Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • yok zaten çok zor benim için o 😃 Okul + açık öğretim + kurs falan derken inanılmaz hızlı geçiyor zamanım 😃


  • @Athelstan Maşallah o kadar dolu dolu değilim ben 🙂 neyse iyi akşamlar daha sonra da görüşürüz umarım. Hayatın gerçekleri yarın iş 🙂 🙂


  • @Nothing-Man Tamamdır kendine iyi bak 🤙🏼


  • Amerikanın 5 inci büyük şehir philadelphia güzel şehire benziyor bu şehirlerde türkler çok yaşayan varmıdır.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    yine cıkmayacak ama hayal kasıyoruz


  • Çekilişe bu sene katıldık.Çekiliş kazandıktan sonra doldurulması gereken DS260 ile ilgili hazırlanan videoyuda izledim.Fakat kazanan ben isem, bu forma tüm soruları cevaplayıp gönderdikten sonra eş için ayrıca DS260 formu dolduracak mı ? yoksa kazanan için yazılan DS260 da e bilgileri giriliği için yeterli oluyor mu ? Cevap hayır ise, Onun case numberi olmayacak.Kazananın case number ile mi giriş yapılacak tekrar o yüzlerce sorular yanıtlanacak mı ,bu konuda detaylı bir çalışma yapılmaz mı ?


  • @kartalveat hocam merhaba siz bir kazanın gerisi kolay daha sonuçlara 6 ay var siz rahat rahat yavaşça forumda gezinin okuyun eğer kazanırsanız bu soruyu sorarsınız iyi akşamlar.


  • Alakan için teşekkür ederim. Kazanmak kolay ...o bende..... 🙂 Kazandığımın açıklanmasınını bekleyene kadar,aklıma takılanlara cevap bulayım dedim.Forumuda geziniyorum .şu an için konular dağınık vaziyette, içinden bulmak oldukca zor olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kartalveat her bir birey için ayrı ayrı DS260 formu dolduracak. Bu arada pdf word çeviren programlarla döndürürseniz yazıp hazır olur o dan sonra kopya yapıştır yaparsın benim 2 yıldır hazır
    Bu arada dağınık değil sadece başlıkları bilmiyorsun. Mayıs ayına kadar çıkmayı bekleyenler DV2021 bekleme odası geçen mayısta kazanıpta mülakat süresine kadar ki tüm işlemler DV2020 lottery aşamaları. Mülakat gidenleri 2020 Mülakat deneyimleri başlığı mülakattan geçemeyenleri 2020 AP başlığından takip edersin Daha giden yok ama eski giden yada gidecekleri amerikaya ilk giriş başlıktan takip edersin


  • Herkese uzun bir aradan sonra merhabalar. Bu süreçte de çekilişe katılanlar için bol şanslar ...Geçen sene belki beni forumdan anımsayanlar olabilir. Yeni gelenlere de tekrardan Merhabalar.
    Evet uzun süreden beri gerek foruma gerekse internete pek giremedim. Haliyle konulara da yetişemedim.Geçen sene çekilişi kazanamayınca B planına geçiş yapabiliriz diye yazmıştım en son. Ve planımızı uyguladık yaşamımıza kaldığımız yerden devam etmeye başladık. Bu nedenle de bu sene hem eşim hem de ben çekilişe katılmamayı tercih ettik. Kısacası kendimize 1 yıl daha süre verdik 🙂
    İlk olarak yaşadığımız şehri değiştirdik sonra işlerimizi yani bizi sıkıntıya sokan her şeyi hayatımızdan çıkarmaya başladık. Fazla eşyalarımızı bağışladık, gereksiz insanları hayatımızdan çıkardık. Hayatımızda olumsuzlukları bir nebze de olsa azaltmaya karar verdik. Kısacası bir nevi detox uyguladık. Bakalım belki yaşama bir şans verdiğimiz gibi oda bize bir şans veriyordur kim bilir ?

    Bu bir yıl süresi içinde hiçbir şey değişmez ve biz hala buralardan gitmeyi düşünürsek seneye tekrardan çekilişe katılmayı düşüneceğiz. Bu süre zarfında da mümkün olduğunca foruma girmeye geleceğe yatırım yapmaya da devam edeceğiz. İlk başta sorduğum tüm sorulara sıkılmadan daima cevap veren @crazycells'e çok teşekkür ederim. Ve yardımını bizden esirgemeyen diğer arkadaşlara da teşekkürler...

    En kısa zaman da tekrardan görüşmek dileği ile ...


  • @nilfersev Yeni yaşamınızda huzur ve mutluluklar dilerim. Umarım her şey gönlünüzce olur.


  • @Famel teşekkürler size de


  • Geçmiş dönemde yapılan başvuruları daha sonrasındaki çekilişte gc kazanırsak konsolosluk görür mü?

  • ⭐⭐

    Günaydın tünaydın herkese usa e de iyi uykular malum saatten :)) @Famel umarım mutlululuk hep sizi bulur huzurla birlikte insan hep hayal kuruyor ama bence geçmişi arkada bırakıp yeni bir sayfa açılabilir zorluklarına rağmen zaten usa hayalimiz hep bundan ha çıkar mı kura çıkmaz mı bilmiyorum da (ihtimal düşük) iyi kötü hazırlıyor herşeye insan kendini


  • @haymatlos_ Sizede günaydın güzel dilekleriniz için teşekkürler ama sanırım bu dileklerin esas sahibi sayın @nilfersev olacaktı ☺️ Ben aracılık yapmış olayım.

  • ⭐⭐

    @Famel yanlış gitmiş evet @nilfersev olacaktı (ee size de mutluluklar diyeyim eksik olmasın)


  • Özbekistan'lı dostlarımız telegram gruplarında bir istatistiki değerlendirme gerçekleştirmiş. DV-2021 için bir önceki seneye göre kazanma ihtimalini hesaplamışlar.
    Kafamda tabi ki bir kaç soru mevcut. DV2020 başvuru adedi açıklanmadı. DV2019 bile açıklanmadı. Nasıl edinmişler böyle bir bilgi bilemiyorum.
    Şimdi o mesajı doğrudan yapıştırıyorum.

    *Maʼlum boʻlishicha oʻyin tugashi arafasiga kelib xorijga chiqish pasportini olganlar 850 000 ga yetgan.
    Agarda butun yurtimiz miqyosida
    850 000 inson xorijga chiqish pasportini olgan boʻlsa ulardan koʻpchiligi AQSHda yashayotgan va Oʻzbekistonga kelib xorijga chiqish pasportini olib ketishgan, yana boshqa Korea, Angliya, Fransiya, Dubay, Germaniya va.h.k rivojlangan davlatlarda oʻqiyotganlar va ishlayotganlar ham shular jumlasidandir.

    Amerikadan boshqa davlatlarga mehnat shartnomasi asosida ishga ketganlar va ketmoqchi boʻlganlarning yoki oʻqish uchun ketganlarning koʻpchiligi xorijga chiqish pasportini olishgan.
    Shu oʻrinda aytib oʻtish joizki xorijda qonuniy ishlashga koʻmaklashuvchi bir qator tashkilotlar green card oʻyini boshlanishidan ancha vaqtlar oldin ish boshlagan va koʻpchilik xorijga chiqish pasportini olgan edi.

    Shulardan kelib chiqqan holda xorijga chiqish pasporti orqali green card lotoreyasida qatnashganlar 600 000 kishini tashkil etsa, pasportida over stikeri boʻlganlar taxminan 200 000 kishi boʻlsa, baʼzi green card firmalari jonbozlik koʻrsatib pul ishlash maqsadida yashil pasport bilan anketa toʻldirganliklari 100 000 ga yetgan deylik, taxmiman ushbu mavsumda 900 000 kishi lotoreyada qatnashgan deb aytish mumkin. Bu esa DV-2020 uchun qatnashgan ishtirokchilarga nisbatan 1 300 000 ga kamdir.

    Shunda yutuq chiqish ehtimoli 200/1 toʻgʻri keladi, demak oʻtgan yilgiga nisbatan yutuq chiqishi ikki barobarga koʻpdir.

    Ushbu maʼlumotlarni xorijga chiqish pasportini olganlarning miqdoriga tayangan holda taxminiy tayyorlandi.
    Bu aniq statistik maʼlumot emas.*

    Google Translate'i de şu şekilde.

    Oyunun sonunda pasaportların 850.000'e ulaştığı bildirildi.
    850.000'den fazla insan yurtdışına seyahat ederken çoğu ABD'de ikamet ediyor ve pasaportlarıyla Özbekistan'a geliyor, bazıları ise Kore, İngiltere, Fransa, Dubai, Almanya ve benzeri gelişmiş ülkelerde çalışıyor ve çalışıyor.

    Amerika Birleşik Devletleri dışında sözleşmeye bağlı olarak çalışmaya ve ayrılmak ya da çalışmak isteyenlerin çoğu pasaportlarını aldı.
    Yeşil kart oyununun başlamasından çok önce yurtdışında yasal çalışmaya yardımcı olan bazı kuruluşların başladığı ve çoğuna pasaport verildiği belirtilmelidir.

    Buna dayanarak, yeşil kart piyango pasaportu sahiplerinin sayısı 200.000'den fazla pasaport sahibi ile yaklaşık 600.000'dir ve bazı yeşil kart şirketleri 100.000 için yeşil pasaport başvurusu kazanma konusundaki heveslerini göstermiştir. 900.000 kişinin sezona katıldığını söyleyebiliriz. Bu DV-2020 için başvuran sayısından 1.300.000 daha az.

    O zaman kazanma şansı 200 / 1'dir, bu da kazanma şansının geçen yıla göre iki kat daha fazla olduğu anlamına gelir.

    Bu veriler pasaport sahiplerinin sayısına göre hazırlanmıştır.
    Bu istatistiksel bir istatistik değil.

    Nasıl böyle bir yaklaşımda bulunmuşlar bilmiyorum. Sadece paylaşmak istedim.


  • @Archie ekonomik durumu bizden daha kötü olan ülkelerde başvuru daha çok oluyor özbekistanda öyle nepalde mesela nüfusun %70 i gc başvurusu yapıyor


  • @Mrfirat Evet zaten Özbekistan en çok DV lottery'de kazanan adedi açısından ilk 5'te.
    Anladığım kadarıyla, pasaport zorunluluğu sebebiyle başvuruların yarı yarıya (özbekistan özelinde) düştüğünü tahmin etmekteler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Archie onlar asya olarak biz ise avrupa olarak giriyoruz aynı olma ihtimali var mı hiç ya


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum