Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
@gucarslan Hocam, benim interview tiran'da oalcak ve istenen belgeler içerisinde I-134 form isteniyor. Malesef ABD'de sponsor olacak bir tanıdığım mevcut değil. Banka hesabı, araç ve gayrimenkul gösterebilirim. Bu durumda nasıl hareket etmemiz lazım?
-
@Mustafa-Bayram konsoloslukların talepleri farklılık gösterebiliyor, bu da onlardan biri.
eğer konsolosluk bu şekilde bir talep ediyorsa sağlamak zorundasınız.
sunacağınız maddi yeterlilikler onlar için yeterli oluyorsa belki iltimas gösterebilirler ancak; bulmanızı isterlerse eksik evrak sebebiyle AP'ye kalabilirsiniz.
bu riski alıp almamak sizin kararınız.. tavsiyem, şimdiden bunu bulmaya çalışın. -
@gucarslan Şu an interview tarihim belirlendi, AIS kaydı ve Medical Exam başvurusunda bulundum. Konuyla ilgili konsolosluğa mail attım cevap bekliyorum. Olası bir olumsuz durumda bu aşamada dosya taşıyabiliyor muyum? Sıra numarası göz önünde bulundurulduğunda Ankara'ya taşımam mantıklı olur mu? İnterview belli olmadan taşımak daha kolaydı ama şu aşamada ne yapabilirim bilmiyorum.
-
@Mustafa-Bayram mülakatınıza girin ve şu an için dosya taşımayı kesinlikle düşünmeyin.
çıkacak cevaba göre benimle iletişime geçin, destek olacağım size. -
@gucarslan teşekkürler hocam, dökümanları toplamaya başladım. bakalım hakkımızda hayırlısı
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ugursway -
gucarslan -
gucarslan -
gucarslan -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: O oktay156
-
I 134 belgesini kefil olacak olan kisi bildigimiz kndi eliyle doldurup bize ekstra belgeler ile kargolayacak mi
yoksa
online doldurup e imza ile beraber sanal yolla mı yollayacak
yoksa
elle doldurup telefon ile tarattiktan sonra bize sanal ortamdan mi yollayacak -
YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Sorunuz ile ilgili olarak, bu soruyu yazdığınız bu konu basliginin 1.sayfasindaki ikinci post’u okudunuz mu? Sorunuzun cevabı orada mevcut
-
Bu ileti silindi! -
gucarslan
-
Merhabalar öncelikle, 15 Ocak günü AP ye bırakıldım sponsor kaynaklı, I-134 formu istendi benden, mülakattaki Amerika'da tanıdığın var mı? Sorusuna hayır diye cevap vermiştim, yani tanıdığım yok, bu saatten sonra da sponsor bulmak imkansız gibi birşey etrafıma sorup sorusturuyorum ancak dıdısının dıdısı da bunu benim için yapmıyor yapmaz da zaten pek bir ümidim kalmadı açıkçası . Ben şuan öğrenciyim, Haziran ayında da mezun olacağım kendi işimle ilgili CV mi düzenleyip bir iş başvurusunda bulunmalı mıyım? Ya da bir acente ile anlaşıp 3-6 aylık bir iş sözleşmesi imzalamaya çalışmalı mıyım? Çünkü hesabımda ekstra 5 k daha göstermek yeter mi bilmiyorum, sizin kadar da sürece hakim değilim, bende merak içerisindeyim ondan sizlere bir danışmak istedim, etrafımda bu konularda bilgili biri hiç yok, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, herkese sürecinde bol şans dilerim.
-
@Ahmet-Balcı sponsor bulamayacaksanız eğer hesabınıza ekleyebildiğiniz kadar para ekleyip, abd'de size iş konusunda destek olacak birinden iş teklifi (job offer) bulmaya çalışın.
bunları yaptıktan sonra benimle iletişime geçin lütfen.
ama önceliğiniz elbette bir sponsor bulmak olsun, bulamadığınıza kesinlikle kanaat getirirseniz yukarıdaki süreci izleyin. -
@gucarslan yardımlarınız için teşekkür ederim

-
@gucarslan Peki bunlari yapip daha onceki yillarda onay alan var mi acaba yani siz demeden once de ben bunu yapmayi dusunuyordum ama ne kadar efektif olacagini bilmiyordum
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK yaşanmamış örnekler için kimseye tavsiye vermem merak etmeyin.
-
merve34
-
Merhaba; Ankara'da süreç yavaş ilerliyor ve dosya taşımayı ciddi olarak düşünüyorum. Dosya taşıma ile ilgi yeteri kadar bilgi sitede mevcut, deneyimlerini paylaşan arkdaşlara teşekkür ederim. Dosya taşımaya başladığımda ayrıca istifade edeceğim. Ancak ben ''Sponsor'' lukla ilgili bir soru sormak istiyorum. Bu konuyu doğru konu altında ele aldığımı umuyorum. ABD'de sponsor olacak bir yakınım var ve kendisine I134 belgesi ve1040 ve W2 belgelerini ilettim. BU formları doldurduktan sonra başka bir işlem yapması gerekiyor mu ? Bana ileteceği bu üç belgeyi vize görüşmesinde ibraz etmem sponsor sahibi olmak için yeterli midir? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap vermelerini rica ederim lütfen, teşekkürler....
Not: Ayrıca, Sponsor doldurduğu belgeleri bana mı göndermeli ve ben mi vize görüşmesinde ibraz etmeliyim ? Yoksa ABD kurumlarından birine mi mail atmalı? -
@trd neden sizden talep edilmeden sponsor sunmak istiyorsunuz?
-
Bu ileti silindi! -
@gucarslan Merhaba, aslında özel bir neden yok ancak halihazırda bu konuda bana en başından beri sponsorluk konusunda desteklerini belirten yakınım mevcut. Konsolosluk görüşmesinde sponsor sahibi olmanın önemi ve avantajını siz değerli site yöneticisi ve bu süreci bilen arkadaşların çok iyi bildiğine inanıyorum. Son zamanlarda tüm koşulları karşılamalarına rağmen konsolosluk tarafından sponsor bulmaları istenen vakıalar mevcut ayrıca.
Sponsorlukla ilgili sorduğum soru için değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım, -
@trd ilgili vakalar için gerekli açıklamayı yaptım forumda.
her sene konsolosluklar, sponsor talebi için rasgele bir gün belirleyip o gün gelen herkesten sponsor talebi ediyor diyebiliriz aslında.
yazılı olmayan bir kural bu ve her sene aynı görevli tarafından bırakılıyor başvuru sahipleri.
bu kişilerin az para göstermesi değil sebep, çok para gösterenlerden de istendi.public charge rule kaldırıldıktan sonra sponsorluk talepleri çok az yapılıyor.
500.000$ ile mülakata girenden istenirken, bir hafta sonra 1300$ ile girenden istenmeyebiliyor.bu yüzden, sizden talep edilmedikçe hiçbir şekilde sponsorluk süreçleri için adım atmayın.
ayrıca, yakınınız bu konuda ne kadar bilgili emin değilim ama sponsorun yükümlülüğü o kadar basit değil.
size bütün maddi kaynaklarının detaylarını açacağından emin olmalı.. çünkü bu formlar bu detaylarla dolu olacak.ez cümle, talep edilmemiş hiçbir şey için adım atmanıza gerek yok.
-
@gucarslan Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Sponsor ilgili formları nasıl doldurmalı? Örneğin elle doldurup taratıp email ile bana gönderebilir mi? Bu şekilde çıktı alıp bunu kullanabilir miyim? Yoksa elle doldurğu belgeleri ( ve varsa diğer ek belgeleri) tarafıma posta ile mi iletmeli ki böylece orjinal belgeleri mi sunmalıyım? Ayrıca sponsor olacak kişi bu belgeleri sadece bana mı iletmeli yoksa ayrıca başka bir kuruma da iletemeli mi ? Konsolosluk sponsor belgelesini nasıl kabul eder?
Benzer Başlıklar
116
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k