• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. emkthengineer
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 13
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

emkthengineer

@emkthengineer

2
    İtibar
    32
    Profil Görüntülemeleri
    13
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

emkthengineer Takip etme Takip Et

emkthengineer tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

Bugün eşim Ankara’da L2 vizesi başvurusunda bulundu ve başvuru “Administrative Processing” (AP) sürecine alındı. Herhangi bir eksik evrak durumu yok, sadece başvuru AP olarak işaretlenmiş. Açıkçası buna pek anlam veremedik.

Ben yaklaşık 3 yıldır L1 vizesi ile ABD’de ikamet ediyor ve çalışıyorum. Ne ben ne de eşim herhangi bir güvenlik ihlali ya da yasal bir suça karışmadık. Benim yalnızca bir adet trafik cezam var; şehir içinde hafif bir hız aşımı sonrası şehir dışına çıkarken hız kesmekte geciktiğim için radara yakalanmıştım.

Çalıştığım şirket köklü bir Alman firması ve ABD'deki şubesi yaklaşık 40 yıldır aktif olarak faaliyet gösteriyor. Eşimle olan resmi evliliğimiz ise yaklaşık iki ay önce gerçekleşti. Mevcut L1 vizemin ilk dönemi Aralık 2025’te sona erecek, ancak bu yıl H-1B’ye seçildim ve başvurum şu anda USCIS’te işlemde. Şirket avukatlarımız 1 Ekim’e kadar onay beklediklerini ifade etti.

Merak ettiğimiz konu şu:
      AP süreci ortalama ne kadar sürer? Bu süreç, ileride eşimin H4 vizesine başvurmasını veya almasını olumsuz etkileyebilecek bir gecikmeye neden olabilir mi?

Eşimin aktardığına göre konsoloslukta oldukça yardımsever ve rahatlatıcı bir tutum sergilemişler ve pasaportunu da teslim almışlar. Şu an için olumsuz bir durum olmadığının farkındayız, ancak %100 olumlu bir sonuç da henüz ortada olmadığı için, doğal olarak bir tedirginlik yaşıyoruz. Bu belirsizlik hali, birçok kişinin yaşadığı gibi bizde de rahatsızlık yaratıyor.

Konu hakkında yorum veya bilgilendirme yapabilecek olanlardan görüş almayı çok isterim.
      Umarım bu süreci bekleyen herkes için sonuçlar olumlu olur.

İyi forumlar dilerim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      emkthengineer
    • RE: (H1B) Çalışma Vizesi

Merhabalar,

Eşimle birlikte 3 Aralık 2025’te İstanbul ABD Konsolosluğu’nda H-1B / H-4 vize mülakatımıza girdik. Vizelerimiz onaylandı ve CEAC sisteminde 4 Aralık’ta “Issued” olarak güncellendi. Ancak hâlâ pasaport teslimi / premium pick up ile ilgili herhangi bir bilgilendirme e-postası almadık.

Birkaç kez usvisascheduling (USTravelDocs) çağrı merkezini arayıp bilgi almaya çalıştım. Her seferinde pasaportların hâlâ konsoloslukta işlemde olduğu, net bir süre veremedikleri ve e-posta beklemem gerektiği söylendi.

Benzer tarihlerde mülakata girip hâlâ pasaportunu teslim alamayan veya aynı süreci yaşayan var mı? Ortalama ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      E
      emkthengineer

emkthengineer tarafından gönderilen son iletiler

@orhanozbekk Cevap icin tesekur ederim. Lakin herhangi bir e-mail almadim. Konsolosluga direkt olarak mail attim durumu aciklayarak, bana yaptiklari geri donuste, pasaportlarimizin VFS'ye yonlendirilecegini, teslimat surecini anlatan bir e-mail alacagimi soylediler. Bugun de CGI'da pasaportlarin durumu created'dan, origination scan'e degisti. Yakin zamanda pasaportlarin teslimati ile ilgili e-mail almayi umuyorum.

E
      emkthengineer

Merhaba,
      Daha önce de yazmıştım ancak maalesef bir geri dönüş alamadım. Vize durumu “Issued” görünüp de pasaportuna hâlâ ulaşamayan var mı?
      Bugün itibarıyla 22 gün geçti ve pasaportların akıbetiyle ilgili hâlâ net bir bilgiye ulaşabilmiş değilim. Bugün ayrıca konsolosluğa doğrudan e-posta da gönderdim.
      Benzer durum yaşayan ya da süreçle ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

E
      emkthengineer

@İslam-Sagır Merhabalar,

Görüşmede genel olarak mesleğim ve eyaletle ilgili sorular sordular: nerede yaşadığım, mevcut işime devam edip etmediğim ve herhangi bir değişiklik olup olmadığı gibi. İşverenimin mektubunu istediler; mektubu sundum. Sonuç olarak işlem onaylandı.

E
      emkthengineer

Merhabalar,

Eşimle birlikte 3 Aralık 2025’te İstanbul ABD Konsolosluğu’nda H-1B / H-4 vize mülakatımıza girdik. Vizelerimiz onaylandı ve CEAC sisteminde 4 Aralık’ta “Issued” olarak güncellendi. Ancak hâlâ pasaport teslimi / premium pick up ile ilgili herhangi bir bilgilendirme e-postası almadık.

Birkaç kez usvisascheduling (USTravelDocs) çağrı merkezini arayıp bilgi almaya çalıştım. Her seferinde pasaportların hâlâ konsoloslukta işlemde olduğu, net bir süre veremedikleri ve e-posta beklemem gerektiği söylendi.

Benzer tarihlerde mülakata girip hâlâ pasaportunu teslim alamayan veya aynı süreci yaşayan var mı? Ortalama ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

E
      emkthengineer

@sefa238 L2 veya H4 icin mi basvurmustunuz?

E
      emkthengineer

@gucarslan Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Henüz bir e-posta almadık ve verilen evrakta herhangi bir form doldurulması gerektiğine dair bir bilgi yer almıyor; yalnızca 'Administrative Processing' kutucuğu işaretlenmiş vaziyette.

E
      emkthengineer

Bugün eşim Ankara’da L2 vizesi başvurusunda bulundu ve başvuru “Administrative Processing” (AP) sürecine alındı. Herhangi bir eksik evrak durumu yok, sadece başvuru AP olarak işaretlenmiş. Açıkçası buna pek anlam veremedik.

Ben yaklaşık 3 yıldır L1 vizesi ile ABD’de ikamet ediyor ve çalışıyorum. Ne ben ne de eşim herhangi bir güvenlik ihlali ya da yasal bir suça karışmadık. Benim yalnızca bir adet trafik cezam var; şehir içinde hafif bir hız aşımı sonrası şehir dışına çıkarken hız kesmekte geciktiğim için radara yakalanmıştım.

Çalıştığım şirket köklü bir Alman firması ve ABD'deki şubesi yaklaşık 40 yıldır aktif olarak faaliyet gösteriyor. Eşimle olan resmi evliliğimiz ise yaklaşık iki ay önce gerçekleşti. Mevcut L1 vizemin ilk dönemi Aralık 2025’te sona erecek, ancak bu yıl H-1B’ye seçildim ve başvurum şu anda USCIS’te işlemde. Şirket avukatlarımız 1 Ekim’e kadar onay beklediklerini ifade etti.

Merak ettiğimiz konu şu:
      AP süreci ortalama ne kadar sürer? Bu süreç, ileride eşimin H4 vizesine başvurmasını veya almasını olumsuz etkileyebilecek bir gecikmeye neden olabilir mi?

Eşimin aktardığına göre konsoloslukta oldukça yardımsever ve rahatlatıcı bir tutum sergilemişler ve pasaportunu da teslim almışlar. Şu an için olumsuz bir durum olmadığının farkındayız, ancak %100 olumlu bir sonuç da henüz ortada olmadığı için, doğal olarak bir tedirginlik yaşıyoruz. Bu belirsizlik hali, birçok kişinin yaşadığı gibi bizde de rahatsızlık yaratıyor.

Konu hakkında yorum veya bilgilendirme yapabilecek olanlardan görüş almayı çok isterim.
      Umarım bu süreci bekleyen herkes için sonuçlar olumlu olur.

İyi forumlar dilerim.

E
      emkthengineer

Merhabalar,

Ocak 2023'den beri L1B statusuyle ABD'de ikamet ediyorum, isverenim bu sene L1B vizesinin uzatma islemlerinden once benim adima H1B cekilisine katildi, ve H1B cekilisini kazandim. Simdi aklimda bazi soru isaretleri var, bunun kendi adima green card ve serbest calisma ozgurlugu acisindan bir avantaj mi yoksa dezavantaj mi oldugunu henuz anlayamadim. Sirketime ne yazikki bu konuda pek fazla guvenemiyorum. Sirket muhtemelen maliyetleri dusunerek hareket edecektir, benim arastirdigim kadariyla, L1B'den H1B statusune gecis icin belirli ucretlerin odenmesi soz konusu, ayrica da H1B'den green card basvurusu yapilmasi icin de belirli ucretler soz konusu. Muhtemelen sirketim, beni tutabildigi kadar L1B veya H1B statusunde tutup, expiration date'e yakin green card basvurusunu baslatacaktir. Bu konuda elimi guclendirip, onalra sunabilecegim bir teklif olabilir mi? Bu konuda benzer deneyimi yasamis birileri var ise yardimlari veya en azindan yasadiklarini anlatmalari cok makbule gececektir.

E
      emkthengineer
    • Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

Merhabalar,

2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor?

Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi?

Tesekkurler.

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      E
      emkthengineer
    • RE: Davet Mektubu Örnekleri

Merhabalar,

Suan ABD'de L1B vizesi ile 3 yillik oturum ve calisma iznim bulunuyor. Turkiye'de ikamet eden 1. derece akrabalarima ve arkadaslarima davetiye gondermem mumkun mu? Bununla ilgili herhangi bir yasal mevzut var mi?

Konuyla ilgili bilgi sahibi uyeler yardimci olabilirse cok sevinirim.

Tesekkurler.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      emkthengineer