Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Daha once de sormustum ama aradan 2-3 yil gecti. VW Tiguan veya Taos tecrubesi olanlar dusuncelerini yazabilirler mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Daha once de sormustum ama aradan 2-3 yil gecti. VW Tiguan veya Taos tecrubesi olanlar dusuncelerini yazabilirler mi?

Taos tecrübesi duymadım. VW Tiguan kendi ağabeyim dahil üç farklı kişiden NOx sensörü arızası ve katalizör tıkanıklık arızasını teyit edebilirim. 50K milden sonra ortaya çıktı hepsinde.

• @ATS16 Tesekkurler paylasim icin.

• Merhabalar, ABD'ye geleli 2 ay oldu ve doğal olarak kredi skorumuz henüz oluşmadı. Bir süre peşin fiyata alabileceğimiz araçlara baktık ancak bu konuda pek deneyimli değiliz ve kendimizi sıkıştırmayıp 1 ay daha araç kiraladık. Ama hem araç kirası hem de yüksek sigorta ( ilave sigorta yaptırmamız gerekti bir sebepten ) ödemek mantıklı olmuyor.

Finansman başta mantıksız geliyordu ama şu an ödediğimizin yarısından az ödeyerek iyi bir araç alabiliyoruz.

Sormak istediğim, kredi skoru oluşmadan, daha income bu ay başlamışken %15,99 çok yüksek bir oran mı ? Araştırdığım kadarıyla değil ama buradaki bir tanıdığımız bize ısrarla çok yüksek diyor.

• Merhaba,
    Credi skoru zamanla olusacak ve artacaktir. Bu surecte bazi araba dealerlarinin %0 APR ile araba sattigini gorebilirsiniz.
    Tesla nin base modellerinde de bu %0 APR mevcut.
    Kisisel tavsiyem ilk bir kac sene 2. el dusuk milage bir araba almaniz olur( biz de boyle yaptik)
    CarMax gibi firmalar 2. el araclari garantiyle satiyor. (Ekstra garanti ekletebiliyorsunuz)
    Araciniza iyi baktiginiz durumlarda arabayi cok fiyat oldurmeden geri de aliyorlar.
    Basimiza gelen trajikomik bir olayi paylasmak isterim.
    Carmax'den aldigimiz aracin koltugunde masaj calismiyordu.(aldiktan sonra fark ettik) CarMax'e geri goturdugumuzde 5k $ dan fazla fatura cikti ve bize birsey odetmediler. Koltuk degisimi yapildi. Ayrica bakim ve yag degisimlerini de burada yaptiriyorum.
    Piyasanin uzerinde arabayi satiyorlar. Daha ucuza Marketplace de elbet bulabilirsiniz.
    Biz aractan fazla anlamadigimiz icin dolandirilmamak icin bu yontemi sectik.
    Credi puaniniz yukseldiginde bu firmalar %5e kadar dusuruyor APR rate'leri.
    Saygilarimla

• @Cornelius Arkadaşlar gerekenleri yazmışlar ama ben olsam elimdeki 20k USD nakdi kesinlikle sıfır veya sıfıra yakın ikinci el bir araca peşinat olarak gömmezdim. Henüz daha iş durumlarını oturtmamışken bunun çok büyük bir para kaybını olduğunu bir zaman sonra anlarsınız. ABD nüfusunun belki de yüzde yetmişinin bankada sizin arabaya yatırmayı düşündüğünüz peşinat kadar tasarrufu yoktur. Maddi durumunuzu bilemiyorum, eğer unutacağınız veya umursamayacağınız bir meblağ ise okey lakin tersiyse, kesinlikle sıfır bir araç, hele de elektrikli, Tesla fln aman hocam.

• @erenotti Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.

yok, kısıtlı bir bütçemiz var. 12-13k’ya peşin baktık. Şu an sorduğum %15,99 oranı 5k peşin , 23k’lık düşük mileage 2023 model arac icin.

Bu opsiyon mantıklı mı ? Kredi skorumuz oluştuğunda refinance yapmak istiyoruz.

• @akincetin Merhabalar yanıtınız için teşekkürler öncelikle.

"Bu surecte bazi araba dealerlarinin %0 APR ile araba sattigini gorebilirsiniz.
    Tesla nin base modellerinde de bu %0 APR mevcut." bu kastettiğiniz kredi skoru oluştuktan sonra değil mi ?

Kredi skoru oluşmadan %15,99 oran makul mü yani siz yaklaşık hangi oranlardan kullanmıştınız ilk araç için? Tabi yıl kaynaklı da oran farkı vardır, yaklaşık olarak soruyorum.

Bu arada bizim baktığımız araçta manufacturer warranty devam ediyor.

• @bkio Merhaba'lar,
    2 ay sonrasinda kredi skorunuz olusacaktir ama genellikle 6 aylik bir gecmis istiyorlar diye hatirliyorum.
    bu bahsettigim oran kredi skoru olustuktan sonra degil 6 aylik gecmisten sonra olacaktir.

Kredi skoru olusmadan %15,99 normal ve makul bir oran. %15-%30 arasinda oranlar oluyor kredi skoru olmadan.
    Biz 6 aya kadar kullanmak icin 13k $ lik bir arabayi pesin almistik CarMax'den. ( Cok fazla marka adi gecirdigimin farkindayim ozur diliyorum herkesten)
    6 ay gectikten sonra model yukseltip araci degistirdik.

Manufacturer warranty devam ediyorsa dusunulebilir.
    Fakat 6 ay sonra %5-%0 arasinda APR ile arac alabileceksiniz diye tahmin ediyorum.
    Ama butcenize bagli olarak 6 ay beklemek, kiralamak veya dusuk bir arac almak sizin takdirinizde olacaktir.

Ozetle: Oran makul fakat 6 ay dolduktan sonra cok daha uygun rakamlara kredi kullanabileceksiniz.

Saygilarimla,

• Yüzde 5-6 lar sıfır araçta bile 6 aylık sürede zor mevcut piyasada. İkinci elde faiz daha yüksek olur. Şubat - Mayıs arası araba almak için iyi bir zaman değil, vergi iadesi alan piyasayı bilmeden değerinin üstüne araba alıp piyasayı da şişiriyor.
    0% apr herkese kolay kolay çıkmaz, böyle alan varsa lütfen paylaşsın. Tesla dahil markalar 0 faiz için ekstraları şart koşuyor.
    7-8 bin dolara 100K nın altında 10 yaşından küçük araba bulmak gayet mümkün.
    Arabadan anlamıyorsanız bunun maliyeti dealer yada carmax değerini ödemek olur.

• Ben daha once 0% faizle araba aldim. Genelde 0% faizle ikinci el araba satmazlar. Yada ben hic gormedim, duymadim. Yeni arabalarin da her modelinde yoktur, bazi modellerde olur.

Genel olarak sartlar:

750 uzerinde kredi skoru.
    Duzenli aylik gelir.
    Dusuk borc/gelir orani.
    0% faizle genelde en fazla 48 aylik odeme plani yaparlar. Daha uzun vadeli yani 5 veya 6 yillik planlar olmaz.
    Ve loan genelde manufacturer sirketten olur. Mesela, Nissan araba ise Nissan finance uzerinden gibi.
    Diger bazi discount veya speciallari 0% faiz durumunda vermeyebilirler.

• Herkese yanıtları için teşekkürler.

Önceki gün Autonation 5k peşin, 23k'lık araç için %15,99 oran çıkarmıştı.

Almayı düşündüğümüz araç Mazda olduğu için bir de Hello Mazda'da şansımızı deneyelim dedik. Onlar da bir kredi sorgulaması yaptıktan sonra ( BOFA'dan mail geliyor sorgulama yapıldığına dair) birkaç ay sonra gelin diyerek kibarca bizi uğurladılar.

Biz de akabinde Carmax'a gittik. Yanlış anlamadıysam, kendi finance sistemlerini kullanıyorlar. Sorduğumda öyle yanıt aldım. 2025 model 13k mile Mazda CX - 5 28k idi. 3k peşinat ile %12 civarı oran çıkardılar. Yani önceki gün 23k'lık araç için oluşan aylık ödeme planından daha uyguna geldi.

Carmax çok az piyasanın üstünde araç satıyor olabilir. Ama yukarıda @Not_Born_Yesterday 'in de söylediği gibi, arabadan anlamayanlar için sanırım mantıklı olan bu farkı ödemek.

Normalde bu fiyatlara çıkma düşüncemiz yoktu ama belirlediğimiz nakit bütçe ile araç alamadık. Çünkü 12-13k'ya en genç 8-9 yaşında araçlar bakıyorduk. Haliyle biraz arabadan anlamak gerekiyor o yaşta araç alabilmek için. Ne kadar doğru yapıyoruz bilmiyorum ama sanırım Carmax'ran finansman kullanarak alacağız.

• @bkio Merhabalar,

CarMax warranty uzatma option'i fiyat performans acisindan kullanisli olabilir.
    Hayirli olsun, guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle,
    Umarim uzun yillar kazasiz ve problemsiz bir arac olur aileniz icin.

Saygilarimla,

• @bkio merhaba, normal bayide finance çıkmadıgında carmax kendi sisteminden çıkarabiliyor mu skor olmadan?

• @melisbasdurmus bize dün sorun olmadığını, Carmax sisteminde onaylandığını söylediler. Biz bir gün düşünmek istedik. Bugün alma niyetiyle gideceğiz. Sizi bilgilendireyim sonrasında.

• @bkio cok tesekkür ederim, kazasız belasız olsun şimdiden☺

• Carmax yada Carvana dan almak araştırma zamanı olmayanlar yada emin olamayanlar için de birçok bakımdan daha iyi:

1. Garantilik iş olunca dealer ların yaptığı gibi “ohh bu garanti kapsamına girmiyo yalnız, kullanıcı hatası gibi duruyor” demezler kolay kolay. 90 gün vs süre neyse, çıkan sorunu yaptırırsınız onlar da öder. Çünkü onlar da kendilerine satana döner ve verilen beyana aykırılık görürlerse üstüne gidebilirler.
    2. Dealer dan sıfır arabayı ve hatta ikinci el arabayı paketsiz (add-ons) çıkarmak kolay değil hatta bazı markalarda imkansızdır. “Hade abicim kapı şurada” der gönderirler. Her kuşun etinin yenmeyeceği gibi her taktik her marka ve dealer da sökmez. Ama Carmax/Carvana da bu saatler süren pazarlıkla uğraşmazsınız. Araba belli fiyatı belli finans şartları belli şipşak biter alışveriş, arabayı da ya otomattan yada çekiciyle kapınıza indirirler.

Esasında öncelik ne alacağınıza bütçenize karar vermek sonra da ona göre yol seçmektir.
    Karar verdiğiniz modeli ve piyasasını bilmeyenlerin en az bir ay boyunca aktif araştırma yapması gerekir.

• @melisbasdurmus Çok teşekkürler. Bugün dediğim gibi alma niyetiyle gittik ve %13 civarında bir oranla aracımızı aldık. Dün aslında %12,39 olarak görünüyordu. Neden değiştiğini sorduğumuzda ilk başta sadece soft inquiry yaptıklarını, ön onay sonrası, araç alımına karar verilirse hard inquiry yaptıklarını bu sebeple de oranlarda değişme olabildiğini söylediler. Çok büyük bir fark oluşmadığı için mesele etmedik ama imzalamadan önce oranı kontrol etmek gerekiyor mutlaka.

Netice olarak evet Carmax kredi skoru olmadan, başka bayi aynı gün "finance kullanamazsınız" demesine rağmen size finance ile araç satabiliyor. Üstelik biz, bayilerde öderiz dediğimiz peşinatın yarısını ödedik Carmax'te.

Yukarıda da yazıldığı gibi, vakit varsa aracın piyasa değerini takip edip, eğer piyasa fiyatına göre makul bir fiyatta Carmax'ta yakalanırsa, özellikle bizim gibi arabadan pek anlamayan insanlar için mantıklı olabilir.

Bir de bizim aldığımız araç hemen hemen 1 yıllık bir araç. Bu 1 yılı Carmax'ta kiralık olarak geçirmiş. Biz bunu yine belgeleri imzalarken fark ettik. Muhtemelen ilan sayfasında yazıyordu ama bizim gözümüzden kaçmış olabilir. Gördüğüm kadarıyla tüm bilgiler şeffaf paylaşılıyor. Biz pek önemsemedik araç yeni olduğu için. Ama önemseyenler bunu da ilk başta sorabilir.

Carmax ile iligli genel gözlemim ( en azından San Diego için ) ise, ekstrem olumsuz bir durumunuz yoksa size finance ile araç satıyorlar. Şunu al, bunu al baskısı yok ama pazarlık da yok. Ve satış hızlıca olup bitsin istiyorlar çünkü gerçekten ciddi bir sirkülasyon var.

• @bkio görüşme şansınız oldu mu ve siz ABD'nin neresindesiniz bilmiyorum ama @semavi Bey Houston'da bir galeri sahibi ve dünya tatlısı biri. Kendisinden bu konuda net fikir alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Yolunuz açık olsun, Selamlar

• @erenotti Çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 11
  • 312
  • 5
  • 129
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |