Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 721.8k 333

  • Ben daha once 0% faizle araba aldim. Genelde 0% faizle ikinci el araba satmazlar. Yada ben hic gormedim, duymadim. Yeni arabalarin da her modelinde yoktur, bazi modellerde olur.

    Genel olarak sartlar:

    750 uzerinde kredi skoru.
    Duzenli aylik gelir.
    Dusuk borc/gelir orani.
    0% faizle genelde en fazla 48 aylik odeme plani yaparlar. Daha uzun vadeli yani 5 veya 6 yillik planlar olmaz.
    Ve loan genelde manufacturer sirketten olur. Mesela, Nissan araba ise Nissan finance uzerinden gibi.
    Diger bazi discount veya speciallari 0% faiz durumunda vermeyebilirler.


  • Herkese yanıtları için teşekkürler.

    Önceki gün Autonation 5k peşin, 23k'lık araç için %15,99 oran çıkarmıştı.

    Almayı düşündüğümüz araç Mazda olduğu için bir de Hello Mazda'da şansımızı deneyelim dedik. Onlar da bir kredi sorgulaması yaptıktan sonra ( BOFA'dan mail geliyor sorgulama yapıldığına dair) birkaç ay sonra gelin diyerek kibarca bizi uğurladılar.

    Biz de akabinde Carmax'a gittik. Yanlış anlamadıysam, kendi finance sistemlerini kullanıyorlar. Sorduğumda öyle yanıt aldım. 2025 model 13k mile Mazda CX - 5 28k idi. 3k peşinat ile %12 civarı oran çıkardılar. Yani önceki gün 23k'lık araç için oluşan aylık ödeme planından daha uyguna geldi.

    Carmax çok az piyasanın üstünde araç satıyor olabilir. Ama yukarıda @Not_Born_Yesterday 'in de söylediği gibi, arabadan anlamayanlar için sanırım mantıklı olan bu farkı ödemek.

    Normalde bu fiyatlara çıkma düşüncemiz yoktu ama belirlediğimiz nakit bütçe ile araç alamadık. Çünkü 12-13k'ya en genç 8-9 yaşında araçlar bakıyorduk. Haliyle biraz arabadan anlamak gerekiyor o yaşta araç alabilmek için. Ne kadar doğru yapıyoruz bilmiyorum ama sanırım Carmax'ran finansman kullanarak alacağız.


  • @bkio Merhabalar,

    CarMax warranty uzatma option'i fiyat performans acisindan kullanisli olabilir.
    Hayirli olsun, guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle,
    Umarim uzun yillar kazasiz ve problemsiz bir arac olur aileniz icin.

    Saygilarimla,


  • @bkio merhaba, normal bayide finance çıkmadıgında carmax kendi sisteminden çıkarabiliyor mu skor olmadan?


  • @melisbasdurmus bize dün sorun olmadığını, Carmax sisteminde onaylandığını söylediler. Biz bir gün düşünmek istedik. Bugün alma niyetiyle gideceğiz. Sizi bilgilendireyim sonrasında.


  • @bkio cok tesekkür ederim, kazasız belasız olsun şimdiden☺️


  • Carmax yada Carvana dan almak araştırma zamanı olmayanlar yada emin olamayanlar için de birçok bakımdan daha iyi:

    1. Garantilik iş olunca dealer ların yaptığı gibi “ohh bu garanti kapsamına girmiyo yalnız, kullanıcı hatası gibi duruyor” demezler kolay kolay. 90 gün vs süre neyse, çıkan sorunu yaptırırsınız onlar da öder. Çünkü onlar da kendilerine satana döner ve verilen beyana aykırılık görürlerse üstüne gidebilirler.
    2. Dealer dan sıfır arabayı ve hatta ikinci el arabayı paketsiz (add-ons) çıkarmak kolay değil hatta bazı markalarda imkansızdır. “Hade abicim kapı şurada” der gönderirler. Her kuşun etinin yenmeyeceği gibi her taktik her marka ve dealer da sökmez. Ama Carmax/Carvana da bu saatler süren pazarlıkla uğraşmazsınız. Araba belli fiyatı belli finans şartları belli şipşak biter alışveriş, arabayı da ya otomattan yada çekiciyle kapınıza indirirler.

    Esasında öncelik ne alacağınıza bütçenize karar vermek sonra da ona göre yol seçmektir.
    Karar verdiğiniz modeli ve piyasasını bilmeyenlerin en az bir ay boyunca aktif araştırma yapması gerekir.


  • @melisbasdurmus Çok teşekkürler. Bugün dediğim gibi alma niyetiyle gittik ve %13 civarında bir oranla aracımızı aldık. Dün aslında %12,39 olarak görünüyordu. Neden değiştiğini sorduğumuzda ilk başta sadece soft inquiry yaptıklarını, ön onay sonrası, araç alımına karar verilirse hard inquiry yaptıklarını bu sebeple de oranlarda değişme olabildiğini söylediler. Çok büyük bir fark oluşmadığı için mesele etmedik ama imzalamadan önce oranı kontrol etmek gerekiyor mutlaka.

    Netice olarak evet Carmax kredi skoru olmadan, başka bayi aynı gün "finance kullanamazsınız" demesine rağmen size finance ile araç satabiliyor. Üstelik biz, bayilerde öderiz dediğimiz peşinatın yarısını ödedik Carmax'te.

    Yukarıda da yazıldığı gibi, vakit varsa aracın piyasa değerini takip edip, eğer piyasa fiyatına göre makul bir fiyatta Carmax'ta yakalanırsa, özellikle bizim gibi arabadan pek anlamayan insanlar için mantıklı olabilir.

    Bir de bizim aldığımız araç hemen hemen 1 yıllık bir araç. Bu 1 yılı Carmax'ta kiralık olarak geçirmiş. Biz bunu yine belgeleri imzalarken fark ettik. Muhtemelen ilan sayfasında yazıyordu ama bizim gözümüzden kaçmış olabilir. Gördüğüm kadarıyla tüm bilgiler şeffaf paylaşılıyor. Biz pek önemsemedik araç yeni olduğu için. Ama önemseyenler bunu da ilk başta sorabilir.

    Carmax ile iligli genel gözlemim ( en azından San Diego için ) ise, ekstrem olumsuz bir durumunuz yoksa size finance ile araç satıyorlar. Şunu al, bunu al baskısı yok ama pazarlık da yok. Ve satış hızlıca olup bitsin istiyorlar çünkü gerçekten ciddi bir sirkülasyon var.


  • @bkio görüşme şansınız oldu mu ve siz ABD'nin neresindesiniz bilmiyorum ama @semavi Bey Houston'da bir galeri sahibi ve dünya tatlısı biri. Kendisinden bu konuda net fikir alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Yolunuz açık olsun, Selamlar


  • @erenotti Çok teşekkür ederim


  • Merhabalar, Amerika'ya geleli 1.5 ay kadar oldu kiralık bir araç kullanıyoruz bitmek üzere. Carmax ten bi araç bakalım diye gitti %15.99 faiz ile finance seçeneği sundular. 2 tane aklıma takılan sorun var.

    1. uzun vadeli bir finance planı var fakat 1. yılda değiştirmeyi düşünüyoruz taksitler haliyle bitmemiş olacak , aracı erken satmak kredi skorunu kötü etkiliyor mu ?
    2. Henüz ehliyetimiz yok sadece Türk ehliyetlerimiz var. Ehliyete başvuracağız fakat şu anda aracıda almamız gerekiyor kiralık aracın suresı bıtmek uzere, carmaxten bı görevli ehliyet olmadan satış yapamam dedi bunun bir çözümü var mı ? yazılı sınavı hızlıca geçip geçici ehliyetide alabiliriz fakat direksiyon sınavı tarihinde araçsız kalacağız büyük ihitimalle o biraz sıkıntı bizim için. Bu konuda bilgisi olan biri var mı yardım edebilecek ?

  • @melih-solmaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Merhabalar, Amerika'ya geleli 1.5 ay kadar oldu kiralık bir araç kullanıyoruz bitmek üzere. Carmax ten bi araç bakalım diye gitti %15.99 faiz ile finance seçeneği sundular. 2 tane aklıma takılan sorun var.

    1. uzun vadeli bir finance planı var fakat 1. yılda değiştirmeyi düşünüyoruz taksitler haliyle bitmemiş olacak , aracı erken satmak kredi skorunu kötü etkiliyor mu ?
    2. Henüz ehliyetimiz yok sadece Türk ehliyetlerimiz var. Ehliyete başvuracağız fakat şu anda aracıda almamız gerekiyor kiralık aracın suresı bıtmek uzere, carmaxten bı görevli ehliyet olmadan satış yapamam dedi bunun bir çözümü var mı ? yazılı sınavı hızlıca geçip geçici ehliyetide alabiliriz fakat direksiyon sınavı tarihinde araçsız kalacağız büyük ihitimalle o biraz sıkıntı bizim için. Bu konuda bilgisi olan biri var mı yardım edebilecek ?

    Sn. @semavi’nin aşağıdaki iletisini tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Henüz 1,5 ay olmuş, kredi skoru yok, düzenli gelir durumunuzu bilmiyorum, yasal statünüzü bilmiyorum.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/534014

    Ben olsam hedef araç kategorisini/beklentilerimi düşürür, kısa vadede bakım maliyeti düşük, belli arıza geçmişi olan marka/modellerden uzak durarak bu yüksek APR oranlarına bulaşmadan ayağımı yerden kesecek bir araca eldeki nakit paraya göre ulaşmaya çalışırım. Tercih sizin, bol şans!

    Hangi eyalet için soruyorsunuz ehliyet ve araç satış hususunu?


  • @ATS16 evet gönderdiğiniz yazıyı okumuştum. Los Angeles için sormuştum bu arada. Evet bende haklı buldum arkadaşın yazdıklarını fakat zaten yenı bir araç alma düşüncemiz yok faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı 12-14 k lık bir araça bakıyoruz kredi skorumuz oluşunca onu değiştirmeyi düşünüyoruz. Eldeki nakit parayı araca vermek istemiyoruz o yüzden faiz yüksekte olsa rakam düşük olunca büyük bir kayıp olmayacak. Kredi skoru oluştuktan sonra bu aracı verip 40-50 klık bir araç kredisine girmeyi düşündük. 2. bir carmax e gittik oda aynı şekilde ehliyet istedi. Turo'dan kiraladığımız aracı uzatıp 1 ay daha ehliyet sınavına girmek en mantıklısı olacak gibi. Turo'dan kiraladığımız araç ile ehliyet sınavına girebiliyor muyuz acaba ?


  • @melih-solmaz

    Bu sayfayı incelediniz mi? CA özelinde Turo vb kiralık araç ile direksiyon sinavina girme deneyimim olmadı. Illinois ile ilgili sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

    https://www.dmv.ca.gov/portal/handbook/california-driver-handbook/the-testing-process/

    On the day of your behind-the-wheel test, you must bring:

    -Your instruction permit or driver’s license (if you have one).
    -Another California-licensed driver who is at least 18 years old (25 for minors), unless you are already licensed to drive.
    -A vehicle that is safe to drive for your test.
    -Valid proof of insurance and vehicle registration.
    -If you plan to use a rental vehicle for your drive test, your name must be listed on the rental contract. The contract must not exclude behind-the-wheel drive tests.


  • @ATS16 ek olarak san franciscoda biz kiralık araçla sınava girmek istediğimiz kiralık araç firmasından izin verildiğine dair yazı almanız gerekiyor demişlerdi bu yüzden sınava almadılar sonra gidip yazıyı aldık rent a car firmasından


  • @melih-solmaz,

    1. Soruya cevaben, araci degistirmek istediginizde hala kredisi devam ediyorsa, ya araci trade-in verip yeni kredi cekersiniz yada sahisa satis yapmaya calisabilirsiniz ancak bu da cetrefilli ve herkes yanasmaz almaya. Trade-In degeri inanilmaz dusuk olur, odeyeceginiz faizi de dusununce bu yolu secerseniz cok maliyetli olur. Krediyi erken odeyip kapatabilirsiniz ama madem kredi cekeceksiniz uzun sure bineceginiz araci almak daha iyi olur.
    2. CarMax deki arkadasa green cardinizi ve pasaport damgasini gosterirseniz satisi gerceklestirir. Trump yeni kanun gecirdi, kacaklarin hayati daha da zorlastirmak icin ehliyetsiz arac alim satim islemlerini engelledi. Satis gorevlisi sizi kayit disi gocmen sanmistir.
    3. Kiralik aracla ehliyet sinavina girebilirsiniz. Title kontrol edilmez, sizi o aracla iliskilendiren bir sigorta policesi yeterli olur.

    Edit: pasaport damgasi yerine ehliyet yazmistim.


  • Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim @Not_Born_Yesterday . Peki araç kredisi konusunda yüksek faiz ile başlayıp ardından faizi düşürme tecrübesi veya bilgisi olan biri var mı ? kredi kartı 1.5 ay önce geldi kredi skorumuz henüz oluşmadı faiz oranlarıda bu yüzden biraz yüksek çıkıyor. Düzenli ödemelerden sonra 4-6 ay ay kadar sonra yani krediyi tekrar yapılandırsak yüzde 15-16 dan nerelere kadar geriler acaba ? Banka yapılandırılabilir fakat kesin gözüyle bakmayın bazen değişmeyedebiliyor dedi


  • @melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.


Benzer Başlıklar

  • açık arttırma (auction) ile araba almak

    Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • Texas da ehliyet almak

    Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Amerika'da sıfır model araba almak

    Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

    Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum