Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
-
Bakalim nasil olacak, bi sikinti cikmaz umarim. Zaten kasima kadar pasaporta basili vizem oldugu icin bundan sonraki ilk girisimde isin rengini anlariz.
Cok tskler tekrardan. -
Merhaba, 10 yıllık kartımın süresi doldu yaklaşık 1 yıl önce. Türkiyedeyim kartımı buradan yenileme şansım varmıdır?
-
@monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Merhaba, 10 yıllık kartımın süresi doldu yaklaşık 1 yıl önce. Türkiyedeyim kartımı buradan yenileme şansım varmıdır?abim amerikada ikmet ediyor bana bu konuda ne gibi yardımları olabilir? Süresi dolmuş greenkart ile amerikaya giriş yapabilir miyim? Türkiyeden çıkışımda sorun teşkil eder mi? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim.
Durumunuza gore, bazi problemler yasayabilirsiniz. Ben olasiliklari yazayim. Oncelikle Green Card'inizin suresinin bitmis olmasi sizin gocmenlik statunuz olmadigi anlamina gelmez, fakat bu sadece 1 yildan uzun ABD disinda kalmazsaniz gecerli. Eger 1 yildan daha uzun ABD disinda kaldiysaniz ve Green Card'inizin suresi gectiyse gocmenliginizi biraktiginiz kabul edilir. Eger boyle bir durumda ABD'ye tekrar girmek isterseniz SB1 basvurusu yapmaniz gerekiyor, lakin deneyimli bir avukatla calismaniz lazim ve neden 1 yildan uzun ABD disinda kaldiniz (neden sizin elinizde degildi?) bunu cok iyi anlatmaniz lazim konsolosluga. SB1 ile ilgili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi(Bu yukarida anlattigim durumda, eger ABD'den cikmadan re-entry permit yani I-131 basvurusu yaptiysaniz ABD'ye girerken sorun yasamayabilirsiniz)
Eger ABD disinda 1 yildan az kaldiysaniz, fakat GC'nizin suresi bittiyse isiniz biraz daha kolay. Boyle bir durumda ABD'ye giris yapmayi hala deneyebilirsiniz. Teorik olarak GC'nizin suresi gecmis olsa da, 1 yildan uzun olmadigi icin havayolu sirketleri sizi ucaga almalilar (bunu onceden onaylayip bir belge alin, ki daha sonra sorun yasamayin). Fakat ABD'ye girerken CBP gorevlilerine neden kartinizin iptal oldugunu (zamaninda yenilemediginizi) ve ABD disinda kaldiginizi iyi nedenlerle aciklamaniz lazim. Ayrica uzun bir suredir gocmen olup hala ABD disinda bu kadar uzun yasamaniz dosyanizda kotu gorunecektir. Fakat eger CBP gorevlisini ikna edebilirseniz ABD'ye giris yapabilirsiniz. Eger ikna edemezseniz sizi ilk ucakla maalesef geri gonderirler.
Her halukarda size en yakin ABD konsolosluguna ulasmanizi ve durumunuzu aciklayip bilgi almanizi tavsiye ederim. Turkiye'de oldugunuz icin direkt Ankara'daki konsoloslukla iletisime gecin, kendileri gocmen vizeler ve Green Card'lar konusunda Istanbul veya Adana konsolosluklarina gore daha tecrubeliler. https://tr.usembassy.gov/tr/
Maalesef ABD disindayken Green Card'in yenilenmesi icin basvuru yapamazsiniz, abiniz de bu durumda etkili olmaz.
Eger gocmen statunuzu kaybederseniz, maalesef tekrar Green Card basvurusu yapmaniz gerekiyor.
-
Bir diğer sorum ise greenkartımdan vazgeçtiğim taktirde turist vizesi verilebildiğini duydum gerçekliğı var mı?
-
@monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
@crazycells öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Greenkartımı aldıktan sonra bir kaç yıl orada yasadım daha sonra üniversite okumak için ülkeye döndüm ve bu eğitim sürecinde tekrar gidip re-entry permit yaptım. Eğitim sonunda tekrar gittim ve bir iş görüşmesi için türkiyeye geldim ve askere gitmem gerekti tekrar dönemedim. Sb1 başvurusu için geçerli sebepmidir bilmiyorum. Peki teorik olarak 1 yıl içinde uçağa biniş yapabilirsiniz dediniz. Bu durumu nasıl öğrenebilirim ve bu belgeyi bilet aldığım uçak firması mı veriyor? Bir diğer sorum ise greenkartımdan vazgeçtiğim taktirde turist vizesi verilebildiğini duydum gerçekliğı var mı?
SB1 biraz sorunlu bir vize turu. Ben de kabul edilip edilmeyecegini bilmedigimden bir avukata yonlendirdim.
ABD'yi terketme amacinizin kalici olduguna ve sonunda ABD'ye donus planiniz olduguna ikna etmeniz lazim ama is basvurusu icin Turkiye'ye gelmisseniz bu bir problem.
Eger sizi flight manager'in almasi lazim ucaga, cunku kontrol sirasinda gecerli bir green card'inizin olmadigini farkedecekler. Fakat genelde boyle durumlarda, ben durumu arastirdim zaten daha once de sizin ustunuz olan su su kisilerle konusmustum, ben ucaga binebilirim derseniz ancak girebilirsiniz. Bu artik sizin ikna gucunuze kalan bir sey. Fakat elinizde onceden alinmis sozler, cumleler ya da internet sitelerinden sayfalar vs. olursa ucaga alinma ihtimaliniz artar.
Green Card'i birakmak size otomatik olarak bir turist vizesi saglamaz maalesef. ABD'ye gidisinizin gecici olduguna ve tekrar ulkeye geri doneceginize konsolosu ikna etmeniz gerekir.
-
@crazycells teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
-
@crazycells tekrar merhaba :) biraz araştırma yaptım malesef benim durumum pek kolay görünmüyor. Size birkaç soru daha sormak istiyorum ve tecrübesi olan arkadaşlarda cevap yazarsa sevinirim.
-
@crazycells tekrar merhaba :) biraz araştırma yaptım malesef benim durumum pek kolay görünmüyor. Size birkaç soru daha sormak istiyorum ve tecrübesi olan arkadaşlarda cevap yazarsa sevinirim.
1-greencard sahibiyim, bu kartın süresi dolmuş ve ülke içinde yenileme şansım yok çünkü büyükelçilikte geçici izin için istenen evraklardan eksiklerim var son uçuş kartım mevcut değil vs.. İçinde bulunduğum durum beni sb1 başvurusu yapmaya yönlendiriyor. Ama bunu alma şansım çok düşük görünüyor eğitim sürecimi tamamladım sonrasında askere gittim geldim(askerden önce amerikaya giriş yapmıştım) ve babamın sağlık problemleri oldu. Sb1 için tek olumlu görünen askere gitmem ama diğer bakımdan eğitimi burada devam ettirmem benim kararım ve babamın sağlık sorunlarıda anladığım kaadarıyla sb1 vizesi için yeterli değil.
-Sb1 olumsuz sonuçlanırsa bir turist vizesi vs.. almam çok zormuş doğruluğu nedir?-Yada sb1 başvurusu yapmadan tarihi geçmiş bir greencardım mevcutken turist vizesine başvuru yapabilir miyim? Ve bu vize ile seyehat edebilir miyim? Veya turist vizesi almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
-bu durumdayken yeniden greencard çekilişine başvursam çıktığı taktirde ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? Yada yeniden çekilişe başvurmam için mevcut durumda ne yapmam gerekiyor?
-abim vatandaş olduğu için kardeşlikten dolayı f4 katagorisinde göçmenlik başvurusu yapabilir miyim? Gerçi bu durum çok uzun sürecek gibi görünüyor şuanda 2004 yılı başvuruları değerlendiriliyormuş.
—Yine abimden dolayı babam için vatandaşlık başvurusu yapsak sonra babamın greenkart sürecinde ben oğlu olduğum için yeniden greenkart sahibi olabilir miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?
2-Abim yaklaşık 8-9 yıldır türkiyeye gelmedi onun oradaki mücadelesi eğitim süreci sonrasında iş hayatı ve burada onu bekleyen askerlik sorunu var. çalıştığı yerde işten çıkarmalar oluyor. Babam 72 yaşında çok uzun süredirde oğluna ve torunlarına hasret ziyaret etmeyi çok istiyor. Ama babamın gözleri çok iyi görmüyor vize başvurusu yapacağız babam için sonrasında tek başına gitmesi zor ben onu götürmek istiyorum ve ilk soruda benim problemlerimden bahsettim. Çok soru sorduğumun farkındayım değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
-
ABD'de gocmen iken ABD disinda cok uzun sure kalmissiniz. SB1 basvurusu yaparsaniz, hala gocmenlik isteginiz oldugunu belirtmis olacaksiniz. Dogal olarak bu kadar cabadan sonra turist vizesi basvurunuz reddedilir. Turist vizesini sadece ABD'de gecici olarak kalip, sonrasinda donecekseniz alabilirsiniz. Fakat sizin durumunuzda boyle bir konu soz konusu degil, konsolosu da bu yonde ikna edemezsiniz maalesef.
-
Bu arada neden turist vizesi basvurusu yapmaya calistiginizi tam anlayamadim? Turist vizesi ile ABD'ye giris yaparsaniz sonra gocmenlik basvurusunda sorun yasarsiniz. O durumda Green Card'i da yenilemeye calismaniz sirasinda yine problem yasarsiniz, diyelim ki problem yasamadiniz, bu sefer vatandaslik basvurunuzda bu durum farkedilir ve basvurunuz reddedilir.
-
Eger gocmenlik statusunden vazgeciyorsaniz bu durumda Green Card'inizi konsolosluga teslim etmeniz bir yol olabilir, sonrasinda turist vizesi icin basvuru yapabilirsiniz ama Turkiye'ye donus icin cok iyi nedenlerinizin olmasi gerekiyor ki turist vizenizi alabilin.
-
Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.
-
Hem abinizden hem de babanizdan dolayi Green Card basvurusu yapabilirsiniz, bu konuda su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
izlemeniz gereken butun asamalar yukaridaki konuda yazili. Fakat babaniz icin once Green Card basvurusu yapmalisiniz, sonra Green Card'i alip ABD'ye girmeli ve sonrasinda sizin icin Green Card'a basvurmali.
- Abiniz basvuru yapmak icin Turkiye'ye gelmek zorunda degil. Babaniz icin oncelikle gecmis olsun, maalesef babanizin durumu sizin vize almaniz icin yeterli degil. Sadece babaniza refakatci olmak icin vize alamazsiniz.
-
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells çok teşekkür ederiz.
Son olarak süresi dolmuş bir greencard ile ekstra bir izin belgesi almadan uçağa binmeyi tecrübe edinmiş kimseler var mıdır?
Sabrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum farkındayım çok soru sorduğumun.
-
@crazycells çok teşekkür ederiz.
Sorunuza cevaben:
SB1 için benim mazeretim yeterli olmayabilir. başvuruda bulunduğum taktirde red cevabı alma durumum çok yüksek ve sb1 başvurusu yaptığım taktirde olumsuz sonuçta herhangi bir vize almamın daha zor olacağı durumu doğuyor. (Sizin yazdıklarınız ve araştırmalarım sonucunda) Bende en azından turist vizesi alarak ailemi görmeye gidebilmeyi istiyorum. Şuanda elimde son kullanım tarihi geçmiş bir greencard var. Ama bununla amerikaya gidemiyorum. Sb1 vizesine başvurmak beni daha olumsuz bir duruma sokacakmış gibi geldi.Greencardımı iade ettiğim taktirde daha sonra babam veya abim aracılığı ile tekrar başvuruda bulunarak yada çekiliş yolu ile greencard kazandığımda siz daha önce iade etmişsiniz bu yüzden greencard alamazsınız derler mi? Böyle bir durumla karşılaşmak korkutuyor beni.
Şu cevabınızı anlamadım: > * Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.
1 yıldan uzun süre ABD “dışında” kaldıktan sonra mı demek istediniz? Çünkü ben türkiyedeyim ve ekimde dv çekilişine başvuruda bulunabilir miyim? Çıktığı taktirde başarılı bir şekilde greencard alma şansım olur mu yoksa eski greencard’ım sorun yaratır mı? Bunu sormak istemiştim. Biraz daha açabilir misiniz acaba bu konuyu.
Son olarak süresi dolmuş bir greencard ile ekstra bir izin belgesi almadan uçağa binmeyi tecrübe edinmiş kimseler var mıdır?
Sabrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum farkındayım çok soru sorduğumun.
Anliyorum, ama sorularinizdan anladigim kadariyla amaciniz gocmenlik, o nedenle turist vizesi alirken dikkat edin lutfen. Turist vizesini gocmen amacla almaniz ilerde "visa fraud" suclamasiyla karsi karsiya kalmaniza neden olabilir ve islerinizi karistirabilir.
Evet, ben yanlis yazmisim ama siz dogru anlamissiniz, 1 yildan uzun ABD disinda demek istedim :)
1 yili gecmedigi zaman teorik olarak hala gocmen oluyorsunuz. Bu durumda konsolosluk vize verir mi emin degilim, Green Card'li iken Green Card alamazsiniz :) Green Card'inizin suresinin gecmis olmasi sizin gocmen olmadiginiz anlamina gelmiyor, su an ABD icinde olsaydiniz Green Card'inizi degistirebilrdiniz. Fakat teorik olarak 1 yili gecince, "green card abandonment" yapmis oluyorsunuz. O nedenle oyle dedim. Ama Green Card cekilisini kazanirsaniz dediginiz gibi, green card alabilirsiniz tekrardan.
Benim cevremde dediginiz tecrubeyi yasamis kimse yok maalesef. Cevrenizdeki avukatlarla konusmayi denediniz mi? Onlar bu durumda ne oneriyorlar, merak ettim.
-
Merhaba :) Evlilik yoluyla green kartimi aldim. Evliligimde 2 yılın dolmasına da 3 ay var kart içinde uscise herhangi bir ücret yatirmadim. Kart basvurusu yapıp sonra tekrar koşul kaldirmak için uğramak istemiyorum abd ye giriş yaptıktan 3 ay sonra sadece statü değişikliği için form doldursam yeterli olurmu sizce?
-
@esrardhn Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Merhaba :) Evlilik yoluyla green kartimi aldim. Evliligimde 2 yılın dolmasına da 3 ay var kart içinde uscise herhangi bir ücret yatirmadim. Kart basvurusu yapıp sonra tekrar koşul kaldirmak için uğramak istemiyorum abd ye giriş yaptıktan 3 ay sonra sadece statü değişikliği için form doldursam yeterli olurmu sizce?
statu degisikligi derken, vatandas olmaktan mi bahsediyorsunuz acaba?
-
merhaba;
green card ım adresime cumartesi günü postalanmış fakat adresim iş merkezi olduğu için cumartesi günü kapalıydı.
o yüzden posta kutusundan geri alınmış ve ana merkeze geri gönderilmiş ( Kansas - Uscis )
I-90 formu doldurup tekrar ücret ödemem mi gerekiyor ?
Bu konuda ne yapmam gerekli , nasıl bir yol izlemeliyim ? -
@tottenham Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
merhaba;
green card ım adresime cumartesi günü postalanmış fakat adresim iş merkezi olduğu için cumartesi günü kapalıydı.
o yüzden posta kutusundan geri alınmış ve ana merkeze geri gönderilmiş ( Kansas - Uscis )
I-90 formu doldurup tekrar ücret ödemem mi gerekiyor ?
Bu konuda ne yapmam gerekli , nasıl bir yol izlemeliyim ?hayir, USCIS'ten tekrar postalamasini isteyeceksiniz. Bir ucret odemenize gerek yok, suradan online form doldurabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/e-request/displayNDCForm.do?entryPoint=init
-
Peki ben de bir soru sorayım. Kartın uscis’e geri döndüğünü nasıl öğrenebiliyoruz?
-
@guvenersin Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Peki ben de bir soru sorayım. Kartın uscis’e geri döndüğünü nasıl öğrenebiliyoruz?
genelde bildirim geliyor ya da receipt number'inizi USCIS'in sitesine girince bilgiler yaziyor. Verilen aciklamada bir USPS tracking number oluyor (yani ABD'nin PTT'si), onu USPS'in sitesine yazinca hangi tarihte nereye ulastirmaya calismislar ve basarili olamamislar vs. ogrenebiliyorsunuz.
-
Bende de aynı sıkıntı var teslim edildi gözüküyor usps de ama mail boxta bulunmamış. 10 gün oluyor acaba checkstatus bölümünden direk adress degısıklıgı yapsam mı? Hıc l90 formu doldurmadan.
-
@guvenersin Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Bende de aynı sıkıntı var teslim edildi gözüküyor usps de ama mail boxta bulunmamış. 10 gün oluyor acaba checkstatus bölümünden direk adress degısıklıgı yapsam mı? Hıc l90 formu doldurmadan.
Hayir, eger 10 gun ise direkt en yakin USPS'e gidip tracking number'inizi gosterin. USPS eger aliciyi adreste bulamazsa hemen postayi geri gondermiyor. Sanirim 21 ya da 30 gun bekleyip (tam emin olamadim 3 hafta ya da 4 haftaydi diye hatirliyorum) eger posta alinmazsa geri gonderiyor. Dolayisiyla kimliginiz ve tracking number'inizla USPS'e giderseniz kartinizi alma ihtimaliniz var.
Postayi kac gun bekleyip geri gonderdiklerini ogrenirseniz, buraya da aktarirsaniz sevinirim.
-
Tracking number girince hala adres kutusuna teslim edildiği gözüküyor. O bölge postane yetkilileri ne oldugunu bilmiyor. Ne yapıcam bilemiyorum artık
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum