Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?

• @HockeyUmpire2 merhaba bende İngilizce işletme bölümünden mezunuyum , pedagojik formasyon aldim ve Türkiye deyim suan , burda ogrendim ki TESOL Sertifikası alarak ingilizce öğretmenlik yapabiliyorum ozel kurumlarda. Ama TESOL Amerika ve İngiltere disinda diger ülkelerde geçiyor. Amerika da geçmediğinden oraya gelip ESL (english as a second language teacher) ingilizce öğretmeni olarak caliasamiyorum . ama gordum ki sizin TeXes diye belirttiğiniz bir sitede öğretmenlik mezunu olmayanlar bile yapabiliyor demissiniz. Baktim orda da ESL öğretmenliği var yani bende katılabiliyor muyum bu programa? Bilginiz var mi ? Tesekkurler.

• ⭐⭐

@İpek-Erdur inanin hic bilgim yok ama bilgisi olan yardimci olur umarim. Iyi sanslar

• merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Basak, içinde söyledi: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?

merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?

Evet, maalesef universiteyi bitirdikten sonra bu dersleri ABD'de saydirip mezuniyet icin kullanamazsiniz. Ancak Turkiye'deki universite dersleriniz bitmediyse bu dersleri ABD'de bir okulda saydirip o okuldan mezun olabilirsiniz. Bu konuda bilgileri su baslikta bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite

Denklik icin sizin alaninizda bilgi sahibi olan ve sizin derslerinizi ve notlarinizi inceleyip size denklik belgesi verebilecek kurumlardan birine basvurmaniz gerekiyor. Bu kurumlar genelde egitim kurumlari olmuyor, sadece denklik bilgisi iceren rapor hazirliyorlar.

• Merhaba havacılık ile ilgili meslek yapan veya okulunu okuyan var mıdır acaba ? İnternette çok fazla kaynak bulamadım bu konuda

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• Amerika için türkiyede okunabilecek denkliği kolay önlisans bölüm önerisi tıbbı laboratuvar teknikleri röntgen eczane vs. veyahut başka bölümler

• @Talha-Babayiğit bazı eğitimler çok düşük ücret ile belediyelerin 6-8 aylik eğitimleri oluyor. Adult education diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla denklik yok. Oralardan sertifika almanız gerekiyor. Havalandırma , evde hemşirelik, ılac ile ilgili bir bölüm sigorta şirketleri Ike çalışılıyor, hemşire yardımcılığı gibi bir bölüm, tıntgen çekimi ile ilgili bir bölüm… çeşitli bölümler var ama buradan , Amerika’dan sertifika istiyor.

• Merhaba,

Ben deneme yapmak için ECE kurumu vasıtası ile Çocuk Gelişimi lisans bölümü için denklik almayı başardım. Tüm süreç online olduğu için oldukça kolay oldu diyebilirim. İstanbul Üniversitesi AUZEF basılı diploma vermemişti elimde sadece e-diploma ve İngilizce transkript vardı. Mail ile kendim gönderdim. E-Devlet Belge Doğrulama linkini de ilettim iki belge de barkodlu ve doğrulanabilir olduğu için kabul ettiler.

Genellikle mühendislik konuşulmuş forumda. Benzer durumdaki arkadaşlar için bilgilendirme amacıyla belirtmek istedim. Örgün ve diğer diplomalar için de gerekirse böyle bir işlemi ABD'ye girişten sonra gerçekleştireceğim. Sadece yapılabileceğini iletmek istedim, belki merak eden vardır.

• @emels Hayırlı olsun güzel bir haber oldu ben de marmara özel eğitim mezunuyum göndermeyi düşünüyordum bu denklik nasıl yani ordan bir bölümden mezun olmuş kadar geçerli mi yani (umarım özel eğitim için de tam denklik alırım)

• @mahmutceliker Umarım alabilirsiniz siz de. Araştırdığım kadarıyla tam denklik alındığında herhangi bir lisans bölümü için orada bir lisans mezununa denk sayiliyorsunuz. Ancak her ulkenin belirli meslekler için belirli ek şartları, istediği ek sertifikalar ya da uygulamalı eğitimler olabiliyor. Yine arastirdigim kadarıyla çoğu ogretmenlik alanı için ilk yardım sertifikasi ve bazı pozisyonlar için de ogretmenlik lisansı (bu eğitimlerin bazilari online olabiliyor ve eyaletten eyalete de farklılık gösteriyor) gerekebiliyor. Tahminimce özel eğitimde de birkaç şey yapmak gerekir. İş hayatında bence bir sıfırdan büyüktür elinizde bir belge olmuş olur bu alanda çalışmak istiyorsanız. Ki sizin alanınız bence dünyanın her yerinde ihtiyaç olan çok önemli bir alan. Ayrıca olur da akademik ilerleme düşünürseniz yüksek lisansa direkt olarak başvurabilirsiniz diğer yetkinlikleri de sağlayıp. Tekrar lisans okumanız gerekmez.

• @emels Evet haklısınız yaptığım araştırmalar neticesinde bir çok eyalette özel eğitim öğretmeni ihtiyacı çok yüksek bu bir avantaj ama öğretmenlik lisansı alması epey zor gibi kolay bir şekilde geçici lisans veren eyaletler(arizona nevada ) var ama olmasa da en azından sınav ve ingilizce düzeyi olarak hazır olana kadar teacher assistant veya substıtue teacher olarak iş imkanı bulabilirz.
    dediğiniz gibi gün gelirde gitmeye imkan olursa diye amerikan işaret dili öğreniyorum elimden geldiği kadar da sertifika almaya bakacağım. Tam denklik olursa her şey daha da kolaylaşır eğer online sertika kurs vb bulursanız paylaşmanızı rica edeceğim.(ben de bakıyorum elle tutulur bir şey yok halen )
    Sizin için de en iyisini diliyorum Hayatınızın yeni safhasında şans ve güzellikler sizinle olsun.

• @emels Merhaba, hayırlı olsun
    Ben de kredi bilgisi içeren denklik (evaluation) için başvurmayı düşünüyorum. Elimde Anadolu Üniversitesi orijinal diplomam ve e-Devlet’ten alınmış Türkçe/İngilizce transcript var ama transcriptte sadece notlar görünüyor, kredi bilgisi yok.
    Sizden rica etsem, sizin aldığınız evaluation raporunda kredi (credit) bilgileri de eklenmiş miydi? Süreç ne kadar sürdü ve ücretler yaklaşık hangi seviyedeydi?
    Bilgi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 6
  • 1
  • 21
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |