlu solusyonlar atiyorlar. Bir yere gidip geldiginizde aracin her yeri tuza batmis, bulanmis oluyor. Buralardaki araclarda paslanma ve curume cok hizli gerceklesiyor. Her yeri pasalanmis curumeye baslamis arabalari her yerde cok sik goruyorsunuz.

Ben normalde hic araba yikatmiyorum. Zaten her yer tertemiz ve araclar burada kirlenmiyor. Bir yagmurda ki burada cok sik yagar arac kendiliginden temizlenip piril piril oluyor. Ama bu 4-5 aylik kis doneminde bu yollardaki yogun tuzlama nedeniyle araclari devamli yikatma durumundayiz.

Deltasonic diye bir firma var. Buralarda hem en ucuz benzini almak hem de araci cok iyi ve dusuk fiyata yikatmak imkani var. Benzini surekli buradan aliyoruz. Benzin fiyatlari Costco'dan bile ucuz oluyor.

Yikamak icin de buradan aylik uyelik yaptiriyoruz. El degmeden bol kopuklu ve cilali sinirsiz yikama aylik abonelik 27 dolar. Gunde 1 defa yikatma hakki var.
    Bu istasyonlarda bir yikama tuneli oluyor. Tunele girmeden once ustunu kopukluyorlar. Tunelin basina gelince araci bosa alip direksiyonu birakiyorsunuz. Sistem araci tunel icinde kayan bant uzerinde surukleyerek yikiyor, tunel sonunda araciniz tertemiz yikanmis, cilalanmis ve kurumus olarak cikiyor. Butun islem 5 dakikadan az suruyor.

Bu yikamada bizim icin en onemli nokta alt yikama da yapilmasi ve alt tarafa pas onleyici uygulamanin da yapilmasi.
    Sinirsiz yikama hakkimiz oldugu icin her gun ugruyoruz ve araci yikatip oyle donuyoruz eve. Aractan inmeden 3-4 dakika icinde yikatip tertemiz yapiyoruz. Bu sekilde araclarimiz devamli temiz, tuzlardan arinmis, yikanmis ve alti da gunluk olarak temizlenip curumeye karsi korumasi da yapilmis oluyor.

Aylik sinirsiz yikama 27 dolar. Her yikamanin maliyeti 90 cent! 1 dolar bile degil!
    Bu DeltaSonic istasyonlari sadece New York State ve Illinois'te var.
    Kis ve tuzlama uygulamalari bitince aboneligi iptal ediyoruz. Kis baslayinca yeniden abonelik yapiyoruz.

Yikama asagidaki videodaki sekilde oluyor:

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells

Chicago’nun da kaçınılmaz bir gerçeği, iş yerine gidiş ve gelişte günlük yaklaşık 40 mil yapıyorum. Sürekli otoyolu kullandığım için yola dökülen tuz ve solüsyon nedeniyle araç gövdesinde çürümeyi engellemek için elzem bir çözüm.

Suburb’de bu tünel yıkama hizmeti veren bir firmadan yıllık üyelik 12 ay taahhüt ile, ilk üç ay $9.99 aylık ve sonraki aylar $20 aylık. Yıllık ortalaması $17.5 + tax’e denk geliyor, günde maksimum 1 yıkama. Dahil olan hizmetler high pressure exterior wash, spot free rinse, heated turbo blower, triple foam polish, high pressure underbody flush, tire & wheel cleaner. Yıkama sonunda park yerinde araç içi vacuum cleaner’lar da var ve kullanımı ücretsiz.

• @smartcells 18 yillik Delaware yasantisinda aslinda ozlemeyecegim seylerin en basinda soguk hava ve tuzlu yollar geliyor. Her kar yagisindan sonra oto yikamalardaki kuyruklar da isin baska bir boyutuydu.

• Starbucks, regular coffee grande $3.17 included sales tax.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ara ara bu başlığa gelip; "ne dertler var ya rab" demek.. 🙂

• Dun South Tampa da Hyde Park da bir cadde uzerinde pazar kuruldu. Ayni Turkiye deki halk pazarlari gibi. Oldukca kalabalikti. Normalde ekmek tuketmiyoruz ama taze yapilmis sourdough ekmeklerden 2 adet aldik. Tanesi $10.

• ⭐⭐⭐⭐

Birkaç gün önce burada benzin fiyatları $4’ü geçti, pandemiden beri ilk defa. Şu an $3.40-3.99 arası ama yine yükselir gibi. 2 ay önce $2.5 civarı gidip geliyordu.

• ⭐⭐⭐⭐

2 beds + 3 baths, 1,076 sqft condo daire boya, 8 kapı tamirat ve boyama, iki parça duvar tadilat, 19 kapak mutfak dolabı boyama, işçilik dahil, malzeme hariç, 7 gün x 2 usta (yaklaşık 110 saat toplam) $3,300

CD One Price Cleaners - takım elbise kuru temizleme $9.95

• ⭐⭐⭐⭐

Savaş öncesinde 3.99$ aldığım benzin bugün aynı benzincide 5.59$ fiyatında

• @ATS16 Biz gecen yil 3+2 single family house, 1700 sqft, tum duvarlari ve kapilari boyadik, mutfakdaki backsplash yeniledik, gerekli yerlere silicon cektik. Tum boya, backsplash ve diger malzemeler icin yaklasik $600 odedik. 1 haftada kendimiz iki kisi hallettik hepsini.

• Benzin varil fiyati $95'e kadar, ateskes haberi sonrasi geriledi. Gallon fiyatinda bu hafta biraz dusus olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea her faaliyet alanında olduğu gibi işçilik pahalı ne yazık ki. Zaten hayata bir daha gelecek olsam ve o hayata ABD’de gelecek olsam satış alanında yönetici olacağıma tercih edeceğim meslek iyi bir boyacı veya iyi bir tesisatçı veya üst kategori bir mekanda banket garsonu veya üst kategori bir mekanda mixologist/bartender olurdu.

• Nissan Altima icin servisinde oil ve filter change, multi point inspection icin odedigim ucret $49.17

• @MySea cok iyi fiyat PA da sadece inspection icin o fiyat istiyorlar. Walmart ta yag ve filtre degisimi $55.

• doğru başlık mı bilmiyorum, bilmeyenler için bi faydası olur. eğer bi işe giriyosanız doordash,uber vs dahik chase bankasından hesap açın. 90 gün içinde direct deposit yani maaş olarak 1000 dolar yatarsa(parça parça da olur ama sizin yatırdıgınız kabul olmuyor dediğim gibi direct olcak) 400 dolar yatırıyolar size bonus olarak. bonus diye geçiyor ama nakit vs çekebilirsiniz bildiğiniz dolar 😂 ekstra kredi skoru oluşturmak isterseniz chase hesap açarken 250 dolar yatırdıgınızda kredi kartı çıkarıyor genellikle 500 dolarlık. eşime ve bana öyle çıkardı. bonuslarıda hesaba 1000 dolar girdikten 5 gün sonra yatırdı. ve kredi skoru için bayağı iyi oldu kredi kartı.

Not: hesap açtırırken 400 dolar bonus kullanmak istiyorum diyin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |