• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ahmet Balcı
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Ahmet Balcı

@Ahmet Balcı

23
    İtibar
    104
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 26

Ahmet Balcı Takip etme Takip Et

Ahmet Balcı tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Ankara Mülakat Deneyimim ve AP Sürecim
      Üzerinden epey zaman geçtiği için bazı detayları net hatırlamıyor olabilirim, bu yüzden şimdiden kusura bakmayın.

1. Sağlık Muayenem – 30 Aralık / Ankara Unganlar
        Muayeneye sadece Covid-19 aşı kartımı götürdüm. Benden kan alındı ve akciğer röntgeni çekildi. İdrar testi istemediler.
        Muayene çok kısa sürdü. Doktor, iğneleri yaparken dövmem olup olmadığını, ameliyat izim bulunup bulunmadığını sordu. 5-6 tane iğne yapıldı, o kadar.

2. Mülakatım – 15 Ocak / Ankara Büyükelçiliği
        Sabah erkenden elçiliğe gittim. Dışarıda emanetçi vardı ama eşyalarımı arkadaşıma verdiğim için sorun yaşamadım. İçeride yaklaşık 1 saat bekledikten sonra belgelerimi teslim ettim.
        Mülakat için sıra beklerken birden numaram yandı, o yüzden diğer görüşmeleri dinleyemedim ve çok heyecanlandım. Hazırladığım hiçbir şeyi söyleyemedim.

Sorulan sorular:

Nereye gidiyorsun?

Orada ne yapacaksın?

Tanıdığın var mı?

Bu 3 soruya da çok kısa cevaplar verdim, hiçbir şeyi anlatamadım. Sarı kağıdı alıp çıkmam toplamda 2 dakika sürdü.
      Başta çok karamsardım çünkü Amerika’da tanıdığım kimse yoktu. Ama bu süreçte forumdaki birçok kişinin, özellikle de Uğur abinin @gucarslan yardımları çok değerliydi. Hepsine çok teşekkür ederim.

1. AP Sürecim ve Onaylanma
        Mülakattan sonraki ilk 3 ay boyunca açıkçası hiçbir şey yapmadım, umudum da yoktu. Sonrasında okulumdaki bir hocam aracılığıyla bizim bölümden mezun, uzun zamandır orada çalışan biriyle tanıştım. Onun sürecimdeki katkısı çok büyük çünkü elçiliğe gönderdiğim en önemli belge, oraya vardığımda ücretli bir staj programına başlayacağıma dair onayıydı.

Elçiliğe gönderdiğim diğer belgeler:

Niyet mektubum: Hesabımdaki para, kendim, Amerika’da yapmayı planladıklarım, mülakat sonrası birikimlerimi artırmam ve Amerika’da edindiğim bağlantılardan bahsettim.

Hesap dökümü: Mülakatta hesabımda 13.000 $ vardı. Elçiliğe gönderdiğim belgelerde bu miktar 34.000 $ oldu (dolar ve altın hesap dökümleri).

Transkript ve haziranda mezun olacağıma dair imzalı/mühürlü belge

Abim ve babamdan destek mektupları (sadece imzalıydı, noterden onaylatmadım)

Bu belgeleri gönderdikten sonra vizem onaylandı. 🎉

Herkese sürecinde başarılar dilerim. Pasaportum henüz elime ulaşmadı, beklemedeyim. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

AP ye kalma sebebimi yazmamışım, Bana sarı kağıdı vermeden memur Amerikada yeterli bağlantım olmadığını bana sponsor gerektiğini söyledi, ve I-134 forumunu doldurmam gerektiğini söyledi. Ve sarı kağıda I-134 yazıp verdi, herkese sürecinde bol şans diliyorum.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@gucarslan Merhabalar bende sponpor talebi bugün Ankara'da aynı memurdan AP ye kaldım.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@merve34 merhabalar Merve hanım benden de aynı gün sponsor beklendi, ben tanıdığın var mı sorusuna yok diye cevap verdim çünkü yok.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@merve34 şuan sponsor bulmak imkansız gibi birşey, ekstra 5k gösterebiliyorum şuan hesabımda, öğrenciyim. Acaba CV düzenleyip oradan iş veya staj daveti almaya çalışmalı mıyım, Haziran ayında mezun oluyorum.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

Merhabalar, Ankara büyükelçiliği civarında emanetçi var mı acaba eşyalarımızı bırakabileceğimiz?

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

Ahmet Balcı tarafından gönderilen son iletiler

@Flight101 çok teşekkür ederim.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@aliaytac41 yok dedim. Çok teşekkür ederim.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

AP ye kalma sebebimi yazmamışım, Bana sarı kağıdı vermeden memur Amerikada yeterli bağlantım olmadığını bana sponsor gerektiğini söyledi, ve I-134 forumunu doldurmam gerektiğini söyledi. Ve sarı kağıda I-134 yazıp verdi, herkese sürecinde bol şans diliyorum.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

Ankara Mülakat Deneyimim ve AP Sürecim
      Üzerinden epey zaman geçtiği için bazı detayları net hatırlamıyor olabilirim, bu yüzden şimdiden kusura bakmayın.

1. Sağlık Muayenem – 30 Aralık / Ankara Unganlar
        Muayeneye sadece Covid-19 aşı kartımı götürdüm. Benden kan alındı ve akciğer röntgeni çekildi. İdrar testi istemediler.
        Muayene çok kısa sürdü. Doktor, iğneleri yaparken dövmem olup olmadığını, ameliyat izim bulunup bulunmadığını sordu. 5-6 tane iğne yapıldı, o kadar.

2. Mülakatım – 15 Ocak / Ankara Büyükelçiliği
        Sabah erkenden elçiliğe gittim. Dışarıda emanetçi vardı ama eşyalarımı arkadaşıma verdiğim için sorun yaşamadım. İçeride yaklaşık 1 saat bekledikten sonra belgelerimi teslim ettim.
        Mülakat için sıra beklerken birden numaram yandı, o yüzden diğer görüşmeleri dinleyemedim ve çok heyecanlandım. Hazırladığım hiçbir şeyi söyleyemedim.

Sorulan sorular:

Nereye gidiyorsun?

Orada ne yapacaksın?

Tanıdığın var mı?

Bu 3 soruya da çok kısa cevaplar verdim, hiçbir şeyi anlatamadım. Sarı kağıdı alıp çıkmam toplamda 2 dakika sürdü.
      Başta çok karamsardım çünkü Amerika’da tanıdığım kimse yoktu. Ama bu süreçte forumdaki birçok kişinin, özellikle de Uğur abinin @gucarslan yardımları çok değerliydi. Hepsine çok teşekkür ederim.

1. AP Sürecim ve Onaylanma
        Mülakattan sonraki ilk 3 ay boyunca açıkçası hiçbir şey yapmadım, umudum da yoktu. Sonrasında okulumdaki bir hocam aracılığıyla bizim bölümden mezun, uzun zamandır orada çalışan biriyle tanıştım. Onun sürecimdeki katkısı çok büyük çünkü elçiliğe gönderdiğim en önemli belge, oraya vardığımda ücretli bir staj programına başlayacağıma dair onayıydı.

Elçiliğe gönderdiğim diğer belgeler:

Niyet mektubum: Hesabımdaki para, kendim, Amerika’da yapmayı planladıklarım, mülakat sonrası birikimlerimi artırmam ve Amerika’da edindiğim bağlantılardan bahsettim.

Hesap dökümü: Mülakatta hesabımda 13.000 $ vardı. Elçiliğe gönderdiğim belgelerde bu miktar 34.000 $ oldu (dolar ve altın hesap dökümleri).

Transkript ve haziranda mezun olacağıma dair imzalı/mühürlü belge

Abim ve babamdan destek mektupları (sadece imzalıydı, noterden onaylatmadım)

Bu belgeleri gönderdikten sonra vizem onaylandı. 🎉

Herkese sürecinde başarılar dilerim. Pasaportum henüz elime ulaşmadı, beklemedeyim. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

Merhabalar elçiliğe mail atarken hangi bilgilerim mailde bulunmalı, mail şablonu nasıl olmalı acaba. Ankara'ya mail atacağım ve bilgi almak amaçlı olacak mailim. Herkese bol şans dilerim.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@gucarslan yardımlarınız için teşekkür ederim 🙏

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@merve34 şuan sponsor bulmak imkansız gibi birşey, ekstra 5k gösterebiliyorum şuan hesabımda, öğrenciyim. Acaba CV düzenleyip oradan iş veya staj daveti almaya çalışmalı mıyım, Haziran ayında mezun oluyorum.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhabalar öncelikle, 15 Ocak günü AP ye bırakıldım sponsor kaynaklı, I-134 formu istendi benden, mülakattaki Amerika'da tanıdığın var mı? Sorusuna hayır diye cevap vermiştim, yani tanıdığım yok, bu saatten sonra da sponsor bulmak imkansız gibi birşey etrafıma sorup sorusturuyorum ancak dıdısının dıdısı da bunu benim için yapmıyor yapmaz da zaten pek bir ümidim kalmadı açıkçası . Ben şuan öğrenciyim, Haziran ayında da mezun olacağım kendi işimle ilgili CV mi düzenleyip bir iş başvurusunda bulunmalı mıyım? Ya da bir acente ile anlaşıp 3-6 aylık bir iş sözleşmesi imzalamaya çalışmalı mıyım? Çünkü hesabımda ekstra 5 k daha göstermek yeter mi bilmiyorum, sizin kadar da sürece hakim değilim, bende merak içerisindeyim ondan sizlere bir danışmak istedim, etrafımda bu konularda bilgili biri hiç yok, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, herkese sürecinde bol şans dilerim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@merve34 merhabalar Merve hanım benden de aynı gün sponsor beklendi, ben tanıdığın var mı sorusuna yok diye cevap verdim çünkü yok.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı

@gucarslan Merhabalar benden de sponsor istendi, sarı kağıtta I-134 yazıyor.

Ahmet Balcı
      Ahmet Balcı