Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ben de hem buradakilere belki yardimim olur diye hem de kendi sorumu sormak icin buradayim. Amerika vatandasi oldum ve hem isim hem de soyisim degisikligi yaptim. Vatandasliktan 1 ay once evlenmistim ancak evlilik esnasinda her hangi bir isim degisikligi talep etmedim. Tum degisklikleri kolay olsun diye vatandaslik sirasinda yaptim. Turkce ismimi middle name yaptim ve esimin soyadini aldim. Turk konsoloslugunda ise evlendigim icin sadece soyadimi degistiler. Ismim ayni kaldi. Yeni pasaportumda eski ismim ve yeni soyismim var. Amerikan pasaportumda ise yeni isim, eski ismim ve yeni soyismim var yani su sekilde ornekle aciklayayim:

    Eski adim: Ipek yilmaz
    Yeni Amerikan Pasaportum: Irine Ipek Baker
    Yeni Turk Pasaportum: Ipek Baker

    Bu sekilde Turkiye'ye girerken Turk, Amerika'ya girerken Amerikan pasaportumu kullanacagim. Benim sorum "Petition for Alien Relative" ile ilgili:
    Annem icin greencard ve petition sureclerini baslatiyorum. Nufus kayit ornegim ile Amerikan ismimin uyusmamasi sorun cikarir mi?

    Amerikan ismim: Irine Ipek Baker
    Turk ismim: Ipek Baker


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum