Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
82 36 18.6k 34

  • Merhaba, ben de hem buradakilere belki yardimim olur diye hem de kendi sorumu sormak icin buradayim. Amerika vatandasi oldum ve hem isim hem de soyisim degisikligi yaptim. Vatandasliktan 1 ay once evlenmistim ancak evlilik esnasinda her hangi bir isim degisikligi talep etmedim. Tum degisklikleri kolay olsun diye vatandaslik sirasinda yaptim. Turkce ismimi middle name yaptim ve esimin soyadini aldim. Turk konsoloslugunda ise evlendigim icin sadece soyadimi degistiler. Ismim ayni kaldi. Yeni pasaportumda eski ismim ve yeni soyismim var. Amerikan pasaportumda ise yeni isim, eski ismim ve yeni soyismim var yani su sekilde ornekle aciklayayim:

    Eski adim: Ipek yilmaz
    Yeni Amerikan Pasaportum: Irine Ipek Baker
    Yeni Turk Pasaportum: Ipek Baker

    Bu sekilde Turkiye'ye girerken Turk, Amerika'ya girerken Amerikan pasaportumu kullanacagim. Benim sorum "Petition for Alien Relative" ile ilgili:
    Annem icin greencard ve petition sureclerini baslatiyorum. Nufus kayit ornegim ile Amerikan ismimin uyusmamasi sorun cikarir mi?

    Amerikan ismim: Irine Ipek Baker
    Turk ismim: Ipek Baker

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar,
    Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    C
    benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
  • ABD Vatandaşlığını Kaybetmek

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu? Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir. Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
  • ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu?

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @patrick2dev, içinde söyledi: ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu? selamlar öncelikle. konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. ABD vatandaşlığını aldığımızda Türkiye vatandaşlığımız kalıyor mu yani geri dönebilme şansımız var mı? Siz birakmadiginiz surece Turkiye vatandasliginiz kaliyor. Su an icin hem Turkiye hem de ABD cifte vatandaslik konusunda sorun cikarmayan ulkeler listesinde. Ama ABD devletinin gozunde "Amerikan vatandasi" gibi islem gorup o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz, Turkiye devletinin gozunde de "TC vatandasi" gibi islem gorup yine o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz. Coklu vatandaslik konusunda su basligi da inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/369/amerikan-vatandaşlarının-diğer-ülkelerden-oturum-alması-kolay-mı-çoklu-vatandaşlık
  • ABD sinirlarindaki guvenlik uygulamalari

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    15
    1
    5 Oy
    15 İleti
    7k Bakış
    crazycellsC
    @SAVAS, içinde söyledi: ABD sinirlarindaki guvenlik uygulamalari @crazycells 10 gün kalıp dönecekler. lakin bende green card olması sıkıntı yaratırmı? sizce ayrı bankolara mı gitmeliyiz? Ailece giris yapacaginiz icin, farkedilirse bir sey saklamaya calistiginizi dusunebilirler. Eger neden ziyaret ettiklerini aciklayabilirseniz, tabii ki bir sorun olmaz. Onemli olan geri donecegine ikna olmalari. Eger ikna olmazlarsa kapidan geri gonderebilirler. Tum vizeleri amacina uygun kullandiginiza emin olmalisiniz. Buyuk bir havalimanindan giris yapiyorsaniz, iki ayri grup seklinde giris yapabilirsiniz sanirim, zaten Green Cardlilar ve ziyaretciler icin farkli siralar olmali... eger sorarlarsa daha erken gecip valizleri alip esinizi ve cocugunuzu beklemeyi planlandiginizi vs. belirtebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum