Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bi' deneyelim bakalım, teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐

    Hazir konusu varken yazayim; Mangalda lahmacun olur mu? Denedik, oluyor (sekline takilmayin 🙂 ) Imkan olmayinca her turlu cozuluyor.

    IMG_0351.jpeg

    IMG_0350.jpeg

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Lahmacun tarifi

    Hazir konusu varken yazayim; Mangalda lahmacun olur mu? Denedik, oluyor (sekline takilmayin 🙂 ) Imkan olmayinca, her turlu cozuluyor.

    IMG_0351.jpeg

    Çok nefis gözüküyor 🙂
    Sormak istediğim alttan hamur yanmadan üstteki etin pişmesini nasıl sağlıyorsunuz? Kapağı kapatıp içerideki ısısyla mı sağlıyorsunuz? Bu durumda bile her halükarda alt taraf yanık olmaz mı? Ben elektrikli fırında yapıyorum. İyice ısıtılmış bir fırına attığınıza 7-8 dakikada çok güzel şekilde hazır oluyor.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells Bizim de endisemiz dediginiz konuydu ki hatta firinda denemelerimizde bile basarisiz olduk. Fakat bir sure once aldigimiz weber marka propan gazi ile calisan asagidaki mangal ile denedigimizde gayet iyi sonuc aldigimizi gorduk. 425-450 fahrenheit arasi sicaga getirerek icine atiyorum ve isiyi koruyorum. Hatta pizza bile yapiyoruz, sadece biraz farkli yontem ile.

    Sizin de dediginiz gibi, sanirim konuyu kapagi kapatmak ve isiyi saglamak cozdu. Ne yanik oluyor, ne de pismede sorun. Gayet iyi sonuc aldik 🙂

    71+mSxa3EGL.AC_SX425.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Lahmacun tarifi

    @smartcells Bizim de endisemiz dediginiz konuydu ki hatta firinda denemelerimizde bile basarisiz olduk. Fakat bir sure once aldigimiz weber marka propan gazi ile calisan asagidaki mangal ile denedigimizde gayet iyi sonuc aldigimizi gorduk. 450-550 fahrenheit arasi sicaga getirerek icine atiyorum ve isiyi koruyorum. Hatta pizza bile yapiyoruz, sadece biraz farkli yontem ile.

    Sizin de dediginiz gibi, sanirim konuyu kapagi kapatmak ve isiyi saglamak cozdu. Ne yanik oluyor, ne de pismede sorun. Gayet iyi sonuc aldik 🙂

    👍
    Tamamdır şimdi anlaşıldı. Çünkü başka türlü üst pişmeden al taraf yanmaya başlar.
    En iyisi eğer yeriniz müsaitse bahçede küçük bir taş fırın yapmak. 2-3 tahta parçası yakarak içini cehennem gibi yapıp size yetecek kadar lahmacun-pide yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells Kesinlikle haklısınız. Bir gün evimizi aldığımızda mutlaka planlar dahilinde


  • @FreeWoRLD irvine paket servis var mı 🙂 cok guzel gozukuyor


  • @FreeWoRLD keep me on the loop .

  • ⭐⭐⭐

    Lahmacun Antep'te yenir. Kesin ve net bilgi. Ayrıca tecrübeyle sabit. Çok uzun süredir Antep'te yaşıyorum. Antep'te her pide fırının yanında kesinlikle bir de kasap vardır. patates tava, domates tava, patlıcan kebabı, altı ezmeli patlıcan kebabı, karnı yarık, soğan kebabı, lahmacun, kilis tava başlıca yaptırabileceğiniz yemeklerdir.
    Arkadaşın tarifine gelirsek, iç malzeme için gerekenler eksik. Pişirme konusunda ise @FreeWoRLD 'un yöntemi doğru. İyi bir fırınınız varsa fırında da yapabilirsiniz. Mecbur kaldığımız bir gün denedik oldu. Ama kesinlikle taş fırın gibisi yok.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 2
  • 1
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum