• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ridetowild
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 30
    • Takipçiler 9
    • Konu 0
    • İleti 70
    • En İyi 42
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

ridetowild

@ridetowild

98
    İtibar
    438
    Profil Görüntülemeleri
    70
    Takipçiler
    30
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Charleston, SC

ridetowild Takip etme Takip Et

ridetowild tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sevgili DV25 talihlileri,

DV24 - 54xx case no'ya sahip ve halen mülakat bekleyen bir talihli olarak yaptığım 2 hatadan bahsetmek isterim. Tabi ki bunların hata olup olmadığı kişiden kişiye değişir fakat yine de belirtmek istedim.

Öncelikle süreç çok uzun. Bu süre zarfında maalesef ilk zamanlardaki heyecan son zamanlara doğru yerini bıkkınlık/bitkinlik ve bazen de "çıkmasaydı da hayatıma devam etseydim" noktasına kadar getirebiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca bu süreci kendi içinizde yaşayıp çevrenize çok da fazla yaymamanızı öneririm. Örneğin bugün çıksa Anne ve Babama bile mülakat maili almadan söylememeye çalışırdım.

Aynı konu iş noktasında da geçerli, talihli olduğumu öğrendiğim günden itibaren çalışma konsantrasyon/motivasyonum git gide düştü. Fakat sonucun olumsuz olma olasılığının da olduğunu unutmamak lazım.

Kısacası 2024 Mayıstan itibaren hayatımızı askıya almıştık ve halen aynı durumdayız. Umarım sizler için her şey çok daha hızlı ve güzel geçer.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim 🙂 Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.

Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
      54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.

Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.

Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.

Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.

Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.

Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.

Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.

Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.

Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.

Bakalım, yaşayıp göreceğiz.

ridetowild
      ridetowild
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Excel dosyasına yeni eklemler mi geldi? Özellikle yeşil alana 5XXX altına. Kalabalık geldi gözümede. 😀

@yusufalak
      Beklerken ne yapacağını şaşırmışlardan biri olarak aşağıdaki tabloyu paylaşabilirim. 🙂

Son 2 aydır excel'e eklenen her 3 kişiden 1 tanesinin case no su 54xx ün altında diğerleri üstünde. Bu bilgiler muhtemelen hiç bir işimize yaramaz ama 5-10 dk da olsa beni sıkıntıdan kurtarır 🙂

d92d8dc5-1625-4484-97df-37d3eaf64d38-image.png

ridetowild
      ridetowild
    • RE: Sayılarla DV2024

Selamlar,

Ankara'dan herkes umudu kesmiş heralde😅

Ankara'nın Aralık ayı istatislikleri yayınlandı birkaç gün önce.
      12.2023 - IV Issuances by Post and Visa Class

Aralık ayında sevgili Ankaramız toplamda 109 DV vizesi basmış.

Aşağıdaki listede hem daha önceki ayları, hem de diğer yılların hangi ayında kaç vize bastığı bilgisine ulaşabilirsiniz.

51d133d6-262f-4f05-bd3d-b090b19d9a18-image.png

Veriler travel.state.gov'dan alınmıştır.

ridetowild
      ridetowild

@Hope-Breaker
      Selamlar,
      dvcharts Sitesindeki veriler her cumartesi güncelleniyor. Aslında bu ay ki dağıtımlar sonrası da güncellenmiş fakat mail gelir gelmez visa status check sitesine yansımadığı için halen bir önceki veriler gözüküyor. Ayın 20 sinde bu ayın verileri ile sistem tekrardan güncellenecek ve güncel rakamları görebileceğiz.

ridetowild
      ridetowild
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Not_Born_Yesterday
      Selamlar,

Kafamda planladığım senaryonun 1:1 yaşanmış hali gibi!
      İş başvurusu ,ilk etapta akraba/aile üyesi yanında kalımı, CO-Signer kullanımı, vb. konularda ben de aynı şekilde ilerlemiyi planlıyorum.

Özellikle bizim gibi 2 çocuklu ve yaş olarak da < 3 olan aileler için çok faydalı bir yazı olmuş. Bir solukta okudum.
      Detaylı paylaşımınız için çok Teşekkürler.

İş konusunda size bir konuyu danışmak istiyorum. Ben de mülakat tarihi alır almız ya da olası tarihin 1 ay öncesinden Skype numarası almayı planlıyorum. Burada merak ettiğim konu TR'de yaptığınız iş görüşmelerinde GreenCard durumunu detaylı bir şekilde anlatıp anlatmadığınız?
      Açıkcası Linkedinden ne zaman bir yazışma/görüşme yapsam şu anda TR de olduğumu GreenCard ile ilgili evrak işlerinin devam ettiğini ve yaklaşık 3-4 ay içerisinde H-1B Work Permit ve Permanent Residence'ımın olacağını vs anlattığımda hiç biri görüşmeye devam etmiyor ve süreç tamamlandığında tekrar görüşelim diye belirtiyorlar.

Açıkcası bu durumu tekrar yaşamak istemediğim için artık iş başvurusu yapmıyorum. Ve Skype numarası aldıktan sonra da normalde ABD de bulunduğumu fakat ailevi bir durumdan dolayı şu anda TR'de olduğumu söylemeyi planlıyorum. Tabi burada merak ettiğim bir diğer konu da iş görüşmelerinde SSN sorulup sorulmadığı, eğer soruluyorsa maalesef bu planım da işe yaramayacak gibi. 🙂

Kısacası;

• İş Görüşmelerinde US deki adres, telefon gibi bilgilerin haricinde SSN, GreenCard'ın görseli yada numarası gibi, US'e yaşamaya başladığımızda sahip olabileceğimiz spesifik bilgiler sorular soruluyor mu?

• Tabi ki sektörden ve iş yerinden iş yerine değişiklik gösterecektir ama sizin tecrübelerinizde işe alım süreçleri yaklaşık olarak ne kadar sürdü örneğin görüşmeye başlandığında 1 ay içerisinde tamamlandı mı?

• Diğer sorum ise TR'deyken yaptığınız iş görüşmelerinde genellikle nasıl bir yol izlediniz? GC sürecini nasıl paylaştınız ya da paylaştınız mı?

Hem önceki paylaşımlarınız hem de cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. İyi ki forumda tüm samimiyetiyle başından geçen tecrübeleri paylaşan insanlar var. Böylelikle bizim gibi yeni geleceklerin de kafalarındaki soru işaretleri teker teker azalıyor ki oraya gittiğimizde yeni karşılaşacağımız problemlerle başa çıkması daha kolay olsun.

US'deki hayatınızda başarılar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild

@Movistar74
      Selamlar aslında bu sorunun cevabı konunun ilk iletisinde mevcut. Aşağıya alıntılıyorum.

@crazycells, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Dogum Belgesi
      (TC vatandaslari icin bu belge Vukuatli nufus kayit ornegi'dir, e-devletten cikarabilirsiniz. Cocuklariniz icin de kendi nufus kayit ornegini kullanabilirsiniz. Cocuklarinizin bilgilerinin bu belgede yer aldigindan emin olun!)

Polis Belgesi
      (TC vatandaslari icin bu belgenin ismi Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydi'dir. Eger adli sicil kaydiniz temizse e-devletten, eger sicilinizde kayit varsa adliyelerden belgeyi temin edebilirsiniz. Belgenin "arsiv kayitli" oldugunda emin olmalisiniz. Bu belgeyi sadece 16 yasindan buyuk kisiler icin saglamalisiniz. 1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasiyorsaniz yine bu belgeyi bu ulkeler icin temin etmelisiniz (ilgili konu), eger bir ulkede suc islediyseniz ya da suclu bulunduysaniz yasiniz veya ulkede ne kadar kaldiginiz onemli olmadan bu belgeyi temin etmelisiniz!)

ridetowild
      ridetowild

@Ümit-Karabayır
      Selamlar,

Evet travel.org da sadece 2 ayın verileri var. Aralık ayı istatistikleri de ay sonunda gelecektir.

@ahuramazda'nın yazdığı 213 dosya rakamı dvcharts'da 13.01.2024 tarihine kadar (güncel veri: 264) Ankara'nın EU için baktığı+bakmayı planladığı dosya sayısı. Buradaki veriler de haftalık olarak Visa Status Check'den geliyor.

ridetowild
      ridetowild

@misha90 Selam,

Temmuz ayı için dağıtılmaya başlanan EU mülakatları dahil olmak üzere toplam dağıtılan mülakatların %5.7 si Ankara'ya ait gözüküyor. Ankara'nın müthiş performansını da göz önünde bulundurursak bu yüzdenin düşmesi şaşırtıcı olmaz.
      Kırılım olarak da her ay hangi konsolosluk kaç adet EU mülakatı dağıtmış görebilirsiniz.

16ccd6c9-eaf3-4b2e-8219-25b26c678d3c-image.png

ridetowild
      ridetowild

Just FYI.

@ridetowild, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@misha90 Selam,

Temmuz ayı için dağıtılmaya başlanan EU mülakatları dahil olmak üzere toplam dağıtılan mülakatların %5.7 si Ankara'ya ait gözüküyor. Ankara'nın müthiş performansını da göz önünde bulundurursak bu yüzdenin düşmesi şaşırtıcı olmaz.
      Kırılım olarak da her ay hangi konsolosluk kaç adet EU mülakatı dağıtmış görebilirsiniz.

16ccd6c9-eaf3-4b2e-8219-25b26c678d3c-image.png

ridetowild
      ridetowild

ridetowild tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Lifepark-0
      Tennessee de cep telefonu faturalarını address proof olarak kabul etmiyorlardı. Diğer eyaletlerde faklı olabilir. Ben bu yüzden rental insurance yaptırıp ardından iptal ettirmiştim.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Yamtar
      Selamlar bambaşka bir konu araştırırken benim ve eşimin abd ye girişimizin gözüktüğünü fakat çocuklarımızın kaydının gözükmediğini fark ettim. 2 ay’dır abd deyiz fakat şimdi eşim ve çocukların dönme durumu var. Merak ettiğim acaba çocukların giriş kaydını ekletmenin bir yolu var mı? Ya da gerek var mı sonuçta 3 yalında yoklar ve yalnız seyahat etmeleri zaten mümkün değil.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@saulgoodman
      Cevap için Teşekkürler. Açıkcası benim de içime sinmedi ve olduğu şekilde ilerledim. Sonuç olarak kabul edildiğine dair bir mektup geldi ama daha hangi plan vs onun ile ilgili ayrı bir mektup daha gelecekmiş.

Sağlık içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@Falcon-1
      Biz ülkeye giriş yaptıktan 2-3 gün sonra ssn ofise uğramıştık ve ssn numaralarımızı öğrenmiştik (randevu alıp gittik) çocukların ssn’lerinin ise daha order edilmediğini söylemişlerdi ve gittiğimizde oradaki görevli talep etmişti. Belki sizin de aynı durum olabilir. İsterseniz ssa ofise uğrayıp kontrol edebilirsiniz. Talep edilmemişse de orada ssn talebi oluşturabilirsiniz.

ridetowild
      ridetowild

@ATS16
      Selamlar, Biometrik randevusu talebi mail olarak mı geliyor. Ben de USCIS hesabı oluşturmadan odeme yaptığım için online da bişey göremiyorum. Benim ve çocukların GC lar elimize ulaştı. Gelmesi tam 1 ay sürdü. Fakat esas talihli olan eşimin GC halen ödeme alındı aşamasında. Çocuklarınki gelmez düşünüyordum. Daha 1 ay olduğu için bir aksiyon almıyoruz bakalım. Biraz daha bekleyelim.

ridetowild
      ridetowild
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Selamlar,
      Sağlık sigortası daha doğrusu Medicaid hakkında size bir sorum var. Şu anda hali hazırda işimiz yok 2 tane 3 yaşında çocuğumuz mevcut. Tennessee de yaşıyorum ve gelirim olmadığı için TennCare'e başvurmak istiyorum. Başvuru kısmında "Resources including vehicles, life insurance, bank accounts, homes, property, etc." ibaresi bulunuyor. Yani bank account bilgilerinin sorulacağı söyleniyor. Açıkcası kredi kartı alma kısmında olumlu etkisi olabileceğini düşünerek yanımda getirdiğim paranın hepsini bankaya yatırmıştım. Evet hali hazırda gelirim yok ama yine de bankada bizi idare edebilecek bir param var. Açıkcası yanlış beyanda bulunmak istemem ama gene de size danışmak istedim. Acaba bankadaki parayı çekip başvurmak mı daha mantıklı yoksa mevcut şekilde başvurup karşılayıp karşılamamasını beklemek mi?
      Teşekkürler.

Sağlık içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild

@rezanclz Selamlar,

Bi de 16 Ocak'ta giriş yapmıştık. SSN'ler 1 şubatta elimie ulaştı. DAha dorusu benim ve eşimin SSN'leri ulaştı çocuklarınkiler daha yolda. Fakat biz zaten 4 gün sonra SSA ofise gidip (önceden randevu alıp) bizim SSN numaralarını ğrenmiş ve çocuklar için SSN taleplerinin daha oluşmadığını ğrenmiştik ve gittiğimizde onlar için de SSN talebi oluşturulmuştu. Muhtemelen onların da bu hafta sonu gelir diye umuyoruz.

GreenCard kısmına gelirsek bizim de maalesef halen Payment Received kısmında. (28 Kasım'da ödeme kısmını yapmıştık.)
      Bakalım Şubat sonuna kadar elimize ulaşacak mı?

ridetowild
      ridetowild
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

@Ceycey-0
      Bu konuda update vereyim. Bofa ya gittigimde gisedeki kadin ve yanindaki diger kisi. Adres proff gostermem gerektigini soyledi. Kuzenimle yasadigimi ve onun bofa da hesabi oldugunu soyledigimde birlikte gelirseniz ve o da bunu verify ederse yapabiliriz dedi. Ben de randevuyu alip ertesi gun kuzenimle gittim. Fakat bu sefer esas islemleri yapacak kadin. Adres proff a gerek yok dedi ve kuzenimin de isi oldugu icin yanimdan ayrildi. Kisaca tam da dediginuz gibi herkes kafasina gore birseyler soyluyor ve uyguluyor. 😅

Bu arada halen adres proff konusunda sikintim var. DMV Tennessee de yasadigimi kanitlamami istiyor. Rental insurance i yaparak bir tanesini halledebiliyorum fakat 2. icin dmv telefon faturasini kabul etmiyor. Bankadan hesap acarken verilen kagidi da kabul etmiyor, illa ki bank statement olmasi gerek diyor ki o da 1 ay sonra olusuyor.

Bu konuda verebileceginiz farkli bir fikir var mi?

Not: ev internetini en kotu benim uzerime gecirelim
      Dedik ama onun da fatura kesimine neredeyse 1
      Ay var 😒

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

Selamlar bu işlemi yapmamanın bir artısı var mı acaba? Garip bir soru oldu ama TR deki emeklilik işlemleri, gelirler, yatırımlar vs gibi konularda yaptırmamanın bir artısı olur mu? Evet yaptırmazsam oy kullanamayacağım, GSS borcu eklenecek ve ceza olacak.

T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild
    • RE: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Selamlar,
      Forumda aradım ama konu ile ilgili bir ileti bulamadım. Benim size şöyle bir sorum var. US'e yeni ayak basmış biri olarak US'de uzun yıllardır yaşayan akrabam tarafından bana Ek Kredi kartı çıkartılsa (authorized user olarak bir kart daha çıkarsa) bu benim kredi skoruma olumlu olarak etki eder mi? Tabi ki düzenli ödenen bir kart durumundan bahsediyorum. Yoksa Secure Kart gibi Kredi skoruna bir katkısı olmaz mı?
      Google ve ChatGpt de yaptığım araştırmalara göre bu durum benim kredi skoruma olumlu bir etkisi var ama belki US'de bankacılık sektöründe çalışan ya da bilgisi olan bir arkadaşımız olabilir diye sormak istedim.
      Teşekkürler.

Bankacılık içinde yayımlandı
      ridetowild
      ridetowild