@ucanmustang selam ben tkmlıyım
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları
-
Google Chrome ile deneyin.
-
20 dk geçtiğiniz zaman tıme out yazısı çıkıyor siz her sayfada kaydet yaparak ilerlemeyi deneyin sonradan kaydettiğiniz yerden devam edebiliyosunuz ve google chorme kullanmalısınız
-
@aslimh, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhabalar,
Annem ve babam için yaklaşık (abartmıyotrum) 6 saattir vize başvurusu yapmaya çalışıyorum. Başvuru sayfası her sayfada ortalama 15dk bekletiyor ve daha sonra time out diyor, yeniden giriş yapıyorum ve hala 1 kişinin bile başvurusunu tamamlayamadım. Sayfa inanılmaz derecede yavaş. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Konsolosluğu mu aramak gerekir?5 dk'da bir kaydede kaydede ilerleyebilirsiniz...
-
@crazycells Yaklasik 6 saat surdu ama tamamladim:)
-
Eşim vatandaş ben de nişanlılık ile geleli 1yıl oluyor buraya geldikten 3 ay sonra annem ve babam için başvuru yaptık ama kabul edilmedi sebebi daha önce yurtdışı deneyimi olmadığı içinmiş ama başvuruyu yapan vize merkezi eksik gelir bilgisinde bulunmuş bu yüzden olduğunu düşünüyoruz şimdi hamileyim Temmuz sonu doğumum olacak yanımda olmalarını istiyorum bu süreçte nasıl yol izlemeliyiz onlara çok ihtiyacım var yardımcı olursanz çok sevinirim
-
@essente, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Eşim vatandaş ben de nişanlılık ile geleli 1yıl oluyor buraya geldikten 3 ay sonra annem ve babam için başvuru yaptık ama kabul edilmedi sebebi daha önce yurtdışı deneyimi olmadığı içinmiş ama başvuruyu yapan vize merkezi eksik gelir bilgisinde bulunmuş bu yüzden olduğunu düşünüyoruz şimdi hamileyim Temmuz sonu doğumum olacak yanımda olmalarını istiyorum bu süreçte nasıl yol izlemeliyiz onlara çok ihtiyacım var yardımcı olursanz çok sevinirim
calistiginiz vize danismanlariyla basvurmak zorunda misiniz? Bence kendi basvurunuzu yapmaniz bilgilerin eksiksiz aktarilmasi icin daha iyi olur. Basvuruya anneniz ve babanizi Turkiye'ye donmeye ikna edecek bilgileri de ekleyin.
-
@crazycells Teşekkür ederim, öyle bir hata yapmayı düşünmüyorum kesinlikle tabi hangi adımları izmemiz gerektiğini nasıl başvuru yapacağımızı bilemediğinizden mecbur kaldık
-
@essente ilk iletiyi inceleyin isterseniz, surece asina olursunuz...
-
@essente merhabalar, siz aileniz icin vize basvurusunda buldunuz mu? Biz de sansimizi denemeyi dusunuyoruz
-
Sevgili Forum Üyeleri ve Crazycells,
Öncelikli olarak böyle güzel bir platformun oluşumunda emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Üye olmadan 2 3 gündür forumu detaylıca okudum ve ciddi anlamda çok faydalı bilgilere erişme şansı elde ettim. Bir konuda @crazycells ve diğer üye arkadaşların bilgisini rica ederim.
Kendim çifte vatandaş (TR - ABD) , Istanbul'da ikamet eden yaklaşık 10 senedir özel bir firmada çalışan bir kişiyim. Eşimle yaklaşık 1 sene önce evlendik, evlilik sonrası balayımız için ABD Floridaya tatil amaçlı gitme niyetimiz vardı, eşim adına Eylül 2020'de Turist vizesi için İstanbul konsolosluğundan müracatta bulunduk ve Mayıs 2021'e 9 ay sonrasına ancak randevu aldık. Her ne kadar ilk etapta üzülsekte artık kısmet böyleymiş bizde Haziran 2021 - Temmuz 2021'de tatilimizi planlarız diye üstünde durmadık. Eşime Şubat 2021 sonu konsolosluktan vize görüşmelerinin durdurulduğuna dair bir email geldi ve yaşadığımız şok neticesinde tekrardan bir hayalkırıklığı durumu oluştu. Acaba ne zamana tekrardan randevu alabiliriz, ne zaman konsolosluklar açılır derken ekşisözlükte 2022 Ocak ve Şubat ayı için İstanbul ve Ankara'da açık randevu tarihlerini okumamızla birlikte, Mayıs 2020 için iptal olan randevumuz yerine Ocak 2021 için tekrardan randevu aldık. Şimdi tekrardan 10 aylık bekleme süreci başlayacak.
Merak ettiğim bir iki konuda sizin görüşlerinizi almak isterim:
-
Ocak 2021'de mevcut olan randevu sizce bir şekilde 3 4 ayda olsa 2020 içerisinde bir tarihe revize edilebilir mi? Forum'da farklı başlıkları okurken Trump tarafından imzalanan kararnamenin 31 Mart 2021'de sonlanacağı ve bunun neticesinde farklı vize tipleri içinde işlemlerin konsolosluklar tarafından hızlandırılabileceği bilgisi yazılmış. Veyahut aşılama TR'de biraz daha hız kazanırsa bu olumlu anlamda 2022 randevularının 2021'e çekilmesi konusunda etki eder mi?
-
Kendim belirttiğim gibi Amerikan vatandaşıyım, eşimde bende Istanbul'da özel sektörde çalışıp ikamet etmekteyiz. Kalıcı olarak şu an Amerika'ya yerleşme niyetimiz an ıtıbarıyla bulunmuyor. Eşimin turistik vize talebi tamamen tatil amaçlı gidip Amerika'yı gezip görmek maksatlı. Konsolosluktaki görüşmede benim Amerikan vatandaşı olmamdan ötürü eşimin red alma durumu oluşabilir mi ? Benim Amerikan vatandaşı olmam , eşimin turist vizesine başvurması konusunda bir şüphe - kafa karışıklığı oluşturur mu ? Kendim basit mantıkla düşündüğümde, ABD'de şu aşamada yaşamaya niyeti olmayan birinin turistik gezi amaçlı eşi ABD vatandaşı olsada turist vizesine başvurması bana mantıklı geliyor ama bu şekilde başvurup red alan var mıdır acaba ?
-
Vize görüşmesi için eşimin araba ruhsatı, çalıştığı yerden bodro - imza sürküsü - ticari sicil kaydı - bankada yeterli miktar para - otel rezv ve ucak gidiş döüş biletleri - ds160 form çıktı ve talimatname çıktıları harici ekstra belge ne ekleyebiliriz veya bu belgeler yeterli midir?
Zaman ayırıp okuduğunuz için ve yaptığınız katkılardan ötürü teşekkür ederim, iyi günler.
-
-
@AE123 amerika vatandaşı olan kişi olarak neden evliliğini amerika konsolosluğuna onaylatmıyorsunuz. Konsolsoluk sadece mülakata açık değil yani vatandaşların işlerini yapıyorlar. Sizde vatandaş olduğunuz için burada ki kişiler gibi bir bekleme durumunda değilsiniz. Vatandaş veya acil işler için işlemler yapılıyor. Yazınızı okuyunca üzüldüm ya direk kapıya gidin ben vatandaşım böyle bir işlemim var dersin. Sonuçta sana yardım etmek zorundalar. Amerikan vatandaşısın. Kapıdan yardımcı olmuyorlarsa ACİL konu başlıklı bir mail atarsın. Böylelikle otomatik olarak eşinin de green kart işlemleri başlayacak. Bu videolar corona öncesinde olan şimdi corona var işlemler daha hızlı olur.
-
@AE123 aşağıda bak ne yazıyor acil işler için de arayın diye bu telefonu ettiğin zaman Türk vatandaşı olarak değil Amerikan vatandaşı olarak konuşacaksın ki senin işlemlerini yapsınlar.

-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
@AE123 amerika vatandaşı olan kişi olarak neden evliliğini amerika konsolosluğuna onaylatmıyorsunuz. Konsolsoluk sadece mülakata açık değil yani vatandaşların işlerini yapıyorlar. Sizde vatandaş olduğunuz için burada ki kişiler gibi bir bekleme durumunda değilsiniz. Vatandaş veya acil işler için işlemler yapılıyor. Yazınızı okuyunca üzüldüm ya direk kapıya gidin ben vatandaşım böyle bir işlemim var dersin. Sonuçta sana yardım etmek zorundalar. Amerikan vatandaşısın. Kapıdan yardımcı olmuyorlarsa ACİL konu başlıklı bir mail atarsın. Böylelikle otomatik olarak eşinin de green kart işlemleri başlayacak. Bu videolar corona öncesinde olan şimdi corona var işlemler daha hızlı olur.
abd vatandaşıyla olan evlilik otomatik olarak bir şeybaşlatmaz. abd de yaşamıyorsan sponsor lazım, nvc de işlemler yapılması lazım. en az 1 sene sürer bunlar
-
@AE123, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Sevgili Forum Üyeleri ve Crazycells,
Öncelikli olarak böyle güzel bir platformun oluşumunda emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Üye olmadan 2 3 gündür forumu detaylıca okudum ve ciddi anlamda çok faydalı bilgilere erişme şansı elde ettim. Bir konuda @crazycells ve diğer üye arkadaşların bilgisini rica ederim.
Kendim çifte vatandaş (TR - ABD) , Istanbul'da ikamet eden yaklaşık 10 senedir özel bir firmada çalışan bir kişiyim. Eşimle yaklaşık 1 sene önce evlendik, evlilik sonrası balayımız için ABD Floridaya tatil amaçlı gitme niyetimiz vardı, eşim adına Eylül 2020'de Turist vizesi için İstanbul konsolosluğundan müracatta bulunduk ve Mayıs 2021'e 9 ay sonrasına ancak randevu aldık. Her ne kadar ilk etapta üzülsekte artık kısmet böyleymiş bizde Haziran 2021 - Temmuz 2021'de tatilimizi planlarız diye üstünde durmadık. Eşime Şubat 2021 sonu konsolosluktan vize görüşmelerinin durdurulduğuna dair bir email geldi ve yaşadığımız şok neticesinde tekrardan bir hayalkırıklığı durumu oluştu. Acaba ne zamana tekrardan randevu alabiliriz, ne zaman konsolosluklar açılır derken ekşisözlükte 2022 Ocak ve Şubat ayı için İstanbul ve Ankara'da açık randevu tarihlerini okumamızla birlikte, Mayıs 2020 için iptal olan randevumuz yerine Ocak 2021 için tekrardan randevu aldık. Şimdi tekrardan 10 aylık bekleme süreci başlayacak.
Merak ettiğim bir iki konuda sizin görüşlerinizi almak isterim:
-
Ocak 2021'de mevcut olan randevu sizce bir şekilde 3 4 ayda olsa 2020 içerisinde bir tarihe revize edilebilir mi? Forum'da farklı başlıkları okurken Trump tarafından imzalanan kararnamenin 31 Mart 2021'de sonlanacağı ve bunun neticesinde farklı vize tipleri içinde işlemlerin konsolosluklar tarafından hızlandırılabileceği bilgisi yazılmış. Veyahut aşılama TR'de biraz daha hız kazanırsa bu olumlu anlamda 2022 randevularının 2021'e çekilmesi konusunda etki eder mi?
-
Kendim belirttiğim gibi Amerikan vatandaşıyım, eşimde bende Istanbul'da özel sektörde çalışıp ikamet etmekteyiz. Kalıcı olarak şu an Amerika'ya yerleşme niyetimiz an ıtıbarıyla bulunmuyor. Eşimin turistik vize talebi tamamen tatil amaçlı gidip Amerika'yı gezip görmek maksatlı. Konsolosluktaki görüşmede benim Amerikan vatandaşı olmamdan ötürü eşimin red alma durumu oluşabilir mi ? Benim Amerikan vatandaşı olmam , eşimin turist vizesine başvurması konusunda bir şüphe - kafa karışıklığı oluşturur mu ? Kendim basit mantıkla düşündüğümde, ABD'de şu aşamada yaşamaya niyeti olmayan birinin turistik gezi amaçlı eşi ABD vatandaşı olsada turist vizesine başvurması bana mantıklı geliyor ama bu şekilde başvurup red alan var mıdır acaba ?
-
Vize görüşmesi için eşimin araba ruhsatı, çalıştığı yerden bodro - imza sürküsü - ticari sicil kaydı - bankada yeterli miktar para - otel rezv ve ucak gidiş döüş biletleri - ds160 form çıktı ve talimatname çıktıları harici ekstra belge ne ekleyebiliriz veya bu belgeler yeterli midir?
Zaman ayırıp okuduğunuz için ve yaptığınız katkılardan ötürü teşekkür ederim, iyi günler.
-
Tarihin one cekilme ihtimali var ama planlarinizi buna guvenerek yapmayin bence. Vizeyi aldiktan sonra biletleri alirsiniz. 31 Mart'ta sonlanan kararname maalesef turist vizesini ilgilendirmiyor.
-
Boyle bir ihtimal var. Siz ABD'ye tasinmak istemeseniz de, konsolos gorevlisini buna ikna etmeniz gerekiyor. Eger amacinizin yani esinizin amacinin ABD'de gocmen olduguna karar verirse, red verebilir maalesef. O sekilde dusunemezsiniz, soyle dusunmeniz gerekiyor... Amaci gocmenlik olan biri de benzer bir "yalan" soyleyip turist vizesi almaya calisabilirdi. Fakat konsoloslugu ABD'de gocmenlik islemlerine baslamayacaginiza ikna edebilirseniz vizeyi alabilirsiniz.
-
Bence is yerinden bu tatilin kisa bir gezi oldugunu ve esinizin donunce islere devam edecegini de ekleyin.
-
-
@ayvalik10 @DustyBlue , arkadaslar sayin @AE123 'u yanlis anlamis olabilir misiniz? Cunku su an gocmen olmak istemiyorlar. Turist vizesiyle gezip cikmak istiyorlar.
-
@crazycells ben neden böyle yazdım aşağodaki başlıkta yazanlara göre TURİST olarak yakın zamanda zaten gidemeyecekler elinde böyle bir altın bilezik neden kullanmıyorsun bana garip geldi binersin uçağa gidersin tatil balayı yaparsın gel geri off sıkıldım dersin tekrar atla uçağa gemiye yani ne vize ne mülakat peşinde koşmazsın
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/609?_=1615610954832 -
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
@ayvalik10 @DustyBlue , arkadaslar sayin @AE123 'u yanlis anlamis olabilir misiniz? Cunku su an gocmen olmak istemiyorlar. Turist vizesiyle gezip cikmak istiyorlar.
Ben turist vizesinin mantikli oldugunu dusunuyorum oteki turlusunun bugunden bir yarina faydasi yok demek istemistim.
-
Tamamdir, simdi anlasildi.

-
@DustyBlue, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Ben turist vizesinin mantikli oldugunu dusunuyorum oteki turlusunun bugunden bir yarina faydasi yok demek istemistim.
Bu konuda net cevap verebilmek icin daha fazla bilgiye ihtiyac var.
Sayin @AE123 yazdigina gore, en az 10 yildir Turkiye'de yasiyor ve calisiyor. Vatandasligi olduguna gore, bu surede vergi beyanlari yapmis mi, ABD ile bagi nasil, yani esine sponsor olabilme yeterliligi var mi gibi sorular.
Yoksa dogum turizmi sonucu alinan bir vatandaslik mi? Oyleyse, vatandaslik belgesi ve passport haricinde elinde baska neler var? SSN, ehliyet, banka hesabi, ABD adresi vs vs...
-
Herkese cevapları için teşekkür ederim, belirttiğim gibi yakın dönemli bir taşınma planımız şu an için mevcut değil. Amacımız hem tatil yapmak, hem eşime biraz Amerika'yı tanıtmak sonrasında eğer ki şartlar olumlu olursa ilerleyen dönemde belki daha planlı programlı bir şekilde gitmek. Bu nedenle turist vizesinin amacımıza daha yönelik ve hızlı olucağını düşündük ama malesef vize randevularının iptal olması neticesinde nerdeyse başvuru tarihinden 1.5 sene sonrasına eğer ki tekrardan bir erteleme olmazsa eşim randevuya katılacak. Malesef hayalkırıklığı ve biraz sinir bozan kısım görüşmelerin ertelenip ileri tarihlere ötelenmesi ama bunda da yapabileceğimiz bir şey olmadığının farkındayız. Tekrardan hızlı geri dönüşler için teşekkür ederim, selamlar.
Benzer Başlıklar
139
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k