Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(H1B) Çalışma Vizesi

• @kutupyıldızı
    Cok tesekkurler! Ankara icin mi? Birde Ank.8 mi sectiniz application yaparken? Ben Ank.8 sectim ve su an bana en erken h1b randevu tarihi Ekim 2026 gosteriyor

• @atlantis4 ANK.2 sectim ben. TR de yerlesik yasayan ve TR vatandasi olanlar icin sanirim ANK.2 sectiriyordu sadece oyle hatirliyorum

• H1B vize başvurusu için nasıl sponsorluk bulabiliyoruz? 10 yıllık makine mühendisiyim otomotiv sektöründe çalışıyorum. C1 seviye ingilizcem var. Başvuruları nasıl yapıyoruz? Biri süreci detaylı anlatabilir mi rica etsem?

• @zencipsikiyatr internette birçok ilan var ama hiç olumlu dönüş alamadım başlık sponsorship ama sorularda çalışma iznin var mı ileride sponsorluk gerekecek mi diye soruyor millet nasıl buluyor bilmiyorum en çok apple meta gibi büyük teknoloji şirketleri veriyor gösteriyor da seçmece adam alıyor onlar da neye göre seçiliyorlar bilmiyorum varsa bu işin bir yolu ben de öğrenmek istiyorum

• Merhaba @farmel acaba pasaportunuz elinize ulaştı mı? Tüm işlemler kaç gün sürdü?

• Yakinda H1B'ye statu degisikligi yapacagim. Yazin da visa stamp icin Turkiye'ye gelmeyi dusunuyorum. Su anda Ankara'da en yakin ne zamana randevu var H1B icin?

• Georgia eyaletinden Cumhuriyetci temsilci Marjorie Taylor, H1B visa uygulamasinin kaldirilmasi icin kongreye yasa tasarisi sundu.

https://www.newsweek.com/marjorie-taylor-greene-floats-bill-to-end-h-1b-visas-11045491

• Arkadaslar H1B icin DS160 doldurmaya baslayacagim, Ankara yada Istanbul'dan birini secmem gerekiyor. En yakin vize tarihi hangisinde var acaba? Ve bu tarih nedir, bakabilen biri bana yazabilir mi? Tesekkurler.

• Merhabalar,

Eşimle birlikte 3 Aralık 2025’te İstanbul ABD Konsolosluğu’nda H-1B / H-4 vize mülakatımıza girdik. Vizelerimiz onaylandı ve CEAC sisteminde 4 Aralık’ta “Issued” olarak güncellendi. Ancak hâlâ pasaport teslimi / premium pick up ile ilgili herhangi bir bilgilendirme e-postası almadık.

Birkaç kez usvisascheduling (USTravelDocs) çağrı merkezini arayıp bilgi almaya çalıştım. Her seferinde pasaportların hâlâ konsoloslukta işlemde olduğu, net bir süre veremedikleri ve e-posta beklemem gerektiği söylendi.

Benzer tarihlerde mülakata girip hâlâ pasaportunu teslim alamayan veya aynı süreci yaşayan var mı? Ortalama ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

• Merhabalar ben ankara daha yakın tarihlere veriyor diye biliyorum ayrıca ufak sorularım olucaktı size de sizin received tarihiniz neydi? ve premium process miydi yoksa regular mıydı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler🙏@mutlu234

• Merhabalar biz de aynı süreçten geçeceğiz eşimle birlikte de sizin süreç ve mülakat nasıl geçti nelerden sordular kısa bir bilgi verme imkanınız var mı teşekkürler bilgilendirme ve ilginiz için 🙏 @emkthengineer

• @İslam-Sagır Merhabalar,

Görüşmede genel olarak mesleğim ve eyaletle ilgili sorular sordular: nerede yaşadığım, mevcut işime devam edip etmediğim ve herhangi bir değişiklik olup olmadığı gibi. İşverenimin mektubunu istediler; mektubu sundum. Sonuç olarak işlem onaylandı.

• @emkthengineer çok teşekkürler ilginiz ve dönüşünüz için herşey gönülünüzce olsun 🙏

• @İslam-Sagır merhaba hocam cevabiniz icin sagolun, evet PP yaptik, received date 2 Aralik, baslangic tarihim 15 Aralik 2025.

• 15 Aralik itibariyle H-1B vizesine basvuran herkesin sosyal medya hesaplari inceleniyor. Bu durumda Hindsitan'daki konsolosluklarda ciddi bir karmasa oldugnu farkli haber kaynaklari paylasmis. Durum Istanbul ve Ankara konsolosluklarinda nasil acaba? 15 Aralik'tan sonra vize mulakatina giren birileri bilgilendirebilirse memnun olurum.

• Merhaba,
    Daha önce de yazmıştım ancak maalesef bir geri dönüş alamadım. Vize durumu “Issued” görünüp de pasaportuna hâlâ ulaşamayan var mı?
    Bugün itibarıyla 22 gün geçti ve pasaportların akıbetiyle ilgili hâlâ net bir bilgiye ulaşabilmiş değilim. Bugün ayrıca konsolosluğa doğrudan e-posta da gönderdim.
    Benzer durum yaşayan ya da süreçle ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

• @emkthengineer issued olduktan sonra pasaportunuzun VFS subesine teslim edildigine dair emial almis olmaniz lazim. pasaportunuz VFS subesinde 2 hafta bekletiliyor. sonrasinda konsolosluga iade ediyorlar. VFS ninde cok profosyonel calismadigini goz onunde bulundurursak, daha fazla zaman gecmeden istanbul yada ankara nereden basvuru yaptiysaniz sayet, o bolgede bir yakininiza dilekce(noter onayli olmasina gerek yok, ekine kimlik fotokopinizi ekleyin lutfen) yazin, sizin adiniza teslim alabilir. Eger VFS subesinde degil ise, yine ayni dilekce ile konsolsoluktan da alabilir.

• @orhanozbekk Cevap icin tesekur ederim. Lakin herhangi bir e-mail almadim. Konsolosluga direkt olarak mail attim durumu aciklayarak, bana yaptiklari geri donuste, pasaportlarimizin VFS'ye yonlendirilecegini, teslimat surecini anlatan bir e-mail alacagimi soylediler. Bugun de CGI'da pasaportlarin durumu created'dan, origination scan'e degisti. Yakin zamanda pasaportlarin teslimati ile ilgili e-mail almayi umuyorum.

• H1B vizesi icin formlari doldurup paralari yatirdim. Ankara icin bos slot gorunmuyor su anda. ABD'de yasadigim icin kategori 5'i secmistim. Diger kategorilerde musait slot gorunuyor mu Ankara ve Istanbul'da? Eger Istanbul'da musaitlik varsa randevu yerini Istanbul'a degistirme sansim var mi?

• H2B vizesiyle işe alım yapan bir şirkete başvuru yapmıştım. Bu arada ABD dışındayım vizem yok. Şirketi, iş ilanını iyice araştırdım scam midir vs. diye. Güvenilir olduğunu teyit ettim. E-mail gelmiş olumlu değerlendirmişler. Bir sonraki aşama yani mülakat aşamasına geçeceğim. Sizce bu fırsatı değerlendirmem mantıklı mı? Şuan geçici olarak Amerika'ya gitmeye değer mi sizce?

Benzer Başlıklar

• H2B Çalışanlarının Eşleri için H-4 Vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    13
    3 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    KFW - Kayn For WinK
    Merhaba ilk defa bu foruma yazıyıorum umarım yanlış yere yazmıyorumdur benim sorum h2b için iş bulmak ne kadar zor
  • Sanatçı Vizesi Sponsorluğu

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    4
    0 Oy
    4 İleti
    232 Bakış
    Burcu DurmazB
    Çok teşekkürler . Evet sanatçı vizesi de kendi içinde ayrılıyor. Ben üstün yetenek değilim tabi ne yazak ki. Verdiğiniz link ile ilgili olarak hemen bakıyorum cevaplarınız için teşekkürler.
  • (R) Din Görevlisi Vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) r vizesi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    igc1201I
    R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ? İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k