Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(H1B) Çalışma Vizesi
-
@İslam-Sagır merhaba hocam cevabiniz icin sagolun, evet PP yaptik, received date 2 Aralik, baslangic tarihim 15 Aralik 2025.
-
15 Aralik itibariyle H-1B vizesine basvuran herkesin sosyal medya hesaplari inceleniyor. Bu durumda Hindsitan'daki konsolosluklarda ciddi bir karmasa oldugnu farkli haber kaynaklari paylasmis. Durum Istanbul ve Ankara konsolosluklarinda nasil acaba? 15 Aralik'tan sonra vize mulakatina giren birileri bilgilendirebilirse memnun olurum.
-
Merhaba,
Daha önce de yazmıştım ancak maalesef bir geri dönüş alamadım. Vize durumu “Issued” görünüp de pasaportuna hâlâ ulaşamayan var mı?
Bugün itibarıyla 22 gün geçti ve pasaportların akıbetiyle ilgili hâlâ net bir bilgiye ulaşabilmiş değilim. Bugün ayrıca konsolosluğa doğrudan e-posta da gönderdim.
Benzer durum yaşayan ya da süreçle ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler. -
@emkthengineer issued olduktan sonra pasaportunuzun VFS subesine teslim edildigine dair emial almis olmaniz lazim. pasaportunuz VFS subesinde 2 hafta bekletiliyor. sonrasinda konsolosluga iade ediyorlar. VFS ninde cok profosyonel calismadigini goz onunde bulundurursak, daha fazla zaman gecmeden istanbul yada ankara nereden basvuru yaptiysaniz sayet, o bolgede bir yakininiza dilekce(noter onayli olmasina gerek yok, ekine kimlik fotokopinizi ekleyin lutfen) yazin, sizin adiniza teslim alabilir. Eger VFS subesinde degil ise, yine ayni dilekce ile konsolsoluktan da alabilir.
-
@orhanozbekk Cevap icin tesekur ederim. Lakin herhangi bir e-mail almadim. Konsolosluga direkt olarak mail attim durumu aciklayarak, bana yaptiklari geri donuste, pasaportlarimizin VFS'ye yonlendirilecegini, teslimat surecini anlatan bir e-mail alacagimi soylediler. Bugun de CGI'da pasaportlarin durumu created'dan, origination scan'e degisti. Yakin zamanda pasaportlarin teslimati ile ilgili e-mail almayi umuyorum.
-
H1B vizesi icin formlari doldurup paralari yatirdim. Ankara icin bos slot gorunmuyor su anda. ABD'de yasadigim icin kategori 5'i secmistim. Diger kategorilerde musait slot gorunuyor mu Ankara ve Istanbul'da? Eger Istanbul'da musaitlik varsa randevu yerini Istanbul'a degistirme sansim var mi?
-
H2B vizesiyle işe alım yapan bir şirkete başvuru yapmıştım. Bu arada ABD dışındayım vizem yok. Şirketi, iş ilanını iyice araştırdım scam midir vs. diye. Güvenilir olduğunu teyit ettim. E-mail gelmiş olumlu değerlendirmişler. Bir sonraki aşama yani mülakat aşamasına geçeceğim. Sizce bu fırsatı değerlendirmem mantıklı mı? Şuan geçici olarak Amerika'ya gitmeye değer mi sizce?
-
@oert57 H2B vizesi abd ye gelmek isteyenler icin onay orani yuksek harika bir vize turu. vasifsiz isler icin uygundur. ilk olarak isletmenizin sezonu kadar, yani genellikle 6 ay civari olur, bu sure kadar vize verilir. abd ye geldiginizde sezon bitmeden yeniden is arayisina girip, H2B vizenizi uzatabilirisniz. Bu sekilde her ay 6 da bir uzatma yaparak 3 seneye kadar kalabilirsiniz. eger ABD ye gelme gibi bir planlariiz var ise, baslangic icin harika bir vize turu. Umarim sonuc alirsinzi. Bol sanslar.
-
@oert57 hangi şirket ve iş nedir acaba biz de yayımlanan excel tablosundaki işlere başvurduk olumlu dönüş gelmedi out of country olarak almıyorlar genellikle
-
@mutlu234, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
H1B vizesi icin formlari doldurup paralari yatirdim. Ankara icin bos slot gorunmuyor su anda. ABD'de yasadigim icin kategori 5'i secmistim. Diger kategorilerde musait slot gorunuyor mu Ankara ve Istanbul'da? Eger Istanbul'da musaitlik varsa randevu yerini Istanbul'a degistirme sansim var mi?
Maalesef forumun diğer başlıklarının aksine bu başlıkta genelde sorular yanıtısız kalıyor. Ben kendi sorumu cevaplayayım, umarım başkalarına yardımı dokunur.
Öncelikle H1B ve H4 için Ankara'da Şubat ayında her hafta için boş slot var. Mart ve sonrası için herhangi bir boş slot şu anda yok, muhtemelen zamanla açılacaktır.
Türkiye vatandaşları Türkiye dışında yaşasalar bile "Residing in Türkiye" kategorilerini seçmeliler (Ankara ABD Büyükelçiliği'ne mail atarak sordum).
Ben ABD'de yaşadığım için önce Category 5 (not residing in Türkiye) seçmiştim. Bu durumda hiç boş mülakat randevusu görünmüyordu. Sonra kategori değişikliği için sistemden istek oluşturdum. Bana gönderdikleri cevapta başvurumu tamamen kapatıp (close application) yeni başvuru başlatmamı istediler.
Ben de öyle yaptım. Sonra aile üyelerini tekrar ekledim, tekrar para yatırmama gerek kalmadan kategorileri değiştirebildim.Sonrasında müsait mülakat tarihlerini görebildim.
-
Arkadaşlar merhaba
Bu sitede bulunan iş ilanlarına fiziksel özelliklerimi ve yapabileceğim işleri İngilizce yazıp mail gönderiyorum.
Sizce cv veya fotoğraf eklememe gerek varmı?
Olumlu geri dönüşü nasıl arttırabilirim -
@tr3301 bu site H2B sezonluk isci ve H2A tarim iscileri icin yayinlanan ilanlar. H1B degil bilginiz olsun.
hospitality sektorunde bir CV ile ilanlara basvuralar yapabilirisniz. H2B kotali bir vize turu oldugundan seozonluk 33.000 kotasi var. dunya capindan bircok basvurular gonderiliyor. haliyle hemen sonuc almayi beklemeyin ama surekli basvurular gonderin. Bunun disinda da google da aratirsaniz bircok siteler mevcut. Bol sanslar simdiden -
@orhanozbekk değerli bilgiler için teşekkürler
H2A Vizesi için acente gibi benim yerime iş bulabilecek şirketleri neren bulabilirim internetten sonuç alamadım. -
3 Şubat 2026’da Ankara’da H-1B mülakatına girdim. Mülakat sonunda görevli onaylama niyetinde olduğunu, ancak bazı kontroller yapması gerektiğini söyledi ve 221g sarı kağıdı verdi ve yapmam gereken herhangi bir şey olmadığını söyledi.
3 Şubat günü CEAC’ta statüm “Refused” görünüyordu. 4 Şubat’ta “Approved” oldu; ancak bu gün itibariyle herhangi bir haber yok. Statüm “approved” olduğundan beri tam 23 takvim günü ve 16 iş günü geçti. Yakın zamanda benzer bir süreçten geçen birileri var mı acaba? Çok fazla beklediğimi düşünüyorum açıkçası.
-
@Stoic-Turk merhaba, su anda ne asamadasiniz? Bir de ne gibi sorular sordular? İngilizcemin yetmedigi yerde turkce devam etmek istesem sıkıntı olur mu sizce? Cuma gunu mulakata girecegim
-
merhabalar, mart ayından geçerli I29 onayı aldım. konsolosluktan randevu almak istiyorum, şu anda istanbulda en erken boş slot ne zaman gözüküyor bilginiz var mı? bir de mülakatta İngilizcede problem yaşarsam Türkçe devam edebilirmiyim, değerlendirme sürecini olumsuz etkiler mi...
-
@BlackOut, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
merhabalar, mart ayından geçerli I29 onayı aldım. konsolosluktan randevu almak istiyorum, şu anda istanbulda en erken boş slot ne zaman gözüküyor bilginiz var mı? bir de mülakatta İngilizcede problem yaşarsam Türkçe devam edebilirmiyim, değerlendirme sürecini olumsuz etkiler mi...
İstanbul'u göremiyorum ama Ankara genelde aynı ay içinde hemen hemen her hafta oluyor. Yaklaşık bir haftadır ne zaman girsem site tadilatta diyor, o yüzden güncel durumu söyleyemiyorum.
-
@BlackOut, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Türkçe kısmını ben de merak ediyorum bu konuda deneyim sahibi olan kimseyle irtibat kuramadıum malesef
-
DM'den kendi surecimi ozetledim. Mulakati ben Ingilizce yaptim; ama Turkce yapmaniz mumkun sanirim. Baslamadan once Ingilizce bilip bilmediginiz soruluyor.
Ne is yaptigim, nerede calistigim gibi cok basit sorular sordular. Bir de sosyal medya hesaplarimin herkese acik olup olmadigini sordular. Mulakat kolaydi, sadece sonrasinda 1 ay bekledim vizenin cikmasi icin.
-
@BlackOut merak edenler için, istanbul'dan nisan ayının ikinci yarısında alternatif günler için boşluklar var, rahatlıkla randevu alınabiliyor.
Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k