Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• O uygulamada sadece interview'e kadar güncel sonraki hiç bir aşama mevcut değil. Uscis sitesinde Card Was Delivered To Me By The Post Office ibaresi benim kafamı karıştırıyor, bahsettiği kart SSN kartı mı değil mi! Çünkü takip numarasıyla bana ulaşan kart SSN kartı. Süreç böyle mi oluyor sadece bunu merak ediyorum. VAktinizi alıyorum teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Musician_Turk

SSN’i Social Security Administration (SSA) basar ve gönderir. Permanent Resident kartı (green card) USCIS basar ve gönderir.

• Öyle değil demek ki artık, Uscis sitesinden bana kartın basıldı yazıyor ben oradaki takip numaramla USPS sisteminde ki hesabımı da kullanarak gönderilen zarfı görüyorum ve bu zarf SSN zarfı! Oradan geliyor, tekrar gönderim tarihini teslim tarihini kontrol ediyorum her şey uscis sistemiyle uyuşuyor. Sanırım bir süre bekleyeceğiz. Teşekkürler vaktiniz için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Musician_Turk haklı olabilirsiniz, entegre edilmiş olabilir süreç.

https://www.ssa.gov/ssnvisa/ebe.html

• @Vildan-0, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@Tolga-Ozkan merhabalar. Aynı sorunu biz de yaşadık, koda ulaşmaya çalıştım- sisteme eklemeye çalıştım ancak bunlara ihtiyaç yokmuş. Konuyla ilgili lumos şu şekilde bilgilendirmişti.

852d0ca8-7e61-469a-aeed-51605c8f6e1a-image.png

Kartınızın adresinize gelmesini https://egov.uscis.gov/ sitesinden kontrol edebilirsiniz, biz öyle yaptık.
    Girişiniz 17 Ocak. Bizim 56 gün sürdü gelmesi. SSN'leriniz ancak ulaşmıştır diye düşünüyorum.

90 gün içerisinde teslim edilmez ise iletişime geçmenizi naçizane tavsiye ederim.

Orada bir sorun yok kontrol sağlayabiliyorum "check case status" kısmından. Evet ssn de geldi. Sadece uscis hesabımda "profile ve inbox" kısmını görememek biraz sinir bozucu. Bugün canlı desteğe bağlanabildim nihayetinde ve sorunu söylediğimde "Çevrimiçi hesaplar şu anda çalışmıyor. Sorunu en kısa sürede çözmek için çalışıyorlar." yanıtını aldım. Bu şekilde sorunun benden kaynaklanmadığını öğrenmek bir nebze de olsa rahatlattı. Yanıtınız için teşekkür ederim.

• @Musician_Turk Evet SSN daha hızlı geliyor genellikle. Green card biraz vakit alacak, telaşlanmayın

• @Tolga-Ozkan Çalıştığında da muhtemelen biz göremeyeceğiz. Çünkü bizim statümüzde access code verilmiyormuş, "add your case" yapamıyoruz yani. Ancak sonrasında sistemi değiştirirler mi bilemiyorum. SSN geldiyse adresinizde ve belgelerde bir sorun yok demektir, 90 günü geçerse o zaman peşine düşersiniz.
    Sürecin her aşamasında olduğu gibi sabırla beklemeli

• Herkese merhaba, 18 Ocak'ta giriş yapıp 20 Ocak'ta TR'ye dönmüştük, eşim ve benim SSN lerimiz gelmişti ama çocuğumuzun ki gelmemişti, bugün kontrol ettiğimde yine eşim ve benim green card larimiz basım aşamasına geçmiş ama çocuğumuzun ki yine ücret alındı aşamasında duruyor. Acaba parmak izi alınmadığı için mi SSN gelmedi ve card da bizimle aynı şekilde ilerlemiyor acaba? Herhangi bir problem varsa eğer email atıyorlar mi UCSİS ten? Yani kontrol edebiliyor muyum TR de iken? Bilgisi olan var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1

Oluşturduğunuz USCIS hesabına girerek kontrolü sağlayabilir misiniz? Belki çocuğunuz için biyometrik randevusu planlanmış olabilir ve bu yüzden basim süreci henüz başlamamis olabilir çocuğunuz için.

• @ATS16 merhaba, sadece benim adıma ucsis hesabı açmıştım, orada da heryere baktım ama bir bildirim göremedim. Oradaki adres bilgisi de yazmıyor. Acaba eşim ve çocuğum için ayrı ayrı mı hesap açmak gerekli, ya da adres değişikliği yapmayacak olsam bile yine adres değişikliğine tıklayıp yapmam mı gerekiyor acaba? Bu bildirim nerede görünecek çözemedim bir türlü.

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1 emin olmamakla birlikte USCIS hesabınızda “Reschedule a Biometrics Appointment” başlığı altında “Upcoming Requests” seçince bir bildirim çıkıyor mu?

• @ATS16 hesaba girince herhangi bir bildiri yok ama Receipt numaramı da hesabıma ekleyemiyorum çünkü online access kodum yok. Aynı şekilde çocuğum için de ayrıca hesap oluşturdum ama onda da aynı şekilde bir işlem yapamıyorum. Aslında hesaplara receipt numaralarını ekleyemiyorum, ilişkilendirilmediği için de herhangi bir bildirim görmüyor olabilirim. Account verification yaptım her ikisinde de ama onda da ana ekrana dönüyor sonrasında, doğru yaptımı bilmiyorum.

• Merhaba arkadaşlar, uscis ödememi 12 Şubat'ta yaptım ve !4 Şubat'ta Amerika'ya LAX'ten giriş yaptım. Giriş sırasında parmak izim alındı ve de fotoğrafım çekildi. USCIS den bilgilerime baktığımda "Immigrant Visa Fee Payment Received" yazıyor. Basıma geçtiği takdirde bu ekrandaki bilgi değişecek değil mi ? Ve de SSN numaramı gidip ofisten artık öğrenebilir miyim ?

• @ATS16
    Selamlar, Biometrik randevusu talebi mail olarak mı geliyor. Ben de USCIS hesabı oluşturmadan odeme yaptığım için online da bişey göremiyorum. Benim ve çocukların GC lar elimize ulaştı. Gelmesi tam 1 ay sürdü. Fakat esas talihli olan eşimin GC halen ödeme alındı aşamasında. Çocuklarınki gelmez düşünüyordum. Daha 1 ay olduğu için bir aksiyon almıyoruz bakalım. Biraz daha bekleyelim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ridetowild biyometrik randevu bildirimi daha önce alan bu başlığı okuyan kullanıcılar cevap verecektir mutlaka

• @Falcon-1, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@ATS16 hesaba girince herhangi bir bildiri yok ama Receipt numaramı da hesabıma ekleyemiyorum çünkü online access kodum yok. Aynı şekilde çocuğum için de ayrıca hesap oluşturdum ama onda da aynı şekilde bir işlem yapamıyorum. Aslında hesaplara receipt numaralarını ekleyemiyorum, ilişkilendirilmediği için de herhangi bir bildirim görmüyor olabilirim. Account verification yaptım her ikisinde de ama onda da ana ekrana dönüyor sonrasında, doğru yaptımı bilmiyorum.

Bu sorun bizde de var. Defalarca denedim ama olmuyor. En son Uscis canlı destek hattına bağlanabildim ve sorunun siteden kaynaklı olduğunu, üzerine çalıştıklarını ve en kısa sürede çözeceklerini söylediler. Tabi iki yıldır durumu aynı olan bir arkadaş varmış artık nasıl kısa sürede çözüyorlarsa...
    Siz ve eşiniz için ssn, kartlarınız ile ilgili bir sorun yok fakat çocuğunuz için var ise geldiğinizde SSA ve Uscis bürolarına gitmenizi önerim.

• @hDundar Eğer USCIS hesabınızdan görüntüleyebiliyorsanız "Immigrant Visa Fee Payment Received" ödemenin yapıldığını gösterir, herhangi bir ilerleme durumunda "Card being produced veya was mailed" olarak değişir. Ssn karttan daha önce gelir. Numaranızı önceden öğrenmek isterseniz ofislerden öğrenebilirsiniz fakat gitmeden önce randevu isteyip istemediklerini kontrol etmekte fayda var.

• Muhtemelen sistem açılmayacak arkadaşlar, access code bizim sürecimizde verilen bir kod değil gibi görünüyor.

• @Tolga-Ozkan teşekkürler, receipt numaralarını tekrar kontrol ettim, aslında benim ve çocuğumun kartları basım aşamasında, eşimin ki hala ücret alındı durumunda gözüküyor, SSN'de de benim ve eşimin geldi, çocuğumun ki yok. Haziran ayında gittiğimizde artık ilgili yerlere uğrayacağız dediğiniz gibi, tek endişem eşime biyometrik randevu istenirse ve bizim bundan haberimiz olmazsa durumu. Umarım böyle bir istek mail yoluyla isteniyordur, bu şekilde olursa gelişimizden sonraki bir zamana yeniden randevu olusturulmasini isteyebiliriz.

• @Falcon-1 biometrik ya da parmak izi randevusu için Amerika'da verdiğiniz adrese posta gönderiliyor bildiğim kadarıyla ve bununla ilgili posta gonderimi yapıldığına dair Uscis bildirim yapıyor mail yoluyla
    Okuduğum tecrübelere istinaden yapıyorum bu yorumu
    Benim ve çocuklarımın ssn 10.gun geldi esiminki hala gelmedi bizde sabırla bekliyoruz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |