Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ticaret meslek lisesi mezunuyum. Türk vatandaşı olarak aldığım bu diplomayla, ABD'de de lise mezunu sayılır mıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lokimuadili, içinde söyledi: Lise denkliği

    Ticaret meslek lisesi mezunuyum. Türk vatandaşı olarak aldığım bu diplomayla, ABD'de de lise mezunu sayılır mıyım?

    Daha once su konuda yazmistim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik/

    Diplomanizin gecerli olup olmayacagina sizi ise alan kurum veya ogrenci olarak kabul edecek kurum karar verecek.

    @crazycells, içinde söyledi: ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik)

    Akreditasyon, sizin okudugunuz programin belli standartlarda bir egitim verdigi anlamina gelir. Fakat size neyin yetip neyin yetmeyecegine sizi ise alacak kurum(ya da is yeri) karar verecek.

    Egitim Bakanliginin Sayfasinda soyle yaziyor:

    https://www2.ed.gov/about/offices/list/ous/international/usnei/us/edlite-visitus-forrecog.html

    Recognition of Foreign Qualifications

    NOTE: THE U.S. DEPARTMENT OF EDUCATION AND USNEI DO NOT EVALUATE FOREIGN DEGREES OR QUALIFICATIONS. PLEASE DO NOT SUBMIT REQUESTS FOR SUCH EVALUATIONS TO US OR SUBMIT DIPLOMAS OR OTHER RECORDS FOR REVIEW. REFER TO THE LINKS BELOW.

    There is no single authority in the United States for the recognition of foreign degrees and other qualifications. International agreements and the practice in the U.S. education system and labor market recognize the existence of three competent authorities for recognition matters:

    \

    • The admitting school or higher education institution, for students who seek to study in the United States and who are presenting credits or qualifications earned abroad;
    • The hiring employer, for individuals seeking work and who are presenting degrees or other qualifications earned abroad; and
    • State or territorial licensing boards, for individuals seeking to practice regulated professions in a jurisdiction of the United States and who are presenting degrees or other qualifications earned abroad.

    Yani kisaca diyorlar ki, Egitim Bakanligi yabanci ulkelerde alinan dereceleri ya da yeterlilikleri degerlendirmemektedir ve ABD'de bu degerlendirmeyi yapan bir otorite de yoktur.

    • Eger bir ogrenciyseniz diplomalarinizin ya da derslerinizin akredite olup olmadigina basvurdugunuz universite ya da enstitu karar verecek.
    • Eger bir is icin basvuracaksaniz, buna sizi ise alacak kurum ya da is yeri karar verecek.
    • Eger regulasyonu yapilan bir iste calisacaksaniz (yukarida bahsettigim gibi meslekler), eyaletlerin ilgili ruhsat (lisans) kuruluna basvurmaniz gerekmekte.

  • @crazycells NCCCO onaylı kule vinç operatörlüğü sertifikası alabilmek için lise mezunu olma şartı var. Bu gibi sertifikalar için de inisiyatif mi alınıyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lokimuadili, içinde söyledi: Lise denkliği

    @crazycells NCCCO onaylı kule vinç operatörlüğü sertifikası alabilmek için lise mezunu olma şartı var. Bu gibi sertifikalar için de inisiyatif mi alınıyor?

    Sizin alaninizda kabul edilen bir standart gelismis olabilir, bunu ilgili sirketlere ve is yerlerine sorarak ya da pozisyon sartlarini inceleyerek ogrenebilirsiniz.

    Ama yukarida yazdigim resmi bakanlik aciklamasidir, ABD'nin genelinde boyle bir otorite yok, o nedenle israrla bir otorite aramamalisiniz.


  • Selamlar GC ile ABD'ye gidiyorum.Bir kaç ay sonra lise mezunu olacağım
    Gördüğüm kadarıyla neredeyse her meslekte lise mezunluğu aranıyor ve benim Türkiye'deki lise diplomam direkt orada geçerli mi? Lise mezunu olduğumu nasıl kanıtlayabilirim?

    GED denen testi duydum fakat o bu durum için uygun mu bilemedim,
    Eğer GED denen şey tam bu durum içinse Türkiye'den girebilir miyim bu sınava online girildiğini duydum da belki ABD sınırları içinde online'dır emin olamadım

    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: Lise denkliği

    Selamlar GC ile ABD'ye gidiyorum.Bir kaç ay sonra lise mezunu olacağım
    Gördüğüm kadarıyla neredeyse her meslekte lise mezunluğu aranıyor ve benim Türkiye'deki lise diplomam direkt orada geçerli mi? Lise mezunu olduğumu nasıl kanıtlayabilirim?

    GED denen testi duydum fakat o bu durum için uygun mu bilemedim,
    Eğer GED denen şey tam bu durum içinse Türkiye'den girebilir miyim bu sınava online girildiğini duydum da belki ABD sınırları içinde online'dır emin olamadım

    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

    Hemen ustteki iletide yazanlar sizin icin de gecerli:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/91382

    Denklik isteyen kurumlar "credential evaluation service"lerin birinden diplomanizin denkligini gormek isteyebilirler.

    Ayrica GED sinavini gecerek de lise mezunu kabul edilebilirsiniz. Ceviri ve denklik icin para vermek yerine, bu sinavi almak daha mantikli olabilir... Tabii, karar kisiden kisiye, durumdan duruma gore degisebilir.

    Bildigim kadariyla sadece ABD icinde yapilabiliyor bu sinav, ama pandemi nedeniyle online servis sagliyor da olabilirler. Size tavsiyem su siteye kaydolup, sinavi nerede alabileceginize direkt bakmaniz yonunde...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum