Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Hocam, benim interview tiran'da oalcak ve istenen belgeler içerisinde I-134 form isteniyor. Malesef ABD'de sponsor olacak bir tanıdığım mevcut değil. Banka hesabı, araç ve gayrimenkul gösterebilirim. Bu durumda nasıl hareket etmemiz lazım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Bayram konsoloslukların talepleri farklılık gösterebiliyor, bu da onlardan biri.
    eğer konsolosluk bu şekilde bir talep ediyorsa sağlamak zorundasınız.
    sunacağınız maddi yeterlilikler onlar için yeterli oluyorsa belki iltimas gösterebilirler ancak; bulmanızı isterlerse eksik evrak sebebiyle AP'ye kalabilirsiniz.
    bu riski alıp almamak sizin kararınız.. tavsiyem, şimdiden bunu bulmaya çalışın.

• @gucarslan Şu an interview tarihim belirlendi, AIS kaydı ve Medical Exam başvurusunda bulundum. Konuyla ilgili konsolosluğa mail attım cevap bekliyorum. Olası bir olumsuz durumda bu aşamada dosya taşıyabiliyor muyum? Sıra numarası göz önünde bulundurulduğunda Ankara'ya taşımam mantıklı olur mu? İnterview belli olmadan taşımak daha kolaydı ama şu aşamada ne yapabilirim bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Bayram mülakatınıza girin ve şu an için dosya taşımayı kesinlikle düşünmeyin.
    çıkacak cevaba göre benimle iletişime geçin, destek olacağım size.

• @gucarslan teşekkürler hocam, dökümanları toplamaya başladım. bakalım hakkımızda hayırlısı

• Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O oktay156 

• I 134 belgesini kefil olacak olan kisi bildigimiz kndi eliyle doldurup bize ekstra belgeler ile kargolayacak mi
    yoksa
    online doldurup e imza ile beraber sanal yolla mı yollayacak
    yoksa
    elle doldurup telefon ile tarattiktan sonra bize sanal ortamdan mi yollayacak

• ⭐⭐⭐⭐

@Muhammet-Talha-KÜÇÜK

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Sorunuz ile ilgili olarak, bu soruyu yazdığınız bu konu basliginin 1.sayfasindaki ikinci post’u okudunuz mu? Sorunuzun cevabı orada mevcut

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar öncelikle, 15 Ocak günü AP ye bırakıldım sponsor kaynaklı, I-134 formu istendi benden, mülakattaki Amerika'da tanıdığın var mı? Sorusuna hayır diye cevap vermiştim, yani tanıdığım yok, bu saatten sonra da sponsor bulmak imkansız gibi birşey etrafıma sorup sorusturuyorum ancak dıdısının dıdısı da bunu benim için yapmıyor yapmaz da zaten pek bir ümidim kalmadı açıkçası . Ben şuan öğrenciyim, Haziran ayında da mezun olacağım kendi işimle ilgili CV mi düzenleyip bir iş başvurusunda bulunmalı mıyım? Ya da bir acente ile anlaşıp 3-6 aylık bir iş sözleşmesi imzalamaya çalışmalı mıyım? Çünkü hesabımda ekstra 5 k daha göstermek yeter mi bilmiyorum, sizin kadar da sürece hakim değilim, bende merak içerisindeyim ondan sizlere bir danışmak istedim, etrafımda bu konularda bilgili biri hiç yok, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, herkese sürecinde bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Balcı sponsor bulamayacaksanız eğer hesabınıza ekleyebildiğiniz kadar para ekleyip, abd'de size iş konusunda destek olacak birinden iş teklifi (job offer) bulmaya çalışın.
    bunları yaptıktan sonra benimle iletişime geçin lütfen.
    ama önceliğiniz elbette bir sponsor bulmak olsun, bulamadığınıza kesinlikle kanaat getirirseniz yukarıdaki süreci izleyin.

• @gucarslan yardımlarınız için teşekkür ederim 🙏

• @gucarslan Peki bunlari yapip daha onceki yillarda onay alan var mi acaba yani siz demeden once de ben bunu yapmayi dusunuyordum ama ne kadar efektif olacagini bilmiyordum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Muhammet-Talha-KÜÇÜK yaşanmamış örnekler için kimseye tavsiye vermem merak etmeyin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   merve34 merve34 

• Merhaba; Ankara'da süreç yavaş ilerliyor ve dosya taşımayı ciddi olarak düşünüyorum. Dosya taşıma ile ilgi yeteri kadar bilgi sitede mevcut, deneyimlerini paylaşan arkdaşlara teşekkür ederim. Dosya taşımaya başladığımda ayrıca istifade edeceğim. Ancak ben ''Sponsor'' lukla ilgili bir soru sormak istiyorum. Bu konuyu doğru konu altında ele aldığımı umuyorum. ABD'de sponsor olacak bir yakınım var ve kendisine I134 belgesi ve1040 ve W2 belgelerini ilettim. BU formları doldurduktan sonra başka bir işlem yapması gerekiyor mu ? Bana ileteceği bu üç belgeyi vize görüşmesinde ibraz etmem sponsor sahibi olmak için yeterli midir? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap vermelerini rica ederim lütfen, teşekkürler....
    Not: Ayrıca, Sponsor doldurduğu belgeleri bana mı göndermeli ve ben mi vize görüşmesinde ibraz etmeliyim ? Yoksa ABD kurumlarından birine mi mail atmalı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@trd neden sizden talep edilmeden sponsor sunmak istiyorsunuz?

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan Merhaba, aslında özel bir neden yok ancak halihazırda bu konuda bana en başından beri sponsorluk konusunda desteklerini belirten yakınım mevcut. Konsolosluk görüşmesinde sponsor sahibi olmanın önemi ve avantajını siz değerli site yöneticisi ve bu süreci bilen arkadaşların çok iyi bildiğine inanıyorum. Son zamanlarda tüm koşulları karşılamalarına rağmen konsolosluk tarafından sponsor bulmaları istenen vakıalar mevcut ayrıca.
    Sponsorlukla ilgili sorduğum soru için değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@trd ilgili vakalar için gerekli açıklamayı yaptım forumda.
    her sene konsolosluklar, sponsor talebi için rasgele bir gün belirleyip o gün gelen herkesten sponsor talebi ediyor diyebiliriz aslında.
    yazılı olmayan bir kural bu ve her sene aynı görevli tarafından bırakılıyor başvuru sahipleri.
    bu kişilerin az para göstermesi değil sebep, çok para gösterenlerden de istendi.

public charge rule kaldırıldıktan sonra sponsorluk talepleri çok az yapılıyor.
    500.000$ ile mülakata girenden istenirken, bir hafta sonra 1300$ ile girenden istenmeyebiliyor.

bu yüzden, sizden talep edilmedikçe hiçbir şekilde sponsorluk süreçleri için adım atmayın.
    ayrıca, yakınınız bu konuda ne kadar bilgili emin değilim ama sponsorun yükümlülüğü o kadar basit değil.
    size bütün maddi kaynaklarının detaylarını açacağından emin olmalı.. çünkü bu formlar bu detaylarla dolu olacak.

ez cümle, talep edilmemiş hiçbir şey için adım atmanıza gerek yok.

• @gucarslan Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Sponsor ilgili formları nasıl doldurmalı? Örneğin elle doldurup taratıp email ile bana gönderebilir mi? Bu şekilde çıktı alıp bunu kullanabilir miyim? Yoksa elle doldurğu belgeleri ( ve varsa diğer ek belgeleri) tarafıma posta ile mi iletmeli ki böylece orjinal belgeleri mi sunmalıyım? Ayrıca sponsor olacak kişi bu belgeleri sadece bana mı iletmeli yoksa ayrıca başka bir kuruma da iletemeli mi ? Konsolosluk sponsor belgelesini nasıl kabul eder?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |