Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Kamuda çalışıyorum. Futbol hakemliği yapıyorum ve aile işletmesinde hafta içi akşam ve hafta sonu çalışıyorum.
    Evliyim. İş ve ev meşgalesinden neredeyse hiç boş zamanım kalmıyor. Evimiz arabamız var.
    Yasal yoldan fırsatını bulduğumda işimi gücümü bırakıp ABD'ye gitmeyi düşünüyorum. Zaman zaman yatırımcı vizesi ile ABD'ye taşınmayı da düşünüyorum. ABD'de çalışan kişiler her daim başarılı olur diyorlar, bende çalışkan olduğumu ve orada başarılı olacağımı düşünüyorum. 2018'den beri hayallerimi canlı tutmaya çalışıyorum.

• @Darwin aslında değerli forum kullanıcılarından bir tavsiye bekliyorum.
    Ben devlet memuruyum, Antalya da yaşıyorum evimiz var. En önemlisi bende ilhaplı sedef romatizması var. Halk arasında eklem romatizması deniliyor. Üç ayda bir düzenli tahlillerimi yaptırmak zorundayım. Düzenli olarak biyolojik ilaç kullanıyorum.Bazen tutunca 20 gün ayağa kalkamıyorum. Dil a1 a2 seviyesi. Şuanda kenarda birikmiş bir paramızda yok, kredi çekip orada bir hayat kurmak lazım.
    Kafamız tüm bu nedenlerden ötürü çok karışık. Sağlık sorunum çok gözümü korkutuyor birde orada işsizlik süreci tabiki. Ne yapacağız şaştık kaldık.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm Çok geçmiş olsun. Durumunuzu objektif olarak değerlendirecek olursam gitmemeniz için 4 büyük neden var:
    1)Sağlık: En kritik konu sağlık. Bahsettiğiniz hastalık için kullandığınız ilaçları ABD’de sigortasız veya başlangıç seviyesindeki yetersiz bir sigortayla almaya kalkarsanız ciddi büyük paralar harcamak durumunda kalırsınız.
    ABD’de iyi bir sağlık sigortası, genellikle kurumsal ve iyi şirketlerin sağladığı bir imkandır (Yine de buna rağmen hasta katkı payı ödeniyor). Dil seviyeniz A1-A2 olduğuna göre, ilk etapta bu tarz sigorta sunan bir iş bulmanız neredeyse imkansızdır. Başlangıçta yapacağınız basit işlerde sağlık sigortası ya hiç yoktur ya da kapsamı çok dardır.
    20 gün ayağa kalkamadığınız durumlarda ise yeni işe girmiş birinin 20 gün işe gidememesi, o işten anında kovulması demektir. Orada Türkiye'deki gibi memur güvencesi veya uzun süreli hastalık izni hayaldir.
    2) Dil: A1-A2 dil seviyesiyle kalifiye bir iş bulmak imkansıza yakındır. Fiziksel güç gerektiren işlerde çalışmak zorunda kalırsanız hastalığınızın artmasına yol açacaktır.
    3) Maddi durum: Kenarda para yok, kredi çekip gideceğiz demişsiniz, burası en tehlikeli kısım. ABD'ye gidince ilk birkaç ay (ev tutmak, mutfak masrafları, depozitolar, faturalar) sadece cepten yenir. Borçla gidip, üzerine bir de iş bulma stresi eklenirse, yaşayacağınız psikolojik stres romatizma ataklarını katbekat artıracaktır.
    4) TR’deki durumunuz: Antalya gibi bir şehirde yaşamak, ev sahibi olmak ve en önemlisi devlet memuru olmak Türkiye şartlarında büyük bir konfordur. Memuriyet demek; düzenli maaş, iş garantisi ve en önemlisi ilaçlara ulaşabiliyor olmanız demektir.
    Özetle sizin için şu şartlarda taşınmak, kumar oynamaktan farksızdır.
    Bir öneri olarak sonradan pişman olmamak adına ve eğer tamamen hakkınızı yakmak istemiyorsanız, re-entry permit seçeneğini araştırın. ABD’ye gidip GC’ı alıp 2 yıl boyunca TR'de kalırsınız. Şartlarınızda değişiklik olursa, durumu tekrar gözden geçirirsiniz.

• ⭐⭐

@kucurizm Merhaba, E-2 ile 3 yildir ABD'de yasiyorum, evvelinde A kadrolu devlet memuruydum, istifa etmeden once de Daire Baskani olarak 3 yilimi doldurmustum. Sizin icin daha onemli tarafi, ankilozan spondilit hastasiyim, sizin hastaliginiz ile benzer, cektiginiz acilari ve kullandiginiz ilaclari iyi biliyorum. Ben de 2 haftada 1 Humira kullanmak zorundayim, her paketten 2 igne cikiyor ve paket bedeli 7.400$.

Turkiye'de romatolojiden randevu almak ne kadar zordur bilirsiniz, kalca eklemi birlesmis bir insan olarak oncelikli hasta olmama ragmen randevu almam tahlil yaptirmam vs cok uzun zaman aliyordu. Simdi sizi ilgilendiren kismi yazayim: ABD'de Turk romatolog buldum, 2 gun sonrasina randevu aldim ve muayene bedeli olarak 10$ odedim. Hemen ilaclarimi yazdi, sigorta 1 paket igne icin 1.750$ odeme cikardi, eczanem bana bir yere kaydolmami ve ilac ureticisinin bu bedeli karsilayacagini bildirdi, dedikleri gibi oldu, ucretiz olarak ignemi aldim. Simdi vucudumdaki deformasyon iyice gun yuzune cikti, 3 haftadir belim kitlendi yuruyemiyor ve ayaga kalkamiyorum, norolojiye gittim, sayisiz cok kuvvetli agri kesici ve kas gevsetici ile vucudu guclendirmek icin steroid verdiler, toplam 17$ odedim, MRi istediler, ona da 64$ odedim, simdi sonuclari bekliyorum, muhtemelen fizik tedaviye yonlendirecekler, onun da her seansi 10$ olacak.

Bu herkes icin benim gibi degildir, ben sigortami cok iyi arastirdim, ona gore sectim, ailecek ayda toplam 125$ oduyoruz, uzerine de ziyaret basi odedigimiz paralar var, onlar da gordugunuz gibi son derece ufak ucretler.

Size tavsiyem, nerede yasayacaksaniz orada iyi bir sigortaci bulmaniz, doktor vs arastirmalarinizi iyi yapmaniz olur. Yoksa ABD cok acimasiz, bir bel tutulmasinda 1 hafta dinlenmeniz size cok seye mal olur. Hele bir de borc parayla yabanci ulkede yasamak son derece zor olacakken saglik sorunlariyla ugrasmak geometrik carpan etkisi yaratacaktir.

Esenlikle kalin, sormak istedikleriniz varsa ozelden yazabilirsiniz.

• @EasternStar valla sizin yazdıklarınızı okurken kendi sancılarımı ağrılarım aklıma geldi. Ne kadar zor bir süreçte olduğunuzu çok iyi anlıyorum. Umarım hızlıca sağlığınıza kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun. Bilgilendirme içinde ayrıca çok teşekkür ederim.

• @Serapp bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 10
  • 37
  • 33
  • 599
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |